Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme
 
Uređivanje
Staro 25.12.2017., 23:49   #1
crni1977
Registered User
 
crni1977's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: ....
Postovi: 59
GTX 1060 Asus Rog Gaming 6 GB - previsoka temperatura

dali su ovo normalne temperature u idlle nesto mi se to cini previse ili je to tako kod ove grafe .hvala unaprijed na pomoci
crni1977 je offline  
Staro 26.12.2017., 00:10   #2
2XO
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Osijek-Zagreb
Postovi: 253
Vjerojatno se vent pokreće tek kad dođe do 60c grafa. To ti je ova gore desno opcija 0db Fan.
2XO je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 26.12.2017., 08:05   #3
zaratin5
Premium
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 139
Temperatura ti je 54 stupnja, po čemu ti je to previše? Sasvim OK.
zaratin5 je offline  
Staro 26.12.2017., 08:38   #4
crni1977
Registered User
 
crni1977's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: ....
Postovi: 59
a dali da ostavim tako sa tim ili da nastimam sam ventove .kako mislis da je bolje .hvala
crni1977 je offline  
Staro 26.12.2017., 08:39   #5
crni1977
Registered User
 
crni1977's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: ....
Postovi: 59
Citiraj:
Autor zaratin5 Pregled postova
Temperatura ti je 54 stupnja, po čemu ti je to previše? Sasvim OK.
da ali zar nije to puno kad je u idlle ? ove nove kartice su bas ono hmm
crni1977 je offline  
Staro 26.12.2017., 09:19   #6
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 3,614
Meni Zotac 1060 6gb u idleu stoji na 40 C u kucistu u kojem nema upaljenog ventilatora (sve pasiva osim cpu)
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je online  
Staro 26.12.2017., 09:35   #7
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,494
Nebi trebao u idleu biti vram usage na 97% i gpu speed na 100% imaju leveli kad grafička nije opterećena radi na manjim frekvencijama tj. najmanjem levelu, pa kad se gpu počne više koristit povećava se sve do najvećeg levela obično su to 3 ili 4 levela ovisno kako kod koje grafičke. No njega kontrolira taj GPU Tweak pa mu vjerovatno sve boosta bez obzira igra se ili ne tako da mislim da je to ok, probaj stavit na silent ili ugasit taj tool pa u aida64 programu vidi kolka je temp. bez tog tool-a.
Thermaltake je offline  
Staro 26.12.2017., 14:20   #8
crni1977
Registered User
 
crni1977's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: ....
Postovi: 59
kad tek upalim vram bude 3 % gpu bude nesto malo a temperatura bude 39 stepeni poslije nekoliko min .bude sve kao na slici koju sam postavio ???????
crni1977 je offline  
Staro 26.12.2017., 20:03   #9
BladeRy
Premium
Moj komp
 
BladeRy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Split
Postovi: 1,874
Nesto nije u redu. Nemoze ti grafa u idleu bit na full zauzece vrama i gpua. Nesto se tu radi, il kopa neki malware il su win/driveri poludili.
__________________




"If I had a gun with 2 bullets, and I was in a room with Hitler, BinLaden and Casey Hudson, I would shoot Casey twice." - me

BladeRy je offline  
Staro 26.12.2017., 20:42   #10
crni1977
Registered User
 
crni1977's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: ....
Postovi: 59
drug primjetio sam da kad tek upalim sve bude normalno jedno 2-3 min i onda odjednom skoci vram i temperatura a kad pritisnem gaming booster i pogasi neke pozadinske programe bude normalno dok ne restartujem racunar ? POMAGAJ AKO ZA BOGA ZNAS .HAHAHto je stanje kad uradim gaming booster tj. gasenje nekih pozadinskih programa

Zadnje izmijenjeno od: crni1977. 26.12.2017. u 20:52. Razlog: hocu da ubacim sliku
crni1977 je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 26.12.2017., 22:02   #11
Prki
Premium
Moj komp
 
Prki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 867
Prvo idle znači da Gpu ne radi ništa.Ako tebi VRAM usage(čitaj korištenje) je na 100% i GPU speed na 97% nešto ne štima.Ajde ovaj GPU speed pošto je u gaming modu pa digne clockove na radne to je ajde ok ali Vram usage da je na 100%,tu mi smrdi.Meni je HD 7950 u gaming modu dignuti Oc-ani clockovi(oko 30%) pa je temp na 34c jedan vent od 2 radi.Koliko se da vidjeti temp su OK dok je VRAM na normali,znači u tom Gaming modu je neki problem.Probaj staviti OC mod i postavi standard taktove i ne prebacuj na Gaming pa ćeš vidjeti oće li to raditi.
Prki je offline  
Staro 26.12.2017., 22:27   #12
crni1977
Registered User
 
crni1977's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: ....
Postovi: 59
Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
Prvo idle znači da Gpu ne radi ništa.Ako tebi VRAM usage(čitaj korištenje) je na 100% i GPU speed na 97% nešto ne štima.Ajde ovaj GPU speed pošto je u gaming modu pa digne clockove na radne to je ajde ok ali Vram usage da je na 100%,tu mi smrdi.Meni je HD 7950 u gaming modu dignuti Oc-ani clockovi(oko 30%) pa je temp na 34c jedan vent od 2 radi.Koliko se da vidjeti temp su OK dok je VRAM na normali,znači u tom Gaming modu je neki problem.Probaj staviti OC mod i postavi standard taktove i ne prebacuj na Gaming pa ćeš vidjeti oće li to raditi.
cim pritisnem game booster da pogasi pozadinske programe sve je ok ali kad to ne uradim bude stanje kao na prvoj slici s pocetka teme nebitno dali stavim oc,gaming ili silent bas me izbija ovo
crni1977 je offline  
Staro 26.12.2017., 23:43   #13
BladeRy
Premium
Moj komp
 
BladeRy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Split
Postovi: 1,874
Digni taj asus proggy da ti pokazuje 100%/100% usage. Onda otvori task manager i kolji proces po proces dok se stanje ne vrati u normalu. Nadjes krivca i javis ovdje. Nesto ti u pozadini zdere resource grafe.
__________________




"If I had a gun with 2 bullets, and I was in a room with Hitler, BinLaden and Casey Hudson, I would shoot Casey twice." - me

BladeRy je offline  
Staro 26.12.2017., 23:53   #14
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,036
dignes neki live windows..
ili rokni windowse dole.. pa eliminiras šta mu je..
task manager šta veli ?
toliko pitanja.. a tako malo odgovora i ideja..
dadoremix je online  
Staro 27.12.2017., 08:52   #15
crni1977
Registered User
 
crni1977's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: ....
Postovi: 59
izgleda da je ovaj gad (precomp exe) od procesa radio citavu zbrku ali jos cu testirati.postavio sam pitanje na jednom stranom oficial sajtu za gtx 1060 u vezi gpu 100% i dobio sledeci odgovor (using 100% of your GPU is generally good, it means you have no bottleneck. The Temps are more important)

Zadnje izmijenjeno od: crni1977. 27.12.2017. u 10:25.
crni1977 je offline  
Staro 27.12.2017., 10:03   #16
Brzi Picek
Premium
Moj komp
 
Brzi Picek's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2011
Lokacija: Ri,De,Čk,Zg itd
Postovi: 375
ponekad iz čistog mira grafa ode u neki load i počne vrtiti ventove , a za to nema potrebe dok surfam
pratio sam to i nije mi jasno da na desktopu ode u fulll
čudno, driveri ili što drugo
jedino što je moja grafa ati RX560
__________________
Brzi Picek
Brzi Picek je offline  
Staro 27.12.2017., 10:34   #17
crni1977
Registered User
 
crni1977's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: ....
Postovi: 59
mislim da sam uspio .molim savjet i misljenje jer vidim da na forumu ima vecina koja se bolje razumije od mene .hvala
crni1977 je offline  
Staro 27.12.2017., 10:49   #18
BladeRy
Premium
Moj komp
 
BladeRy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Split
Postovi: 1,874
Dobio si savjet od kretena na tom forumu. Grafa ne treba radit na 100% u idleu. Nit imat puno 6gb rama. Dok igras ok, al onda su bitnije temparature.

Sta se tice Precomp.exe, gdje se file nalazi? Koliko sam vidio, ekipa ima taj problema file zna bit u users/temp diru, znaci neki malware. Tebi se to smece vrati nakon reboota, znaci pokrece se sam, autorunom il necim drugim.



Samo za referencu, moja 1060 u idleu ( samo 2 browsera i twitch u pozadini). Ja sam rucno stavio fanove da vrte, itako se ne cuju a temp sta nize to bolje.
__________________




"If I had a gun with 2 bullets, and I was in a room with Hitler, BinLaden and Casey Hudson, I would shoot Casey twice." - me


Zadnje izmijenjeno od: BladeRy. 27.12.2017. u 10:56.
BladeRy je offline  
Staro 27.12.2017., 11:13   #19
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 9,800
malwarebytes - scan
Manuel Calavera je offline  
Staro 27.12.2017., 11:19   #20
Tex Willer
Premium
Moj komp
 
Tex Willer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 242
Ja imam sličan problem sa RX 470. Iz nekog razloga mi amd relive proces drži load na 100%, iako nemam ReLive instaliran. Kad ga ručno ubijem u task manageru, load i clockovi padnu.
__________________
Origin: Dead_Body_cRo
Tex Willer je online  
Staro 27.12.2017., 12:44   #21
crni1977
Registered User
 
crni1977's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: ....
Postovi: 59
Citiraj:
Autor BladeRy Pregled postova
Dobio si savjet od kretena na tom forumu. Grafa ne treba radit na 100% u idleu. Nit imat puno 6gb rama. Dok igras ok, al onda su bitnije temparature.

Sta se tice Precomp.exe, gdje se file nalazi? Koliko sam vidio, ekipa ima taj problema file zna bit u users/temp diru, znaci neki malware. Tebi se to smece vrati nakon reboota, znaci pokrece se sam, autorunom il necim drugim.



Samo za referencu, moja 1060 u idleu ( samo 2 browsera i twitch u pozadini). Ja sam rucno stavio fanove da vrte, itako se ne cuju a temp sta nize to bolje.
Precomp se nalazio u procesima izbrisao sam ga sa uninstalerom i prije toga zaustavio proces i nema ga vise kad sam restartovao .danas cu jos pratiti glavnom VRAM mi je sad normalan
crni1977 je offline  
Staro 27.12.2017., 13:57   #22
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,303
Mozda neki virus miner
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline  
Staro 27.12.2017., 14:38   #23
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,456
Upravo to htio napisati.

Netko ti majna na kompu, pokupio si neki malware.
Mommistake je offline  
Staro 27.12.2017., 15:17   #24
crni1977
Registered User
 
crni1977's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: ....
Postovi: 59
evo nekih podataka sad pise gpu load sasvim je ok
crni1977 je offline  
Staro 28.12.2017., 00:21   #25
crni1977
Registered User
 
crni1977's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: ....
Postovi: 59
ljudi v ram sam uspio rijesiti i temperature su sad oko 40 stepeni ali skacu gpu klokovi i memori klokovi kao blesavi sta mi je ciniti ni sam vise ne znam sta mi je ciniti UPOMOC
crni1977 je offline  
Staro 28.12.2017., 00:40   #26
The Exiled
McG
Moj komp
 
The Exiled's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Varaždin
Postovi: 920
Najbrža i ujedno najlakša opcija je format C:, tj. vraćanje backup imagea. S druge strane, ako ti se da nekoliko sati/dana zajebavati s traženjem krivca (1 - 2) - naoružaj se strpljenjem.

Pozadinski procesi, adware/malware zapakiran u popularan softver, dodaci za web-preglednike, torrenti, driveri, bloatware - sve do jednog može biti potencijalni krivac.

Za početak možeš probati Safe Mode, pa provjeri kakva je situacija s GPU zauzećem kad se u pozadini vrti samo uistinu osnovno.

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 28.12.2017. u 00:50.
The Exiled je online  
Staro 28.12.2017., 01:09   #27
crni1977
Registered User
 
crni1977's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: ....
Postovi: 59
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Najbrža i ujedno najlakša opcija je format C:, tj. vraćanje backup imagea. S druge strane, ako ti se da nekoliko sati/dana zajebavati s traženjem krivca (1 - 2) - naoružaj se strpljenjem.

Pozadinski procesi, adware/malware zapakiran u popularan softver, dodaci za web-preglednike, torrenti, driveri, bloatware - sve do jednog može biti potencijalni krivac.

Za početak možeš probati Safe Mode, pa provjeri kakva je situacija s GPU zauzećem kad se u pozadini vrti samo uistinu osnovno.
sad sam primjetio sve je normalno dok ne pokrenem browser te krenem po netu e tad skoce gpu i memory clock ?????
crni1977 je offline  
Staro 28.12.2017., 01:18   #28
The Exiled
McG
Moj komp
 
The Exiled's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Varaždin
Postovi: 920
Normalno je jedino, ako se na nekoj od tih stranica vrti video (YouTube i sl.) materijal, a i u tom slučaju, taktovi ne udaraju odmah u plafon. Ili neka od stranica koristi tvoj GPU za rudarenje.

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 28.12.2017. u 14:13.
The Exiled je online  
Staro 28.12.2017., 11:09   #29
crni1977
Registered User
 
crni1977's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: ....
Postovi: 59
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Normalno je jedino, ako se na nekoj od tih stranica vrti video (YouTube i sl.) materijal, a i u tom slučaju, taktovi ne udaraju odmah u plafon. Ili neka od stranica koristi tvoj GPU za rudaranje.
sta mi predlazes posto ni malver bajt a ni kasperski ne nalaze nista sumnjivo na racunaru ???
crni1977 je offline  
Staro 28.12.2017., 11:46   #30
Ati freak
aka Striko
Moj komp
 
Ati freak's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Krapina
Postovi: 1,539
Citiraj:
Autor crni1977 Pregled postova
sta mi predlazes posto ni malver bajt a ni kasperski ne nalaze nista sumnjivo na racunaru ???
Vec ti je prije napisao. Ponovni install winsa ili ti format : C.
__________________
Pošten trgovac : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10, 11 , 12 , 13 , 14, 15, 16 .
Ati freak je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Zaključane teme


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na