Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 08.05.2022., 19:23   #13171
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Sreća pa AVM dosta često i brzo pegla fw update,
rijetko im se desi da novi fw poboljša jedno a pokvari drugo,
i ono najvažnije, fw dolazi direktno od njih tj. ne daju da ISP čačka i kukića fw.

Taj 6660 je cca €250 u DE,
kad pogledaš koji je hw unutra (skoro za cijelu gamu uređaja) čudo je šta sve izvuku iz njega.
sve to stoji 6660 je napravljen kao jeftiniji model, 6690 je top model i jedan i drugi se moraju kupiti vodafon box je nešto između i on se djeli besplatno uz ugovor on je pak u nekim stvrima slabiji od 6660 u nekim bolji od 6690,samo kažu da mu je firmware totalno zapušten,a avm jako pazi da se mogučnosti jeftinijih modela nepreklapaju sa skupljima,uglavnom na 7.39 labor se vidi da sljedeći fw će biti puno stabilnija veza rade
na tome.

p.s. danas sam gledao na idalo.de od 170eura do 189eura samo nijedan dučan ne isporučuje u hr,tamo je sloboda routera i vodafon djeli sasvim solidne routere pa brijem da su morali ići malo dolje sa cijenom.

Citiraj:
Autor dreammastera Pregled postova
I kod mene je bilo trzaja preko preko njihova receivera. Uzeo Cam modul i direkt kabel u TV sa Cam modulom i toga više nema.

Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk
kod mene na oba sve uredno odkad je internet veza ok i tv je ok
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: skalar. 08.05.2022. u 19:34.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2022., 20:48   #13172
webstartm
Sandy!!!
Moj komp
 
webstartm's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Split
Postovi: 1,508
Iman pitanje,jer san noob u tome.
Imam doma ubee evw32c od A1 i u skafetinu tp-link mr6400
Jel mogu spojit tp-link kabelon na ubee, da tp-link salje wifi (a kod ubeea ugasim wifi) i da ubee i tp-link mogu primat LAN kabele u sebe za kompove i slično.
Razlog:

Fali mi rupa u Ubeeu za kabele, i wifi ubeeov mi se kolje sa a52s (known problem)
webstartm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.05.2022., 21:21   #13173
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
Ne fali ti rupa nego mrežnih priključaka ili Lan portova c

Željeno možeš napraviti samo prvo trebaš odraditi:
- spoji samo pc / komp preko Lan kabela na MR6400 u Lan1
- u njegovim postavkama otvori Advanced > Network > Lan settings i postavi:
IP=192.168.0.2 (mora biti u skladu sa EVW32 i slobodna)
Subnet=255.255.255.0
Default Gateway=192.168.0.1 (IP adresa EVW32)
DNS1=192.168.0.1
DNS2=8.8.8.8
zadnje DHCP Server=Off (makni kvačicu na Enable)
i sada lupi Save

Nakon toga MR6400 ti je na novoj ip adresi 192.168.0.2,
sada spojiš Lan kabel sa EVW32 na MR6400 u Lan1,
Lan2, Lan3 su ti slobodni za dodatne klijente.

WiFi na MR6400 postavi po želji (Advanced > Wireless).

Za žuntu emmulator > https://emulator.tp-link.com/tl-mr6400-v5/index.htm
i odgovor na isto pitanje > https://community.tp-link.com/en/hom...m/topic/272434
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 08.05.2022., 21:33   #13174
webstartm
Sandy!!!
Moj komp
 
webstartm's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Split
Postovi: 1,508
Hvala ti na ovako detaljnim instrukcijama, probam kasnije veceras ili sutra, pa javim rezultat


EDIT: Radi ko zmaj, hvala again!

Zadnje izmijenjeno od: webstartm. 08.05.2022. u 23:53.
webstartm je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2022., 17:47   #13175
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
rekordni broj grešaka danas ujutro

__________________
-

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2022., 18:07   #13176
OF&H
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: St
Postovi: 41
znam iz prve ruke da nije lip osjecaj vidit tako nesto...
meni je danas rano popodne opet pukla veza, zva ih i reklo mi da nisu jos izasli sredit ovo na nodu jer je radni nalog jos otvoren i da ce poslat napomenu da se to obavi (takodjer uzelo i kontakt broj pa da jave povratnu informaciju)... vidit cemo sta ce bit od toga
OF&H je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2022., 18:13   #13177
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
Odnija java prišu, di gori ?
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 10.05.2022., 18:25   #13178
OF&H
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: St
Postovi: 41
haha, a bas to, pomalo djir
mene sad vise svrbi sta su to tocno radili prosli tjedan jer je bia neki prekid od 10min i ko sta se moglo vidit na slikama, prominilo se stanje MSE-a za sve kanale redom (izravnalo se na nacin da su se dobri spustili prema losima, a ne losi digli prema dobrima )
i vrh mi je bia kad mi je iz tehnicke reklo kao: sad imate vezu (kao u cemu je problem ako random pukne )
OF&H je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2022., 18:26   #13179
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
poslat ću ja avm mail u vezi tih grešaka u principu dosad restart ih je vratio na 0 ili približno na nulu par ih uvijek ima i tako je 2 do 3 dana i onda podivljaju uvjek ujutro danas se i malo osjetilo (usporenost) na internetu i reciver sam morao ponovo učitavati,
onako laički bi rekao kao da se firmware polako raspada,slično iskustvo sam imao u prošlosti sa asusovim routerima ali nakon mjesec-dva neprekidnog rada i uvjek je pomoglo ponovno učitavanje firmwarea ,što kod asusa i nije bio neki problem jer su gotovo uvijek izlazili u tom razdoblju nove verzije fw.

evo sat vremena nakon restarta:



potpuno isto kao i odma nakon restarta

Citiraj:
Autor OF&H Pregled postova
......... (takodjer uzelo i kontakt broj pa da jave povratnu informaciju)... vidit cemo sta ce bit od toga
sretno ti bilo čekanje njihovog poziva ja ih desetak od prvog dana čekam osim ove iz pritužbi za cam karticu nijedan nije uzvračen



p.s. dobio sam izlaznu naknadu od t-coma 406kn bogme ako se ovako nastavi ...... nisu ni oni puno bolji ali bar možeš ljepo pričat s njima - rezlutat je više manje isti

sutra u 14h čvenk sa serviserom no.6
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: skalar. 10.05.2022. u 19:08.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2022., 19:25   #13180
OF&H
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: St
Postovi: 41
iskreno, ne ocekujem da ce me zvat jer je to nesto necuveno obavijestit korisnika da ce bit radovi, bolje je pustit da sam skuzi kad nestane svega
sritno ti sutra s tehnicarem...
OF&H je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.05.2022., 00:37   #13181
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
tehničari zovu prije nego što dođu, samo gotovo svaki puta treba me ko neka služba kontaktirati koja je za nešto drugo zadužena i oni se ne javljaju,
konzekvenca je da tehničari ne izlaze, bar oni tako kažu, sa pravim nalogom,
tako i sutra izlazi kao radi rotera, mada sam ko pokvarena ploća ponavljao kako kod mene doma je sve u redu i da bi trebalo provjeriti cijelu liniju, tak da vjerojatno ni sutra ništa od savršenoga.
sad me više zanima kad će prvi puta doći serviser koji je već bio, za sad je svaki puta dugi bio.
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.05.2022. u 13:00.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2022., 12:17   #13182
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
nazavo serviser i kaže:
evo sve savršeno radi - možda su mrežari nešto radili jučer - da će ih zvat pa će mi javiti,
jedina pozitiva što mi je rekao da ubuduće mogu njega nazvat ako se nešto desi,
kaže da je doma 500 m od mene i da je 10-20 grešaka normalno dnevno i da on sumlja da bi sljedeći firmware to mogao ispraviti,
što bi se stvarno moglo i desiti jer u chenel logu 7.39 labor stoji da je jedan od prioriteta - stabilnost veze na čemu avm radi.

današnje greške:



bar nisu u milionima

@OF&H - veli ovaj moj serviser da mrežari nisu dužni nikom se javiti, pa čak ni njima kad rade nešto.
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.05.2022. u 13:03.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2022., 13:07   #13183
OF&H
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: St
Postovi: 41
super da ti se vratilo stanje u normalu, u mene i dalje pice greske u milijunima na najvisim kanalima

kuzim da oni imaju "bjanko cek" da rade sta misle da triba... al je stvar sta je zadnji tehnicar s kolegom iz mreza na moj prijavljeni problem otvoria radni nalog da se dovodni kabel za zgradu zamijeni (to mi jucer reklo i da nalog jos stoji otvoren, a sutra ce bit dva tjedna od toga)...
OF&H je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2022., 15:25   #13184
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
ovak kaže serviser kolko nas toliko i njih za,e, ..... vanjski suradnici iz njemu nepoznatih razloga njih šalju na uključenja, koja u pravilu nisu dobro odrađena pa iza njih šalju servisere a1 na ispravljanja grešaka i da organizacija servisera je pak koma svi su za cijeli grad,
tako da gotovo uvijek ti drugi dolazi - posljedica je da osim par zabilješki od predhodnog, svaki puta sve nanovo počinje i za to bi trebalo imati vremena a toga nemaju jer im oko 50% ljudi fali tako da stižu odraditi samo točno što u nalogu piše,
onda dolazi problem neznanje ovi na telefonu da kad prijaviš kvar - oni naprave krivi nalog i tako se vrtimo u krug,
centrala postoji ali ne služi ili taj dio nije u funkciji održavanja linija za sve mora izlazit tehničar mrežar ili netko treći,
daljinski se ništa ne može napraviti osim restartat router i nadogradnja firmwarea,
uz sve to su naglo uletjeli u 1gb brzine i kaže da su još u fazi učenja,
velim kaže on da si ove milione grešaka može samo objasniti da su mrežari nešto radili i da će me obavijestiti a sad hoče li ili neće stoji u zvijezdama.

Citiraj:
Autor OF&H Pregled postova
super da ti se vratilo stanje u normalu, u mene i dalje pice greske u milijunima na najvisim kanalima

kuzim da oni imaju "bjanko cek" da rade sta misle da triba... al je stvar sta je zadnji tehnicar s kolegom iz mreza na moj prijavljeni problem otvoria radni nalog da se dovodni kabel za zgradu zamijeni (to mi jucer reklo i da nalog jos stoji otvoren, a sutra ce bit dva tjedna od toga)...
probaj napisati pritužbu i zaprijetiti raskidom ugovora,svojevremeno je na b-netu to znalo ubrzati neke stvari možda i kod ovih upali.
a i nebi ti bilo loše nazvati HACOM i pitati dali ulaziš u šemu preko 5 dana kvara 270kn po danu to bi ih vjerojatno najprije ubrzalo
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: skalar. 11.05.2022. u 15:52.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2022., 15:56   #13185
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
Taj dio priče je isti u oba klana,

ne žele / neće da zaposle (direktno) koliko im ljudi treba a obzirom na obim posla,

ko fol konstantno je natječaj ali preko gofno agencija gdje imaš više obaveza nego da si zaposlen direktno a sa 0 prava i mogućnosti,

posljedično instalacije se gura kooperantima a jedan od dodatnih razloga je šta se origigi tehničari ne žele bakčati sa bušilicama, skalama, kanalicama ... to je za njih fuuj ...

ljudi kad vide u šta su upali, obaveze, uvjete, nofčiće ... bježe / odlaze ... prilična fluktuacija ljudi a treba savladati štoseve ...

i na kraju ono najvažnije, oderi maksimalno + potroši minimalno > šalji lovu gazdi u DE ili AT


Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.05.2022. u 16:02.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 11.05.2022., 17:22   #13186
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
nevelim da je pod crtom bolji ht-e ali upravo ovo na što se seviser žali centala,1-2 tehničara po kvartu ipak pridonosi nekom boljem bržem osječaju,recimo na b-netu svojevremeno najduže je trajalo 5 dana sad je to kod njih izgleda na mjesece produljeno,
i ono najgorje je da stičeš dojam da onako pošteno nikog u a1 nije briga za to.
__________________
-

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2022., 17:35   #13187
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,896
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
...
i ono najgorje je da stičeš dojam da onako pošteno nikog u a1 nije briga za to.
Pa realno i nije ih briga jer su gazdama i dioničarima bitni grafovi koji pokazuju broj novih korisnika i starih korisnika koji su uzeli/spojili sa postojećom još koju novu uslugu koja donosi profit,... grafove sa brojem prijavljenih kvarova i brojem izlazaka po istom kvaru nitko ne prikazuje jer nisu bitni za profit/dividende.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2022., 22:58   #13188
StevoLopata
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2020
Lokacija: Zadar
Postovi: 26
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nivoi signala bi mogli biti i bolji (viši),
vrijedilo bi probati staviti kvalitetniji razdjelnik (sa manjim gušenjem).
Imam samo još jedno pitanje, s obzirom da bi sutra trebao stići novi razdjelnik (uzeo sam ZED FR2 koji je preporučen u jednom od prijašnjih komentara). Kolika jačina signala (u dBmV) bi se smatrala idealnom, ili barem dovoljno kvalitetnom? Tehničar je zvao da će doći u utorak mijenjati coax, no ukoliko razdjelnik podigne jačinu onda otkazujem termin.
StevoLopata je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 13:54   #13189
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
zvali me iz nečega, nije se ni predstavio i pitao kako sam zadovoljan dosadašnjom uslugom,
možete mislit što sam mu sve nabrojao, kaže zapisao sve navedeno će popraviti.
i sustih slušalicu i greške opet rastu.

p.s. danas gledam zaključali su dio gdje se regulira brzina portova a tamo se pali gasi i onaj od 2.5gb, čini mi se da je i on na 1gb.

2.5 gb nije uključen nakon raspitivanja mi je rekao da očekuju vrlo skoro nadgradnju za 7.29 gdje će to biti riješeno . živi bili pa vidjeli
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: skalar. 12.05.2022. u 15:10.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 15:06   #13190
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
@StevoLopata
Na starijim generacijama (čitaj: TC7200, Ubee EVW32) je bilo prihvatljivo od -10 do +10 dBmV,
Fritz 6660 je čudna / osjetljiva biljka i mislim da mu je poželjno osigurati što bliže / oko +10 dBmV,
prejaki signal mu isto smeta.

Stavi novi razdjelnik pa vidi stanje i kako se ponaša.

@skalar
Ovo pod p.s. je tužno i žalosno,
pogotovo ako su stvarno 2.5gb port lockali na 1gb.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 15:08   #13191
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,439
To je zbog stabilnosti i ekologije.
Stabilnija veza+manja potrošnja
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je online   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 15:45   #13192
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,613
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
zvali me iz nečega, nije se ni predstavio i pitao kako sam zadovoljan dosadašnjom uslugom,
možete mislit što sam mu sve nabrojao, kaže zapisao sve navedeno će popraviti.
i sustih slušalicu i greške opet rastu.

p.s. danas gledam zaključali su dio gdje se regulira brzina portova a tamo se pali gasi i onaj od 2.5gb, čini mi se da je i on na 1gb.

2.5 gb nije uključen nakon raspitivanja mi je rekao da očekuju vrlo skoro nadgradnju za 7.29 gdje će to biti riješeno . živi bili pa vidjeli

Meni je pc spojen na 2,5Gb, uredno mi pokazuje 2,5gb brzinu. Morat ću porbati pustiti kopiranje prema 2 kompa da vidim da li mogu saturirat dvije gigabit mrežne.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 15:58   #13193
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,336
rekao mi je da su specifikacije ostale od nekog starijeg routera i da je na njemu port 4 bio za tv ,i da je poslan zahtjev da se to ispravi jer taj dio njega nema u routeru-zaključano
tu bi se ručno trebalo za svaki port odrediti 10,100 ili gb,i na kraju bi trebalo citi 2,5gb upali ugasi,ono štose kod mene dešava je da na drugim portovima imam 920 brzinu na 2,5 - 800
__________________
-

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 16:04   #13194
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,613
Sada sam pogledao, ja imam gore 7.29, ali i prije mi je taj port radio uredno.

Information on Your FRITZ!Box
FRITZ!OS installed: {0}
7.29
FRITZ!Box Model:
FRITZ!Box 6660 Cable
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 16:33   #13195
StevoLopata
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2020
Lokacija: Zadar
Postovi: 26
Stigao je novi razdjelnik i nisam siguran jesu li me zeznuli iz trgovine ili je to stvarno taj. Izgleda potpuno drukčije u odnosu na slike, a na razdjelniku piše 900-2400MHz dok na opisu proizvoda i ambalaži piše 5-2400MHz

https://ibb.co/19VV5Yy
https://www.zed.hr/webshop/proizvod/...laza-5-2400MHz
StevoLopata je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 17:19   #13196
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
E hebemu, taj 900 - 2400 je za satelitsku i neće ti odgovarati

Valjda znaš gdje u Zadru toga ima za kupiti a da odmah vidiš ...
ako ništa drugo onda > https://pevex.hr/a-v-program-razdjel...hz-320396.html
ne znam kakve je kvalitete ...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.05.2022. u 17:26.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 18:02   #13197
StevoLopata
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2020
Lokacija: Zadar
Postovi: 26
Hvala na informaciji. Znam definitivno gdje bih otišao, no problem je što sam nedavno slomio gležanj pa sam praktički prikovan za stan, zbog tog sam se nadao da će narudžba biti dobra. Nevjerojatno mi je da su svugdje pisali da je 5-2400MHz i onda bude ono u pakiranju.
StevoLopata je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 18:06   #13198
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
A netko je "zgriješio" a ti se sad misli ...
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 18:20   #13199
StevoLopata
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2020
Lokacija: Zadar
Postovi: 26
Prije nego što opet krenem u potragu, znači li išta da je s ovim razdjelnikom televizija radila i pokazivala razliku od samo 0.1dBmV nabolje, ili se ne može kvalitetno procijeniti zbog tolike razlike u frekvencijskom rasponu?
StevoLopata je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2022., 19:01   #13200
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
Svaki uređaj pokazuje "po svom" pa jedino možeš nešto zaključiti uspoređujući na istom uređaju ako si "ispred" nešto mijenjao.

Stavio si ovaj "krivi" ?
Razlika je zanemariva.
Kako se router ponašao ?

Ako i sa "pravim" rezultat bude slični onda ćeš stvarno morati ih pustiti u zamjenu coax - a.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na