Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 25.01.2020., 21:37   #3271
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,602
čisto informativno da sad ne listam po temi - njihov huawei b315 nije zaključan?
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2020., 22:55   #3272
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,041
Nije
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2020., 23:42   #3273
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,602
tnx.
trebat će mi za t-com... za jednu rupetinu koja je bez signala. naletio na jednog polovnog po cijeni koju se ne propušta.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2020., 08:04   #3274
kiki2205
Registered User
 
kiki2205's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 7
Pozdrav svima.
Pratim ovu temu već duže i našao sam puni korisnih savjeta. Imam pokućni koji mi radi ok, e sad evo što je moja dvojba:
Pomakivajući ruter na razne položaje (bio mi je u hodniku na katu), došao sam do rezultata da mi je najbolji signal 1,5 m dalje od tog položaja u kući, dakle vani. Kupio sam antenu https://www.dhgate.com/product/new-h...190658686.html samo zato da mi ruter nije vani.
Mjerenja su mi zadovoljavajuća, u večernjim satima je download 20-25,upload oko3,5.
Ujutro recimo ok 5-6h kad je stanica manje opterećena (pretpostavljam) download bude 30-40, upload oko 5.
E sad ,šta me zanima,razmišljam o one dvije Iskrine antene što su spominjanje puno puta ovdje.
Bih li sa njima nešto dobio još ili ne?
kiki2205 je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2020., 08:11   #3275
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 717
AKo su bazne stanice preopterećene onda ne, kolike su ti brzine tokom dana?

Jer ako je navecer 20-30 a preko dana (pogotovo od 18h na dalje, prime time) i brzine su male onda ti nikakve antene neće pomoći.
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2020., 08:22   #3276
kiki2205
Registered User
 
kiki2205's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 7
Ma ne,i preko dana bude ovako oko 20. Ja sam uzeo mjerenja od 20-21h računajući da je tada najveći promet.
I meni sad to sve radi dobro, spojeni tv, ipad ,jedan ili dva mobitela... I sve šljaka.
Samo me zanima ,s obzirom da nisu te antene skupe, bi li imalo smisla stavljat to...
kiki2205 je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2020., 09:23   #3277
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 528
Citiraj:
Autor kiki2205 Pregled postova
Pozdrav svima.
Pratim ovu temu već duže i našao sam puni korisnih savjeta. Imam pokućni koji mi radi ok, e sad evo što je moja dvojba:
Pomakivajući ruter na razne položaje (bio mi je u hodniku na katu), došao sam do rezultata da mi je najbolji signal 1,5 m dalje od tog položaja u kući, dakle vani. Kupio sam antenu https://www.dhgate.com/product/new-h...190658686.html samo zato da mi ruter nije vani.
Mjerenja su mi zadovoljavajuća, u večernjim satima je download 20-25,upload oko3,5.
Ujutro recimo ok 5-6h kad je stanica manje opterećena (pretpostavljam) download bude 30-40, upload oko 5.
E sad ,šta me zanima,razmišljam o one dvije Iskrine antene što su spominjanje puno puta ovdje.
Bih li sa njima nešto dobio još ili ne?
Uzalud bacen novac za tu antenu.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2020., 10:12   #3278
kiki2205
Registered User
 
kiki2205's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 7
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Uzalud bacen novac za tu antenu.
Zašto? Pa nisam želio imat ruter vani..
kiki2205 je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2020., 11:14   #3279
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 528
Citiraj:
Autor kiki2205 Pregled postova
Zašto? Pa nisam želio imat ruter vani..
To si postigao sa tom antenom da ti router nije vani. Ako ti je to bio jedini cilj onda ok.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2020., 11:28   #3280
kiki2205
Registered User
 
kiki2205's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 7
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
To si postigao sa tom antenom da ti router nije vani. Ako ti je to bio jedini cilj onda ok.
Upravo to. Sad zato pitam hoću li sa iskrama dobit veće brzine?
kiki2205 je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2020., 11:48   #3281
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 528
Citiraj:
Autor kiki2205 Pregled postova
Upravo to. Sad zato pitam hoću li sa iskrama dobit veće brzine?
Trebao si kupiti iskre i to je to ovo je smece od antena
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2020., 11:53   #3282
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 717
Ako su ti brzine tokom dana iste ili slične onda probaj sa iskrama (ako vidiš baznu stanicu bez prepreka). Ja sam jedan od onih koji se nadao i probao sa istima ali bez uspjeha. Čim je veća brzina u gluvo doba noći a druga preko dana badava je sve.

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2020., 12:36   #3283
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 924
Ta "antena" u prosjeku ( po bandovima) nema ni 3,5 dBi i više nego što dobije se izgubi na tom tankom koaksu RG174 koji guši 2 dB po metru dužine (na 2100MHz) ovisno o frekvenciji.

Iskre imaju do 8 dBi dobiti (gain) i daleko kvalitetniji koaks.


ps: svakih +3dB je duplo jači signal....a u minusu duplo slabiji.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2020., 10:26   #3284
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 684
Ima tko alcatel linkhub hh70vb cat 7 ruter mozda (ovaj kaj daju u gigaboxu)? Zanima me kak se ponaša, vidim da od CA jedino iskoristivo bi bilo B3+B3 jer nema B1+B3 ili B1+B1 konfe...
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2020., 11:04   #3285
beli14
Premium
Moj komp
 
beli14's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Gotham City
Postovi: 349
Ima smisla promjeniti B315 za B525 router? Brzine za download su tokom dana 50-80mbps. Navečer (pogotovo za vikend) padne i na 10mbps. Što dobijem drugim routerom i 4G+ mrežom?

EDIT: Uff što mrzim kad znam da će sutra od 19h biti 10-15mbps


Skunio sam Huawei E5186 Toolbox v0.9. Malo pomaknuo router i RSRP s -96dBm na -85dBm.
Nikad nisam prije vidio da mi piše 100mbps
Mislio sam promjeniti band ako će biti koristi, al izgleda da moram sačekati kad će brzina biti loša.

Zadnje izmijenjeno od: beli14. 14.02.2020. u 12:09.
beli14 je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2020., 12:07   #3286
ruki31
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 73
Ovakvu brzinu kod sebe nikad nisam vidio bio dan ili noć
Iznad 10Mbps nikad nije download, 12km sam od centrale, užas
ruki31 je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 16:53   #3287
Nybelung
when Sovngarde beckons
Moj komp
 
Nybelung's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Makarska
Postovi: 3,479
Koliko vrijede rabljeni modemi za pokucni? B315 za 300kn je pošteno?
Nisam uopće u tom svijetu.. A za rabljene ljudi napamet odrede neku cifru?

Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 23.03.2020. u 17:03.
Nybelung je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 17:32   #3288
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,041
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Koliko vrijede rabljeni modemi za pokucni? B315 za 300kn je pošteno?
Nisam uopće u tom svijetu.. A za rabljene ljudi napamet odrede neku cifru?
Vrijedi sigurno trecinu cijene novog, a novi je bio cca 100 eura.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 17:55   #3289
Nybelung
when Sovngarde beckons
Moj komp
 
Nybelung's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Makarska
Postovi: 3,479
Prodaje se jedan preko puta mene, doslovno, za 300kn.
I javio mi se čovjek za ZTE router, isto Tele2, 2+ godine star, koji bi to mogao biti model? Bolje se drzati Huaweia?
Nybelung je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 18:16   #3290
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 528
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Prodaje se jedan preko puta mene, doslovno, za 300kn.
I javio mi se čovjek za ZTE router, isto Tele2, 2+ godine star, koji bi to mogao biti model? Bolje se drzati Huaweia?
Ako je zte onda je MF283 ili 286 ako je MF283 previše je 300kn za taj router za 300kn nađe se B525 skoro novi. 150kn max za MF283. Ako hoćeš nešto pošteno preporuka Huawei B535-232 i super cijena https://shop.iskon.hr/artikli/router...i-b535-232-lte
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 18:32   #3291
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,602
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Koliko vrijede rabljeni modemi za pokucni? B315 za 300kn je pošteno?
Nisam uopće u tom svijetu.. A za rabljene ljudi napamet odrede neku cifru?
ja sam svog b315 platio polovnog 75kn pred par mjeseci. viđaju se po 150-200kn na njuškalu.

300kn dati danas za polovni cat4 router je previše.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 18:43   #3292
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 528
Ma i ja htio napisati cijenu oko 100kn ali da me ne napadnu oni koji misle da vrijedi i 400kn
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2020., 07:05   #3293
Nybelung
when Sovngarde beckons
Moj komp
 
Nybelung's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Makarska
Postovi: 3,479
Ja pišem što mi padne na pamet. Ako netko misli drugačije, slobodno, ne smatram drugačije mišljenje "napadom".
Uglavnom, rabljeni router su ograničena roba, puno ljudi ih baci u ormar umjesto na oglasnik. A Tele2 me pita 999kn za router, uz pretplatu bez uo. To je puno bezobraznije od oglasnika, a sad, hoće li router biti cat4 ili cat6 mislim da nije bitno..? I B315 bi trebao imati jednako stabilnu vezu kao B525?
Nybelung je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2020., 18:01   #3294
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 594
Tele2 data kartica moze ici i u mobitel, pa da preko njega shaream konekciju? Thx
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2020., 18:12   #3295
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,645
Može, samo da je iste veličine (mnogi sad koriste onu mikro karticu), ali tu može pomoći onaj "adapter".

EDIT: Samo u nekim kombinacijama (obično obrnutim) neće da radi kako treba.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 25.03.2020., 11:57   #3296
M.Vlahovic
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 750
Koji pokucni internet bi preporucili, ne nuzno tele2, da se moze odmah uzeti i staviti u koristenje

Gdje se u ovo doba moze itici uzeti sim karticu, ili se mora naruciti pa cekati?
Je li bolje uzeti neki afternarket modem ruter ili na pretplatu ili bez pretplate ili kako,
Bar 150 200 gb prometa
M.Vlahovic je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2020., 12:25   #3297
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 2,792
kod HT-a, možeš uzeti simpa paket na bonove, i onda taj isti broj i sim karticu prebaciti na Hrvatski telekom neograničena tarifa. to možeš odraditi sve online.
__________________
Ovo je moj sin Vlado
chief_wolfinjo je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2020., 21:47   #3298
mkey
Premium
 
Datum registracije: Sep 2018
Lokacija: tu
Postovi: 599
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Ako netko misli drugačije, slobodno, ne smatram drugačije mišljenje "napadom".
Pa ti se frende uopće ne uklapaš u ovo doba kratkog fitilja i ekstremno labavog obarača.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2020., 19:47   #3299
Nybelung
when Sovngarde beckons
Moj komp
 
Nybelung's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Makarska
Postovi: 3,479
Kod Tele2, ako nisi iz ZG, izgleda da treba minimalno 60 sati od narudžbe do aktivacije kartice.
Neugodno me iznenadilo da kartica nije aktivna kad ju preuzmeš od dostavljača, nego tek kad se povratnica vrati Teletu.

Uzeo sam bez ugovorne obveze, a kupio rabljen modem. Kod Tele2 je modem preskup bez ugovora.

Možda ti je najbolje kupiti rabljen modem i HTov net. Pa ak bude loš signal probaš Tele ili A1..
Nybelung je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na