Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 14.04.2004., 09:15   #1
Costa
Moderator
 
Costa's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,191
Exclamation Uklanjanje i zastita od spywarea

Napomena: Oni programi koji nemaju besplatnu verziju su oznaceni sa Shareware.

Automatsko skeniranje i uklanjanje spywarea:
SpyBot Search & Destroy
Trazi, uklanja i stiti od spywarea
NAPOMENA: Updateati nakon instalacije.

Ad-Aware SE Personal
Trazi, uklanja i stiti od spywarea
NAPOMENA: Updateati nakon instalacije.

Kod skeniranja ad-awareom ukljucite:
Settings > Tweaks > Scanning Engine: "Unload recognized processes during scanning."
Settings > Tweaks > Cleaning Engine: "Let Windows remove files in use after reboot."

Kad stisnete "Scan Now" izaberite "Use Custom scanning options" i ukljucite "Activate In-Depth Scan".

CWShredder
Uklanja "ukleti" Cool Web Search i njegove varijante
Dodatak sprecava neke verzije CWS-a koje onemogucuju pokretanje CWShreddera.

Evo stranice koja sadrzi popis svih LOSIH antyspyware programa. To su oni programi koji su uglavnom pokrali izgled od nekih popularnijih, ne sluze svrsi vec rade upravo suprotno. IZBGJEGAVATI!

http://spywarewarrior.com/rogue_anti-spyware.htm
Rucno detektiranje i uklanjanje spywarea:
HijackThis
Prikazuje sumnjive informacije te ih sredjuje ovisno o tome sto korisnik odabire - (Ak' se ne kuzite u software, najbolje je postati log na newse ili neki forum gdje ce vam drugi reci sto oznaciti za popravak)

* Kopirajte ga u neki stalni direktorij, npr. C:\Program files\HijackThis\ tako da moze napraviti backup
* Prije pokretanja izgasite sve nepotrebne programe (recimo audio player i sl.)
* Pokrenete HijackThis i stisnete Do a system scan and save a log file
* HijackThis ce skenirati, spremiti log u hijackthis.log file koji ce se nalaziti u istom direktoriju kao i on i usput ce ga automatski otvoriti
* Copy - pastate text iz log filea na PC Ekspert ili SpywareInfo
* Kazemo vam sto treba maknuti
* Opet pokrenete HijackThis, birate Do a system scan only, oznacite nepozeljno i stisnete FIX CHECKED

TCPView
Prikazuje sto sve zeli ili koristi TCP i UDP protokol, odnosno mozete vidjeti koji je program spojen na internet.

Process Explorer
Otkriva nam koji su programi trenutno pokrenuti te veoma detaljne podatke o njima. Npr. gdje se nalaze, koje dllove koriste...
Zastita racunala od spywarea:
SpywareBlaster
Stiti od zlih activex skripti.

SpyBot S&D
Osim uklanjanja sadrzi i TeaTimer - program za zastitu sustava.

Ad-Aware
U professional verziji dolazi sa alatom za zastitu sustava.

T-Com Antidialer
Onemogucuje dialere (sprecava nezeljeno zvanje modema)

Dialer Control
Onemogucuje dialere (sprecava nezeljeno zvanje modema) - Shareware
Antivirusi (instalirati samo jedan jer inace ce sustav biti nestabilan)
NOD32
Preporucujem! - Shareware

Kaspersky
Shareware

Norton
Shareware

McAfee
Shareware

Avast
Preporucujem u slucaju da nemate love za NOD32.

AVG
Firewalli (instalirati samo jedan jer inace ce sustav biti nestabilan)
Agnitum Outpost
Preporucujem!

ZoneLabs ZoneAlarm

Sygate Personal Firewall (Pro)
Sigurnije surfanje i pregledavanje mailova:
Mozilla Firefox
Browser. Preporucujem!

Mozilla Thunderbird
E-mail. Preporucujem!

Mozilla Suite
Browser, e-mail, news, IRC i alat za izradu stranica u paketu.

Opera
Browser, e-mail, news i IRC u paketu.

PocoMail
E-mail - Shareware

The Bat!
E-mail - Shareware.
DOMY: Dead linkovi updateani...

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.03.2007. u 09:12.
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2004., 21:48   #2
ßellerophon
Sannin
 
ßellerophon's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2003
Lokacija: Split
Postovi: 1,568
koji su tebi sve aktivni u realnom vremenu?
__________________
YES - BUT /
your evaluation is superb - behold the underlying truth
ßellerophon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.06.2004., 22:22   #3
Costa
Moderator
 
Costa's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,191
Trenutno Outpost i NOD.

I naravno Mozilla kao browser tak da nemam problema sa smecem a nista mi nije uskraceno osim nekih stranica cijii me autori ocito ne zele ili su nesposobni jer sam im i slao mailove pa opet nista.

Update: Sad su popravili stranicu

Zadnje izmijenjeno od: Costa. 13.11.2004. u 20:41.
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2004., 10:54   #4
ßellerophon
Sannin
 
ßellerophon's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2003
Lokacija: Split
Postovi: 1,568
ja imam zonealarm 5 i nod

sve je rucno namjesteno morao sam malo snizit kriterije jer nisam mogao pristupit nekim mojim stranicama koje inace gledam svaki dan... - a moj brat uporno ide na porn stranice i tako uvijek uspije skupit searchpage 1507 .... za poludit,....
nikako se ne mogu od toga zastitit... a treba mi 2 prolaza sa svim sta iman da je maknem...

a da stavim mozda i spywareblaster/guard? bi li to pomoglo/odmoglo?

P/S pa kako to te nisu poslusali a poslao si im email?
__________________
YES - BUT /
your evaluation is superb - behold the underlying truth
ßellerophon je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2004., 13:37   #5
RAK
Feldwebel
Moj komp
 
RAK's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2002
Lokacija: bolnica
Postovi: 3,736
Možeš. Namjestiš tako da blokira sve a onda ono što ti treba za stranice koje trebaš ili želiš. Postaviš password na firewall i neka se sexa.
__________________
Tih kao mačka
Brz kao gepard
Jak kao lav
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2004., 15:51   #6
Costa
Moderator
 
Costa's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,191
Citiraj:
Originally posted by ßellerophon
ja imam zonealarm 5 i nod

sve je rucno namjesteno morao sam malo snizit kriterije jer nisam mogao pristupit nekim mojim stranicama koje inace gledam svaki dan... - a moj brat uporno ide na porn stranice i tako uvijek uspije skupit searchpage 1507 .... za poludit,....
nikako se ne mogu od toga zastitit... a treba mi 2 prolaza sa svim sta iman da je maknem...

a da stavim mozda i spywareblaster/guard? bi li to pomoglo/odmoglo?

P/S pa kako to te nisu poslusali a poslao si im email?
Ili ovo kaj RAK veli ili makni sve shortcute do IE-a, instaliraj Mozillu i reci mu da to koristi. Nema neke fizicke razlike. Oboje imaju polje za upis adrese i oboje ih otvaraju

Mozes ti zabraniti ActiveX, Javu, Flash, VB... ali znas i sam kak stoje stvari kad ih zabranis

Stavi i Ad-ware s onim real time scanom ak si u paranoji.

BTW ne znam kak im je tak tesko dati nekaj love za webmastera al eto, valjda im je kriza.
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2004., 18:25   #7
ßellerophon
Sannin
 
ßellerophon's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2003
Lokacija: Split
Postovi: 1,568
ne znam koliko bi trebao to zabranit stranica...
kad BRAT (eng.) trazi porno ode na google i klikaje sve po spisku... tko ce sve to blokirat...
ali... bi li mogao drzat i mozillu i IE skupa?
ad-ware nije tako dobar...

gledam na c:/ ima searchpage html document....
nakon svih virus scanova i hijack i adware taj fajl je jos tu i tko zna gdje jos...
sto znaci da ga samo ja mogu manualno maknit...
__________________
YES - BUT /
your evaluation is superb - behold the underlying truth
ßellerophon je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2004., 20:03   #8
Costa
Moderator
 
Costa's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,191
Mozes imati koliko god browsera odjednom zelis.
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2004., 22:03   #9
Stormeye
Billy lives forever
 
Stormeye's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2001
Lokacija: Hrvatska,Split
Postovi: 756
imam i ja to smece searcpage i nijedan program ga ne moze maknuti, a nakon formata diska vratio se u roku 2 sata. Za popizdit.

BTW uopce ne idem na porn, samo erotika tipa Karup i sl. pa zivo ne znam odakle mi.
Ali i osim search-a koji sjebe browser, cijeli stroj se napuni smecem nakon dva dana surfanja.
Najbolji izbor: Mozilla+firewall( sve na rucno)+AV i barem ste kolko tolko sigurni.
__________________
FS Amilo M
Stormeye je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2004., 22:12   #10
Codiac
bycod
 
Codiac's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Zagreb / Dubrava
Postovi: 6,691
Evo ja imam nod 32 sygate onaj personal

i svaku vecer prije spavanja fino ukljucim adaware, search and destroy, ace utilities i tune up utilities i sve fino pocistim naravno sve je up to date

i sve je legalno kupljeno da nebi bio zabune
__________________

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / VTX-HD6870@ silencer / Audigy SE Xtreme
Mushkin Callisto 60GB / Samsung HD204UI /SamsungSH203b / Nec-4570A
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4


.i.
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.07.2004., 20:03   #11
CodeMaster
Registered User
 
CodeMaster's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: cro
Postovi: 5
Thumbs up

nod32+kerio+spy sweeper+ad-aware 6 cine moju mašinu kineskim zidom....
__________________
nek svi vojnici sveta
mesto da pucaju
nađu sebi ženske
i nek ih tucaju
CodeMaster je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2006., 00:05   #12
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Spybot + Ad-aware + Spyware Blaster + Firefox/Opera +neki firewall (bilo Zone Alarm, Kerio Personal Firewall ili neki treći)......su i više nego dostatni za učinkovitu zaštitu od svakojake gamadi s neta.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2006., 01:01   #13
andjelina1
Premium
 
andjelina1's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: ah...zgb
Postovi: 71
sve sam imala osim Spyware Blaster( a njega sam danas instalirala...) i kako vidiš ništa od toga....

skidam puno programa i tak........ krekova....... pjesmica....lime wire...
i eto natovarim si probleme...(sve mi se više čini da mi to postaje fetiš...jer mi je pomalo blesavo kad se ništa ne događa na compu i kad je sve ok... : roller : )

no meni se nekako čini da ja na nekom cd-u imam sranje....jer imam 3 dvd roma(dakle medija) od kojih su mi dva zaglavljena....i ne mogu ih ni pobrisat ni promjenit podatke na njima ni formatirat....ništa ne ide...a treći sam uredno zbrisala....
e sad kako ja na tim dvd_ram-ovima imam u biti sve porgrame i podatke koji mi trebaju za instalaciju...meni se čini da su mi oni došli s tim....

i sad ću ljepo sve podatke skinut na comp....ionak je sve u banani....a dvd-rom ću bacit...
samo sam smeće platila oko 50 kn po komadu prije dvije godine....pa mi je žao....(al mi zato izgleda nije žao trošit vrijeme i oči pred monitorom da popravim što sam sprtljala....: quake2 : )...glupača...
andjelina1 je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2006., 01:07   #14
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
U kombinciju s gore spomenutim programima ulazi još i Registry Mechanic 5.1 i Win su ko vurica.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2006., 13:30   #15
SniperWolf
Premium
 
SniperWolf's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,172
Ja koristim NOD32 + ZA = ubojita kombinacija, još kad zbrojiš i SpywareBlaster + AdAware + Spybot
nekako mi se čini imaš puno pre više problema na tom kompjuteru...što ti nebi bilo brže format C: nego da se ovako boriš s njima 'ručno' 1 po 1?
Nemoj biti naivna i klikati na svakakve bannere, o c***ovima neću pričati jer to spada pod pravila foruma samo upozerenje da takve stranice su najlakši način da se gamad naseli na pc ako dovoljno na paziš. Tako sam se i ja bio opekao preko MSN-a (tko bi rekao da me on odveo u format c: ), poruka od contacta s liste nešto kao 'taj i taj vam je poslao wink, ovo je nova vrsta winkova, da bih ste ih vidjeli morate skinuti plugin sa adrese te i te.... na siteu ja pisalo spyware free u a njemu je bio trojanac tako da ne nasjedaj na te fore
ZA je super firewall, jedino je malo pre agresivan u zadnje vrijeme (svaki setup, za drivere, za igre, za winamp, sve) izbaci pod 'dangerous behavier' : sweating ali ako ga se dobro konfigurira onda nema problema NOD32 je super antivirus također, nekad ne može maknuti virus ali kaže točno ime fajlova pa ih ja onda 'ručno' wipeam preko Tune Up Shreddera, ili nekog drugog progija za temeljno brisanje fajlova i nema šta se buniti, file cannot be deleted my ass, by-by :burn:
__________________
Pošteni Trgovci: 1,2
SniperWolf je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2006., 14:30   #16
andjelina1
Premium
 
andjelina1's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: ah...zgb
Postovi: 71
jučer sam odlučial da ću si staviti taj nod....i da sad kad si rekao sam se sjetila zašto sam ga maknula prije 2 godine...nije mi mogao pobrisati virue...
no eto ..sad si mi rekao kako da ih maknem...a osim toga u međuvremenu koliko se borim s tim virusima...samnaučila nešto i o regeditu i tak...pa ću probati...

dosadio mi je više taj format c...šta mi vrijedi non-stop formatirat kad si opet nekako napravim glupost...moram skužit od kud mi to dolazi....
sad sam prije 15 min uništila jedan dvd ram koji je bio zaražen a s kojeg sam skidala programe nakon reinstalcije..(al do sad mi nije pokazivao da je zaražen...jbote ko da imam duhove u compu)

prije prošle instalcije sam ja kriva jer sam glupača prihvatila neki glupi program da uništenje spya...pa sam si navukla spyaxe virus koji je meni bilo nemoguće maknuti....
kako god da sam ga uklonila on se odnekud sam instalirao i morala sam formatirat c:

ali sad mislim da nisam kriva osim ako si nisam zarazila comp sa tuđim cd-ima ili sa tim svojim dvd-romom....

evo sad mi je baš dok sam pokušavala sa killboxom uništiti neki fajl sa tog zaraženog dvd-roma ljepo mi se uništio cijeli killbox...i eto ....
a sad skeniram comp....sa avastom i imam nekih Win32:VB-IE mali milion u fajlu complete....(u document&setings) a tog fajla nema nigdje i poludit ću više s tim....

čuj banere ne klikam...
na prnjavu ne idem....
ove dodatke za programe i sajtove za njih...e to je..to posjećujem...ali zato stavim ZA na maximum, u svim opcijama....dobro su mi pregledane opcije kod programa tko smije a tko ne na net, u operi ne prihvaćam cookije i prvjerim sve što skidam...
e sad ako to može i pored svega toga proći...onda bi tu mogao bit problem...
i da..koristim limewire....možda preko njega.prolaze...ne znam


sorry na opširnosti....i hvala za objašnjenej kako raiš...
andjelina1 je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2006., 15:18   #17
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Ja koristim kombinaciju: Spybot + Ad-aware + Registry Mechanic + Reg Supreme Pro + Spyware Blaster + Opera + Kerio Personal Firewall (antivirusni nemam) i već cca godinu i pol imam zinstalirane iste Windowse. Tu i tam pokrenem HijackThis i CWShredder...
McG je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2006., 15:35   #18
SniperWolf
Premium
 
SniperWolf's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,172
Nemora biti tune up shredder, ja koristim njega jer imam cijeli tune up utillities 2006 pa ono....
updateaj nod32 i onda skeniraj komp sa in depth scanom i pasteaj log ili screenshot tih fileova koji stvaraju probleme.
ja samo kopiram adresu od njih u shredder i bye-bye
__________________
Pošteni Trgovci: 1,2
SniperWolf je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2007., 19:17   #19
Stormbreaker
Premium
Moj komp
 
Stormbreaker's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: TrashBin
Postovi: 527
ja koristim:

Avira AntiVir - antivirusni program
Ad-Aware - antispyware
Spybot: Search and Destroy - antispyware

koristim ova 2 antispyware-a jer jedan drugog upotpunjuju, ako jedan ne nađe ništa, drugi hoće (ako stvarno postoji spyware na računalu)


Stormbreaker je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2008., 12:15   #20
RisingPower
čudovište
 
RisingPower's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 757
Ima li netko preporuku za besplatni antispyware koji u realnom vremenu sprečava zavlačenje gamadi? Tradicionalna skeniranja sistema traju toliko dugo da mi padne mrak na oči svaki put kad se sjetim da bi bilo dobro provjeriti je li komp ima parazite...
__________________
Failure is always an option.
RisingPower je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2008., 03:12   #21
Poggiali
Rocker
Moj komp
 
Poggiali's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagorje
Postovi: 1,874
da pitam samo u vezi ad aware-a znači kad on poskenira , nađe critical objects i kaj sad ja samo idem next i on ih sve makne ili trebam neš drugo još napravit da to očistim što je našo?
__________________
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
Poggiali je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2008., 21:59   #22
skare
Premium
 
skare's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 137
ja koristim KIS 2009,prije sam koristio KAV 6.0 i Zone Alarm. Ni to nije bilo loše. Ali sve u jednom sa ovim KIS 8.0.0.506 sam zadovoljan.
skare je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2009., 14:15   #23
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 808
Citiraj:
Autor Costa Pregled postova
Mozes imati koliko god browsera odjednom zelis.

Mozes imati cak i razlicite verzije istog browsera ako bas zelis...


VMware ThinApp

Ja inace ne koristim nista... Nit Autoupdates, nit antivirus, firewall je onaj neki standardni od Windoza... Zapravo lazem, moram imati ForeFront AV, ali bih ga najradije maknuo...


Inace koristim Operu i Outlook2003... To je visemanje to...
__________________

Lenovo ThinkPad W530
Core i7 3840QM, 2.8GHz
32GB RAM
intel HD4000
nVidia Quadro K2000M
15.6" 1920x1080, IPS
1TB Crucial BX100 SSD
32GB SanDisk mSATA SSD
docking station


HP ZR2440w
24" 1920x1080


Lenovo ThinkPad X220
Core i5 2520M, 2.5GHz
4GB RAM
intel HD3000
12.5" 1366x768
128GB Crucial M550 mSATA


DELL Latitude E6420
Core i5 2540M
2GB RAM
intel HD3000
nVidia QuadroNVS 4200M
14" 1366x768
100GB 7200rpm + 3TB WD Elements eksterni + 1TB Transcend eksterni



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 09.01.2009. u 17:10.
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2009., 15:32   #24
Costa
Moderator
 
Costa's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,191
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Mozes imati cak i razlicite verzije istog browsera ako bas zelis...


VMware ThinApp
Post star 4 i pol godine ti je poslužio za preporuku programa koji masno košta? Zato pokretati više istih verzija browsera?

Možeš to napraviti besplatno tako da napraviš novog usera (koliko ti komada treba) i dodatne verzije pokrećeš preko "Run as" (desni klik na shortcut programa) - novi user.
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2009., 10:27   #25
Deyo238
The Kaiser
Moj komp
 
Deyo238's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Ogulin
Postovi: 304
Ja koristim:

SpywareDoctor
Malwarebytes Anti-Malware
Ewido AntiSpyware - od sada AVG AntiSpyware
NOD32


Ad-Aware je obično sranje od programa ova prva tri gore navedena nađu puno više spyware-a i virusa dok Ad-Aware ne nađe ništa.
__________________


CPU: Intel Xeon X5650 B1 Westmere EP 2666,66MHz @ 4400MHz (200x22 @ 1.328V) HT enabled
CLR: Noctua NH-D14 with NF-P14/NF-P12 dual fan configuration @ 1000-1500 rpm
MBO: Gigabyte EX58-UD5 (rev. 1.0)
RAM: Crucial DDR3-1600 2x8GB + 1x4GB (20GB) @ 1600MHz - 10-10-9-21-1T @ 1.58V
VGA: MSI GeForce GTX1060 6GT 6GB
HDD: SAMSUNG 840 EVO 120GB ++ TOSHIBA MQ01ABF050 500GB ++ WD Blue WD6400AAKS 640GB ++ SAMSUNG EcoGreen F2 HD103SI 1TB
OPT: LG GH22NS50
PSU: Corsair CS550M 550W 80+ Gold Modular
BOX: Chieftec BX-02B-B-B Black Midi Tower
LCD: DELL P2417H 24" LED @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64



CPU: Intel Xeon X3450 B1 Lynnfield 2666,66MHz @ 3600MHz (171,46x21 @ 1,272V)
CLR: CoolerMaster Hyper 212X
MBO: ASUS P7P55D
RAM: Corsair XMS3 DDR3-1600 2x4GB (8GB) @ 1715MHz - 10-10-10-24-1T @ 1.6V
VGA: SAPPHIRE Radeon HD5450 512MB
HDD: Kingston SSDNow 60GB ++ Maxtor DiamondMax 250GB
OPT: LG GSA-H55L
PSU: Fortron Hexa+ 400W 80+
BOX: Random NoName
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64



GSM: OnePlus One Sandstone black 64GB
ROM: Ressurection Remix 5.8.4 Nougat 7.1.2

Deyo238 je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2009., 22:07   #26
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,289
Ja koristim samo Kaspersky antivirus, nisam baš imao problema sa virusima,spywareima i dr. neznam zapravo ni koji su "simptomi".
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2009., 23:17   #27
stuc
Banned
 
stuc's Avatar
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: Online
Postovi: 2,402
Negdje prije sam imao velikih problema sa trojancima i ostalom gamadi, bilo je tu svega,
ne sjećam se sve ni nabrojat. Jedan trojanac mi se uporno prijavljivao u radnoj memoriji.

Problemi:

1. Gasio mi je Malwarebytes' Anti-Malware čim ga pokrenem.
2. Ne može se ući u safe mod, računalo se samo restarta.
3. Nod control centar se ugasi i disablan je. Skener je radio.
4. HijackThis nije dao instalirati - datoteka "korumpirana".
5. Avast radi do prvog restarta kad treba obrisat trojanac iz radne memorije, kad komp uđe u windowse - avast mrtav.
6. TrojanHunter - mrtav itd....
7. Mreža ne radi prema drugim kompovima, mogu na net ali neda na druge kompjutere niti sa drugim kompom mogu uć na taj.
8. Manje više svaki "anti" bilo koji program koji se hoće instalirati je "korumpiran".

Uglavnom strašno nešto, doživio nikad.
Spojim hard na svoje računalo i botam sa svojeg harda, Avira mi nađe hrpu trojanaca i ostalog shranja, sve pobriše ali čim ponovo botam taj zaraženi hard stvar ide isponova...
Već sam htio formatirat jer zbilja nisam znao kako bih ga očistio jer tu je i registry bio zaražen a neda ništa instalirat za čišćenje te ajd reko da probam i sa combofixom.
Jedva ga našao na netu jer su ga kao uklonili privremeno zbog nečega...
Tek poslje combofixa sam mogao instalirat ostale programe za čišćenje i očistit taj hard.

Pitanje:

Jel postoji program koji je imun na to da ga određene vrste trojanaca ili bilo čega izgase ?
Znači svi ti programi pa i sami antivirusni su bili totalno onemogućeni i njihovi procesi pogašeni !

Mislim..., trojanac je shebo i avasta koji kao ima mogućnost uklonit istog i iz radne memorije !
Problem je bio u jednoj startup komandi kojoj ja nisam mogao prići jer mi neda instalirat ni jedan program a
kad je i ručno obrišem iz registry-a stigne nova i evo nje opet pa tako u krug...
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2009., 16:33   #28
greenfly
Od nonine sestre kunjado
Moj komp
 
greenfly's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: (Vinjro)
Postovi: 1,129
Isti problem riješio na način da sam hard ubo u komp koji ima Kaspersky, i sa njime očistio ... Preporuka
__________________
greenfly je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2009., 17:03   #29
tihomir2
Premium
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: cro
Postovi: 143
Kod mene je to ovako. Avira + Comodo firewall. I to je to. Najbolja ucinkovita kombinacija. Ne trebate bezveze instaliravati tonu programa koju imaju istu/slicnu svrhu. Sto se tice dodatne zastite, instalirajte si Keyscrambler Pro i Roboform password manager ili eventualno Keypass za firefox umjesto roboforma. Nikad, ali doslovno nikad ne spremajte svoje lozinke u firefox/ie/operu. Zapamtite.. NIKAD.

Postoje malware programi koji "ukradu" sve spremljene lozinke iz browsera bez da bi se vas AV (koji god imate instalirani ) oglasio. Jer danas nije tesko uciniti nesto nevidljivim za bilo koji antivirus. Mozete klikat na malware 100 puta u jednom danu, a vas AV se nece ni oglasiti, isto vrijedi i za firewall Dok neki AV to pocne detektirati vi ste gotovi ionako.
tihomir2 je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2010., 19:46   #30
Bingo
Premium
Moj komp
 
Bingo's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Zagreb, Dubrava
Postovi: 58
Citiraj:
Autor greenfly Pregled postova
Isti problem riješio na način da sam hard ubo u komp koji ima Kaspersky, i sa njime očistio ... Preporuka
Da imao kolega s faksa takav probelm sa miljardu trojanaca i svakakvog spyware-a. Isto sam ga spojio na drugi comp i uklonio sve najtvrdokornije a zatim počistio sa ostalim alatićima. koliko ja znam može se i sa npr. Avira live CD-om krenuti u terminaciju istih malware-a.
Bingo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na