Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 08.09.2016., 15:52   #121
tomasini_
Premium
Moj komp
 
tomasini_'s Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Županja
Postovi: 898
molim admina da izbriše ovaj post.
__________________
Divovski kompjuteri

Zadnje izmijenjeno od: tomasini_. 08.09.2016. u 16:04.
tomasini_ je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2016., 16:06   #122
tomasini_
Premium
Moj komp
 
tomasini_'s Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Županja
Postovi: 898
imam problem sa prebacivanjem kontakata sa starog androida na novi. kopirao sam kontakte na sd karticu ali ne kužim šta sad dalje s tim raditi?
__________________
Divovski kompjuteri

Zadnje izmijenjeno od: tomasini_. 08.09.2016. u 19:19.
tomasini_ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.10.2016., 12:37   #123
HumWeed
<°)))><
Moj komp
 
HumWeed's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: ocean
Postovi: 937
Ok danas p'zdim
Nek mi netko logicno ovo objasni

Imao sam SD karticu od 1 gige, danas kupim od 16
Kopiram sa te kartice preko spojenog moba na win7 sve
a ono kopira sve, dok slike i glazbu unisti

Sad mi ni stara sd kartica nema nist ni nova (od multimedije)
I kak da to vratim ?
__________________
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with.
Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping.
Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho".
HumWeed je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2016., 13:29   #124
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,626
SD karticu u USB Card Reader pa direktno na komp i onda sa CardRecovery (v.6.10) vidit sto se moze povratit.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2016., 13:55   #125
HumWeed
<°)))><
Moj komp
 
HumWeed's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: ocean
Postovi: 937
Nemam card reader :/
__________________
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with.
Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping.
Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho".
HumWeed je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2016., 15:44   #126
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,626
Nemoj radit NISTA s tom karticom dok ne nabavis neki USB Card Reader, koji kosta cca 20kn kao npr ovaj
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2016., 13:08   #127
HumWeed
<°)))><
Moj komp
 
HumWeed's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: ocean
Postovi: 937
a evo dodatno pitanje
zasto se to uopce desilo ?
pa bio je to obican copy-paste sd -> pc

mislim debilana...
__________________
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with.
Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping.
Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho".
HumWeed je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2016., 21:14   #128
Majkus
Premium
Moj komp
 
Majkus's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 294
Korištenje SIM kartice u laptopu

Ovako,
kao i u naslovu šta kaže imam laptop sa utorom za SIM karticu.
Ubacio sam unutra funkcionalnu SIM karticu i poruke kad dođu pročitam ih i sve al bi ja (ako je moguće) instalirao neku aplikaciju za SMS poruke i pozive ako je moguće? Ako i nije moguće za razgovore bar da vidim tko me je zvao. Moguće ili tražim previše?

Hvala na odgovorima.
__________________
Pošteni trgovac:

1.
Majkus je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2016., 07:32   #129
smuchac
AMD Hammer
Moj komp
 
smuchac's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Korčula
Postovi: 839
Jesi probao sa nekim orogramom tipa vip ili t-mobile sto ima u stickovima?

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2016., 08:25   #130
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 672
Koji OS,koji modul i laptop?
robimarko-bug je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 21.11.2016., 10:14   #131
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,114
Prvo i to precizno odgovori šta te pitao kolega robimarko-bug pa tek onda možemo dalje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2016., 12:44   #132
Majkus
Premium
Moj komp
 
Majkus's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 294
OS je Windows 10. Laptop je HP EliteBook 8460p. A unutra je SIM kartica od VIP-a

Poslano sa mog SM-J510FN koristeći Tapatalk
__________________
Pošteni trgovac:

1.
Majkus je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2016., 13:01   #133
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 672
Koji je model SIM modula?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
robimarko-bug je online   Reply With Quote
Staro 21.11.2016., 14:37   #134
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,114
@Majkus
Nisi do kraja odgovorio, ovo šta te i kolega pitao.
HP EliteBook 8460p > Service Manual > http://h20628.www2.hp.com/km-ext/kmc...03253774-1.pdf

Po manualu unutra imaš jedan od ovih WWAN modula:
HP hs2340 HSPA+ Mobile Broadband Module
HP un2430 EV-DO/HSPA Mobile Broadband Module
HP lt2510 EV-DO/LTE Mobile Broadband Module

Pišeš da ti nekako već radi čitanje / slanje SMS - a.
Koliko sam upoznat kod HP - a ima dvije varijante za upogoniti mogućnosti WWAN modula.
Za konekciju prema Internetu jednom je to preko HP Connection Menager - a, drugi put preko "original" Sierra Wireless 3G Watcher koji ima opcije za "baratanje" SMS - ovima.
Ovog potonjeg je malo problem iskopati a mora i podržavati ugrađeni WWAN modul.
Kad je bilo govora o tome bio sam ga našao ovdje > http://www.m2mconnectivity.com.au/br...are/3g-watcher
Hoće li raditi sa tvojim modulom ne znam.

Na supportu za tvoj model + Win8.1 x64 ima Sierra Wireless Driver Package for HP un2430 Mobile Broadband Module (sp63218.exe) > http://h20564.www2.hp.com/hpsc/swd/p...&swEnvOid=4158
ovo za Win8.1 x64 ima veće "šanse" da proradi pod W10 smetjem.

Za kraj, ako hoćeš upogoniti GPS na supportu za taj model + W7 x64 ima odgovarajući sw (sp53530.exe) > http://h20564.www2.hp.com/hpsc/swd/p...&swEnvOid=4060
Za novije winse naravno ne nude ništa / nema.

That's it x
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2016., 21:10   #135
Majkus
Premium
Moj komp
 
Majkus's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 294
Oprostite momci na zakašnjelom odgovoru.

Evo slike iz Device managera.


EDIT: HP Conection manager ne radi na Win 10,evo isprobano.
__________________
Pošteni trgovac:

1.

Zadnje izmijenjeno od: Majkus. 21.11.2016. u 21:30.
Majkus je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2016., 23:08   #136
Majkus
Premium
Moj komp
 
Majkus's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 294
Uspio sam upogoniti HP Conection manager i radi super!

Kad probam nazvat taj broj zvoni al na laptopu se ne dešava niš. Dal je moguće to ikako osposobiti? Samo da mogu vidjet tko je zvao?
__________________
Pošteni trgovac:

1.
Majkus je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2016., 00:10   #137
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,114
Ima, makni to W10 smetje i vrati se na W7.
Na njemu uredno radi sav sw sa supporta.
Možeš pretpostaviti zašto "stariji" sw ne radi na W8 / W10.

Evo dva interesantna linka:
1 - https://javedisaac.wordpress.com/201...orted-laptops/
2 - http://support.black-it.eu/en/produc...lkit/index.htm
Ovaj drugi bi ti mogao biti interesantan za SMS.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2016., 16:00   #138
Majkus
Premium
Moj komp
 
Majkus's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 294
Nikky to je to šta meni treba. Niš više. puno ti hvala.
__________________
Pošteni trgovac:

1.
Majkus je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2016., 20:30   #139
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,286
Imam jedan glup problem. Googlam i nije baš da sam našao neko rješenje.
Naime od pred koji dan kad spojim OPO s računalom preko USB-a DCIM folder se prikazuje kao prazan folder.

1) Ne, folder nije prazan
2) Ne, mob nije u charging modu, ista stvar se manifestira bio on u MTP ili PTP modu
3) Sav sadržaj svih ostalih fodera je vidljiv uključujući i fotke koje su u ostalim folderima, dakle jedino sadržaj DCIM foldera nije vidljiv.
4) Nema veze radi li se o Win10 ili Win7

Pa sad, eto, ima li tko kakvo slično iskustvo ili ideju?
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2016., 15:02   #140
constantine1
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 66
sve aplikacije prestaju sa radom...

Pozdrav;
Imam problem sa mobitelom.
Vlasnik sam Coolpad F1 preko 2 godine, rootan, stavljen rom i sve je veselo radilo do nedugo.
Naime prije nekoliko mjeseci znalo bi mi izbaciti (aplikacija trg play prestala sa radom) to sam pripisivao (možda) manjku prostora za pohranu na telefonu (klnici aktivno skidaju i brišu igrice).
Prije cca mjesec dana lijeva touch "tipka" (od tri moguće) je otkazala poslušnost i prestala raditi, pomislio sam da je problem hardverski, međutim u zadnjih 10-ak dana počelo je tu i tamo koja aplikacija prestane sa radom, pa do te mjere da mi danas odjednom pogasi nekoliko aplikacija, kad ugasim mob treba nekoliko pokušaja da bi ga upalio.
E sad zna li netko koji bi to mogao biti problem i kako ga riješiti?
ukoliko ga vratim na tvorničke postavke i ponovno root, novi rom, hoče li biti spasa za mob?
unaprijed hvala svima...
constantine1 je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2016., 10:14   #141
xXTheLuka1998xX
Obožavatelj Ferrarija
 
xXTheLuka1998xX's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Split
Postovi: 179
Mislim da bi ga bilo najbolje vratit na stock rom i unroot napravit,možda je baš taj rom uzrok problema.

Poslano sa mog Lenovo A6020a40 koristeći Tapatalk
__________________
xXTheLuka1998xX je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2016., 18:59   #142
constantine1
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 66
nisam baš nešto stručan u tome, probao jesam i očito nešto krivo radim...
da objasnim korake:
skinuo (na PC-u) zip na micro SD, prebacio micro SD u mb, napravio beckup, pa wipe partition/data, pa wipe cache partition, pa wipe dalvik cache.
nakon toga instal zip from external SD i nakon 5 min vrtnje kaže instalation : installation aborted!!!
što krivo radim???

Zadnje izmijenjeno od: constantine1. 02.12.2016. u 19:22.
constantine1 je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2016., 19:26   #143
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,626
Citiraj:
Autor xXTheLuka1998xX Pregled postova
Mislim da bi ga bilo najbolje vratit na stock rom i unroot napravit,možda je baš taj rom uzrok problema.
Kako moze Rom biti uzrok ovakvom ponasanju: "kad ugasim mob treba nekoliko pokušaja da bi ga upalio" ?

Meni se cini da je nesto hardverski u banani, moguce baterija/kontakti...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2016., 19:29   #144
constantine1
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 66
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Kako moze Rom biti uzrok ovakvom ponasanju: "kad ugasim mob treba nekoliko pokušaja da bi ga upalio" ?

Meni se cini da je nesto hardverski u banani, moguce baterija/kontakti...
kad sam restoro zadnje stanje iz 2014 godine, radi, ali to je stari rom (tvornički koji niš ne valja.)
edit; samo tipka ne radi lijeva. to očito je hardverski
constantine1 je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2016., 15:11   #145
VidovitaDzemila
Registered User
 
VidovitaDzemila's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 12
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Kako moze Rom biti uzrok ovakvom ponasanju: "kad ugasim mob treba nekoliko pokušaja da bi ga upalio" ?

Meni se cini da je nesto hardverski u banani, moguce baterija/kontakti...
Ja isto sumnjam na bateriju...
__________________
VidovitaDzemila je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2016., 11:26   #146
constantine1
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 66
Baterija je stara koliko i uređaj, znači 8 mj 2014 godine.
Ali baterija dugo drži još uvijek, znači kao prvog dana, kad ga napunim full mogu 2 dana bez punjenja (ako se ne igraju igrice )
Zašto mislite da je u bateriji problem?
constantine1 je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2016., 18:29   #147
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp
 
micek_kc's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: KC-ZG
Postovi: 1,243
Koji program za Backup svega sto je na mobitelu?

Mobitel je HTC One M8 i od nedavno ima probleme sa punjenjem itd.

Danas je poceo bacati error za HTC Sense i ne mogu u Grid menu ni pokrenuti ni jednu aplikaciju. Koja aplikacija je dobra za backup svega na PC posto kanim uzeti HTC 10 pa da sve prebacim kasnije na njega?

BTW Windows je 7ica
__________________

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2016., 19:05   #148
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,286
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2017., 15:59   #149
bilicvitak
Premium
 
bilicvitak's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: /
Postovi: 141
delete
__________________
Bili cvitak
bilicvitak je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2017., 20:41   #150
bilicvitak
Premium
 
bilicvitak's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: /
Postovi: 141
Koji je program ok, a da je free za razliku od tunesgo, tj da ne treba platiti 50$?

Edit: Thx
__________________
Bili cvitak

Zadnje izmijenjeno od: bilicvitak. 01.02.2017. u 14:21.
bilicvitak je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na