Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 21.03.2022., 17:10   #6121
delavi
Registered User
Moj komp
 
delavi's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2020
Lokacija: Zagreb
Postovi: 609
Pa ak migriraju valjda bi obavijest neku stavili. Nema neta vec par sati. Vec sam odlucio da prelazim na ht cim istekne ugovor, neda mi se vise zajebavat s njima radi par 10aka kn razlike.
delavi je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2022., 18:39   #6122
mann
Premium
 
mann's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,908
Citiraj:
Autor delavi Pregled postova
Pa ak migriraju valjda bi obavijest neku stavili. Nema neta vec par sati. Vec sam odlucio da prelazim na ht cim istekne ugovor, neda mi se vise zajebavat s njima radi par 10aka kn razlike.
Yeap, isto razmišljanje i kod mene. Ovo nema nikakvoga smisla više.

Sent using Tapatalk
mann je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2022., 19:37   #6123
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 2,448
migracija?

šta je s ljudima koji nisu na acs-u? vjerojatno lagano psuju.
ps - unazad ~2 godine su minimalno jeftiniji od konkurencije.
davno su prošli dani kada im je dsl bio 129kn , tada su se isplatili. danas im je (ekvivalentna) usluga skuplja od ht-a.
HT 200/100 + tel 169kn, iskon 200/100 + tel 184kn.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2022., 20:43   #6124
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
Samo nagađam što se tiče migracije, ali s obzirom na to da na dvije Iskonove linije traceroute prema bilo čemu ide kroz HT, količinu otkaza i premještanja djelatnika u HT i tvrdnju s prošle stranice da je username %bit@iskon-dsl promijenjen u @iskon-dsl, pretpostavljam da se priprema teren za migraciju korisnika u HT-ovu mrežu.

Traceroute prema 1.1.1.1 koji je do jučer išao iz Iskona direktno kroz CIX u Cloudflare uz par ms pinga:
Code:
traceroute to 1.1.1.1 (1.1.1.1), 30 hops max, 60 byte packets
 1  _gateway (192.168.1.1)  0.668 ms  0.667 ms  0.786 ms
 2  100.120.99.1 (100.120.99.1)  3.113 ms  3.106 ms  3.150 ms
 3  172.24.186.65 (172.24.186.65)  3.331 ms  3.369 ms  3.423 ms
 4  hdr11-gtr02.ip.t-com.hr (195.29.224.229)  4.092 ms  4.392 ms  4.693 ms
 5  gtr11-hdr11.ip.t-com.hr (195.29.3.46)  3.441 ms  3.543 ms  3.538 ms
 6  be6057.rcr21.zag01.atlas.cogentco.com (149.6.30.161)  3.830 ms  2.656 ms  2.678 ms
 7  be2811.ccr52.vie01.atlas.cogentco.com (154.54.74.33)  11.222 ms  11.190 ms  11.241 ms
 8  cloudflare.demarc.cogentco.com (149.6.174.66)  9.862 ms  10.652 ms  10.622 ms
 9  one.one.one.one (1.1.1.1)  10.320 ms  10.771 ms  10.307 ms
Traceroute prema 8.8.8.8:
Code:
traceroute to 8.8.8.8 (8.8.8.8), 30 hops max, 60 byte packets
 1  _gateway (192.168.1.1)  0.531 ms  0.459 ms  0.639 ms
 2  100.120.99.1 (100.120.99.1)  2.810 ms  2.699 ms  2.846 ms
 3  172.24.186.65 (172.24.186.65)  3.139 ms  2.893 ms  2.965 ms
 4  hdr11-gtr02-2.ip.t-com.hr (195.29.225.85)  4.653 ms hdr11-gtr02.ip.t-com.hr (195.29.224.229)  3.641 ms hdr11-gtr02-2.ip.t-com.hr (195.29.225.85)  3.886 ms
 5  gtr09-hdr11-2.ip.t-com.hr (195.29.225.142)  3.361 ms  3.243 ms  3.302 ms
 6  72.14.204.128 (72.14.204.128)  9.900 ms  11.367 ms  11.444 ms
 7  74.125.242.225 (74.125.242.225)  8.574 ms 74.125.242.241 (74.125.242.241)  7.685 ms 74.125.242.225 (74.125.242.225)  8.730 ms
 8  142.251.65.217 (142.251.65.217)  7.670 ms 142.251.228.29 (142.251.228.29)  8.057 ms 142.251.228.27 (142.251.228.27)  7.885 ms
 9  dns.google (8.8.8.8)  8.146 ms  8.142 ms  7.926 ms
Čak i traceroute prema iskon.hr webu:
Code:
traceroute to 213.191.133.163 (213.191.133.163), 30 hops max, 60 byte packets
 1  _gateway (192.168.1.1)  0.649 ms  0.657 ms  0.736 ms
 2  100.120.99.1 (100.120.99.1)  3.054 ms  3.107 ms  3.149 ms
 3  172.24.186.65 (172.24.186.65)  3.028 ms  3.080 ms  3.583 ms
 4  hdr11-gtr02-3.ip.t-com.hr (195.29.3.177)  3.343 ms  3.390 ms  3.441 ms
 5  gte01-hdr11-3.ip.t-com.hr (195.29.3.194)  3.317 ms  3.424 ms  3.471 ms
 6  * * *
 7  89.164.86.248 (89.164.86.248)  2.949 ms  3.032 ms  3.029 ms
 8  * * *
 9  iskonweb-l.iskon.hr (213.191.133.163)  3.201 ms  3.302 ms  3.300 ms
I prema moj.iskon.hr:
Code:
traceroute to moj.iskon.hr (213.191.133.149), 30 hops max, 60 byte packets
 1  _gateway (192.168.1.1)  0.785 ms  0.802 ms  0.888 ms
 2  100.120.99.1 (100.120.99.1)  3.175 ms  3.166 ms  3.215 ms
 3  172.24.186.65 (172.24.186.65)  3.566 ms  3.615 ms  3.673 ms
 4  hdr11-gtr02-2.ip.t-com.hr (195.29.225.85)  5.956 ms  5.996 ms  6.042 ms
 5  gte01-hdr11-2.ip.t-com.hr (195.29.240.94)  3.513 ms  3.563 ms  3.621 ms
 6  * * *
 7  89.164.87.158 (89.164.87.158)  2.833 ms  3.333 ms  3.304 ms
 8  89.164.86.35 (89.164.86.35)  3.294 ms  3.135 ms  3.110 ms
 9  selfcare-frontend-2021.iskon.hr (213.191.133.149)  3.658 ms  3.652 ms  4.074 ms
Ili se nešto gadno skršilo pa je ovo privremena mjera, ili će uskoro Iskonova narančasta postati magenta.

Zadnje izmijenjeno od: Blagus. 21.03.2022. u 20:53.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2022., 21:21   #6125
Ico2005
Premium
Moj komp
 
Ico2005's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Slavonija ravna
Postovi: 407


promjenjeno je, vidim da se modem spojio na dslam ali veli da nisu login podaci dobri... reko, aj da probam maknut ovo %bit pa da vidim jer kontam da u tom trenutku nema šanse da dobijem szk i proradilo...

Zadnje izmijenjeno od: Ico2005. 22.03.2022. u 08:35.
Ico2005 je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2022., 21:37   #6126
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 2,448
vraćamo se u monopol?

optimu praktički ne računam kao isp iako ajde, imaju neku ozbiljniju bazu korisnika.

a1 nije nikad zaživio kao fiksni operater ako zanemarimo bnet. nit imaju dsl, nit imaju optiku.

iskon , vidimo šta se zbiva.



nema nikoga van toga da nudi usluge na nacionalnoj razini.



ps - zanimljivo, moja iskon dsl parica je mrtva. zadnji put sam provjerio sync pred 2-3 tjedna, i bila je živa. ili su promijenili dslam pločicu pa mi ju nisu spojili natrag, ili su makli iskonov dslam skroz.

imam još jednu iskon dsl lokaciju koja je lani bila živa (iako van upotrebe dobrih 5-6 godina) , bilo bi zanimljivo probati da li je i ta mrtva.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2022., 00:14   #6127
mann
Premium
 
mann's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,908
Da, a1 fiksni ne postoji. Oni su odustali od većih ulaganja u optiku. A1 je nešto glavnih vodova radio ali nisu krenuli ka korisnicima. Kod mene internet nude samo kao lte / 5G. Mogu oni pričati o 5G latenciji ali kabel je kabel.

Iskon je postao smiješan, više se isplati tht nego iskon.

Ja polažem nade u optimu i telemah. Nadam se da se tu možda stvori dobra konkurencija tht-u.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2022., 01:17   #6128
MasterX
do you speak it?
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,613
Iskon se razletio, router nije dostupan, korisnicka sluzba nije dostupna - divota

jel HT dozvoljava koristenje FritzBox-a (VoIP podaci?) jer Iskon mudruje i kazu da ne dozvoljavaju drugu korisnicku opremu (ako sam kupis FritzBox i zamjenis njihov Innobox ili Zyxel i slicno)
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2022., 10:34   #6129
ubik
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: here
Postovi: 16
Pozdrav Ekipa,

Evo ponukan ovim problemima od jucer, i ja razmisljam preci na neki drugi isp
Ako mi treba samo internet, i ako bi uzeo 1 Gbit/s, kolko vidim opcija je samo T-Com?
Telemach nemam u kvartu trenutno (jarun)
Ja sam pobjegao iz T-coma prije dosta godina zbog katastrofalno lose usluge i korisnicke podrske
I sad mi je muka opet se vracati na njih, nadam se jedino da im je usluga optike malo bolja od onog sto su prije nudili :/
ubik je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2022., 12:21   #6130
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
Bilo čija optika je bitno bolje od xDSL preko parice,
jedina "normalna" opcija je coax kome je dostupan.

3g/4g/5g igra onima koji nemaju infrastrukturu / drugih opcija.
Jasno da tada ne treba očekivati čuda, mali ping i sl. zbog načina kako funkcionira takva mreža.

Posebna je priča oko nofčića tj. šta za koliko ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2022., 12:42   #6131
^SuperUnknown^
Prečupavi mod
 
^SuperUnknown^'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,897
Citiraj:
Autor ubik Pregled postova
I sad mi je muka opet se vracati na njih, nadam se jedino da im je usluga optike malo bolja od onog sto su prije nudili :/
Istu stvar sam imao prije par mjeseci i pripremi se na tjedan, dva aljkavluka, u smislu krivih radnih naloga prilikom spajanja, gresaka oko korisnickih podataka, ali jednom kad sve srede, spoje i legne radi odlicno
__________________

Member of PCE 100+kg demolition squad


Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2022., 15:58   #6132
ubik
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: here
Postovi: 16
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Istu stvar sam imao prije par mjeseci i pripremi se na tjedan, dva aljkavluka, u smislu krivih radnih naloga prilikom spajanja, gresaka oko korisnickih podataka, ali jednom kad sve srede, spoje i legne radi odlicno
tnx na info-u
Ma vec sam se pripremio na pocetne probleme, cim im kazem da hocu da mi stave router u bridge jer imam svoj, tako je bilo i sa iskonom na pocetku.


Samo jos jedan info, na T-com stranicama pise cijena 189 (+45) sa nekom magentom1, sto bi znacilo njihov mobilni paket, inace je 239 (+45).
Reko idem nazvati da provjerim, znaci ne mora se uzeti i magenta jer imaju akciju koju su "produzili", tako da se moze uzeti i za jeftiniju cijenu bez da se uzme magenta
Akcija traje do kraja mjeseca, ako ju opet ne "produze"
ubik je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2022., 16:13   #6133
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7,109
Max2 je 149kn, Max3 209kn.
To su najniže cijene (preko parice, ne optike)
__________________
Prodajem Powercolor RX6800XT sa 30mj garancije iz Linksa za 6100kn
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2022., 17:32   #6134
Gravitos
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2019
Lokacija: Zg
Postovi: 17
@Ag008
Gdje se mogu vidjeti ti paketi? Meni na njihovim stranicama pokazuje 189/239 kao što je iznad napisano.



Inače, konačno su omogućili da se Iskon korisnici mogu spojiti na T-comovu optiku. Razlika u odnosu na bakar je 20 kuna. Valjda je i to jedan od razloga zašto su radili migraciju ovih dana.
Gravitos je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2022., 17:53   #6135
Kruno M
Premium
Moj komp
 
Kruno M's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: VKCI
Postovi: 1,058
Ja sam na Iskon optici 120kn mjesečno + jedan mobitel na iskon mobile 100kn. Tad takva akcija bila. Ne mijenjam to dok ne propadne iskon

200/100 brzina za 120kn neću nikad više dobiti.
__________________
Pošteni trgovci: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Kruno M je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2022., 18:15   #6136
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 274
Citiraj:
Autor Kruno M Pregled postova
Ja sam na Iskon optici 120kn mjesečno + jedan mobitel na iskon mobile 100kn. Tad takva akcija bila. Ne mijenjam to dok ne propadne iskon

200/100 brzina za 120kn neću nikad više dobiti.
Kako ne, imaš u Telemachu 300/150 za 129 kn/mj. ako imaš mobilnu uslugu kod njih. 😅
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2022., 18:23   #6137
Kruno M
Premium
Moj komp
 
Kruno M's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: VKCI
Postovi: 1,058
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Kako ne, imaš u Telemachu 300/150 za 129 kn/mj. ako imaš mobilnu uslugu kod njih. 😅
Nije mi dostupna telwmach usluga :P
__________________
Pošteni trgovci: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Kruno M je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2022., 07:15   #6138
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp
 
Renesis's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2003
Lokacija: Zagreb / Rijeka
Postovi: 5,391
Jucer bio tehnicar zbog seljenja u novi stan. odnio stari (2 mjeseca...) router i donio ONT + T-com router...
__________________

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2022., 09:17   #6139
d0X
Kostolomac
Moj komp
 
d0X's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 820
Citiraj:
Autor Gravitos Pregled postova
Inače, konačno su omogućili da se Iskon korisnici mogu spojiti na T-comovu optiku. Razlika u odnosu na bakar je 20 kuna. Valjda je i to jedan od razloga zašto su radili migraciju ovih dana.
2018-2020 sam bio na Iskonu koristeći T-Comovu optiku. Nisam siguran da je to tek od sada.
__________________
PSN Steam
d0X je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2022., 07:02   #6140
Gravitos
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2019
Lokacija: Zg
Postovi: 17
To je bila siva zona za koju nitko nije znao kako je regulirana. Kod mene je prije 6 mjeseci provučena T-com optika, vidio sam ponudu na njihovim stranicama, ali ne i na Iskonovim. Zvao sam Iskon i oni kažu da moraju poslati upit t-comu. Nakon što su t-comovci prvi put odbili, rekli su mi da zovem za mjesec dana i probam opet. I drugi put ista priča.


Sad je po novom sve odmah dostupno na Iskon stranicama, ne mogu dočekati da se skinem s bakra.
Gravitos je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2022., 10:27   #6141
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 686
ma kakva siva zona? od prvog dana kad je poceo FTTH na njega se spajaju i iskon korisnici.
krajem ljeta 2016 se pocelo spajat
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2022., 11:33   #6142
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 2,008
Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
ma kakva siva zona? od prvog dana kad je poceo FTTH na njega se spajaju i iskon korisnici.
krajem ljeta 2016 se pocelo spajat
Yes, na 2 lokacije u zg se saltam izmedju t-coma i iskona, a na jednoj jos uvijek furam prvi ont koji je doso s tcom-om.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
__________________

i7 9850H, 64GB, 17.3” FHD, RTX Quadro 3000
512GB PM981a, 2x 1TB A2000
W10 Pro


i7 4710MQ, 32GB, 17.3” FHD, Quadro K3100M
SSD: 256GB PM971a + 2TB MX500, HDD: 1TB + 2x2TB
Server 2019 DC
Plex, Pritunl, Storage


i3 6100, 8GB, WD Blue m.2 256GB
2x2TB Crucial MX500, 2x2TB WD Red,4x4TB WD Red
Fractal Design Define Mini
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2022., 12:26   #6143
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,803
Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
ma kakva siva zona? od prvog dana kad je poceo FTTH na njega se spajaju i iskon korisnici.
krajem ljeta 2016 se pocelo spajat
Nije. Ja sam imao optiku od HT, u samom početku. Osobno sam dogovarao cijeli posao. Onda je to vukao Iskon, koji tada nije bio u vlasništvu HT-a. I kad sam pitao u Iskonu mogu li dobiti optiku, rekli su da ne može. Tek nakon par godina se pojavila ponuda i na njihovoj stranici.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2022., 15:32   #6144
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 686
pa jeste vi pali s marsa? kao sto sam rekao, od kraja ljeta 2016 se mogao dobiti iskon putem HTove ftth optike. prvi korisnik (a da nije testni) je spojen u zagrebu u dugavama u ulici sv. roka. osobno sam se naspajao tih prikljucaka min 800 godisnje kad je krenulo, sto novih, sto migracije s bakra.
prolistajte malo temu unatrag cetiri godine pa cete vidjeti da se svako malo pisao o ftth. ak se ne varam iskon je u sluzbenom cjeniku tu uslugu uvrstio 7/2016.
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2022., 16:13   #6145
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,987
Dok nije Iskon bio skroz preuzet od HT - a bilo je raznih iskustava,
HT je često / dugo zezao i nije htio dati optiku pod brandu ...
a i lokacija / adresa je isto "igrala".

Ako lokalno nema konkurencije onda "ne daju" a ako ima onda "može".
Nešto slično i danas znaju raditi.

Sve se uglavnom svodi na trgovačko ucjenjivanje max. cijene ovisno o lokaciji i konkurenciji.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2022., 17:03   #6146
Gravitos
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2019
Lokacija: Zg
Postovi: 17
Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
ma kakva siva zona? od prvog dana kad je poceo FTTH na njega se spajaju i iskon korisnici.
krajem ljeta 2016 se pocelo spajat
Nisam mislio u smislu da se ne možeš spojiti nego da je ovisilo o t-comu da li će dopustiti. Oba puta su me upozorili iz Iskona na to - oni će postaviti upit/zahtjev t-comu, ali ne garantiraju provođenje.

A ako ne prođe, možeš se žaliti upravi vodovoda jer ta ponuda nije ni bila izlistana pod Iskonovom provjerom dostupnosti/brzine, samo na t-comu su je meni nudili. Očito su sad oslobodili za sve.
Gravitos je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2022., 17:08   #6147
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 2,443
11/2020 - nisam mogao dobiti optiku preko Iskona na svježe provučenoj infratstrukturi od HTa. Nisu dali Iskonu - info od HTa bio je imaju neki monopol prvih godinu-dvije.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2022., 17:34   #6148
Kruno M
Premium
Moj komp
 
Kruno M's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: VKCI
Postovi: 1,058
A to izgleda kako gdje.

Tcom povukao optiku u zgradi orije 4-5 godina neznam vise, susjed se prikljucio. Mjesec dva kasnije ide iskon od vrata do vrata i nudi optiku..

Ja priključen znaci na tcom optiku. Iskon 200/100.
__________________
Pošteni trgovci: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Kruno M je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2022., 17:35   #6149
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,803
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Dok nije Iskon bio skroz preuzet od HT - a bilo je raznih iskustava,
HT je često / dugo zezao i nije htio dati optiku pod brandu ...
a i lokacija / adresa je isto "igrala".

Ako lokalno nema konkurencije onda "ne daju" a ako ima onda "može".
Nešto slično i danas znaju raditi.

Sve se uglavnom svodi na trgovačko ucjenjivanje max. cijene ovisno o lokaciji i konkurenciji.

I danas znaju to raditi, a Iskon je odavno preuzet.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2022., 18:56   #6150
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 2,448
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
11/2020 - nisam mogao dobiti optiku preko Iskona na svježe provučenoj infratstrukturi od HTa. Nisu dali Iskonu - info od HTa bio je imaju neki monopol prvih godinu-dvije.
ja sam odradio provjeru dostupnosti na iskonu odmah nakon predaje zahtjeva za spajanje HT-u, i javilo mi da mi je dostupna i iskon optika.

na drugoj adresi gdje imam kabel ali nisam nikad predao zahtjev za uključenje - iskon optika mi nije dostupna.

s time da su cijene trenutno:
HT 200/100 + tel 169kn na 2 godine | 199kn nakon isteka 2 godine
iskon 200/100 + tel 185kn bez ugovorne obveze.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na