Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 12.05.2019., 18:53   #1
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera(gigabox,pok

Otvorio sam ovu temu jer nije striktno vezana uz jednog operatera ili tarifu, znači ne može se dogoditi da staviš recimo speed test svog operatera i kritika pada da to nije tema o tom operateru,a pošto su se pojavile nove tarife ranga Tele2 Raspali + Bezbroj GB. Posebno zanimljivo kako dobiti povoljnu tarifu,a nema je na portalu("ispod stola"). Koji router za kojeg operatera? Od nedavno imamo i 3CA

Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 12.05.2019. u 19:10.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2019., 20:20   #2
Avan7garde
Registered User
Moj komp
 
Avan7garde's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 38
koja je to apk?
Avan7garde je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 28.05.2019., 20:25   #3
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
To ti je HManager za Huawei routere.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2019., 20:37   #4
Avan7garde
Registered User
Moj komp
 
Avan7garde's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 38
imam huawei, al ne pronalazim preko moba apk.
Avan7garde je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2019., 20:44   #5
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 514
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
To ti je HManager za Huawei routere.
Imam je na mobu al mi sere za admina.... Na mom ruteru unosis samo password i zato mi nece na apk ocitat signal info. Pise A1 Lte i dolje prazno..
Jesi preslagivao app ili samo install sa poljske strn?
Takoder isto sranje i za skriptu... Ne prepoznaje ju na loginu..
axo je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2019., 20:50   #6
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Nemaš je na store-u evo ti link https://nasser-huaweimanager.en.aptoide.com/

axo
Meni radi sve ok i na A1 i na HT HR
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2019., 20:56   #7
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
skripta bi trebala raditi sa Mozillom i proširenjem greasemonkey i to starija verzija 3.7 ali sve probao i ni meni ne radi
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2019., 21:08   #8
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Kod mene je upisan admin i lozinka tak da probaj staviti admin ako ti je prvo polje prazno. Inače jedina prava aplikacija koja pokazuje stvarne agregacije i frekvencije na koje je uređaj spojen je Network signal guru apk(ima je na store-u) ali radi samo na mobitelima očitava stvarno stanje i imaš mogućnost odabira frekvencija zaključavanja frekvencija itd itd.... Ove sve druge aplikacije za routere nisu baš naj naj kao i ova HManager zadaš 4CA i piše da je spojen 4CA a u stvarnosti imaš samo jednu frekvenciju ili 2CA ili router hardverski može samo 2CA. E da i uz Guru koristim NetMonster apk ona očita stvarno stanje agregacija i frekvencija


Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 28.05.2019. u 21:19.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2019., 21:14   #9
Avan7garde
Registered User
Moj komp
 
Avan7garde's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 38
da al qualcom cip mora biti, probao sad sa rutanim galaxy s6 i nista. nece.
Avan7garde je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2019., 21:21   #10
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Citiraj:
Autor Avan7garde Pregled postova
da al qualcom cip mora biti, probao sad sa rutanim galaxy s6 i nista. nece.
jep qualcom i root zaboravio napomenuti netmonster će ti raditi ali nemaš na njemu mijenjanje frekvencija
Nikox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 28.05.2019., 22:38   #11
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 514
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Nemaš je na store-u evo ti link https://nasser-huaweimanager.en.aptoide.com/

axo
Meni radi sve ok i na A1 i na HT HR
Ova arapska radi, poljska verzija mi ne radi.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2019., 22:06   #12
Dubach
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zabok
Postovi: 33
Kako na B525 podesti da radi istovremeno na dvije frekvencije da se dobi veća brzina?
Dubach je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2019., 00:26   #13
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 720
Na kojem si operateru? Tele2 ipak ne podržava agregacije jos...i sa zadnjim vijestima vjerojatno niti neće jos neko vrijeme...

- drugo, spajanje dviju frekvencija ne podržavaju sve regije u potpunosti
- treće, to je najbolje regulirati vasnjim programima tipa Huawei toolbox odnosno LTEWatch
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2019., 06:23   #14
Dubach
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zabok
Postovi: 33
Citiraj:
Autor thunder11 Pregled postova
Na kojem si operateru? Tele2 ipak ne podržava agregacije jos...i sa zadnjim vijestima vjerojatno niti neće jos neko vrijeme...

- drugo, spajanje dviju frekvencija ne podržavaju sve regije u potpunosti
- treće, to je najbolje regulirati vasnjim programima tipa Huawei toolbox odnosno LTEWatch
Pozdrav, imam A1 karticu, a i TELE2 karticu. Ima negdje neki tutorijal ili kako se to podešava?
Dubach je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2019., 16:59   #15
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Citiraj:
Autor Dubach Pregled postova
Pozdrav, imam A1 karticu, a i TELE2 karticu. Ima negdje neki tutorijal ili kako se to podešava?
Ako na A1 ima dvije frekvencije u tvom području B525 se na auto postavkama spaja na 800+1800 i imaš zbroj brzina.



ili sa LTEWacth https://www.lte-anbieter.info/ltewatch/huawei.php

Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 06.06.2019. u 17:04.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2019., 18:30   #16
Dubach
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zabok
Postovi: 33
Najbolja brzina mi je na automatski. A frekvencije ne mogu kombinirati. To je do routera ili do područja u kojem živim?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot 2019-06-06 18.24.44.png‎
Views:	239
Size:	53.2 kB
ID:	21208   Click image for larger version

Name:	Screenshot 2019-06-06 18.26.47.png‎
Views:	175
Size:	44.5 kB
ID:	21209   Click image for larger version

Name:	8315995220.png‎
Views:	259
Size:	20.6 kB
ID:	21210  
Dubach je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2019., 18:23   #17
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
router 525 može kombinirati 800+1800, 800+2100, 800+2600 i 1800+2600
probaj mu zadati pojedinačne frekvencije da vidiš na kojim frekvencijama ti je 4G ako ti se na zadanoj frekvenciji prebaci na 3G znači na toj nemaš 4G ili ako nema signala. a da vidiš dali ti radi na istovremeno na dvije frekvencije probaj brzinu na jednoj pa na drugoj i na auto ti mora biti približan zbroj brzina od pojedinačnih frekvencija.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2019., 16:54   #18
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Možda kome zatreba...


Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 14.10.2019. u 18:58.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2019., 19:13   #19
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Ovako izgleda Intra-band non-contiguous 1800+1800 brzina 25 MB/s oko 200Mbps).


Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 03.10.2019. u 19:28.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2019., 20:49   #20
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Isto sve samo drugi router sa orginal FW e sad pitanje za znalce dali je do FW ili B715 ne podržava CA 1800+1800?

Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2019., 21:01   #21
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,679
Koji najjeftiniji ruter mogu uzeti da iskoristim blagodati 5g? tnx
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2019., 21:53   #22
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 514
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Koji najjeftiniji ruter mogu uzeti da iskoristim blagodati 5g? tnx
5g nije jos dostupan barem ne javno kod nas. 4g rutera imas od 300kn pa nadalje. Sve ovisi sta zelis.... u prijevodu koliko para toliko muzike.
Al prvi ruter je huawei cpe pro 5g koji dostize 2.33 gbit brzinu..

Zadnje izmijenjeno od: axo. 03.10.2019. u 22:06.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2019., 21:55   #23
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 514
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Isto sve samo drugi router sa orginal FW e sad pitanje za znalce dali je do FW ili B715 ne podržava CA 1800+1800?

Na a1 sam imao 250 bez jebemti ali 200gb ��
Na neogranicenoj imam flat ali 80 mbit stalnih. Ne zalim se jer radi al me jebe cinjenica da je 5 metara niz ulicu 250mbit do 300 mbit dostupno ��
Ja imam fw od ovih sa sjevera ali nikad nisam skuzio dali radi 2x 1800...
Isplati se orginal fw?
axo je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2019., 09:34   #24
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Ovako 1800+1800 radi na b525s-65a prve slike. Na b715 isprobao sam samo dva FW 81.198.13.00.00 i od DNA ni na jednom ne radi 1800+1800 ako cu stici kroz vikend stavit cu custom FW ( orginal huawei samo nadograđen) A to sto drugi kažu da je rijeć samo o kozmetici neka žive u tom uvjerenju. A sad osvrt na 5G cpe huawei za mene je to top model ali za 4g ima agregaciju 5CA, problem kod 5G je taj što ima gigabitni port a to znači nema većih brzina od 1 Gbps. Ima wifi 6 generacije on ima propusnost veću od 2Gbps ali trebas i uređaj koji ima wifi 6 generacije. Tako da zasad treba pričekati sa kupnjom 5G routera.

Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 04.10.2019. u 17:45.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2019., 10:00   #25
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 514
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Ovako 1800+1800 radi na b525s-65a prve slike. Na b715 isprobao sam samo dva FW ovaj koji ti imas i od DNA ni na jednom ne radi 1800+1800 ako cu stici kroz vikend stavit cu custom FW ( orginal huawei samo nadograđen) A to sto drugi kažu da je rijeć samo o kozmetici neka žive u tom uvjerenju. A sad osvrt na 5G cpe huawei za mene je to top model ali za 4g ima agregaciju 5CA, problem kod 5G je taj što ima gigabitni port a to znači nema većih brzina od 1 Gbps. Ima wifi 6 generacije on ima propusnost veću od 2Gbps ali trebas i uređaj koji ima wifi 6 generacije. Tako da zasad treba pričekati sa kupnjom 5G routera.
Ajde testiraj pa javi.. ako je dobar taj custom fw na b715 onda bi i ja promjenio. Sad sam malo citao da ga treba otvarat... ne znam jel ima smisla kad je na DNA njemu...
Al ak je taj bolji zasto ne

Zadnje izmijenjeno od: axo. 04.10.2019. u 10:15.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2019., 12:56   #26
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Evo imam dvije vijesti naravno jedna dobra druga "loša". Dobra da ne moraš mijenjati FW . A ova druga se odnosi na to da B715s-23c ne podržava 2CA B3+B3 (podržava samo 2CA B7+B7)Kada su blokovi frekvencija istog operatera razdvojeni praznim blokom ili blokom drugog operatera(Intra-band non-contiguous) to je slučaj kod HT HR. Imaju na 1800Mhz širinu 20Mhz i 10Mhz ali izmeđi njih su blokovi i A1 i Tele2. I dobra da podržava 2CA na 3C, na 1C, na 7C, na 38C znači kad su blokovi frekvencija jedan do drugog(Intra-band contiguous). E sad kod A1 i Tele2 zanimljiva je 2CA 1C tj na 2100 oni su zamjenili blokove koje su naknadno kupili pa tako su im blokovi jedan do drugog Tele2 ima 15+10 Mhz(187,5Mbps na 2100Mhz),a A1 15+5Mhz(150Mbps na 2100Mhz). Pošto se na Tele2 pojavljuje u gradovima 4G+ , a nije nacionalni roaming moguće da je 2CA 1C unutar 2100 ,a ne 2CA B1+B3 . To zasad ne mogu provjeriti jer nemam sim od Tele2.
Na B715 ovim FW je klasično sučelje meni čak i preglednije nego ovo novo.



Nema 4G+ na 1800



3CA 800+1800+2100



Informacije o uređaju


Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 11.11.2019. u 22:26.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2019., 13:51   #27
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 514
Zajebavao sam se i ja sinoc... to sto kazes nista 2x 1800 na 715 dok na mobu radi al ipak s10+...
Najvise sto sam mjerio je bilo 300mbit al to sam bio 100m od odašiljača u savršenim uvjetima..
Ništa čekamo 5g i novu igračku.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2019., 15:10   #28
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Mogu nabaviti Huawei 5G Wifi router H112-372 nebrendiran za 388$ ali zbog gore spomenutog zasad ne. Tako da za one koji su na HT HR Gigabox ili koja druga tarifa jedino Huawei B525s-65a i B618s-22d podržavaju 4G+ 2CA 3C
1800+1800
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2019., 17:34   #29
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 222
Na HAKOM-ovoj stranici su updejtani dodijeljeni bandovi i prikazano je da su se A1 i Tele2 mijenjali za blokove, to jest, međusobno su unajmili jedni drugima tako da imaju kontinuirane pojaseve, a ne manje razdijeljene.

https://www.hakom.hr/UserDocsImages/...a_20190423.pdf
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2019., 19:16   #30
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Na HAKOM-ovoj stranici su updejtani dodijeljeni bandovi i prikazano je da su se A1 i Tele2 mijenjali za blokove, to jest, međusobno su unajmili jedni drugima tako da imaju kontinuirane pojaseve, a ne manje razdijeljene.

https://www.hakom.hr/UserDocsImages/...a_20190423.pdf
Jedan do drugog su kod Tele2. Inače max širina pojasa je kod nas 20Mhz. Ni jedan operater nema više od 20 u komadu. A1 je mogao spojiti 15+5 jer ne prelazi 20Mhz. A to zasad ne mogu provjeriti jer nemam A1 sim. Tele2 ima 15+10 jedan do drugog pojas nije spojen u 25Mhz.


Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 11.11.2019. u 22:17.
Nikox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na