Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 14.09.2014., 12:24   #91
zaratin5
Premium
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 137
Ja sam ti pomorac na jedrilici od 8,5 metara i ne isplati mi se kupovati sat. telefon.
zaratin5 je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2014., 21:42   #92
svenzy
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: osijek
Postovi: 57
ima li ovdje neki expert za root mobitela ili netko tko zna malo vise o tome
desio se za*eb na jednom kinezu
svenzy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.10.2014., 15:12   #93
exzzy
Premium
Moj komp
 
exzzy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 175
Ovako, jucer je brat updeto svoj asus zenfone 5 i usred updeta mu se telefon ugasio i nema boga da ga se vise upali sve sam probo. Nemogu ni u fastboot uci, nista... Sta bi to moglo biti?
__________________
exzzy je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2014., 01:12   #94
viper
super user
Moj komp
 
viper's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: //ZAGREB\\
Postovi: 1,714
Jel zna netko gdje bih mogao kupit KVALITETAN micro USB kabel od 2 metra za punit mobitel?

Imam dva mobitela i oba dva imaju tvornicke kabele koji normalno pune ali su prekratki pa sam uzeo jedan kabel od 2m umjesto ovih .

Sad problem je u tom da taj kabel u najboljem slucaju puni bateriju sa max 200mA struje,tvornicki 700-800mA.
To sam skuzio zato jer se je baterija na oba dva mobitela punila 4x sporije; testirao sam preko current widgeta za android i stvarno pokazuje gore navedene rezultate.

Vjerovatno ima veze s debljinom žice tj AWG-om .
__________________
viper je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2014., 20:25   #95
sttipe
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: split
Postovi: 23
može mi netko pomoć izvadit slike iz unutarnje memorije na forcebook 40 / ultraphone mobitelu?
to sam "dobija zadatak" od žene koja je nabavila drugi smartphone ali bi tila slike iz ovog koji nije ima memorijske,pa su slike u "galeriji"..ubačenu (moju) memorisku komp čita i na wxp i na w7,i na linux mint-u..ali čim izvadim memorisku, više ništa u njemu ne čita..
bluetooth ne uspjeva ni na laptop ni na njen smartphone..
proba sam spremat na memorisku ali nema te opcije..može samo slat plavim zubom,ili mms-om..nevjerovatno mi je da android mob nemože prebacit sliku iz interne u externu memoriju!!!
ili ja to neznam!!
ja sam jedno lito par dana nosija sa sobom smartphone i namistilo mi se da me izda baterija 2-3 puta u par dana,kad mi je baš tribala..
onda sam nabavija nokiu sa 8 dana baterijom..sad,nakon par godina sam seljo beljo, za tu tehniku, iako sam prvi komp ima bez cd roma,samo flopy,i w95...
radi se o 70tak slika većinom dice s raznih izleta i sl, drage slike..
hvala..
sttipe je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2014., 22:21   #96
smuchac
AMD Hammer
Moj komp
 
smuchac's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Korčula
Postovi: 839
Dropbox. I nauci se pisat. :P
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2014., 23:06   #97
sttipe
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: split
Postovi: 23
rješija blutooth,i moja "primitivna" nokia..
šta se tiče pisanja, pišem točno onako kako to i želim..
do prije koju godinu sam ima njemačku tipkovnicu,sva su mi slova bila mala i bez kvačica..sad sam ubacija kvačice..ali velika slova i dalje ne koristim..već 20 godina..ajž
sttipe je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2014., 08:26   #98
Zpoljak
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 25
Imam kineski mob. naziva Grand View Q, klon je od popularnijeg Doogee DG500c, 1 gigu RAM-a, 4 gige ROM.a, MT6582, inače sam zadovoljan s svime, pogotovo s baterijom, problem je ako se to može nazvati tako, stavio sam Carliv touch recovery 2.4 koji je okrenut za 180 stupnjeva- https://www.youtube.com/watch?v=p9qhWqon1MI - tvornički recovery je u redu, a recovery stavljen preko Flash tools-a je isto okrenut za 180 stupnjeva, recovery su potpuno funkcionalni. Nisam naišao na netu na neko suvislo riješenje, pa ako netko ima neki prijedlog.
Hvala i pozdrav!
Zpoljak je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2015., 08:58   #99
Kameny
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: Soči
Postovi: 3
Pozz.. imam jedan problemčić koji mi se javlja, pa ako netko može priskočiti!?

Radi se o Geonee Elife s5.5 nadograđen na 4.4.2 i kod ulaza u samo jedan određeni kontakt u imeniku aplikacija se gasi,javi grešku da je prekinula s radom.

"aplikacija Kontakti je prekinula s radom"

ima li tko kakvu ideju gdje leži zec?

ps. sve naj u Novoj!
Kameny je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2015., 13:27   #100
exzzy
Premium
Moj komp
 
exzzy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 175
Jesi gledo dal se drugima dogada isto, da nije kakav bug? Jesivprobo pocisit cache od contacsa?
__________________
exzzy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.01.2015., 22:50   #101
Kameny
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: Soči
Postovi: 3
Vratio na tvorničke postavke i sad šljaka sve... Hvala!
Kameny je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2015., 11:08   #102
Kolpoiu
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: usa
Postovi: 1
Kolpoiu je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2015., 23:51   #103
File1991
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Pakrac
Postovi: 1
Pozdrav svima novi sam na forumu imam jedan problem vezan uz ovu temu na forumu? Imam mobitel Sony Xperia Z ali problem je kod nje što je imala jako lošu masku ali kupio sam od kolege istu takvu xperiu samo sa neispravnom matičnom i puknutim ekranom. Pa sam samo htijeo prebaciti ispravne dijelove sa ispravne xperije z koju sam koristio pa da na tu xperiju koja je bila neispravna. Jer je maska jako očuvana i nije nigdje napukla osim poklopca od baterije ali prije nego što sam promjenio masku koristio sam je normalno i radila je najjnormalnije i imao sam signal ali desio mi se problem kad sam trebao slaganje moba privesti kraju. Naime onaj neki kablićak što je valjda vezan za wifi antenu izgleda da sam ga malo našpanao ili mi je zapeo pa mi se jedan kraj kabla na kojem ide kopča ko neka. Jer taj mi je dio otpao tako da sad moram nabaviti taj kabal ali probao sam ubaciti karticu u mob da ga mogu koristiti samo za pozive i poruke dok ne nabavim naljepnice vodotporne koje drže zadnji poklopac i ekran i sada uopće nemam mreže. A el ima kakve veze taj kabal od wifija ili od čega je to već sa mrežnom antenom od mobitela jbga noob sam. Jer se u to ne razumijem. Ako zna netko stvarno u čemu je kvaka dobro bi mi došla svaka pomoć samo da otkrijem u čemu je problem. I da ga mogu koristiti za svakodnevnu upotrijebu baš kao i prije kad je bio mob cijeli složen unaprijed zahvaljujem.
File1991 je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2015., 13:22   #104
vinja
tramper
Moj komp
 
vinja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: ZG
Postovi: 755
Post Pojačalo GSM signala

Pozdrav,

ne znam jel bi ova tema išla tu ili pod mreže... tražio sam po forumu ne vidim da je netko imao sličnu ideju (što me iskreno čudi).

Dakle, roditelji mi žive u pograničnom području i signal svih operatera je, da ne kažem za što.

T-Mobile/BonBon ima signala, al ono, kad stojiš na prstima u jednom kutu prostorije, onda je pristojan.

Ideja je kupiti GSM repeater, dakle neki uređaj koji bi uzimao signal (postavio bih ga na lokaciju s najboljim signalom, a pretpostavka je da bi taj uređaj imao i neku bolju antenu), te onda isti taj signal odašiljao dalje na mobitel.

Što je najjače, jedan takav sam na blef i kupio, no nije radio najbolje. Odašiljao je signal, mobitel bi imao "5 crtica", no nije mogao obavljati pozive ni ništa.

Ima tko kakvu preporuku, iskustvo, da me uputi na pravi put?


mod, ako post spada pod "Mreže", ispričavam se. Neću cross-postat... ako treba može se pomaknuti

hvala
vinja je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2015., 15:09   #105
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,626
Ne znam s kojim/kavim uredjajem si probao, ali znam da ti treba nesto ovakvo.

Bitno je da ima vanjsku natenu i da je dual band 900/1800MHz. Ovaj prikazani je za americko trziste, 850/1800MHz, ali vidi opis jer sadrzi sve sto ti je potrebno da posluzi kao primjer...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2015., 09:08   #106
vinja
tramper
Moj komp
 
vinja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: ZG
Postovi: 755
Zapravo sam nešto slično i bio kupio, dakle nešto ovakvo: http://www.ebay.com/itm/CDMA-GSM-3G-...id=p5731.m3795

Bio je za 1900MHz (što je za nas 3G signal), no ono što me zanima jest jel netko imao neko iskustvo... da je upogonio neki model i da je radio?
vinja je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2015., 11:24   #107
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,626
Koristim vec preko 3 godine jedan takav slican (naravno kineski) adapter, koji radi vrlo uredno na 900/1800, ali vise se ne proizvodi pa nije dobavljiv.

Ovdje imas navedene sve frekvencije danas i u buduce na podrucju RH

BTW, prije bilokakve kupnje bilo bi dobro da se raspitas na kojoj frekvi radi bazna stanica sa koje namjeravas primat signal, jer kolko znam, vecina 3G radi na 2100MHz...

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 06.11.2015. u 14:07.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2016., 18:45   #108
RoBi25
Premium
Moj komp
 
RoBi25's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Slavonija
Postovi: 99
Samsung I9195 Galaxy S4 mini

Pozdrav svima.

Ovako imam vec 2g. S4 mini i danas (jutros) do 12h je radio sve super zvao sam s njega koristio wifi i mobilni internet slikao i sve radilo super.
Dodem doma spojim ga na liniju i pustim radio preko app Slooshaj! radio 5-10min i krepao
nisam bio uz njega pa ne znam kako tocno ali vise ga ne mogu upaliti ni sa novom baterijom ni sa starom ni preko punjaca i struje ni preko laptopa i kabela evo od 13h do sad nista.

Drzao sam ga na punjacu 2h reko moza dode sebi ali nista.

Kada je krepao baterija je bila na 60%, baterija stara 4mj tako da je oke.

Do sad radio oke, prije toga mi nije ispao niti nista.

Dali postoji neki softwer za racunalo preko kojeg bi mozda nesto mogao?
Ili mozda netko ima nekakv savjet sta da probam?
RoBi25 je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2016., 01:28   #109
Tonka
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2016
Lokacija: Kaštela
Postovi: 2
help!

ekipa ima li ko tronsmart? ne mogu ga upalit, odnosno upalin i dode do reklame robota i nece dalje
Tonka je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2016., 13:03   #110
šokre
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 316
SIM kartica PIN problem

Imam 2 kartice (koje dobijete uz sim) od tele2 i ne znam koja je od ove koju imam u mobu.
Treba mi pin, a ne znam ga napamet (bio mi je isključen na mobu i ne znam zašto se uključio sad kad sam update software.
__________________
šokre je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2016., 13:13   #111
zdravko_c
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 310
trebao bi i na sim kartici i na ostatku imati isti serijski broj po kojem se da zaključiti koja kartica je od koje sim kartice
zdravko_c je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2016., 13:23   #112
glazZ
Premium
Moj komp
 
glazZ's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2010
Lokacija: Pakrac
Postovi: 189
Imas svejedno 3x za probati pin, probas jedan i drugi pa koji radi radi.
glazZ je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2016., 14:21   #113
šokre
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 316
Nije radio ni jedan
Uglavnom nazvao tele2, ukucao i rekli mi oni puk pa sam promijenio pin.
__________________
šokre je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2016., 23:54   #114
ratrak
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2016
Lokacija: Osijek
Postovi: 2
Wifi se srusi kada je mobitel zakljucan neko vrijeme

Znaci nabavio sam kineski mobitel Redmi 3 i do sada radi odlično i nemam nikakvih primjedbi
No kada se spojim na ovaj kucni wifi router nakon nekog vremena dok je zaključan srusi wifi. Sam router star par mjeseci i do sada nije bilo problema sa njim
Sto je cudno je to da srusi samo wifi vezu routera dok racunalo spojeno zicom jos radi
mobitel ima globalnu stabilnu verziju 7.1 MIUI
gledo sam svugdje po internetu ali nisam nista jos napravio, mislio sam drugaciji rom instalirat al nisam skupio dovoljno razloga ni volje

i da dok je aktivan(kad radim nesto na njemu) radi noramlno tj ne rusi wifi
ratrak je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2016., 13:39   #115
tilurium
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: Split
Postovi: 20
Vidi u postavke WiFi Advanced da ti nije stavljeno da se gasi Wi-Fi veza kad se ugasi ekran.
tilurium je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2016., 14:14   #116
ratrak
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2016
Lokacija: Osijek
Postovi: 2
Citiraj:
Autor tilurium Pregled postova
Vidi u postavke WiFi Advanced da ti nije stavljeno da se gasi Wi-Fi veza kad se ugasi ekran.
Već sam probo da je uvijek upaljeno i da se gasi i ništa ne pomaže...
ratrak je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2016., 21:07   #117
tomatcro
Premium
 
tomatcro's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 370
LG Backup file - otvaranje na PC-u

Napravio sam backup na LG telefonu (L90) i on ga je spremio u datoteku s ekstenzijom *.lbf.
Postoji li mogućnost otvaranja na PC-u?
Mobitel mi je na servisu, a trebam doći do par kontakata iz imenika unešenih nakon sinhronizacije s mailom (tamo ih nema).
tomatcro je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2016., 09:12   #118
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 27,872
Nemere. U obzir ti dolazi samo drugi LG mobitel na kojem napraviš restore backupa.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2016., 21:46   #119
Vlado nk
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: Crna Gora
Postovi: 49
Samsung S4 ne ucitava kartice?

Imam rabljeni Samsung S4, nije zakljucan na mrezu,citao je sve Mini sim kartice,nije htio mini sa mikro. Sad sam probao,nece nijednu da ucita,da li je to skup kvar?Hvala!
Vlado nk je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2016., 02:22   #120
captainvuki
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Solin.
Postovi: 141
Iman jedno pitanje ako neko moze pomoc.Radi se o mobitelu Samsung Galaxy Note 7.Kad ga spojin na pc priko usb tip A ulaza mobitel se odma pocne punit,ali kad ga spojin priko usb tip c ulaza na mobitelu mi napise poruku da se drugi uredaj puni priko mobitela i ne zeli punit mobitel.Moze li se kako podesit da mi se mobitel puni i kad je spojen na pc priko usb tip c ulaza?Trazin i nikako to ne mogu nac kako.Tribalo bi mi mozda dat poruku na mobitelu da ja mogu birat sta cu kad spojin mobitel,ali ne daje mi na mobitelu tu mogucnost.
captainvuki je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na