Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 19.05.2022., 11:06   #13231
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
Jedino mi pada na pamet factory reset stb - a,
nisam sigursn bili to pomoglo ni kako se izvodi na tom novom (vidi jeli ima kroz menu).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2022., 11:35   #13232
vlatko27
Premium
Moj komp
 
vlatko27's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 357
Budem probao svakako. Ako ima a trebalo bi da bude.
vlatko27 je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.05.2022., 13:14   #13233
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
kad kod ih počnem hvaliti - oni zakakiju :

image hosting software

lagovi neotvaranje linkova cijeli repertuar. Opet se neće sinhronizirati- nemam ništa
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: skalar. 19.05.2022. u 13:56.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2022., 13:58   #13234
StevoLopata
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2020
Lokacija: Zadar
Postovi: 26
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Postavlja se pitanje šta je tehničar / serviser radio, šta je mjerio i zašto je predlagao zamjenu coax - a (znajući da je to "gnjavaža") ...
Tehničar je mjerio već razdijeljeni signal na ulasku u modem, a upit zašto ne mjeri na ulazu u razdjelnik, odnosno na "izvoru", je kompletno izignorirao.
StevoLopata je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2022., 14:22   #13235
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
@skalar
Jedan naprijed, dva nazad

@StevoLopata
A šta reći i koju poruku poslati ??
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2022., 14:43   #13236
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
eto skužio na prijavu grešaka napravio mi faktory reset i nije se više htio sinhronizirati,
razlog je da izgleda kad se stisne faktory ne napravi ga dokraja, to sam pak primijetio da sam ušao sa passom koji sam prije promjenio , a ne sa tvorničkim,
tvornički je bio nakon 4 faktorya a onda se i spojio nakon sat vremena,

od podrške je bila pomoć ne vidim router, sutra serviser 10:30,
na pitanje o provjeri cijele linije potpuno ignoriranje, a da nije sve negativno saznao sam da su ipak bili mrežari 15.5 što su radili je "poslovna tajna tragača izgubljenog kabla "

ovo danas govori onako laički o problemu "fritz 6660" polako skupljanje ispravljivih grešaka koje kad pređu 1000 počnu i neispravljive,
nakon tvorničkih postavki - blesiranje routera nakon višestrukog postavljanja tvorničkih postavki kad se spoji koda da ništa nije bilo,
što opet predstavlja problem, jer kad tehničar dođe uvijek je sve u redu, a sve se ponavlja u redovitim pravilnim razmacima,

pozitiva je da bar za sad se nije toliko blesirao da nije bilo moguće u njega uči pa se uvijek dalo nešto probati.
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.05.2022. u 17:11.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2022., 17:18   #13237
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
Al imaš sreće
Možeš se samo nadati da će jednom naći i ispraviti što radi problem / generira greške.

Da sad ne prepisujem sve, gore imaš primjer od kolege, samo zamjena razdjelnika je vjerojatno riješila problem (u njegovom slučaju) a htjeli su (predlagali su) zamjenu coax kabela.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2022., 00:30   #13238
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
osim ulazne utičnice prema routeru nemam razdjelnika, kabel prema ruteru je jedini novi koji je postavljao,
s druge strane tv ne šteka ni malo ni ovaj na reciveru ni ovaj na cam kartici,
jedina slaba točka može biti utičnica ili router i to su 2 puta kao mjerili i oba puta je bilo ureduono,

što me buni je da je danima sve gotovo na nuli i onda odjednom u 1h 20000+ na kanalu 1 nepopravljivih 2-3000 i to traje sat dva i onda stane i onda je danas nakon što je prošlo 10h opet isto, nije cijelo vrijeme,
koda da neko pali gasi greške.
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.05.2022. u 09:17.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2022., 11:07   #13239
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
evo do čeg smo došli nude mi raskid ugovora bez penala
__________________
-

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2022., 11:48   #13240
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
Prekrasno, to bi valjda bila zadnja opcija

Gore nisi bio sasvim jasan u opisu coax instalacije,
po nabrojenom imaš: router, stb i TV sa CAM karticom.

Daj malo detaljnije opiši coax instalaciju,
ovisno o izvedbi u pojedinim zgradama, signal / kabel može dolaziti u više prostorija a da i nema razdjelnika u samom stanu nego bude na hodniku ili čak više linija iz njihovog ormara na hodniku / stubištu.

Problematična je samo ova linija koja ide prema routeru.
Tu si rekao da postoji (ulazna) utičnica preko koje prolazi do routera.

Jeli ta utičnica od prije (po izgradnji) ili je mijenjana od strane A1 tehničara ?

Ako ti nije teško slikaj tu utičnicu (po mogućnosti bez pvc poklopca).
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.05.2022., 12:04   #13241
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
kabel ulazi na utičnicu sa dva izlaza iz jednog ide direktno u router
iz drugog na razdjelnik za dva televizora jedan je cam kartica znaći iz jednog izlaza ide kabel sa tv priključkom sa drugog ide u drugu sobu na tv utičnicu koja pak ima neku zaštitu i iz nje na reciver ,
i jedan i drugi tv rade bez greške dok je router sinhroniziran,kad pukne nema ničega,grške se pojavljuju u valovima ,na pitanje o provjeri linije odgovor je bio ako serviser danas ne napravi ništa
da mi daju raskid ugovora bez izlazne naknade.

utičnica razdjelnik i kabel do rotera su novi sve drugo je stara instalacija b-neta
čak na stranicama my fritz piše da sam priključen na xnet mrežu





alternative su :
iskon 200/100 259 prvih 6 mjeseci + 50kn iza (veće brzine -nema)
tcom brzina 500 - 329kn - 1gb 339kn
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: skalar. 20.05.2022. u 12:24.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2022., 12:10   #13242
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
Najvažniji detalj:
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
kabel ulazi na utičnicu sa dva izlaza
Jeli to "njihova utičnica" ?

OK, editirao si post.
Prije su bili XNET pa im je to sad gnjavaža mijenjati.

Jedino šta mi pada na pamet,
provjeri da je kabel prema routeru uštekan na utičnicu gdje na poklopcu piše DATA.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.05.2022. u 12:21.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2022., 12:22   #13243
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
da - njihova je,s time da je kabel prekratak iza utičnice da bi išta mogao kemijati
još sam mu rekao da zamjeni za duži kabel -taj koji ulazi u stan - i nije htio

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Najvažniji detalj:

Jeli to "njihova utičnica" ?

OK, editirao si post.
Prije su bili XNET pa im je to sad gnjavaža mijenjati.

Jedino šta mi pada na pamet,
provjeri da je kabel prema routeru uštekan na utičnicu gdje na poklopcu piše DATA.







sve do čega mogu fizički doći pregledano odšrafljeno - zašrafljeno,
da mogu kemijat sa kablom u zidu zamjenio bih i utičnicu za razdjelnik,
na benetu svojevremeno je njihova utičnica radila probleme pa sam imao trostruki razdjelnik.

XNET su bili dok je moj pokojni tatek bil mladić i glavni sport bio kamena s ramena
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: skalar. 20.05.2022. u 19:10.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2022., 13:56   #13244
StevoLopata
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2020
Lokacija: Zadar
Postovi: 26
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
alternative su :
iskon 200/100 259 prvih 6 mjeseci + 50kn iza (veće brzine -nema)
tcom brzina 500 - 329kn - 1gb 339kn
MAX3 na 24 mjeseca uz 200/100 na optici - 209kn
Dodatni prijemnik na 24 mjeseca - 10kn
Povećanje brzine na 500/250 - 20kn
Povećanje brzine na 1000/500 (dobiješ i mesh wifi) - 45kn
Prošireni paket - 5kn
HBO paket - 5kn
Pickbox paket - 4kn
MAX Arena - 5kn
Sport Mix - 5kn
Regionalni + snimalica - 5kn

Ako ti je optika dostupna, u najskupljoj varijanti bi plaćao 293kn mjesečno narednih 24 mjeseca za sve navedeno. Za sve ovo se pozoveš na Cjenik posebnih i proteklih ponuda, u kojemu su u konačnici i navedene ove cijene.
StevoLopata je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2022., 14:10   #13245
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Svemir
Postovi: 508
209 je na parici, 249 je na optici prema navedenom cjeniku.
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2022., 14:27   #13246
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
S tim da je kolega skalar friško utekao sa HT optike zbog nekih problema (zaboravio o čemu se radilo)

Jedino da novi ugovor glasi na ženu, babu, punicu, mačku
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2022., 15:43   #13247
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
ovak na optici

249kn max 3
30kn 1gb (20kn se računa osnovna 200 iz 249kn)
15kn premium router +mesh
29kn hbo premium
10kn dugi maxtv prijemnik
----------------------------------------------
333kn sve zajedno
mogo bi spustiti za 20-30kn na brzini i routeru ali bi dobio lošije uređaje
5kn hbo neće ni da čuju ,a sve izvjesnije je da ću se vratiti ,servisera sa
terminom 10:30 još čekam pa sve to polako postaje osobno.
a i 2 moba idu na telemach 74kn po mobu beskonačno poziva +6gb

p.s. poslao zahtjev za raskid ugovora
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: skalar. 20.05.2022. u 18:47.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2022., 20:46   #13248
prodo
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 45
U zgradi imam a1net preko coaxa do routera. Renoviram stan i htio bi ubaciti coax u buzir da vise ne vuku kanalice. Koji tocno coax uzeti da ovi iz a1 budu zadovoljni?
prodo je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2022., 21:14   #13249
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,803
Citiraj:
Autor prodo Pregled postova
U zgradi imam a1net preko coaxa do routera. Renoviram stan i htio bi ubaciti coax u buzir da vise ne vuku kanalice. Koji tocno coax uzeti da ovi iz a1 budu zadovoljni?

https://shop.kerman.hr/Katalog/Detal...-A-klasa,-crni
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2022., 23:03   #13250
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
Kvalitetni RG6 će biti ok.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2022., 20:14   #13251
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
Evo 3 zadnja sata sam bez ičega serviser nije jučer došao sljedeći termin ponedjeljak 13:30, kao jučer im nalog nije prošao

EDIT1:
evo opet sam u opticaju niti su oni što radili niti sam ja što mijenjao samo se spojio nakon 9 sati,
jučer mi je rekao da se fritz lagano pregrijava, a danas me je lagano struja iz coax priključka na fritzu zdrmala.

EDIT2:
bio serviser zamijenio router mjerio liniju i ostavio port1 (2,5gb) neuključen,
uglavnom tv preko njega ne radi, dali može ili ne nemam pojma,
ovaj na telefonu ni ne zna da 6660 ima 5 portova i novi router smo čekali skoro sat vremena da se spoji,
bila je sanacija na liniji što je sanirano još uvijek je u zvjezdama.

bar on kaže da je bolje imati utičnicu u zidu jer da razdjeljnik djeli signal i da zbog toga mogu nastat smetnje a utičnica prilično čisto djeli tv i internet signal.
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.05.2022. u 18:11.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2022., 18:13   #13252
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
Moožda sve i proradi a taman kad se otkaže usluga
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2022., 18:55   #13253
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
zvala me i iz pritužbi isto danas najavila mi oriđiđi servisera i došo oriđiđi u a1 uniformi
rekla da ćemo se još ćut i da mi se jako izvinjava i da će mi financijski nadoknaditi nekako
e sad ,skeptičan sam kolko je hvalio liniju i kako je sve uredu ,je mjerio i rekao je da još mora
netko tko ima bolji pogled na liniju nešto napraviti sad što će biti vidjet ćemo, apriori mi se ne seli ,
ono što je kategorično ne želim više ponavljat bilo što od ovoga do sad.
__________________
-

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2022., 11:08   #13254
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
@OF&H
ako hočeš ubrzat riješenje problema:

-napiši pritužbu na sluzba.za.korisnike@a1.hr
u pritužbi opišeš tjek događaja -pazi da ti se preklapa sa stvarnim prekidima i izlazima servisera napiši da si stvarno prešao sve rokove razumnog strpljenja i traži raskid ugovora na njihovu štetu.

(napomena: ako ti i daju raskid on nije aktivan dok se ne izvrši prenos broja i raskid možeš uvijek prekinuti

- znaći prijetiti možeš bez straha)
nakon nekih tjedan dana - nazvat će te i poslat servisera koji zna što radi, a koji izgleda a1 ima daleko premalo,

razlika između dosadašnjih servisera i ovoga ti je da on dolazi sa laptopom i može direktno mijenjat neke postavke u fritzu a i na liniji - ono fino justiranje.

-rezultat je osjetno poboljšanje tečnosti interneta, ovo sa greškama bolje ni ne spominjat, mada moraš jer su izgleda baždareni da budu putujuća reklama za A1 -ono linija je savršena, kod njega doma godinu dana drži bez restarta itd.

poanta priče je da ako netko može nešto napraviti i da se napraviti ,to su bojim se jedino oni.
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.05.2022. u 11:49.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2022., 18:31   #13255
OF&H
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: St
Postovi: 41
@skalar
fala na savjetu, moram sist i napisat prituzbu i popisat sve kronoloski kako je silo (saga je krenila tamo jos 7.4 )... pisanje prituzbe mi je svakako iduci korak jer jos nikakvih naznaka da su ista radili... a na poslu upalo vrime prikovremenih pa jos nisam stiga to sredit...

u tebe je vidim zadnje dane bas veselo bilo s ispadima... nadam se da nam obojici na kraju zavrse sage s pozitivnim ishodom

u mene se sinkronizacija drzi tamo od 15.5... evo stanja, poprilicno veselo s greskama, na ch24 bas lipi okrugli broj, probilo 3 milijarde








OF&H je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2022., 20:28   #13256
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
greške ih nediraju ni 2 posto čak su pokušali priču okrenuti da sam ja kriv nisu otvoreno rekli ali..., za njih je sve ok ako je router ili modem po njihovom sinhroniziran,jučer je sat vremena podešavao fritza preko lap a liniju preko moba ,na lapu je potpuno otvoren fritz os
bio administrativni pristup na mobu je bio drugačiji soft od onog sa šumovim mogao je rihtat postavke što je i radio u stilu malo pluseva na liniji malo minusa na frtzu figurativno rečeno,rezultat prvih 24h da nisam zvao podršku,jedino što je išlo na živce da je još s vrata počeo mljet kak je dobra linija,ali ako ton isključiš vidiš da je znao što radi 1 od 10 i danas sam ga morao radi lozinke vratit na tvorničke postavke i nakon dizanja se spojio nakon nepune 2 min-što je stvarno veliki rekord
__________________
-

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2022., 20:32   #13257
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,803
Istiće mi ugovor za tri mjeseca 21.08. Kako oni računaju kad je točno zadnji mjesec ugovora i kako izračunati koliko su penali za raskid?
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2022., 20:53   #13258
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
uz zadnjem mjesecu možes bez penala priječi pod uslovom da je ugovor sa novim potpisan točno na dan mjesec dana prije ,znači najranije bez naknade nožeš biti prebačen 20dana prije isteka jer prijenos traje oko 10 dana,ja sam t-comu platio nakon 6mjeseci max3(trajanje 24mjeseca) i mjesec dana hbo premium(trajanje 18mjeseci) 406 kn,
a a1 mi je vratio 500kn na konzum karticama moraš tražit u prodaji da ti izračunaju
__________________
-

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2022., 08:57   #13259
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
@OF&H
evo ako možeš što izvuči iz mojih grešaka zadnjih 40h:







ja se nadam da bi to tak trebalo izgledati, sad dali bude ili ne bude pokazat će vrijeme,
iz čisto blentavog razloga što mi je za sve cijelo vrijeme govorio da je sve fantastično a ipak je zamijenio fritza ne mogu ti reći sa 100% sigurnošću dali ili ne mjenjat router,
provjeri dali se jako grije, kod mene je jednom iz coax priključka struja me zdrmala,
velim samo da je lako moguće da je router uzrok, sa 100% sigurnošću ne mogu ništa reći, jer što rade ili su radili je tajna i ne govore nam baš istinu.
meni stalno govore da je bila sanacija (valjda ti mrežari) kad su bili i što su radili nitko nema pojma, niti kad njima objašnjavaš što se dešava, ne možeš se uhvatiti neke realne činjenice velim od tih 10 servisera koji su izišli nijedan nije ni bacio pogled na ovu tabelu grešaka, dok je tebi i meni postala preokupacija života
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 25.05.2022. u 09:17.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2022., 09:47   #13260
GoGzS
Premium
 
GoGzS's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Novi Zagreb
Postovi: 964
Bas sam citao ovu temu i malo me bilo strah preci na A1 (provukli optiku preko bandera kroz kvart). No uz sva stekanja MaxTV-a, pucanja neta i brzine od 5-10 Mbps down, 0.2-0.5 up (kad je TV upaljen, nesto sitno je brze ako ugasim TV). Sve u svemu, racunao sam da gore ne moze i prihvatio ponudu A1.

Doslo prije tjedan dana, TV nije trznuo otkako sam ga upalio, speedtest izmjerio 915 Mbps down, 500 Mbps up, telefon se isto ne blesira. Stvarno preporod, napokon ACC online mogu vozit bez da me strah da ce puknut usred utrke
GoGzS je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na