|
![]() |
#121 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Zna li netko nešto o ovome: Samsung QVC 2tb? Dobra cijena, jamstvo 5g, ali osim na par naših dućana nigdje ni traga ovom SSD-u. Ni na samsungovoj stranici, svugdje se pod ovom oznakom (MZ-77Q2T0BW) spominje QVO verzija koja ima 3g garancije. Jel to neki zaeb od strane dućana ili koji vrag? |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Premium
Datum registracije: Dec 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Crucial BX500 2TB Čitanje i pisanje file-a od 4,36GB dosta brzo, više od 500mb/s. Čitanje file-a od 60GB, 2min15sec, isto ok, oko 455mb/s. Pisanje file-a od 60GB, oko 9min, brzina svako malo pada na oko 40mb/s, prosjek ispada 113,77mb/s, scan u privitku. Kopirano sa M.2 NVMe SSDa. Po meni jako loše, čak i za ssd za pohranu, i ovdje su staviti QLC. Kupio sam ovaj ssd prije par mjeseci, za 1200kn, kad nisam znao da je Crucial u određene ssd-ove počeo stavljati QLC umjesto TLC memorije. Nije neka katastrofa jer je SSD za pohranu, ali da sam znao ne bih ga kupovao, bez obzira što je bio povoljan, znao sam da je sporiji ali ovoliko?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Ajd barem je jeftin. Jel ima nešt jeftinije od 2TB po toj cijeni? |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Bio je na akciji za 1189 kn. Sad mu je cijena na nabavi od 1400 kn, a MX 500 1600 kn. Tko sad kupuje SATA SSD mislim da je bolje dati još tih 200 kn za MX500 ako je za pohranu, ako ide OS na njega onda pogotovo. Da mu je normalna cijena 1200 kn to bi bilo ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Treba paziti i sa SATA modelima, Neki modeli ADATA Ultimate SU630 i Kingston A400 su po novom QLC ![]() Geizhals ima opciju filtriranja po tipu NAND-a. Također ovdje pogledati i sortirati po tipu memorije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Premium
Datum registracije: Dec 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Vidi ima li proizvođač softver sličan tom SSD Reporteru. Ako ima i on kaže isto, prijavi RMA.
![]() |
#133 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Hm, šta si mu to radio ? Jeli imaš razlog za reklamaciju treba vidjeti šta oni smatraju kao razlog ... Ako imaš vremena / mogućnosti ja bi napravio: - na drugi medij spremiti backup (obrati pažnju na raspored, veličine i tip particija (slikaj) - sa Boot alatima (može i zadnji Hiren's W10 based) napravi: a) reset a zapravo clean cijelog ssd b) pješke napravi particije, pazi na alaigment, vidi sliku od gore c) restore backupa ali odaberi da ne mijenja pozicije i veličine particija Miriše mi da ti na macOS - u nije upalio TRIM i da je to prouzročilo probleme: https://www.cnet.com/tech/services-a...-trim-mistake/ Isto tako hint alaigment particija ... Možda se "spasiš" (bez gornjih koraka) ako aktiviraš TRIM i on odradi šta treba / šta može ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Vec sam uzeo novi i klonirao na novi. Particija je bila samo jedna, doduse TRIM vjerojatno nije bio upaljen. To mi je tek jucer palo na pamet. Budem provjerio pa ukljucio eventualno ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vidi što ga troši jer ćeš kloniranjem problem prebaciti na novi SSD. U terminalu dodaj brew ako još nisi i onda iostat ili sličan tool.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Stigao mi SSD 1TB GOOGAOKE SSD od 35$ s Aliexpressa. Ukupno ima 953.86GB Unutra se nalazi chipset Yeestor YS9082HC, koji je jedan od "boljih" kineza. Memorijski moduli su SDGOOD 002TBS4DBC M230101HP, totalni non brand. Nekima su došli čak SanDisk, tako da je ovaj proizvođač i modul nepoznanica. ![]() ![]() Prebacio sam (klonirao) sve datoteke sa starog WD10EZEX (cca 250GB datoteka): Napravio sada test, rezultati su ok: ![]() ![]()
![]() |
Uređivanje | |
|
|