|
24.09.2024., 18:40 | #271 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
|
|
25.09.2024., 01:09 | #272 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Honor je registrirao ime Magic Next sto bi moglo nagovijestiti da ide Huaweijevim koracima. |
25.09.2024., 22:22 | #273 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo, kraći osvrt na V3. Dugo sam ga lurkao, još otkad je došao prvo u Kinu pa je dugo trebalo da globalna verzija dođe ovdje. Obećali su prvi fold koji ne radi kompromise oko težine i debljine i po mojem mišljenju su to ispunili. Ostali foldovi trenutno kod nas dostupni pored ovog izgledaju kao prototipovi sa ali expressa, u Zagrebu u Telemachu na Iblerovom imaju fold 6 i v3 izložene pa se može vidjeti (drastična) razlika. Recimo, na ovom je crease gotovo nevidljiv, čovjek se mora dosta potruditi da ga vidi, samsung je malo drukčija priča. Prije toga sam godinu dana koristio s23u pa mogu sa njime usporediti. Priče su bile o slabim zvučnicima, oni su vrlo slični s23u zvučnicima, malo balansiraniji. Ako je to slabo, ne znam, možda drugi foldovi imaju puno bolje zvučnike pošto su to ipak mini tableti, to ne znam. Softver se često spominje, isto ne znam u čemu je problem, ima global taskbar za fold mode, ima appove u window, ima appove na pola ekrana. Ne znam što točno one ui donosi a da bi mi falilo. Na s23u znam da je bilo milijun opcija koje nikad nisam koristio. Sve u svemu, softver je osjećaj kao da sam se vratio na Huawei. Ono što su minusi. Vanjski ekran je malen. 6,43" normalni aspect, ali meni je to nakon s23u malo. To je kao da pređete sa S23U na S23FE. Boje se ne mogu onako nafrljiti kao na s23u. Staviš vivid ali opet je to blijeđe od s23u. Manji je i lakši od s23u ali osjeti se, to i dalje nije lagan mob (226g). Fingerprint reader je na power tipki, nije ispod ekrana, na to mi je trebalo najviše vremena za navikavanje. To bi bilo to od minusa. Plusevi su sve ostalo. Znao sam da će mi s23u biti zadnji bar phone jer jednostavno tu više nema ničega u novim modelima što bi mi bio dovoljan upgrade. Foldovi su druga priča, u ovakvom form factoru koji nosim sa sobom imati 8" tablet, to je zbilja bolesno. I priznajem da se od HTC Touch Diamonda 2 nisam toliko veselio mobu i prčkao po njemu cijelo vrijeme. Baš je gadget i pol. I da, iznenadio sam se kakav je file system, kad ga se spoji na PC kopira fileove sa moba na PC u nekih 800-900 MB/s, kopira na mob sa 500, to nisam nikad doživio sa samsungom. Malo slika: I par bencheva koga zanima. Kako su ugurali snapdragon 3, dvije baterije (silicij ugljik baterije dimenzija kreditne kartice) u totalu 5150 mah, 2 ekrana, odlične kamere, u ovakav paket, nije mi uopće jasno. Build quality me podsjeća na nikad prežaljeni P40+ Što se kamere tiče, osnovna je odlična, i nema shutter lag sa s23u. Portrete snima zbilja odlično. Video mi se čini da je nešto iza samsunga, ali nisam primijetio drastične razlike. Falit će mi vjerojatno optički x10 zoom sa s23u, ali ne može čovjek imati sve. P.S. ako će netko uzimati, u telemachu na start paketu je uz ukupan trošak (i tarifa) opet jeftiniji 200-300E nego u dućanu, pa tamo je najbolje uzeti. I da taj broj bacite u smeće opet se isplati. Sve u svemu, mob je ispunio očekivanja. Mislim da ću uz s23u prodati i one plus pad jer ga više uopće ne koristim Ako nekog nešto zanima, tu sam. |
26.09.2024., 07:24 | #274 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ima li kakvu zaštitu na ekranu preko stakla? Mene bi bilo strah ogrebati ga kod vađenja i vraćanja u džep ili pederušu. Čini mi se da su Samiji imali nekakvu foliju preko ekrana.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 26.09.2024. u 09:21. |
26.09.2024., 10:26 | #275 |
Premium
|
Zašto bi te bilo strah, kad je sklopljen u džepu ista ti je stvar kao i sa svakim drugim mobom. Vanjski ekran ima običnu foliju kao i svaki drugi i mijenjaš je kad hoćeš. Ako hoćeš stavit staklo zaštitno gore, možeš i to. Unutarnji ima posebnu foliju koju ne možeš sam mijenjati, isto kao i Samsung i ostali. |
28.10.2024., 19:57 | #276 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Stigao je AI eraser sa security updateom za 10. mjesec. I radi jako, jako dobro 😉 Usput, nisam se nadao da će Honor kao i Samsung svaki mjesec izbacivati security update 👍 Sent from my BVL-N49 using Tapatalk
30.10.2024., 17:27 | #278 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Možda je i bio pa ga ja nisam skužio, ali piše u update logu da je došao sad. Nego, je li to za sve modele? Znam da sam negdje vidio da je još prošli mjesec došao circle to search, ali je pisalo V3 i serija 200. Na M6P ja to ne vidim. Bar ne na onaj način kao što je to imao Samsung. Sent from my BVL-N49 using Tapatalk
30.10.2024., 19:11 | #279 |
Premium
|
|
17.11.2024., 22:23 | #280 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Sve sto vidim od V3 mi se sviđa. Svaki review se nabode na Sw... od izlaska i do sad koristim S21 U. Posto nigdje nisam ga nasao u zivo, moze pitanje vezano za unutarnji ekran? Kako ti djeluje po pitanju cvrstoce, znam da nije staklo... iz tog aspekta.. Jel imas osjecaj tipkanja ko po jeftinom mobu iz 2010? To je mob koji ako uzmem planiram koristiti barem 3 godine. A Z fold 6 je takav hw outdated krs da Samsung moze biti sramota izdavanja istog.. sto su zorno pokazali i prodajni rezultati. I... onda izbacivanje SE verziju za 2 trzista... wtf
Pošten trgovac : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10, 11 , 12 , 13 , 14, 15, 16 . Zadnje izmijenjeno od: Ati freak. 17.11.2024. u 22:30. |
17.11.2024., 22:34 | #281 |
Premium
|
Je, svaki review spominje softver ali još nisam konkretno čuo niti od jednog (osim od Mislava koji je spomenuo da na Foldu 6 možeš imati poseban desktop za unutarnji i posebni za vanjski ekran, što ovdje ne možeš) koje su to točno velike mane softvera? Što se tiče čvrstoće, ako je 5% od onoga što kinezi tvrde za V3 istina, nemaš se čega bojati . Mobitel je izrađen jako kvalitetno, a hinge imaju najbolji od svih foldova općenito, pa nemam neke brige oko durabilityja. Ovo sa osjećajem tipkanja kao na mobu iz 2010 nisam baš shvatio? Tipkanje po vanjskom ekranu, kao i po unutarnjem je identično tipkanju po bilo kojem mobu danas. Samsung već tri generacije prodaje isti fold i pored ovog taj hardver izgleda tužno, da. Usporedio sam ih uživo side by side i to izgleda žalosno. Zato su i izbacili taj special fold za Kinu/Koreju da se prestanu sramotiti |
17.11.2024., 23:42 | #282 | |
aka Striko
|
Citiraj:
A kakva je tocnost-redovitost notifikacija? Jel na Global romu bolje nego China( navodno zbog sparanja baterije kasne notifikacije). |
|
18.11.2024., 08:57 | #284 |
aka Striko
|
|
18.11.2024., 12:37 | #285 |
Premium
|
|
19.11.2024., 16:36 | #287 | |
aka Striko
|
Citiraj:
Btw, one more Q. Kakva je sirina prvog ekrana, onog Folda 6 je smijesna, ko da drzim daljinski. (Mislim naspram ultre) |
|
19.11.2024., 22:54 | #288 | |
Premium
|
Citiraj:
Btw što je to gallery app discover Da, jedan od razloga zašto je fold6 jednostavno loš proizvod. V3 ima na vanjskom eranu omjer stranica kao i bilo koji drugi normalni bar telefon, znači ne izgleda kao daljinski. |
|
19.11.2024., 23:33 | #289 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Ako je tako, izvinjavam se Huaweiji još iz antike (P30 je sigurno imao, za P20 nisam ziher) imaju neki AI koji prolazi kroz slike i razvrstava ih npr. po facama, objektima na slici i slično. Navodno je to kirin podržavao. Imam 300-tinjak GB slika pa mi je to jako korisno za nešto brzo pronaći jer ima i search za pretraživanje (jako lijepo radi s riječima tipa beer ili barbecue ). Tu je to Đuro iz Indije opisao. |
20.11.2024., 00:36 | #290 |
Premium
|
Ahaaaaaaaaaa! Da, sjećam se toga sa P40. Čini mi se da ima, naime ako uđem u galeriju i stisnem search, prije nego što počnem išta upisivati mi napravi par kategorija, time, people, location, food, landscapes, documents, animals, art i onda naravno te kategorije imaju svoje sub-kategorije. Mogu kliknut na maloga pa imam sve slike gdje je on, ili recimo neki grad pa onda mi da sve slike slikane u tom gradu. To je onda valjda to čini mi se. P.S. radi i ovo sa beer u search |
20.11.2024., 11:00 | #291 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
kad me već ne slušate, da stavim jednom za svagda Honor ima sve što ima Huawei + bolji launcher. Također ima isto kao i Huawei - sjebe multitasking animacije kad koristiš druge launchere. Strikane, stari druže, znaš mi broj, sused.
28.11.2024., 10:34 | #293 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ponovio se u Magic 6 Pro nakon što sam koristio OnePlus 12R nekoliko mjeseci i ono što mogu primjetiti je da je sa software strane OP po mom mišljenju (zasad) ipak nešto bolji. Na Honoru sam primijetio sporadično kašnjenje notifikacija, gubitak veze s pametnim satom preko BT.. Ono što me također smeta je da mi Radarbot (Premium) aplikacija ne radi nikako - ne starta se automatski nakon što se povežem preko BT s automobilom, ako je i ručno pokrenem - ne dobivam obavijesti o kamerama.. Sve dozvole dodijeljene, usporedio sve izravno s OP na kojemu je radilo bez greške.. Ima netko ideju? Sent from my BVL-N49 using Tapatalk |
29.11.2024., 17:16 | #295 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ugašeno sve, postavljeno na ručno, dodijeljene sve moguće dozvole i svejedno 0 bodova, ne pali app a i kad je ručno upalim - ne upućuje poziv kad je kamera blizu.. Probao ga i na tvorničke vratiti i sve iz početka, opet isto... Ne znam što više probati.. Sent from my BVL-N49 using Tapatalk |
29.11.2024., 19:59 | #297 |
Premium
|
Nema neki poseban razlog, odličan mob. Možda će ti trebat jedan period da se navikneš na UI ako skačeš s OP ili Samsunga. Meni je malo dosadio jer sam ima M4, M5 i M6 Pro... Kamera možda nije kao na Pixelima ili Huaweiju, ali je skroz ok. |
Uređivanje | |
|
|