Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 25.05.2022., 10:45   #13261
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,871
Sve u redu, normalno je da optika radi puno stabilnije + pristojne brzine (zapravo koliko otvore).
Samo si fulao A1 xy temu, druga je za A1 optiku
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2022., 11:11   #13262
Integrity
Registered User
 
Integrity's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Istok
Postovi: 65
Mene su danas zvali iz A1 da mi nude internet preko bnet infrastrukture koju imam u zgradi (koaksijalni kabl nešto nešto). Trenutno sam na T-Com optici (200/100) i sve više manje radi uredno, inicijalno je PS5 imao problema sa WiFi ekstenderom ali sada radi super nakon PS5 updatea.

Prethodni stanari su imali Bnet bivši pa A1, ne sjećam se zašto sam prešao na T-Com Za Bnet čak u polici ima fino provučeno sve za router, žena bi bila zadovoljna naspram trenutnog setupa.

S obzirom da nude 6 mjeseci za 1kn i kasnije dosta povoljnije nego što sada plaćam T-Com u dilemi sam da li da pređem. Inicijalno su nudili TP Link ekstender koji sam rekao da ne želim te nakon razgovora sa "nadređenima" nude Nokia Beacon 3.

Bilo kakav savjet je dobrodošao
Integrity je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2022., 11:15   #13263
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,312
mislio sve savršeno i počeo hvaliti i puče veza na 15 minuta opet i greške opet prešle milione:



Citiraj:
Autor Integrity Pregled postova
Mene su danas zvali iz A1 da mi nude internet preko bnet infrastrukture koju imam u zgradi (koaksijalni kabl nešto nešto). Trenutno sam na T-Com optici (200/100) i sve više manje radi uredno, inicijalno je PS5 imao problema sa WiFi ekstenderom ali sada radi super nakon PS5 updatea.

Prethodni stanari su imali Bnet bivši pa A1, ne sjećam se zašto sam prešao na T-Com Za Bnet čak u polici ima fino provučeno sve za router, žena bi bila zadovoljna naspram trenutnog setupa.

S obzirom da nude 6 mjeseci za 1kn i kasnije dosta povoljnije nego što sada plaćam T-Com u dilemi sam da li da pređem. Inicijalno su nudili TP Link ekstender koji sam rekao da ne želim te nakon razgovora sa "nadređenima" nude Nokia Beacon 3.

Bilo kakav savjet je dobrodošao
oko naknade tcomu za izlazak tu su pošteni na a1 je jeftinije i sve stoji administativno ,samo biće da neke linije su nepopravljive ili bar tako djeluju ,ako se odlučiš i imaš ispade odmah u početku ,t-com do naplate izlaznine hoče povući raskid ugovora i poništava izlazninu
i ni u kojem slučaju ne nasjedaj na priće da će sve dovest u red ,možda i hoče ali tu nije riječ o danima ,tjednima vjerojatno čak i mjesecima.

-Nokia Beacon 3 je prvo nepraktičan, kako nije avm uređaj trebaš imat 2 uređaja jedan kraj routera drugi tamo gdje ti treba,znaći fritz nemože biti s njim u mash-u
-drugo naplačuju ga gotovo isto koliko košta i sličan mash sistem u dučanu .
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: skalar. 25.05.2022. u 11:35.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2022., 11:40   #13264
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,871
@Integrity
Zavisi kakvo je stanje na tvom nodu / čvorištu,
ako je stanje korektno onda neće biti problema, pogotovo ako ne uzmeš / trebaš Turbo (1000/100).
Na kraju se svodi na koliko nofčića kroz vrijeme ugovora.

@skalar
Ne radi factory reset, samo ugasi > sačekaj 5 sec > upali.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2022., 12:59   #13265
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,312
Nisam ja ova glupača sa tefonske podrške je daljinski mada sam joj rekao da to ne radi i nemam ništa, sad sam definitivno na raskidu ako mi ne daju platit ću 350 kn kolko mi je izračunala.

P.S. isključi uključi nepomaže
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: skalar. 25.05.2022. u 13:26.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2022., 14:01   #13266
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 601
Naravno optika je bolja od bilo koje fiksne usluge .
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2022., 15:40   #13267
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,312
nakon 2h se vratilo

kad se spojim na router:


greške zasad su se vratile u normalu:


samo za start ima dosta nepopravljivih


Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Naravno optika je bolja od bilo koje fiksne usluge .
i na optici ovisi o routeru s kojim se spajaš,pozitivno je da ti se obično javi netko sa centrale i obično probleme u tom slučaju direktno s njim
riješiš tako gledano s tehničke strane je miljama ispred kabla ,ali na t-comu ako uđeš u mlin administrativnih problema uvjek isti administrativni problemi
se pojavljuju iz mjeseca u mjesec kod mene je konkretno trajalo 1,5 godine jer eto njihov komp koji izdaje račune nije mogao svatiti da je pogrešio
i ponavljo je grešku iz mjeseca u mjesec ,i onda piši prigovore,koji su uvijek prihvačeni i obečanje da se više neće ponoviti i iduči mjesec opet ispočetka
prva tri mjeseca je bilo sportski ali onda je počelo ići strašno na živce i onda ti a1 uleti sa gotovo istom uslugom sa mobitelom 100kn jeftinije
misliš kao bivši korisnik b-neta da će bit možda problema prvih 15dana i da se to da progurat kad ono katastrofa
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: skalar. 25.05.2022. u 15:57.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2022., 16:32   #13268
OF&H
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: St
Postovi: 39
u mene danas isto bilo roknilo na nekih 2h, nisam ni skuzia odma jer sam se zbog sastanaka bia prebacia na hotspot i kad sam se vratia nazad na kucni wifi, vidim da nema neta, spajam se na router, telefon vec cca 2h offline, cable led-ica i dalje stabilno gori i na sucelju pokaziva i dalje da je syncan sa centralom... zovem tehnicku, kaze da vidi da je modem offline, standardna "it crowd" solucija isla i synca se uredno nakon nekih cca 40s...

zanimljivo da su se MSE vrijednosti "oporavile" i vratile u prethodno stanje i broj gresaka je puno manji nego sta je bia jos tamo od 3.5... na slikama stanje nakon cca 2h40min... sve vise mi se cini da ne bi bilo zgoreg trazit zamjenu routera...











i dalje nikakva pomaka za nalog za cilu zgradu, tribam sist i napisat prituzbu, pa cemo vidit sta ce kazat... lik s tehnicke reka da ce jos jednom provjerit sa odgovarajucom sluzbom al tu stvarno ne ocekujem nikakvu povratnu informaciju...
OF&H je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2022., 18:04   #13269
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,312
njihove provjere i povratno javljanje me stvarno vrijeđaju, ama baš nitko mi se nije od prvog dana povratno javio,
bojim se da im je to caka da te se riješe sa telefonske linije
-kod mene se po satu povečavaju greške u prosjeku po 10 popravljivih i nepopravljivih što je dosad značilo u pravilu pucanje ujutro,bio sam u strahu da mi se neće spojiti do sutra ,nemam više živaca za to
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: skalar. 25.05.2022. u 18:11.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2022., 20:57   #13270
marin123
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2022
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 16
Moje iskustvo s A1 je dosta loše što se tiče službe za korisnike, a radi se o poslovnom korisniku koji koristi stalni pristup internetu - optika i isti plaća više tisuća kuna mjesečno + dosta fiksnih linija, mobitela

Sigurno jednom mjesecno imamo prekid Interneta koji bude od nekoliko sekundi pa i do 2-3 minute.
Za ove koji misle, pa sta je to par sekundi ili minuta, za poslovnog korisnika čiji se cijeli posao zasniva na internetu prekid od par minuta je ozbiljna stvar.

Jednom smo imali situaciju da je prekid trajao skoro pola sata.
Na javljanje agenta kod poziva za poslovne korisnike čekali smo više od deset minuta (jutri u 4 sata) da bi nam rekli da nisu zabilježili nikakve poteškoće i da će nam se odmah netko javiti s mreža da provjere o čemu se radi.

Nakon desetak minuta od poziva, internet se vratio u normalu a oni zovu nakon dobrih sat vremena, da su spojeni na naš ruter i da ne vide nikakve anomalije da sve normalno radi.
Idući dan saznajemo da jedan od naših klijenata koji isto koristi A1 je u isto vrijeme imao identičan problem. Zaključak izvucite sami.

Nakon malo više od pola godine tražimo novi dedicated line za našu drugu lokaciju. Cijena bezobrazno visoka, a na naš komentar da je cijena dosta paprena i da se malo prilagode konkurenciji idu priče kako su najbolji, kako je usluga top, kako ovo kako ono. Na našu odluku da smo odabrali drugu ponudu postaju malo i bezobrazni.

I dalje na A1 imamo povremeno prekide dok kod drugog providera do sada u ovih nešto više od 4 mjeseca nismo imali niti jedan prekid, pa službu za korisnike ne mogu komentirati jer do sada s njima nisam imao kontakt.
marin123 je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2022., 21:03   #13271
dreammastera
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: ZG
Postovi: 95
Te greške nisam gledao dok se nije počelo pisati. Ima i kod mene tih errora.
Nisam primjetio da internet šteka.


Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk
dreammastera je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 00:22   #13272
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,312
vjerojatno nisu ni vezane, samo komunikacija je na razini 0 sa nama korisnicima,
to je jedini alat iz kojeg bi mogli vidjeti eventualno da nešto ne štima, imam u prosjeku
svaki 2-3 dan gubitak sinhronizacije ponovno spajanje nekad je za 10-15 min nekad par sati a ponekad par dana, imam sa sutrašnjim, 11 izlazaka servisera i jedno saniranje linije u mjesec i pol.

- što znam da su svi oni uključujuči i telefonsku podršku dosada napravili:

- kako sada znam bar za pola ovih dužih prekida je kriva telefonska podrška sa daljinskim vraćanjem na tvorničke postavke jer to blesira router
- jednom mi je serviser došao u trenutku ispada i iz tog jednom znam da imam šumove na liniji zbog čega mi je idući serviser pokrenuo sanaciju, očito bezuspješnu
- za sanaciju znam da je bila, kada i što su radili nemam pojma a ne znaju ni serviseri, a ni tel. podrška, kao sanatori (mrežari ili kako ih već zovu) kažu da ne moraju nikog obavjestiti.
- i to ti je uglavnom sve, tabelu s greškama prikazujem bar ja, jer naglo povećanje grešaka i usporavanje reagiranje interneta su simptomi neposrednog pucanja veze - najčešće,
- po avm-u su te greške, greške u kodiranju signala, popravljive su one koje router uspije ispraviti, nepopravljive one koje ne uspije,
jedan od razloga može biti loš signal ili smetnje na liniji i kod njihovog objašnjenja je dosta toga ostavljeno otvoreno.
- od A1 ni riječi o toj tabeli grešaka a sigurno ima svrhu svog postojanja.

gledaj nije tak da provodim 24h gledajuči greške nego kad osjetim da nešto ne štima odem pogledat, kad veza pukne onda nemam ni što gledat - u tom slučaju nema tabele

od Nikky-a sam dobio bar 100 puta više informacija nego od kompletnog A1 i zato mu veliko hvala, već me je sve sram ga zvat, pisat pm.
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: Nikky. Jučer u 09:08.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:40   #13273
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,871
Tnx, zato smo tu 😀
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:15   #13274
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,312
bio serviser raskopao cijelu instalaciju promijenio sve priključnice u stanu i van stana,
greške iste kakve su bile bez ovih nepopravljivih, nova informacija je ako daljinski vraćaju na tvorničke postavke ili iz nekog razloga morate to sami učiniti,
po defaultu počinje tražiti kanale na 210MHz što A1-B-net ne podržava i kao treba ručno promijenit na 258MHz kao na slici dolje,
navodno se onda puno brže spaja:




navodno je avm-u poslat zahtjev da se to promjeni i da se radi na dodatku firmwarea ali nezna kad će točno.

a1 ima 18 servisera za cijeli zagreb, sa tendencijom opadanja broja jer im njemci svako malo nude 4 puta veće plače,
i nove ljude vrlo teško nalaze i to je razlog da su svi za cijelo područje grada.

kad vam dođu pitajte sve što vam padne napamet, kad tad naletite na nekog koji nešto korisnog hoće i reći !

@OF&H
rekao mi je ovako, popravljive greške se pojavljuju uvijek i što je veći promet više ih ima i da su popravljive poprilično nebitne,
bitne su nepopravljive a na njih može utjecat i ulazni savijeni kabel u utičnici i da je gotovo nemoguće naći uzrok kvara ako ne dođe
u trenutku ispada, ono vidi u softweru da je bio ispad ali ne što je i uzrok.
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: skalar. Jučer u 12:01.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:34   #13275
Karlo666
Premium
Moj komp
 
Karlo666's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštel Lukšić
Postovi: 1,018
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
bio serviser raskopao cijelu instalaciju promijenio sve priključnice u stanu i van stana,
greške iste kakve su bile bez ovih nepopravljivih, nova informacija je ako daljinski vraćaju na tvorničke postavke ili iz nekog razloga morate to sami učiniti,
po defaultu počinje tražiti kanale na 210MHz što A1-B-net ne podržava i kao treba ručno promijenit na 258MHz kao na slici dolje,
navodno se onda puno brže spaja:




navodno je avm-u poslat zahtjev da se to promjeni i da se radi na dodatku firmwarea ali nezna kad će točno.

a1 ima 18 servisera za cijeli zagreb, sa tendencijom opadanja broja jer im njemci svako malo nude 4 puta veće plače,
i nove ljude vrlo teško nalaze i to je razlog da su svi za cijelo područje grada.

kad vam dođu pitajte sve što vam padne napamet, kad tad naletite na nekog koji nešto korisnog hoće i reći !

@OF&H
rekao mi je ovako, popravljive greške se pojavljuju uvijek i što je veći promet više ih ima i da su popravljive poprilično nebitne,
bitne su nepopravljive a na njih može utjecat i ulazni savijeni kabel u utičnici i da je gotovo nemoguće naći uzrok kvara ako ne dođe
u trenutku ispada, ono vidi u softweru da je bio ispad ali ne što je i uzrok.
Nemoj srca ti A1 tehničare.Likovi jedva da znaju networking osnove.
Susrea sam se s jednim koji je osta u čudu kad je vidio malog Asus DSL-AC51 da radi A1 bakru i izjavio sljedeće "Kako to može radit to može UNIŠTIT SVE".

Jedino šta njemu može uništit je pamet.

Susreta sam se i sa HT Tehničarima nekad stvarno likovi rasturaju ako naletiš na nekoga koji je sposoban/zna.
Neki znaju kompletno sve podatke a neki čak imaju i Asuse/TPLinkove/Fritzove/Custom ONTove.
Nikada nisam doživio napad ili prijetnje od HTovih tehničara ili SZK što imam svoju opremu naštekanu dok od Iskona,A1,Optime to dožive kao da si im nešto ukrao čak i znaju resetat liniju pošto nevide svoje pa nakraju zovu i prijete(doživio sam to s Iskonom koji su mi ćaći podvalili ADSL2+ 10/1 pod krinkom "Jeftiniji i bolji smo" a bili smo na VDSL2 50/10 sa HTom).

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
__________________
Pošten trgovac:
1,2,
Karlo666 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 01:20   #13276
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,312
kroz neki 7-10 dana greške odlaze u povjest kod mene ,dobio sam raskid ugovora bez penala i vračam se na optiku:

max 3----------------------------------249kn
hbo ---------------------------------------5kn
premium router +mash +1gb doplata 49kn
drugi maxtv prijemnik------------------10kn
------------------------------------------------
313 kn

po novom možeš jedan paket hbo premium ili prošireni dobit za 5kn

2 tarife na mobu na telemachu svaka po 74kn

dali je iskon jeftiniji?
ja sam ih zvao kažu
256kn prvih 6 mjeseci sa hbo-om nakon njih +50kn za hbo + 20kn drugi prijemnik
i to sve za brzinu 200/100 brže ne nude, dobro kod njih je hbo dio filmskog paketa
pa bi bio vjerojatno kao t-comov prošireni + hbo ,kad bi odbio doplatu za 1gb brzinu i
premium router t-com bi mi bio jeftiniji u konačnici,a da sam uzeo prošireni (29,5kn)
bili bi tu negdje.
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: skalar. Danas u 01:34.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 08:23   #13277
p3r02d3r0
Premium
Moj komp
 
p3r02d3r0's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Zagreb, Voltino
Postovi: 301
Citiraj:
Autor Karlo666 Pregled postova
Nemoj srca ti A1 tehničare.Likovi jedva da znaju networking osnove.
A gle, ja sam imao različita iskustva. Pri preseljenju priključka, taj prvi tehničar nije dobro pospajao konektore pa sam imao problema s pucanjem veze.

No opet, možda je bio problem i u prastarom thomson routeru. Sljedeća dva puta, likovi su bili čisto ok, odgovorili su mi na svako pitanje i od posljednjeg puta kada je lik postavio Fritza, sve radi.

Kod bilo kojeg operatera možeš naletjet na idiota...
p3r02d3r0 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:13   #13278
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,312
al moraš priznat da ovi sa a1 bogme svi rade pod stresom, prije bi htjeli van nego što uđu u stan, pazi ima ih 18 za cijeli grad,
moraju određen broj naloga odraditi može im se desiti da jednog imaju na zapadnom djelu sljedećeg na istočnom,
da bi s jednog kraja došli na drugi u špici treba preko sat vremena vožnje par takvih naloga i samo vožnja pojede radno vrijeme tak da su stalno u žurbi,
nije da ih opravdavam, ali i shvačam da se ponekom baš i ne priča.

evo primjer - jučer serviser je stvarno savjesno radio da ga nisam pitao zašto se fritz blesira nakon vraćanja na tvorničke postavke,
nebi nikada saznao da avm-ov firmware nije usklađen sa A1 sustavom i stvarno od jučer sam testirao 4 puta i svaki puta se spojio najviše nakon 5 minuta što je prije znalo trajat satima,
ako je on to znao, zasigurno zna i svaki serviser, a takve stvari da je dobra organizacija bi trebala znat i telefonska podrška,
i da ti taj podatak preko telefona kažu bar za 50% bi smanjili izlaske servisera, a da je prvi bio tako savjesan kao ovaj zadnji sigurno nebi ni razmišljao o vraćanju na t-com,
tako da je u pravu p3r02d3r0 kad kaže da kod svakog operatera naletiš na idiote,
na A1 je sigurno najveći idiot onaj ko je smišljo sistem podrške.
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: Nikky. Danas u 12:28.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 22:04   #13279
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: N/A
Postovi: 5,119
Svi koji su imalo bili sposobni su iz A1 otišli u HT a ostatak nedavno u Telemach. Dok radi-radi, podrška je nepostojeća čak i za poslovne korisnike koji plaćaju desetke tisuća kuna mjesečno. I nije problem podrška vezana za internet linkove, već i za ostale usluge koje nude. Jedino što ostaje je svakodnevno prijavljivanje kvara i ne prestajati dok ne poprave. Ali baš svaki dan prijavljivati, dok im ne dosadite pa se smiluju poslati nekoga tko zna nešto.
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na