Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 30.01.2009., 22:34   #61
Rain Man
lone.gunmen
 
Rain Man's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: KCI
Postovi: 1,446
Evo, ja danas radio otkljucavanje na 3 iPhona. Proradilo je na svima ukljucujuci i s Tele2 karticom koja trazi pin. Decki dosli iz ZG-a na otkljucavanje.

@ RAK, samo pokrenes quickpwn, odaberes taj restore file kad te trazi to u quickpwn-u i za par minuta je mob spreman.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2009., 01:34   #62
velorien
Premium
Moj komp
 
velorien's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 347
Ček već ima verzija yellowsn0wa koja podržava kartice kojima se ne može isključiti unos pina?
Ili je to bilo ono kemijanje tipa staviš prvo vip karticu pa otključaš, pa izvadiš i onda staviš tele2 pa nekim čudom radi.
velorien je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.02.2009., 13:47   #63
xulos
Das Beste oder nichts
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek - Vukovar
Postovi: 5,932
Neznam dali znate za onaj Mobile instalation patch da mozete sve aplikacije dzaba skinut/ intsalirat (neznam tocno nemam iphone ali sam radio par kom) samo ubacite taj patch u root fona u /System/Library/PrivateFrameworks/MobileInstallation.framework folder i desnom tipkom provjeriti dali je u Common octal 0775. Nadam se da je nekome pomoglo BTW Obavezno đejlbrejkat fon prije toga
xulos je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2009., 23:25   #64
Rain Man
lone.gunmen
 
Rain Man's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: KCI
Postovi: 1,446
@ velorien. Nema jos nacina da radi s karticama s pinom bez stavljanja druge kartice prije unutra. No meni bez problema svaki put proradilo s stavljanjem najprije t-com kartice i onda tele2. No znam da je to lutrija, ugasi se phone, ak nemas karticu bez pina ne mozes ga prijavit na mrezu.

Ovo s Mobile instalation patch-om je dobra stvar. Ako se skidaju appsi direkt preko installousa, s update softwerom se brisu sve aplikacije koje itunes na backupira. Ovako appsi ostanu u ituesima, samo se ponovo ubaci Mobile instalation patch i poinstaliraju se sami.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2009., 20:33   #65
Ivche
Premium
Moj komp
 
Ivche's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Sveta Nedelja
Postovi: 57
Što se tiče jailbrakea sve ti je objašnjeno lijepo i detaljno na prvoj stranici, pa vrijedi pričekat load i na 56k modemu.
Otključavanje je objašnjeno ovdje:

http://iclarified.com/entry/index.php?enid=2538

A što se tiče GPS, to ces se morat nazalost zadovoljavat sa google mapsima, jer trenutno na tržištu nema alternativne navigacije ( ne zato sto nije moguca, vec Apple namece svoju monopolisticku politiku )
Ivche je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2009., 21:43   #66
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 8,820
samo pitanjce, da li da radim jailbreak prije registracije na itunes, ili može i poslje?
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2009., 21:59   #67
Rain Man
lone.gunmen
 
Rain Man's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: KCI
Postovi: 1,446
Mislim da ti je svejedno za registraciju. No ako nije napravi prije.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2009., 01:46   #68
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 8,820
jailbrakean

no niš mi nije jasno, što mi je sad cydia, što je intaller, gdje što kako.. aaa trebat ce mi vremena i vremena da pohvatam kako ga koristit kako spada... i dostić razinu jednostavnosti i upotrebljivosti kao što sam imao na Nokii....
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2009., 09:21   #69
WenDigo
Pola čovjek, pola konj :D
 
WenDigo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec, CRO
Postovi: 9
INSTALLOUS Problem

Pozdrav svima, imam jedan problem ..

Imam 2.2.1 FW, jailbrake-an, s CYDIOM i Instalerom .. S CYDIOM sam instalirao INSTALLOUS-a, i kada s njim nađem neki APP, normalno ga skinem u DONWLOADS, iz download foldera aplikaciju INSTAL-iram (bez probelma i bez ikakvih error poruka), ali aplikacije nigdje nakon instalacije .. (probao restartat mobitel al nista)

Nema ikone u springboardu .. Dal ko zna kako rješit problem?

EDIT: BossPrefs program, kada idem pod HIDDEN ICONS, prikaže (u mom primjeru iBeer i to 3 puta - tolko sam probao instalirati), i stavljeno je na ON da nije skrivena aplikacija, al svejedno je nema .. Znači instal jer uredu al ikone nema)

Jel zna ko?
__________________
Nokia N95
*****************************
memory 8GB MicroSD
navigacija Garmin XT
kamera 5Mpix Carl Zeiss

Zadnje izmijenjeno od: WenDigo. 06.02.2009. u 10:11.
WenDigo je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2009., 21:25   #70
Rain Man
lone.gunmen
 
Rain Man's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: KCI
Postovi: 1,446
Moras instalirat bar jednu aplikaciju skinutu sa appstore. Ista stvar je bila kod mene, napravi account i skini neku free aplikaciju.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 07.02.2009., 18:49   #71
bartokomus
Registered User
 
bartokomus's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: dubrovnik
Postovi: 29
ipod 1g danas jailbreak na 2.2.1 instalirao sam Installous i uopće ga ne mogu pokrenuti. Pri paljenju stoji bijeli ekran vrti ali ne učitava stranicu. Ima li još tko takvih problema? Na 2.1 znao mi je pri učitavanju nekada blokirati ali učitavao je stranicu.
bartokomus je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2009., 19:52   #72
Rain Man
lone.gunmen
 
Rain Man's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: KCI
Postovi: 1,446
Neki problem s installous-om. Mreza im pala ili sto. Meni isto nece proci prvu bijelu stranu. Pricekaj do sutra.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2009., 20:33   #73
bartokomus
Registered User
 
bartokomus's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: dubrovnik
Postovi: 29
pomislio sam da je to ali pošto sam tek jučer otkrio Installous i pronašao neki app koji mi je trebao, ali bio je rađen za 2.2 pa sam napravio upgrade bilo me strah da sam možda još nešto trebao instalirati. Hvala Kišni
bartokomus je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2009., 00:36   #74
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 8,820
ja na cydii ne mogu nać installous..? kako se točno zove?

aj napravite neki popis must have aplikacija na ajfonu.. trenutno preko cydie stavljam stvari gore... onaj installer što dođe pokraj nje, nema ništa.. verzija 4 nešto...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2009., 09:53   #75
flajpan
.....
Moj komp
 
flajpan's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Zagreb, Centar
Postovi: 1,673
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
ja na cydii ne mogu nać installous..? kako se točno zove?

aj napravite neki popis must have aplikacija na ajfonu.. trenutno preko cydie stavljam stvari gore... onaj installer što dođe pokraj nje, nema ništa.. verzija 4 nešto...
Moraš dodati Hackulo repozitorij: pokrenes cydiju > Manage/Sources/Edit/Add i upisi cydia(tocka)hackulo(tocka)us > nakon toga done - i trebao bi kad odes pod Hackulo vidjeti Installous, MI patch i jos neke gluposti.
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2009., 16:16   #76
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 8,820
e hvala flajpan, imaš možda još neke poznaet repozitorije, odnosno gdje bi se po etu moglo pronaći...

tnx

sve više i više mi se sviđa iPhone, sad bi se trebao sam lupit jer sam bio protivnik
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2009., 19:12   #77
Rain Man
lone.gunmen
 
Rain Man's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: KCI
Postovi: 1,446
Vecina ljudi pljuje po njemu iako ga nije koristila. Mozda ako su ga drzali u t-centru. Samo pravi korisnici mogu pljuvat po njemu nakon sto su ga koristili.

Imas po netu niz stranica, foruma s kojih mozes skinut programe ili su na tim stranicama navedeni "sources" koje onda upises kako flajpan kaze i preko cydi-e skines programe koje nude.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2009., 18:24   #78
atha
Modernator
Moj komp
 
atha's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 8,916
Sto god pokusam instalirati preko Cydie (npr BossPrefs) dobivam POSIX: Operation timed out. Is it me or?
__________________

___________
HTPC: Intel Core2Duo E8500 × ATI Sapphire HD4670 HDMI × 2x 1GB DDR2 × Samsung 160GB ×
Lenovo Key+Mouse
× Philips 49PFS5501 LED TV × Technics SA-EH780 5.1 × Windows 10
Laptop1: Lenovo x100e w/Windows 10
atha je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2009., 19:02   #79
Rain Man
lone.gunmen
 
Rain Man's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: KCI
Postovi: 1,446
BossPrefs je zamijenjen SBSettings-ima. Preko cydie vidim ide update installousa pa oni koji nesto preko njega instaliraju neka ga "osvjeze". Meni normalno instalirao update, no nisam probao druge programe.

Smrzao mi se danas SBSettings, nije javio nikakvu gresku dok nije bilo kasno. Nemam ga na nikakvom boljem planu pa je posisao 25kn s bona. I onda se tek SBSettings srusio! Doslo mi da ga zviznem u zid!
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2009., 20:50   #80
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp
 
Problem's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Vž
Postovi: 2,154
evo, spremam se ja đejlbrejkat svojeg 16gb ajfona
Samo me zanima ova ponovna aktivacija. Naime mob sam kupio od frenda kojem se nije svidio za smiješnu cijenu. Znaci on ga je vjerojatno vec aktivirao prilikom prvog paljenja. Mogu ja sad sa svojim imenom ponovnu aktivaciju napravit ili mora opet biti njegovi podaci? (nub sam, sta cu )

ah, slozio sam ja to i bez vase pomoci
E, kolko sam skuzio Cydia i Installer su kao neke baze besplatnih programi i potrebno ih je samo skinuti s neta?

Zadnje izmijenjeno od: Router. 11.02.2009. u 15:30.
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2009., 19:02   #81
vxr180
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Zagreb-Munchen
Postovi: 38
nakon mukotrpnog downgrejda sa 2.2.1 softwera na 2.2 ... problem

Stavim 2.2 i odma idem na jailbreak ( nisam ga aktivirao prije jailbreaka )

I nakon sto jailbreak prođe upalim sve konektam na itunes i od aktivacije nista...nigdje

Uvijek mi ga itunes prepoznaje iako mu u satru nadjenem novo ime..


E a da bi ta restoro moram ga bacit opet u onaj neki mada faking mod i restorat na 2.2 softwerom i onda prije jailbreaka valjda aktivaciju napravit ili ?

Jel greska u tome ili ??

Neki spominju neku kvačicu u pwng tool-u ali ja to nisam nigdje vidio... ( samo su 3 kvacice : instaler,cydia i ona ikona umjesto jabuke )
vxr180 je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2009., 14:28   #82
Rain Man
lone.gunmen
 
Rain Man's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: KCI
Postovi: 1,446
Jednom kada je nadograden firmware nema smisla da se vraca na 2.2. Meni je 2.2.1 donio samo dobre stvari. Ako si pazio kod nadogradnje da ne dignes baseband na 2.30.03 onda nema smisla vracat firmware jer i onako se baseband ne moze vratit na 2.28 ako si ga slucajno nadogradio.

Meni je bas par zamjena propalo zbog nemogucnosti soft unlocka.

Za aktivaciju nemam pojma. Ja sam ga dobio aktiviranog i ni jednom me nije pitao za aktivaciju.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2009., 17:54   #83
Taz_729
Registered User
Moj komp
 
Taz_729's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: u kući
Postovi: 33
pozdrav
imam jedan serious problem xD
prije 5min, lezim na krevetu, iphone u ruci i preslusavam muziku, najednom kak sam 2 put stisnul home button pojavi mi se favorites i nikako da izadem iz toga van, na springboard omg
sve sam probal al nist, onda mi je zablokiral i ekran opce ne reagira, zval sam s kucnog i normalno prikaze pozivatelja ali nemogu nist stisnut jer ekran ne reagira, i sad je ekran pobijelil xD
doslovno je bijel i nist nemogu, ama bas nist, ne reagira ni jedna tipka
mob sam jailbrokal i sad sam htel napravit restore ali mi veli da bu napravil restore i upgradeal software na 2.2.1
ima mozda ko jos link odkud je skinul fileove za jailbrokanje 2.2.1 softwarea
pliiz hitno mi treba
malo sam guglao ali nisam nist konkretno nasel..tak da..pliz help ako ko zna
Taz_729 je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2009., 22:11   #84
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 8,820
meni se nešto počeo učestalo rušit Springboard, izbace mi se ona čudna crno bijela pikselasta slova, na kraju kojih piše F3 i moram restartat Springboard, jer iPhone ode u safe mode...

koji k mu se događa? danas 3 puta, jučer 2 puta, i tako dalje... nekako imam osjećaj da neka aplikacija ovo potiče, no ne mogu odgonetnut koja... jer se bez razloga samo sruši.. danas mi zvoni mob, uzmem ga u ruku, geldma tko zove, i pljas...
nema nekog pravila..

EDIT:

Ok, sinoć nakon update-a BiteSMS-a, iphone više nije htio iz safe mode-a.. trebalo mi je vremena da skuzim sto je uzrokovalo, i nakon deinstalacije dotičnog programa, sve šljaka bez problema...

no jedna stvar mi nije jasna, instalirao sam quickSMS, na prvom pokretanju sam promijenio da se pali sa dvoklikom na Home tipku, no to ne funkcionira i više nemam načina da ga pokrenem, wtf? kako doć do dotične aplikacije akd nema svoju ikonu, a nema je ni pod Settings-ima..

Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 06.03.2009. u 10:16.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2009., 20:35   #85
Taz_729
Registered User
Moj komp
 
Taz_729's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: u kući
Postovi: 33
*********

Zadnje izmijenjeno od: Router. 05.03.2009. u 20:59. Razlog: O ovome se ne bu raspravljalo
Taz_729 je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2009., 16:11   #86
demo959
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Ja sam jucer pokuso jailbrejkat iphone i dobivam error usred restora. error 1013..
Sta napraviti zna li itko? pokuso sam vise puta...

- probo sam traziti na netu al nema nist konkretno sta napraviti..
demo959 je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2009., 17:33   #87
danc00
Why so serious
Moj komp
 
danc00's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Krapinske Toplice / Zagreb
Postovi: 3,406
Citiraj:
Autor demo959 Pregled postova
Ja sam jucer pokuso jailbrejkat iphone i dobivam error usred restora. error 1013..
Sta napraviti zna li itko? pokuso sam vise puta...

- probo sam traziti na netu al nema nist konkretno sta napraviti..
Pa napiši čovječe prvo koju verziju imaš, firmware i to...od kud da mi znamo na kaj si ti flashal! Ak imaš najnoviju onda možda zato ti baca error, tak je i kod mene!
__________________
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2009., 20:41   #88
Chrome
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6
Pozz,
Instalirao sam novu verziju softwarea 2.2.1 prije nekih 2 tjedna i ne mogu od tada vise nista prebacit na mob. Razmisljao o restoranju ali ne znam dali cu time pobrisat sve kontakte sa moba.
Chrome je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2009., 20:55   #89
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp
 
Problem's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Vž
Postovi: 2,154
pa kaj ti nisu kontakti na SIM-u??? Ustalom ako se ne varam mozes ih exportati sa ajfona pa ih poslej restora opet ubacis. Nemoj biti ljencina, koristi gugl
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2009., 21:00   #90
Chrome
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6
pola ih je na simu pola na ifonu. malo sam lijen pa mi se neda guglat :P
Chrome je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na