Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 02.01.2020., 22:08   #91
DSA
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 136
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Stigao mi Huawei B715 (DNA verzija) sa satshopa. Hvala na preporuci za shop!

Iako sam u prizemlju austrougarskog stana i ruter nije blizu prozora, brzine sa montiranim antenama (zečje uši) su sasvim zadovoljavajuće u ovo doma (oko 20h):
Tomato (nemam pravu A1 karticu) - oko 60/15 Mbps
Bonbon (nemam pravu TM karticu) - oko 80/20 Mbps

Nisam se previše igrao s postavkama, auto LTE frekvencije rade čist fajn. Signal je na auto na 5/5. 2100 i 2600MHz se guše i pada na 1/5.

Mislim da ću na kraju ići na Neograničenu, a ovih dana idem na lokacijugdje planiram koristiti ovaj modem pa ću malo testirati. Dobro je što ću imati dosta opcija za pozicioniranje rutera te čist prostor i nebo sa prozora.


Kako ide konfiguracija, jel preko web sucelja ili moze i preko mobilne aplikacije? I ja sve vise razmisljam o nabavci nekog LTE routera, meni bi cak i neki mifi posluzio. Evo ovih dana sam recimo u jednom apartmanu u Podstrani i wifi je toliko los da mi na telefonu stalno salta izmedju wifi i lte. Koji mozete preporuciti mifi da radi sa svim mrezama u HR? I jos ovo, posto kad sam u HR koristim Bonbon prepaid, postoji li kod njihove Tjedni flat opcije neki FUP, tj. ogranicenje?
DSA je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2020., 22:46   #92
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 514
I ja sam u austrougarskom stanu i moj stoji u hodniku tj praktički u sredini zgrade kod stubišta pa hvata dobro.
@dsa web i mobilna app.
axo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.01.2020., 13:33   #93
GT3
Premium
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Kr. toplice
Postovi: 124
Bok,
Ne znam jel prava tema... u mobitelu imam Tomato karticu, koristim ju u mobitelu sa dvije kartice i preko te druge idem na net i koristim za razgovore. Tomato obnavljam svakih 6-9 mjeseci kada bas moram da mi ne propadne broj. Posto nista ne trosim, skuplja mi se lova. Da li ima neka mogucnost da potrosim tu lovu na nesto? Ne parkiram u gradu pa da na parking potrosim... nemam ideju za sto bi jos mogao iskoristiti...
GT3 je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2020., 21:39   #94
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 514
Postovani, za nastavak surfanja po maksimalnoj dostupnoj brzini posaljite rijec BRZINA na broj 13909. Vas Hrvatski Telekom.... Neogranicena tarifa!
Supriseeee, kako ide ono ona apalikacija za auto odgovor?

Zadnje izmijenjeno od: axo. 09.01.2020. u 22:13.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2020., 21:48   #95
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 222
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
Postovani, za nastavak surfanja po maksimalnoj dostupnoj brzini posaljite rijec BRZINA na broj 13909. Vas Hrvatski Telekom.... Neogranicena tarifa!
Supriseeee, kako ide ono ona apalikacija za auto odgovor?
Pa navedeno je negdje da se nakon neke količine šalje poruka za daljnjih 20GB ili koliko već prometa, čak i ja znam a nisam ugovarao tu tarifu.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2020., 21:57   #96
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 514
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Pa navedeno je negdje da se nakon neke količine šalje poruka za daljnjih 20GB ili koliko već prometa, čak i ja znam a nisam ugovarao tu tarifu.
znali smo mi to svi ali se skidalo bez slanja porukua, probijes 60 i vozi dalje. Bas me zanima hoce jos netkop dobit poruku.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2020., 22:07   #97
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,122
Sreca da sam danas potpisao 12mj za gigabox jer sam bio blizu Neogranicene bas zato jer nema te poruke

Ugl 400 GB na gigaboxu (bit ce sasvim dosta) za 180kn/mj u magenti.

Centar u austrougarskom stanu, B715 na auto postavkama (nemam dostupan 2600mhz):
https://i.imgur.com/xjVpDNo.jpg

Malo van centra gdje planiram koristiti uslugu s kakvim-takvim pogledom na jug i zapad imam brzine oko 50-70/10 mbps. Nije neka sreca ali je bolje nego dosadasnji net.
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2020., 22:16   #98
1v@n
The mighty pirate
Moj komp
 
1v@n's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb zapad
Postovi: 6,911
Nešto su mijenjali kod gigaboxa? Imam ga oko 6 mjeseci, tad je bilo 100GB za 199 kn, ali sam uz malo pregovaranja dobio 200GB zbog magente.

Vidim da je sad dignuto na 400. Pretpostavljam da moram odraditi ugovor da bi to mogao dići gore?
__________________

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: AOC Q3279VWF + HP ZR24w
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
OS: Windows 10 Pro x64
1v@n je online   Reply With Quote
Staro 09.01.2020., 23:10   #99
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 514
Ne kuzim kako na android 10 napravit da mi sve poruke (neogranicena) salje na moh broj moba, napravio sam za pozive. Trebao bi poruku od hta automatski prosljedit iz rutera na mob i aplikacija da napravi auto reply...
axo je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2020., 09:18   #100
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Nešto su mijenjali kod gigaboxa? Imam ga oko 6 mjeseci, tad je bilo 100GB za 199 kn, ali sam uz malo pregovaranja dobio 200GB zbog magente.

Vidim da je sad dignuto na 400. Pretpostavljam da moram odraditi ugovor da bi to mogao dići gore?
Ja isto imam 100GB za 149 i u 12 mj sam potrosio preko 200gb i nije mi smanjena brzina tako da neka ostane na 100gb
Nikox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.01.2020., 15:15   #101
the chosen one
Premium
Moj komp
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 290
Pozdrav svima,
zanima me informacija na kojim frekvencijama trenutno radi "testna" 5G mreža od HT-a i A1 i da li postoji informacija o budućim frekvencijama ako se budu razlikovale od ovih trenutnih testnih?

Da li svi kinezi sada koji su izašli sa 5G chipsetom rade (radit će) kod nas ili je isto kvaka sa tim frekvencijama kao i sa 4G?
Npr. Xiaomi K30 piše da radi na 5G band 41(2500), 78(3500); Sub6 - jel će to biti ok i za kod nas ili nulla bodova?
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2020., 17:19   #102
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 222
Mislim da je kod nas za početak definirano 700MHz, 3.5GHz i 26GHz kao frekvencije za 5G mreže. Za početak će vjerojatno ići 3.5GHz pa 700MHz.

Ali meni se čini dok te mreže postanu raširene i dostupne će taj mobitel biti već dobrano zastario. Ne očekujem prave javne 5G široke mreže negdje do 2022.-2023., sve ovo prije će bit neki manji komadići za test i demonstraciju.

Ne bi mobitel birao prema 5G mogućnostima baš, bolje uzeti taj običan K30 bez 5G koji je skoro 100 dolara jeftiniji.

To je neko moje osobno mišljenje, ne znači da je točno, mene realno na HT i 4G+ mreža više nego zadovoljava, sad sam odvrtio Speedtest na mobitelu i rezultat 105/17.

Zadnje izmijenjeno od: Exomaniac. 10.01.2020. u 17:32.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2020., 18:20   #103
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Zagrebu(Radničkoj cesti), Samobor i Sv. Nedelja frekvencijski pojas širine 80 MHz, tj. od 3.420 do 3.500 MHz, i na Krku imaju frekvencijski pojas širine 100 MHz, tj. od 3.500 do 3.600 MHz. Band n78 TDD 3500Mhz
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2020., 20:44   #104
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 514
Kako vec svi znamo Osijek prvi dobiva 5g mrezu. Hrv telekom je vec sklopio dog sa njim. A ove godine ce hakom dodjeliti 700 MHz, 1500 MHz, 3,6 GHz i 26 GHz pojaseve.
Stoga polako se micemo sa 4+ kroz neko vrijeme, a tele 2 ga tek uveo
axo je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2020., 21:26   #105
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 222
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
Kako vec svi znamo Osijek prvi dobiva 5g mrezu. Hrv telekom je vec sklopio dog sa njim. A ove godine ce hakom dodjeliti 700 MHz, 1500 MHz, 3,6 GHz i 26 GHz pojaseve.
Stoga polako se micemo sa 4+ kroz neko vrijeme, a tele 2 ga tek uveo
Pa neće 4G+ nestat.
26GHz se još neće dodjeljivati radi onih koji se boje kontrole uma i nose aluminijske kapice. 1500MHz teoretski može biti i suplementalni download band za 4G, a 3.6GHz bi trebao biti standardni 5G band u EU, tako i kod nas.

Neće tu Tele2 gledat sad mirno. Ako United grupa kupi i Optima telekom, što se špekulira, onda će se pojaviti treći operater koji može nuditi 4play usluge i pakete. S time da su i Tele2 i Optima sad profitabilne firme, a ako se pojavi sinergija te dvije firme onda bi prihodi mogli i fino porasti jer se ljudi obično vežu uz jednog operatera.

Usto, Hrvatska ne blokira Huawei, a Tele2 ima njihovu SRAN opremu tako da bi dodavanje 5G opreme zahtijevalo dodavanje novih antena, a ne promjene cijelih baznih stanica kao u slučaju 4G mreže.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2020., 23:46   #106
Old friend
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 428
Testiraju i telci 5G u Osijeku....
Old friend je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2020., 10:41   #107
the chosen one
Premium
Moj komp
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 290
Citiraj:
Autor Old friend Pregled postova
Testiraju i telci 5G u Osijeku....
Može malo više informacija o ovome?
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2020., 10:48   #108
Froxie24
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Sisak
Postovi: 747
Citiraj:
Tele2 je sudjelovao u radu Stručne radne skupine, u kojoj su HAKOM, nadležno Ministarstvo i svi operateri zajednički radili na odabiru prvog 5G grada u Hrvatskoj. U skladu sa zaključcima te radne skupine, Tele2 planira u Osijeku, uz aktivnu podršku lokalne zajednice, uspostaviti inicijalnu pokrivenost 5G mrežom za koju bi država trebala osigurati dostupnost spektra u 3,5 GHz frekvencijskom području. Zaključak koji je danas na svojoj sjednici prihvatila Vlada RH je tako i potvrda aktivnosti koje je ta radna skupina provodila tijekom 2019. godine.

„Sva usklađenja između operatera, akvizicija spektra te sama izgradnja ovisit će i o drugim elementima o kojima se razgovaralo i još uvijek se razgovara unutar radne skupine kao i relevantnim ministarstvima. Ovisno o zaključcima tih razgovora te potezima države radi osiguravanja pozitivne investicijske klime, osigurat ćemo i odgovarajuću pokrivenost pa samim time i adekvatne usluge na području Osijeka“, objašnjavaju na upit ICTbusiness.info iz Tele2.
Froxie24 je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2020., 10:59   #109
beli14
Premium
Moj komp
 
beli14's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Gotham City
Postovi: 368
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
...Stoga polako se micemo sa 4+ kroz neko vrijeme, a tele 2 ga tek uveo
Imam Tele2 pokućni internet i B315s-22 router. Download brzina varira od 10mbps do 80mbps (trenutno 70mbps), a nekad čak i prebacim na 3G je je brže (vikend navečer je stvarno loše). Generalno sam zadovoljan.

Sad si tu spomenuo 4G+. Koje su prednosti? Trenutno mi smeta što za vikend i navečer brzina padne i na 10mbps. Mogu to kako "popraviti"? Ima smisla kupiti drugi router?
beli14 je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2020., 22:18   #110
Xenon
Premium
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,421
Ne, jer to je do zagušenosti mreže

Citiraj:
Autor Old friend Pregled postova
Testiraju i telci 5G u Osijeku....
Bilo bi poželjnije da su započetak uveli VoLTE/VoWIFI
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2020., 21:56   #111
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,661
kolega s posla se prebacuje na 4g gigabox i kupio je iskra mimo antene. ima u "blizini" 2 repetitora (cca 3 i 4 km daleko) a između njih su brda, tako da taman ima "prolaz" od antene do svakoga od njih.

router se čeka, ali bit će onaj kojeg tcom dijeli za gigabox. planiramo montirati za vikend ako bude ok vrijeme.
da li možemo iskemijati da 1 antena gleda u prvi repetitor, a druga antena u drugi repetitor?
ako se koristi CA, onda po nekoj logici može, jedna antena koristi jednu frekv s prvog repetitora, a druga koristi neku drugu frekvenciju s drugog repetirora?
nisam doma sa mobilnim signalom... nisam to nikad slagao.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2020., 05:14   #112
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,459
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
da li možemo iskemijati da 1 antena gleda u prvi repetitor, a druga antena u drugi repetitor?
ako se koristi CA, onda po nekoj logici može, jedna antena koristi jednu frekv s prvog repetitora, a druga koristi neku drugu frekvenciju s drugog repetirora?
Zaboravi logiku, ne ide to tako. Dali ce blizi ili dalji - jaci ili slabiji, odasiljac biti nositelj CA nikako ne mozes predvidjeti, utjecati niti fixno primjeniti. Za sada je nepoznanica na osnovu cega router "odlucuje" na koji ce Cell ID.
U globalu ako pratis po Cell ID mozes samo vidjeti ( u slucaju CA ) na kojoj frekvenciji router dezura tj. koja je cesce nositelj jer ponekad se obje frekvencije zamjenjuju. Router cak i nije u 4G+ modu rada stalno 0/24 nego dezura
na jednoj od 2 frekvencije i onda kada ti stavis nesto skidati ili internet zahtjevi postanu veci od trenutne dostupnosti brzine, tek onda se aktivira taj CA iliti + a frekvencija ti i dalje stoji ista, ona primarna. Jedino sto mozes je odrediti
frekvenciju uploada. Eventualno sam primjetio da se primarna frekvencija moze iole donekle odrediti tako da se router postavi na 4G only pa prvo spoji samo na primarnu ali i upload frekvencija mora ici zajedno sa primarnom da su iste.

Kada si tako pjeske spojio router onda nadodas samo tu drugu frekvenciju i neces vidjeti nikakve promjene u statusu signala ili promjeni Cell ID-a ali kod speedtesta ces vidjeti vecu brzinu i pojaviti ce ti se + u statusu signala.
Naravno ni to nije garant 100% jer router ponekad opet zamjeni primarne frekvencije a fixna ostaje jedino frekvencija za upload !

U slucaju 2 antene prikopcane na router, sekundarni ulaz na routeru za antenu je samo upload a primarni ulaz za antenu je oboje. Dakle mozes kombinirati s time da se morate odluciti dali je vazan download ili upload, pa shodno tome
osluciti koji odasiljac ima bolje karateristike za ono sta vam treba ili cak antene usmjeriti na slabiji ako onaj sa jacim statusom signala ima bolju propusnost cak i bez antene pa ce svakako s njega signal biti dobar download.

Dakle moras znati:

1. Relavantne podatke za svaki od 2 odasiljaca.
2. Imati router kojem manualno mozes odredjivati na kojoj ce frekvenciji raditi.
3. Testirati i testirati...
__________________
trebaš seedbox?

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 27.02.2020. u 05:20.
silver_tip je online   Reply With Quote
Staro 27.02.2020., 09:30   #113
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
jp_rv
CA između tornjeva i da postoji nemas router kojime bi to mogao zadati.Samo CA frekvencija na jednom tornju. Ako se ne varam dobit će Alcatel hh70 a na njemu nema opcija biranja frek i ca tako da ima samo paramerte signala i band na koji je spojen. I kolege imaju te uređaje i na njima različiti FW i ni jedan ne dobije oznaku 4G+ na ht hr.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2020., 15:44   #114
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,661
kužim. znači moja ideja da se radi kao nekakav "load balancing" sa 2 antene pada u vodu jer zapravo modem nema 2 modema, već 1 modem koji onda "prepozna" MIMO streamove.

ajmo još jedno pitanje pa sam gotov - možemo li montirati kako sam inicijalno zamislio, po 1 antena prema svakom repetitoru, a onda da modem bira kamo će se spojit.
oba repetitora su u turističkim središtima, i preko sezone su oba nakrcana ali vjerojatno ne ravnomjerno.
ima li modem nekakav način da koristi samo 1 antenu i da sam prepozna kada koju koristiti?

ili da se ne jebemo, montiramo obje u istom pravcu pa šta bude bude?
repetitori su pod kutem od cca 70 stupnjeva pa ako okrenemo prema jednom, ovaj drugi neće imati gotovo nikakav signal.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2020., 17:48   #115
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Izgubit ćeš na signalu i brzini i možda će ti pucati veza pošto će se router prebacivati s jednog tornja na drugi i obrnuto bit će zbunjen.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2020., 19:12   #116
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,661
tnx za info, evo danas sam montirao sve.
obje antene na isti repetitor, google maps kaže 2km daleko (a drugi sam totalno fulao daljinu - 8km daleko je i ne vidi ga se zbog brda). ovog se s krova vidi, tj vrh tornja strši iznad brda koje nam je između.

malo smo žurili pa nikakvog testiranja nije bilo, samo montirao antene, provukli kabele u kuću, spojili router i mikrotik i stvar leti. više se ne dobije alcatel hh70 već neki huawei router koji djeluje malo moćnije.
preko wifija sam testirao na mobu i išlo je oko 80/25 mbita.

PS - samo jednu stvar ne kužim: kad se kupuje jedna p56 antena , onda ona dolazi sa vertikalnim nosačem. kad se kupuje set od 2 p56 antene, onda se dobiju nosači da stoje pod kutem od + 45 i - 45 stupnjeva.
zašto ako se montira samo jednu , ta jedna nije pod kutem od 45, već stoji vertikalno?

Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. 28.02.2020. u 19:18.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2020., 09:05   #117
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Zato jer tada lovi podjednako +45 -45
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2020., 13:30   #118
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,094
@jp_rv,

kad se motira samo jedna antena moze ili vertikalno ili horizontalno, nema razlike.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2020., 15:12   #119
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Evo jedan zanimljiv router i ok cijena Huawei B535-232

https://shop.iskon.hr/artikli/router...i-b535-232-lte

Karakteristike:FDD LTE Band- 1,3,7,8,20,28,32,38 DL300Mbps UL100Mbps
3G Band- 1,8
2CA FDD DL Inter-band- CA_1A-3A, CA_1A-7A, CA_1A-8A, CA_1A-20A, CA_1A-28A,CA_3A-7A, CA_3A-8A, CA_3A-20A,
CA_3A-28A,CA_7A-8A, CA_7A-20A, CA_7A-28A,CA_8A-32A, CA_8A-38A,CA_20A-32A, CA_20A-38A
CA_28A-38A
2CA FDD DL Intra-band contiguous- CA_1C,CA_3C,CA_7C,CA_38C
2CA FDD DL Intra-band non-contiguous- CA_3A-3A
2CA FDD UL Intra-band contiguous- CA_1C,CA_3C,CA_7C,CA_38C

Dosta sličan B525s-65a iako ima manje frekvencija koje podržava ali podržava sve 2CA koje naši operateri koriste i onaj HT HR 1800+1800. Loše strane nema USB, nema priključak za telefon(potreban za Hombox) Wifi 5Ghz slabiji nego na B525, B715,B618. U sučelju routera pokazije 4G+ kad je 2CA. Za 700Kn je sasvim ok taj router.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2020., 21:11   #120
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,661
e , TAJ se dobije uz ht-ov gigabox.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na