Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 07.11.2016., 19:22   #31
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,769
Nije dugo potrajalo

1 - nađi service manual
2 - očisti bubanj, dobro provjeri kako i sa čime smiješ
3 - provjeri ili očisti ili zamijeni onaj kiki šta briše bubanj iza printa (print gurui će ti reći kako se zove)
4 - nadaj se da nećeš trebati zamjenske djelove
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2016., 19:14   #32
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7,366
Otvorio stražnju stranu i ne vidim ništa što mogu izvaditi ili čistiti. Samo ove zelene kopče mogu podignuti, ali drugo ništa
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.11.2016., 20:49   #33
veve
woot!!!
Moj komp
 
veve's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 2,474
Printaj nešto, par stranica teksta i probaj malo sastrugati tekst s papira, ako se skida onda je vjerojatno grijač otišel ili ti ne valja prah u toneru.
veve je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2016., 20:51   #34
AdmiralST
Kapetan od beloladja
Moj komp
 
AdmiralST's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Split
Postovi: 217
vjerovatno ce ti fuser crknit vrlo brzo,jer ti preslikava tocno koliki ti je promjer valjka na fuseru
a obzirom koliko košta nećeš ga minjat sigurno :-)
__________________
Certifikat je samo potvrda da si možda u stanju razumjeti razgovor između dva stručnjaka

Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost.
AdmiralST je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2016., 22:53   #35
Ziga
Premium
 
Ziga's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 290
Problem je zbog lošeg tonera nažaost

Probaj isprintati 50-100 praznih stranica zaredom..čisto da temperatura papira pokuša "povući" smeće zalijepljeno za Fuser bez da on radi ikakvu presliku

inače..ako ne uspiješ ne gine ti nabavka novog printera
__________________
Ziga je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2016., 12:49   #36
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7,366
Gledam i neobično. Problem se nikada ne manifestira kada tek uključim pritner, već nakon što ispiše 6-7 stranica, tek tada počinje ponavljanje redova.
Prve stranice se normalno ispišu a tek nakon 8 stranice otprilike se dosta vidi to ponavljanje.
Ne pomogne ispis 20-ak praznih stranica.
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2016., 21:27   #37
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,769
Nakon cca 7 stranica se bubanj i onaj kiki šta ga briše se pošteno zagrije a ne stigne se ohladiti ?
Radi pauzu svako toliko i skupljaj lovu za novi / drugi

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 14.11.2016. u 09:51.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2016., 23:52   #38
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7,366
To bi ušlo u jamstvo?
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2016., 08:15   #39
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,457
da, osim ako nije došlo do nekog fizičkog oštećenja, kao npr. od spajalice ili neke spojnice za papir
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2016., 14:27   #40
Chuby
Premium
Moj komp
 
Chuby's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,277
Bez obzira sto koristi zamjenski toner?
Chuby je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.11.2016., 14:37   #41
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,457
izvadi toner van, ako ima prazni originalni može njega staviti. kako će oni znati da je bio zamjenski unutra
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2016., 12:18   #42
Ziga
Premium
 
Ziga's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 290
Citiraj:
Autor Alister Pregled postova
izvadi toner van, ako ima prazni originalni može njega staviti. kako će oni znati da je bio zamjenski unutra
Misliš da servisni software za nadogradnju firmwarea i testiranje komponenti unutar pisača (provjera voltaže fusera, ciklusa inicijalizacije i sličnog) nema usput i provjeru potrošnog?

pa sami Epson software javlja da potrošni je ili nije "genuine" prilikom stavljanja, isto imaju i Canon, HP, Xerox...

21 stoljeće je pa nisu servisi bedasti
__________________
Ziga je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2016., 12:51   #43
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7,366
Nije to do tonera a nije ni bitno. Na pola mi je original koji je došao s njim spremljen na sigurno.
Ovi koje sam naknadno naručio na sebi isto imaju oznaku "Epson", identični originalu a čak i sam driver kaže da je genuine. Iako postoji i opcija u driverima da se omogući korištenje non-genuine tonera ako javlja grešku.

Još ću malo pratiti ponašanje prije servisa, sada nakon 10 stranica bude 1-2 stranice s ponavljanjem redova pa opet malo bez. Nema nekog pravila
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2017., 20:19   #44
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7,366
Zašto bi servis podignuo temperaturu grijača ako mi ponavlja tekst/sadržaj? Tj. Adjust Fuser unit s 0 su podignuli na +3?
Ne bi li se trebala spustiti?
Piše mi na nalogu:
"Očišćen iznutra, podignuta temperatura grijača i osvježen developer sa novim tonerom".
To dvoje sam mogao i ja u opcijama.


Još nisam primjetio ponavljanje ali ni prije se nije pri svakom ispisu ponavljao. Piše im da koriste vlastiti toner za testiranje a ispraznili moj.
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2019., 17:20   #45
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7,366
Printer mi radi odlično, evo imam ga par godina.
Nego kada printa duplex i ako je kakva slika, onda zna napraviti pauzu od 5-10s između stranica a na ekranu piše "Processing please wait". Najviše čekam ako je kakav katalog.
Ako printa duplex a samo je tekst ide stranica za stranicom.

Nego otvorio sam upute i piše da osim ugrađene interne memorije od 64MB se može povećati postavom/kupovinom RAM modula i trivijalno je to postaviti, kao u laptop. Nije mi baš jasno koja točno memorija ide unutra, je li itko to kupovao/probao?

Memory Module
This option expands the printer’s memory by allowing you to print complex and
graphics-intensive documents. The printer’s RAM can be increased up to 288 MB (320 MB for the DN models) by adding one additional 64, 128 or 256MB 90 pin SDRAM DIMM.

Note:
Make sure that the DIMM you purchase is compatible with EPSON products. For details, contact the store where you purchased this printer or an EPSON qualified service representative.

https://download.epson-europe.com/pu...on320307eu.pdf

__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2019., 18:52   #46
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,769
Da, tako jednostavno, samo:
- i za Epson je taj model "bivši" pa namjerno nema punog supporta osim tonera i drajvera

- jedva našao > http://www.memory-express.co.uk/p/297303

- tu nađeš da su origigi moduli 64 MB > EAN = 8715946139463, 128 MB > EAN = 2000007152236

- naravno da se detalji kriju kako bi se prodavala magla tj. skupo prodavalo origigi

- pa tražiš po EAN - u, primjer > https://demo.stockinthechannel.com/P...0-M8000/217394
https://www.printerland.co.uk/produc...-lasers/108193

- koliko vidim radi se o SDRAM, 168-pin DIMM modulima (vjerojatno PC100 oznake), koji su danas prilično rijetki, skupi osim ako se ne radi o polovnim,
kad bi barem dodao 64 MB koliko sada tvornički ima mislim da bi riješio "problem"

- za žuntu, to bi trebala biti ova (pazi nije naveden support za tvoj printer) > https://www.ebay.com/itm/64MB-SDRAM-...MAAOxy4kpRAKaa

That's all

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.12.2019. u 19:06.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2019., 18:55   #47
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: HR
Postovi: 4,573
A mozda i nebi
To “cekanje” usput neki modeli rade, zbog sušenja slike
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2019., 19:09   #48
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,769
OK, jedno je "sušenje" mada se radi o laseru a ne o inkjet - u,
a drugo kad se "brzo" popuni ugrađena memorija i naprosto moraš čekati ... već rečeno.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2019., 19:16   #49
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7,366
Sada vidim već ima 128MB
Čini se da nema smisla ništa kupovati
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2019., 15:13   #50
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,769
Čak si u plusu, po defaultu je trebao doći sa 64 MB rama.
Jeli ima smisla kupovati ili ne ovisi o tome koliki ti je "problem" čekati tj. koliko printaš.
Ako je "za po doma" mjesečno xy stranica onda se ne isplati.
Jedino ako negdje naletiš na stari pc sa PC100 / PC133 SDRAM - om pa probaš ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2020., 14:06   #51
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7,366
Zanimljivo, prvo mi je ispisivao ovako, uvijek pauza između stranice;

Na ekranu nakon svake duplex stranice "Loading", ostao bez papira pa je bila pauza, kada sam nastavio ispisivati, tada nije bilo "Loading" već je samo ovako izbacivao stranice, puno brže



Mislite da bi možda bilo bolje/brže da ga umjesto USB-om povežem preko mrežnog kabela, odiza printera ima LAN port, da ga direktno u router ukopčam, je li tko to probavao i kako onda podesiti da printer bude vidljiv?
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2020., 14:36   #52
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,769
Možeš ga probati spojiti preko mreže,
obavezno fiksne mrežne postavke,
sami print će biti vjerojatno isti,
može se čak desiti da treba malo više vremena dok starta prvu stranicu a ove naknadne bi možda mogle ići brže ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2024., 19:58   #53
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7,366
U Wordu i Outlooku je sada novi početni font Aptos što sam skužio danas.
Uglavnom, idem ja isprintati neki recept iz Worda i kada ono nema niti jednog slova A u ispisu.
Probao instalirati Aptos font ručno, ažurirao Word, nema i dalje slova "a" u ispisu, ima čžćšđ ali A nema.
Promijenim Aptos font u Calbri u Wordu ispisuju se novo sva slova.

Kopam, tražim rješenje po webu, nitko ne javlja ovaj čudan problem.

Probam Drivere, zadnji su iz 2013. za Win 10 koliko vidim, njih valjda imam
https://www.epson.hr/hr_HR/support/s...dows+10+64-bit

Instaliram i prvi s popisa "Epson Universal print driver", sada na popisu pisača imam Epson AL-M200DN i "Universal printer", kada ispisujem preko Universal printera, imam slovo A.
Ali kada koristim taj pisač/driver hrpa opcija nedostaje, ima netko savjet...


__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2024., 21:31   #54
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,769
Inače je jako teško promijeniti default font u Wordu ?
Staviš Tahoma ili stari Arial, oba sigurno već imaš instalirana i problem riješen.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na