Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.06.2019., 05:59   #5311
BlackDwarf
Pixels team
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 1,772
provjeri si parametre linije. ako je margina mala, odnosno gusenje veliko onda naravno da nece dobro radit.
cini mi se da to u szk ne kuze.
__________________


MBO: Asrock Z68 Pro3
CPU: Intel i5 3570
RAM: 12GB DDR3 Corsair
VGA: Gainward GTX 1060 3GB
HDD: OCZ Agility 4 128GB, WD640GB Black, WD1TB Black, WD500GB Blue
PSU: Corsair 600W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 10

LCD monitor: Dell U2412m



MBO: Gigabyte EP43-DS3L
CPU: Intel E7500 @2,9GHz
RAM: 3 x 1 GB Kingmax DDR2 800 MHz, 1GB DD2 Buffalo
VGA: Palit GF210
HDD: Seagate Barracuda 250 GB
PSU: Fortron BS2 400W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 7 Ultimate

LCD monitor: Samsung 205BW



Laptop: Lenovo G580, 59-366677, Intel, Core i5 3230M 2,60 GHz, 8GB, SATA 1000 GB, Win 7/Mint 15, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB

BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2019., 21:11   #5312
Rambo3
najbolji
Moj komp
 
Rambo3's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 74
Citiraj:
Autor BlackDwarf Pregled postova
provjeri si parametre linije. ako je margina mala, odnosno gusenje veliko onda naravno da nece dobro radit.
cini mi se da to u szk ne kuze.
Fala
Rambo3 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.06.2019., 10:25   #5313
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,381
Imali kakvih naznaka da bi mogli vidjeti pakete od 500 Mbit/s ?
__________________
Quod non audit Vuco, penis non elevare.
xulos je online   Reply With Quote
Staro 20.06.2019., 11:01   #5314
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,485
Nemoj se nadati.

Bi li bio spreman platiti ih kao opciju 200kn/mj? Jer ne vidim da će se smanjit cijena ni kod HT-a.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2019., 23:00   #5315
viper
super user
Moj komp
 
viper's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: //ZAGREB\\
Postovi: 1,799
Cjene su sad jako lose na iskonu.. ocu rec bile su dost povoljnije prije. O 500+mbit se pricalo ali ocito se smatra da još korisnici nemaju potrebu za tim.
__________________
viper je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2019., 00:05   #5316
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,485
Optika im nije poslozena da bi veci broj korisnika mogao imati takve brzine. Zato je cijena 500Mbps opcije takva kakva je.

NET paket je i dalje okej cijene, 139kn, ja ga placam 135kn po staroj tarifi.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2019., 06:20   #5317
BlackDwarf
Pixels team
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 1,772
Imate novu opciju za dodatnih 5kn flat na telefon prema nepokretnim mrezama. Nema uspostave poziva i nema ogranicenja od 1500min.

Sent from my WAS-LX1A using Tapatalk
__________________


MBO: Asrock Z68 Pro3
CPU: Intel i5 3570
RAM: 12GB DDR3 Corsair
VGA: Gainward GTX 1060 3GB
HDD: OCZ Agility 4 128GB, WD640GB Black, WD1TB Black, WD500GB Blue
PSU: Corsair 600W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 10

LCD monitor: Dell U2412m



MBO: Gigabyte EP43-DS3L
CPU: Intel E7500 @2,9GHz
RAM: 3 x 1 GB Kingmax DDR2 800 MHz, 1GB DD2 Buffalo
VGA: Palit GF210
HDD: Seagate Barracuda 250 GB
PSU: Fortron BS2 400W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 7 Ultimate

LCD monitor: Samsung 205BW



Laptop: Lenovo G580, 59-366677, Intel, Core i5 3230M 2,60 GHz, 8GB, SATA 1000 GB, Win 7/Mint 15, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB

BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2019., 13:11   #5318
Zvone2772
interferometar
Moj komp
 
Zvone2772's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 746
Postala mi je HT optika dostupna u zgradi...e sad, prošlo je 2 mjeseca otkad je službeno dostupna ali Iskon i dalje ne nudi optiku na mojoj adresi.

Može li to značiti da Iskon ne nudi svugdje optiku gdje je i dostupan HT? Ili im treba još nešto vremena?
Trenutno sam na A1 kabelu i nije da mi nešto fali, ali u studenom mi ističe ugovor pa bih rado iskoristio tu optiku kad su ju već spojili, a HT mi je ipak malo preskup.
__________________


Thinkpad Yoga

Intel i5 6200U

4GB RAM

256GB SSD

12,5" HD



Win10 Ent 64bit
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2019., 13:18   #5319
gmax
Tuco “the Rat” Ramirez
Moj komp
 
gmax's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 385
Nazovi Iskon i pitaj ih. Tak je bilo i meni ove godine, HT je usao s optikom u zgradu a na Iskon stranicama mi nije bila dostupna. Nazvao ih i za tjedan dana su mi dosli ufurati optiku u stan.
gmax je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2019., 20:52   #5320
aka47
Registered User
 
aka47's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: zg
Postovi: 37
evo mali info, koji bi možda mogao još netko potvrditi tko ima iskon.

od jučer mi prestao raditi port forward na remote desktop PC. Mislio sam da ruter nije ažurirao dyndns adresu pa sam ga ponovno pokrenuo bez učinka.

Nakon što sam se spojio na stranicu moj.iskon.hr i pogledao internet popis spajanja stvari su postale jasnije. Zadnje dvije IP adrese koje se navode su u range-u 100.x.x.x - ista adresa se također pojavi u postavkama rutera dok provjera trenutne IP adrese (whatismyip.com) daje totalno drugu IP adresu koje su se inače dobivale.

Izgleda da su nešto mijenjali na sustavu, točnije da su počeli koristiti Carrier-grade NAT pa tako bilo kakvo forwardiranje portova možemo zaboraviti kod iskona.
aka47 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.06.2019., 20:54   #5321
franzD
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Valpovo
Postovi: 439
CGNAT koriste već godinama, ako zatražiš da te skinu s njega, skinut će te i imat ćeš javnu adresu.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2019., 00:20   #5322
aka47
Registered User
 
aka47's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: zg
Postovi: 37
hvala za info.
upravo poslao mail pa ćemo vidjet...


update: problem riješen u pola dana (a još je i nedjelja)

bravo Iskon!!! i naravno hvala kolegi franzD

Zadnje izmijenjeno od: aka47. 23.06.2019. u 16:39.
aka47 je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2019., 16:02   #5323
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,381
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Nemoj se nadati.

Bi li bio spreman platiti ih kao opciju 200kn/mj? Jer ne vidim da će se smanjit cijena ni kod HT-a.
Za sad sam na staroj cijeni od 135 kn za 200/100, ali 500 nebi bilo loše Čak i cifra od 200 kn nije strasna.
__________________
Quod non audit Vuco, penis non elevare.
xulos je online   Reply With Quote
Staro 24.06.2019., 08:52   #5324
Ico2005
Bez neprikladnih slika u avataru.
Moj komp
 
Ico2005's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Slavonija ravna
Postovi: 356
Citiraj:
Autor aka47 Pregled postova
evo mali info, koji bi možda mogao još netko potvrditi tko ima iskon.

od jučer mi prestao raditi port forward na remote desktop PC. Mislio sam da ruter nije ažurirao dyndns adresu pa sam ga ponovno pokrenuo bez učinka.

Nakon što sam se spojio na stranicu moj.iskon.hr i pogledao internet popis spajanja stvari su postale jasnije. Zadnje dvije IP adrese koje se navode su u range-u 100.x.x.x - ista adresa se također pojavi u postavkama rutera dok provjera trenutne IP adrese (whatismyip.com) daje totalno drugu IP adresu koje su se inače dobivale.

Izgleda da su nešto mijenjali na sustavu, točnije da su počeli koristiti Carrier-grade NAT pa tako bilo kakvo forwardiranje portova možemo zaboraviti kod iskona.

Išao sad provjerit, nakon 3 mjeseca i mene metnuli u cgnat, adresa 100.x.x.x a provjerom na whatismyip dobija se druga, 141.x.x.x

Napravio korisnički zahtjev na profilu, sad ćemo vidjeti šta će napraviti
Ico2005 je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2019., 12:23   #5325
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,485
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Za sad sam na staroj cijeni od 135 kn za 200/100, ali 500 nebi bilo loše Čak i cifra od 200 kn nije strasna.
I ja sam na 135kn... Izgleda da su nam digli na 180-ish po novome, kad cemo produljivat ugovor. A 500Mbps bi bilo 180+200kn.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2019., 13:48   #5326
lobo64
Premium
Moj komp
 
lobo64's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,025
Pošto mi je istekao ugovor (korisnik sam dulje od 5 god.), zovnuh danas Iskon zbog promjene usluge. Trenutno sam na vdsl 20/5 i voip telefonu (180 Kn mj.). Optika mi je pred vratima stana.
Teta u iskonu (koja je bila stvarno susretljiva i uljudna) mi je ponudila 100/50 za 180 Kn. Priupitavši je za bolju cijenu, rekla je da je to cijena i da se po tom pitanju nemože ništa učiniti.
Na pitanje o opremi me je odmah spojila sa teh podrškom. Lik koji se javio mi tvrdi sljedeće: ako želim spojiti svoj router, mogu to napraviti isključivo preko njihovog routera koji onda ide u bridge pa na njega kačim svoj router. Kaže da je nemoguće spojiti ruter kupljen u slobodnoj prodaji direktno u ont. Rekao sam da me voip ne zanima (ne treba mi pored dva mobitela), no on je i dalje tvrdio svoje.
Zanima me dali netko od poštovanog članstva ima aftermarket router spojen direktno u ont, ako da, radi li to kako treba i dali je moguće cijenu usluge još malo spustiti, ako jest, na koji način?
__________________
Dabogda ti Chris Bangle radio facelift.
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2019., 14:20   #5327
xerox
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2015
Lokacija: Rijeka
Postovi: 9
R7000 radi vec dvije godine spojen na ONT. Isprobano s asus merlin i shibby tomato firmwareom nikakvih problema.
xerox je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2019., 14:33   #5328
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,880
Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova
Došli i spojili Iskon Trio.

Sa njihovom V45 je IPTV štekao pa sam ga odmah zapakirao u kutijicu u kojoj je došao

Preko mog Synology RT1900ac sve radi glatko.

Net VLAN 3967 preko PPOE se odmah spojio. ONT su ostavili Risecom (od T-Coma)

IPTV VLAN 3969, promet mora biti tagged ili se STB pogubi i ode u neki restart loop.

Za telefon me briga, ne mislim ga niti spajati, cijena mi je bila ista za trio i za TV+Net
Naravno da ide
Tu su ti vlan id tagovi i od korisničke trebaš ppoe podatke.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
__________________

i7 4710MQ / 24GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / GTX 980M 8GB / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR02X
+ Logitech K290
+ Logitech G603

Dell Optiplex 9010
Intel Core i5 3570 3.4GHz / 8GB
240GB SSD + 2TB FireCuda + 2x 500GB Blue
Plex + File server
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2019., 15:51   #5329
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 427
Naravno da se moze staviti svoj modem, al onda zaboravis njihovu podrsku.. moze se ont maknut pa stavit modem koji ima direkt optiku, samo se iz onta izvadi password.
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2019., 21:28   #5330
lobo64
Premium
Moj komp
 
lobo64's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,025
Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
Naravno da se moze staviti svoj modem, al onda zaboravis njihovu podrsku.. moze se ont maknut pa stavit modem koji ima direkt optiku, samo se iz onta izvadi password.
Ne kužim, password za što? Spajanje na internet?
__________________
Dabogda ti Chris Bangle radio facelift.
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2019., 22:10   #5331
Black Dragon
Premium
Moj komp
 
Black Dragon's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Agram
Postovi: 2,888
Kod mene je FTB, 100/50, iskra V45 koji je u bridgu iza je ASUS RT-N66U u koji je ukucan user i pass za psajanje na net i cijena je 114,90 samo za net
__________________

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2019., 13:17   #5332
mamikulcic
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2019
Lokacija: Ljubešćica
Postovi: 11
Duže vrijeme imam problema sa brzinom uploada, žalio se nekoliko puta, nešto su "slagali" ali nikad nije skroz riješeno. Upload jedne obične slike s mobitela na gdisk traje nekoliko minuta i usput je na ostalim uređajima nemoguće surfati.
Jednom mi je jedan operater rekao da imam puno prometa i da je to kao problem. Klinke često gledaju crtiće na 2 mobitela na youtubu a još dva mobitela su tu za normalno surfanje. Ništa ne skidam, ne gledam iptv ni ništa slično.
Brzina downloada kao što vidite je ok, tu brzinu imam i ugovorenu. Zašto upload šteka a s downloadom je sve ok?
mamikulcic je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2019., 22:13   #5333
myroman
Premium
Moj komp
 
myroman's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 325
Iskonovci,
bratu sam naručio Xiaomi WIFI Repeater 2
Brat je na Iskonu ali kad pokušam preko Mi Home aplikacije upariti repeater uvijek mi puca kod spajanja repeatera na router (treći korak). Negdje na 85% progresa. Pokušao sam resetirati repeater ali i dalje isto.
Sad sam taj repeater donio kod sebe, jer sam ja na HTu pa imam drugačiji router. Uglavnom, kod mene se normalno spoji i sve radi OK.
U čemu je problem sa bratovim routerom od Iskona (ne znam točno koji model, potpisao je ugovor u svibnju, bakrena linija)?
Ako netko ima iskustva s uparivanjem Xiaomi WIFI repeatera 2 sa na iskonov router neka mi da neku informaciju
Hvala!
myroman je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2019., 22:55   #5334
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,681
Nađi uputu kako konfig odraditi pješke bez wps - a,
za Iskon igrokaz ip repetera moraš postaviti u 192.168.5.x nizu,
Gateway=192.168.5.1.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2019., 09:18   #5335
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 477
Citiraj:
Autor mamikulcic Pregled postova
Duže vrijeme imam problema sa brzinom uploada, žalio se nekoliko puta, nešto su "slagali" ali nikad nije skroz riješeno. Upload jedne obične slike s mobitela na gdisk traje nekoliko minuta i usput je na ostalim uređajima nemoguće surfati.
Jednom mi je jedan operater rekao da imam puno prometa i da je to kao problem. Klinke često gledaju crtiće na 2 mobitela na youtubu a još dva mobitela su tu za normalno surfanje. Ništa ne skidam, ne gledam iptv ni ništa slično.
Brzina downloada kao što vidite je ok, tu brzinu imam i ugovorenu. Zašto upload šteka a s downloadom je sve ok?
neka prijave smetnju HT-u da tehnicar izadje na teren
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2019., 22:09   #5336
myroman
Premium
Moj komp
 
myroman's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 325
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nađi uputu kako konfig odraditi pješke bez wps - a,
za Iskon igrokaz ip repetera moraš postaviti u 192.168.5.x nizu,
Gateway=192.168.5.1.
Nisam nigdje nasao uputu za rucno konfigurirati.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
myroman je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2019., 23:45   #5337
mamikulcic
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2019
Lokacija: Ljubešćica
Postovi: 11
Citiraj:
Autor animATrIx Pregled postova
neka prijave smetnju HT-u da tehnicar izadje na teren
Evo, oni meni uporno tvrde da povremeni povećan upload uzrokuje probleme. Taj upload je valjda 10 fotografija tjedno i jedan video od 1min jednom mjesečno uploadani na gdisk. Drugog uploada nema.
mamikulcic je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2019., 08:05   #5338
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Opatija
Postovi: 1,642
Probaj kada je upload slab jedan po jedan mobitel odspajati sa wifija pa možda se otkrije krivac. Mobitel/i mogu također uploadati sve živo i neživo ako se uključi opcija za backup cijelog Google profila.

I naravno provjeriti da se ne spaja koji neželjeni gost ili da na nekom PC-u u kući torrent ne uploada u pozadini.
tiki66 je online   Reply With Quote
Staro 03.07.2019., 11:12   #5339
Zvone2772
interferometar
Moj komp
 
Zvone2772's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 746
Citiraj:
Autor mamikulcic Pregled postova
Evo, oni meni uporno tvrde da povremeni povećan upload uzrokuje probleme. Taj upload je valjda 10 fotografija tjedno i jedan video od 1min jednom mjesečno uploadani na gdisk. Drugog uploada nema.
Na staroj adresi sam imao isti problem s Iskonom kao i ti i baš mi je žao kad vidim da i druge maltretiraju na isti način. Evo moje povijesti bolesti s Iskonom, a nažalost jedino rješenje je promjena ISP-a.

Čim upload dosegne maksimum, pucanje linije i poteškoće a to nije problem čim imaš nekoliko uređaja.
Od njih nisam dobio nikakvu pomoć, na kraju smo se i pismeno žalili nekoliko puta i nakon 2 mjeseca natezanja (u biti kad sam ih javno populjuvao na Facebook profilu i priložio screenshote gdje se vidi da sam uploadao punih 5 MB prije pucanja linije) su mi konačno dali nekoga kompetentnoga da me nazove iz tehnike i čovjek mi je doslovce rekao - infrastruktura nam je katastrofa na ADSLu i mi to znamo, ako imate drugu (ISP) opciju, to vam je najbolje rješenje.

Toliko od njih, što se ADSL-a tiče, užas. S time da nas nisu htjeli spojiti na VDSL koji je s obzirom na provučeni FTTC u kvart bio dostupan nego su inzistirali da ostanemo na takvoj liniji.

Nakon 2 mjeseca navlačenja, prešli smo na Terrakom koji nas je uredno spojio na VDSL liniju s 60/15 bandwidthom i 0 takvih problema (da se razumijemo, nisu ni oni savršeni, ali ovo je bilo neupotrebljivo).
Nakon jedno 6 mjeseci Terrakoma, javio se Iskon sa željom da nas ipak spoje na VDSL, ali prošla baba s kolačima.

Suma sumarum, ne očekuj da ćeš nešto riješiti. Uporno će te zavlačiti s pričom da previše uploadaš. Kod mene je to bilo jednostavno pobiti jer su mi samo roditelji na toj adresi, a oni ni ne znaju što su to torrenti ili upload što se vidjelo iz statistike modema, ali oni su i dalje vozili po svome.
Kad ti bude dostupan VDSL, pređi na to kod bilo koga, jer ovo će biti samo kontinuirana agonija.
__________________


Thinkpad Yoga

Intel i5 6200U

4GB RAM

256GB SSD

12,5" HD



Win10 Ent 64bit
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2019., 13:08   #5340
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,681
Samo mali dodatak,
nije bitno jeli Adsl ili Vdsl, ista je stvar,
radi se o šroteks liniji od korisnika do Dslam - a,
može se pogađati jeli samo u nekom dijelu ili u cijeloj dužini, pogotovo ako je na granici dužine linije.

Možeš pogledati onu temu "Kvaliteta parice" pa iz parametara nešto zaključiti.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na