Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 31.12.2017., 19:12   #1
sandall
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: wood
Postovi: 15
(riješeno) Smrzavanje kompa

Pozz,

imam problem...
Prilikom igranja cijeli komp se smrzne i mora se napraviti restart.Pojavi se neka zelena slika.To se događa jednom dnevno...
Juce kad se to dogodilo nakon restarta kad su se digli wini bili su na tvornickim postavkama, nije bilo niti jednog install programa koji sam ja stavio.Napravim opet restart i sve bude normalno
Komponente koje imam su :
  1. xfx radeon 7950 3gb
  2. fx 6300
  3. gigabyte 970a-ds3
  4. 2x4 gb dd3 crosair ( nezz koji model )
  5. 500w coolermaster ( nezz koji model)
windows 10 x64 frisko install
najnoviji driveri za grafu
sve je na stock postavkama

Napravio sam test grafe Furmarkom, odvrtio 1h, nije bilo problema. Max temp.je bila 74c
Odvrtio OCCT 2h, nije bilo problema...temp. procesora je bila 40c
Testirao hard disk HDtune, nista nije nasao, disk je zdrav...
Nisam jedino napravio test memorije...pokušao sam memtest86 ali kao da je zablokirao, ocitao neke parametre i samo je stajao bez ikakve radnje...

Moram reci da su komponente bile kod šogora i njemu se ista stvar događala, povremeno...
https://imgur.com/a/LXQfI
Na ovom linku su slike od hwmonitora, cpu i gpu...
sandall je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 19:20   #2
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,679
digni napon procesoru.

Imao sam isti slucaj i isto sam sumnjao na graficku. Na kraju je procesor kenjavio. digao malo voltazu i sve radi.
Cuky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 31.12.2017., 20:20   #3
sandall
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: wood
Postovi: 15
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
digni napon procesoru.

Imao sam isti slucaj i isto sam sumnjao na graficku. Na kraju je procesor kenjavio. digao malo voltazu i sve radi.
Da je bar to problem... Sutra dignem pa javim. Sumnjao sam osim grafe i na napajanje... Zasto mi cpu i aida pokazuju netocne parametre procesora. Kad pokrenem program malo pise da je klokan,malo underklokan...? Niti jednom pravo etanje cpua!?
sandall je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 20:22   #4
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,679
Zato jer ti je ukljucen turbo core i cool n quiet.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2018., 11:25   #5
Prki
Premium
Moj komp
 
Prki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 867
A da probaš s memorijom pošto ne možeš memtest odvrtiti,obično kad se stres testovi smrzavaju ili crashaju, si našao problem.
Prki je online   Reply With Quote
Staro 02.01.2018., 17:08   #6
sandall
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: wood
Postovi: 15
Testirao sam memoriju sa memtestom i nisam imao gresku..sve uredno prošlo! Vise mi nista nije jasno, svaka komponenta je ispravna....dali se moze kako napajanje testirati,tipa multimetrom i koje vrijednosti treba gledati!? Dali uzrok mom problemu mogu biti windowsi i driveri?
sandall je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2018., 17:11   #7
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,679
Ajd probaj ono sto sam ti rekao, digni malo napon procesoru i eventualno iskljuci turbo core.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2018., 22:26   #8
sandall
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: wood
Postovi: 15
Digao sam malo napon, bar mislim. Nemam iskustva sa overclockom. Slikao sam sta i koliko sam digao i ostale vrijednosti komponenti pa bacis oko da vidis jel to ok!?

https://imgur.com/a/LcW0X
sandall je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2018., 22:30   #9
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,679
Uh, ako je ovo dole gdje pise 1.5V to je debelo previse, odmah spustaj. Nemoj ic preko 1.4V, mada je i to cak previse.

Ako ni to ne pomogne onda spusti brzinu memorije na 1333 mhz i digni napon memorije na 1.52-55V.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2018., 22:42   #10
sandall
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: wood
Postovi: 15
Onih 1.50v je dramvoltage
Evo slika cpu-za
https://imgur.com/a/RAreN
sandall je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.01.2018., 22:43   #11
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,679
Dovoljan je to napon cpu-a.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2018., 22:44   #12
sandall
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: wood
Postovi: 15
Ok, idem probati igrati pa javim dali se bude opet smrzavao...hvala ti

Evo igrao se 20min i opet se smrznuo full??

Zadnje izmijenjeno od: nino. 03.01.2018. u 00:04.
sandall je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2018., 23:35   #13
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,679
Jesi probao spustiti brzinu memorije?
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2018., 15:12   #14
sandall
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: wood
Postovi: 15
Spustio brzinu memorije, vadio keks po keks,kombinirao slotove... I dalje se smrzava samo sto je ovaj puta sve ucestalije. Dali je moguce da je grafa? Maticna? Oba keksa memorije? Ponavljam sve sam komponente istestirao programima i niti jedna greska!!!?
sandall je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2018., 23:18   #15
alengrosevic
486 DX4 75 MHz
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,431
daj probaj drugo napajanje staviti. moze biti da napajanje radi probleme.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2018., 11:12   #16
sandall
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: wood
Postovi: 15
Ipak je graficka riknula. Bio sam kod frenda i u njegovom kompu ne radi a njegova u mome radi.
Kad se komp upali nedaje niti jedan bip, ventilatori rade a nema slike.

Neznam dali bi sta dobio pecenjem u pecnici?

Jos me zanima sta je ovo bijelo na grafi... Izgleda kao nekakva samoljepljiva tkanina? Dali se to smije ukloniti?
https://imgur.com/a/VSiQ0

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 06.01.2018. u 12:42. Razlog: spojeni postovi
sandall je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2018., 11:58   #17
bamuja
ex zmaster76
Moj komp
 
bamuja's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: pula/rotterdam
Postovi: 262
Citiraj:
Autor sandall Pregled postova
Jos me zanima sta je ovo bijelo na grafi... Izgleda kao nekakva samoljepljiva tkanina? Dali se to smije ukloniti?
https://imgur.com/a/VSiQ0

To je termalpad koji stoji izmedju memorije i hladnjaka. Ako imas drugi onda skini i zamjeni. Imas ih i za kupiti po shopovima samo pazi na debljinu
bamuja je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2018., 12:04   #18
sandall
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: wood
Postovi: 15
Ok hvala...
Neznam dali smijem zapeci grafu s obzirom da ima plasticnih djelova koje nemogu skinuti...tipa prikljucak od napajanja i dvi ulaz?
sandall je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2018., 12:14   #19
bamuja
ex zmaster76
Moj komp
 
bamuja's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: pula/rotterdam
Postovi: 262
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=161888

Ima cijela tema o tome, valjda ce ti pomoci
bamuja je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2018., 13:51   #20
sandall
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: wood
Postovi: 15
Samo da javim da sam sinoc stavio grafu u pecnicu i na moje veselje
proradila... Klinci su igrali igrice nekih 2h i sve uredno radi...cak su temperature nize...nevjerovatno
sandall je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2018., 15:44   #21
Max_Damage
Premium
Moj komp
 
Max_Damage's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Krapinske Toplice
Postovi: 450
Da da, tak sam ja svoju staru gtx8800 mislim da se tak zvala. Radila je par mjeseci i onda opet počela zajeb.. Onda sam ju opet spekel i opet radila 2 mjeseca. Nakon 3 pečenja više nije. Tak da ti je to mislim samo privremeno rješenje...
Max_Damage je online   Reply With Quote
Staro 08.01.2018., 09:54   #22
trex
Premium
Moj komp
 
trex's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 360
99% da će ti riknuti u roku 3 tjedna.
Razmišljaj o trajnom rješenju
trex je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2018., 01:26   #23
GreenLife
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: HR / DE
Postovi: 41
To je samo privremeno, kao i prženje matične kod laptopa. Kreni skupljati za drugu
GreenLife je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 18:51   #24
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 394
O kojoj je grafulji riječ ???

Sad pročitao o kojoj se radi ...

Ako misliš bacat,javi se da se dogovorimo ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na