Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 26.02.2020., 21:44   #61
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 719
Koje rutere dijele za gigabox? Još uvijek alcatel hh70 ili ima i huawei u ponudi? Ako netko ima alcatel, dajte mi javite verziju firmware-a i da li možete mjenjati lte bandove, te da li ima indikator da je 4g+ aktivan
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2020., 23:29   #62
mepsnet
Registered User
 
mepsnet's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 15
Da alcatel, nude ga za 1 kunu ako uzmeš na pretplatu da se vezeš s njima na 2 god, ja nisam to uzeo ne želim se radi šugavog routera vezati s njima ugovorom, ovako mogu prekinut bilo kada.
mepsnet je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.03.2020., 05:20   #63
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 2,824
Citiraj:
Autor grga11 Pregled postova
Jucer uzeo gigabox, 199kn/mj, 300GB prometa, sve super radi, router huawei 4G Router 3 Pro, externe antene P56... Brzina 80-100MbpsDL/30Mbps UL...
i onda uvijek ono ali....... Dodjeljuju private IP adrese i nema mogucnosti da se dobije public IP.



Prije toga imao tele2, katastrofa.


Ista konfiguracija sa externim antenama samo router B525... Brzine, očaj...
2-5Mbps DL/15Mbps UL....ali sa public IP.


Neznam postoji li ikakav nacin da ih natjeram (T-mobile) da mi dodjele public IP?


Tehnicka podrska kaze da tu uslugu ne nude privatnim partnerima nego samo poslovnim.
što se tiče javne ip adrese i otvaranje portova, nažalost ništa.
ja sam trebao mogućnost otvaranja portova, pa su me isto odbili.
__________________
Ovo je moj sin Vlado
chief_wolfinjo je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2020., 06:31   #64
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,122
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
što se tiče javne ip adrese i otvaranje portova, nažalost ništa.
ja sam trebao mogućnost otvaranja portova, pa su me isto odbili.
Koji su neki najbanalniji primjeri sto se NE moze ako imas privatnu ip adresu, cisto informativno?

Remote pristup desktopu, VPN, smart hone mogucnosti...?
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je online   Reply With Quote
Staro 04.03.2020., 07:26   #65
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 2,824
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Koji su neki najbanalniji primjeri sto se NE moze ako imas privatnu ip adresu, cisto informativno?

Remote pristup desktopu, VPN, smart hone mogucnosti...?
Meni osobno je trebalo za ip kameru s obzirom da moja kamera ne podrzava cloud. Pa sam morao kameru prodati, i kupio sam onu koja podrzava cloud. Dok tele2 i a1 normalno otvaraju portove...
__________________
Ovo je moj sin Vlado
chief_wolfinjo je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2020., 07:21   #66
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 2,824
__________________
Ovo je moj sin Vlado
chief_wolfinjo je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2020., 07:45   #67
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 2,060
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
Iz opisa

Magenta 1 korisnici dobivaju po 4G brzini prvih 400 GB, a oni koji to nisu prvih 300 GB. Nakon toga i jedni i drugi imaju internet neograničeno po brzini do 4/1 Mbit/s.

Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2020., 07:50   #68
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 2,824
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Iz opisa

Magenta 1 korisnici dobivaju po 4G brzini prvih 400 GB, a oni koji to nisu prvih 300 GB. Nakon toga i jedni i drugi imaju internet neograničeno po brzini do 4/1 Mbit/s.

Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk
istina, my bad

jer je to pisalo prije velikim slovima
__________________
Ovo je moj sin Vlado
chief_wolfinjo je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2020., 18:02   #69
huzo
Zvoni. Kucanje ne radi.
Moj komp
 
huzo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: ZAGREB DUBRAVA
Postovi: 628
Koji je ovo smjeh od usluge...jucer mi dosao taj "hibridni" router,bio sam na poslu kad je lik to spajao nazalost...uglavnom dodjem ja doma i spojim se ono uzbuđen,rekoh napokon kvalitetnija usluga ,kad ono veza nikakva, cca 5mb download, 5mb upload i to na 4G,a zivim u centru svjeta,u Dubravi!


Zovem ja lika koji mi je prodao to,ne javlja mi se.Zovem sluzbu za korisnike ,oni mi kazu gospodine maksimalna brzina koju vam ja mogu izmjeriti je 10mb...rekoh wtf? pa obecano mi je 30/5,a ne ovo! i onda znate gospodine ovo,znate ono i te nebuloze...


Otisao sam iz A1 jer mi je 20mb bilo nedovoljno ,a ovaj majmun od prodavaca mi je obecao 30 i nigdje nije spominjao da kad potrosim ovih 100gb da mi brzina pada na bakar,koji je kod njih jedva 10mb,da bar padne na prijasnjih 20,pa bih i pristao nekako...A na istoj parici sam na A1 imao 20mb...Pa zar je moguce da sam popusio foru od trgovca?sad neznam sto da radim,da zovem A1 da mi ponovno ukljuce njihov internet?Ili neka treca opcija?
__________________
Those who believe in telekinetics, raise my hand!
huzo je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2020., 18:13   #70
1v@n
The mighty pirate
Moj komp
 
1v@n's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb zapad
Postovi: 6,911
Gigabox nije hibridni...

To što ti imaš je DSLR router s utorom za SIM i onda imaš 100GB na 4G, a ostalo na bakar.
Imam to u firmi i nikad taj 4G nije radio kak spada...

Gigabox je samo 4G i to radi ok. Imam ga doma i ne mogu se požaliti na uslugu.
__________________

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: AOC Q3279VWF + HP ZR24w
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
OS: Windows 10 Pro x64
1v@n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.03.2020., 19:27   #71
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,661
Citiraj:
Autor huzo Pregled postova

...obecao 30 i nigdje nije spominjao da kad potrosim ovih 100gb da mi brzina pada na bakar...
nisi li se mogao informirati ranije ? i osim toga to je hibrid box, a ne gigabox.

imaš pravo raskinuti tu uslugu, ako nije prošlo 14 dana. tj nek te pravno savjetuje netko tko prati, ja mogu dat moj osvrt na tehničku stranu a to bi bilo:
1- ne pizdi. ako ti ne paše otkaži ugovor.
2- 4g ti je spor jer ti je router vjerojatno bačen negdje iza svega i svačega usred stana. da ga staviš na prozor vjerojatno bi brzine bile veće. ovisiš o 4g signalu, logično. a i pitanje je kakve su te njegove antenice unutra. nisam siguran da taj speedport ima konektor za vanjsku antenu, ako ga ima, vjerojatno biš dobio tih 30mbita montažom vanjske antene.

3 - negdje se spominjalo da nakon potrošenih 100gb prometa, brzina pada (ili raste ) na onu iz paketa koju si imao ranije. ako si bio na adsl-u, onda je to ili 4 ili 10mbita. ako si bio na vdsl-u, onda bi to trebalo biti 20. prelistaj si temu o maxadsl-u. nekome stave 4, nekome 10, nekome 20 i nisam se baš ubio od toga da istražim kako i zašto jer me nije briga.

ako ti ovo ne paše, uvijek možeš preć na pravi 4g net. gigabox je sasvim fina usluga koja radi , ovisno o lokaciji, iznimno dobro. ima članova ovdje koji imaju po 300mbita na njemu. ovisiš naravno o baznoj stanici i kvaliteti routera KOJEG SI KUPIŠ, ali onaj koji dođe s gigaboxom je cat7 i podržava 4g+.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2020., 20:03   #72
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,122
Sad sam već par mjeseci na gigaboxu i kako radim od doma ovaj mjesec veza mi je stvarno stabilna. U prosjeku sam na oko 30-50 Mbps (ništa specijalno), ali uredno u isto vrijeme gledam tv i vrtim npr jutub na kompu. Poslovno se spajam vpn-om na norvešku, veza mi je dodatno osakačena, ali radi i ide to oke. Nažalost taj način rada preko vpn-a ne ovisi toliko o brzini moje veze jer je sve ograničeno "tamo negdje u redakciji". Bitnije je da ne puca. Zasad je 400 giga dovoljno. Modem je naravno moj b715.
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je online   Reply With Quote
Staro 22.03.2020., 13:18   #73
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,122
Jučer prva stvar ujutro hoću aktivirati ovih 3 dana flat prometa, ali prije nego to napravim, provjerim trenutni promet da ne bi bilo...

Preostalo 121028 MB (118,2 GB) - to je pokazivao i tmobile app.

Kroz app aktiviram promo flat, dobijem sms nazad da je opcija aktivirana. Ajmo probati. Skinem nešto od gigu-dvije, pošaljem opet "stanje" - u poruci piše dostupan isti promet. Flat radi.

Roknem gore 150ak GB materije nega žvače cijeli dan.

Danas gledam u appu i pokazuje manji dostupni promet, 107419 MB (104,9 GB). Negdje je nešto pojelo 14 GB. Nije da će mi faliti do kraja mjeseca, ali koji klinac?

Imajte na umu ako nemate dosta prometa i planirate iskoristiti 3 dana flata. Očito im sistem kasni ili koji k pa je možda prvih 14 GB obračunalo prije uključivanja flat "sklopke".
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je online   Reply With Quote
Staro 22.03.2020., 13:50   #74
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 2,060
Da li si resetirati modem nakon aktivacije? Moguće je da je tih 14 GB zaglavilo u već započetoj konekciju prije aktivacije pa nije odmah prebacio na flat. Znalo se događati na Vipu isto.

Zato je najbolje nakon aktivacije resetirati modem

Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2020., 16:09   #75
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,122
Nisam resetirao, zapravo nisam uopce isao za tim. Valjda sam se vodio iskustvom s mobilnim tarifama gdje je sms potvrda zakon i odmah krece surfanje Ma dobro je i proslo, nije me ostetilo koliko je moglo. Drugi put primjenjujem tvoju politiku!

Sent from my SM-N960W using Tapatalk
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je online   Reply With Quote
Staro 22.03.2020., 16:20   #76
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 2,060
Ja sam se opekao par puta kad mi se konekcija prenijela na Vipu pa zato i kažem😂

Neka tvoje iskustvo bude naputak za ostale 👍

Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2020., 13:18   #77
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Na Gigaboxu i Neograničenoj tarifi se ne može aktivirati 3dana Flat
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2020., 13:35   #78
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 514
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Na Gigaboxu i Neograničenoj tarifi se ne može aktivirati 3dana Flat
Na neo si mogao bez problema... ja je aktivirao još pocetkom mjeseca i skinuo cod mw 180gb u komadu bez poruke.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2020., 13:57   #79
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
A dobro ti si sretnik kojem je to pošlo za rukom ili si ih iznenadio brzinom aktivacije pa se nisu snašli
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2020., 14:36   #80
zlatko
Premium
Moj komp
 
zlatko's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: slavonac
Postovi: 421
3dana flet je bez veze. ako ga aktiviraš dok imaš GB u tarifi ne vrijedi ništa jer se troši promet iz tarfife prvi, a onda kad potrošiš tarifu...Tako da ako aktiviraš 3 dana dobiješ sms da je aktivirano i nakon 3 dana dobiješ sms da je isteklo, a potrošilo ti tarifu.
__________________
he,he
zlatko je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2020., 16:55   #81
1v@n
The mighty pirate
Moj komp
 
1v@n's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb zapad
Postovi: 6,911
Aktivirao ta 3 dana na mobitelu, promet iz tarife mi je ostao zamrznut sve do isteka.

Nakon toga sam aktivirao i na gigaboxu, ista priča. Tarifa netaknuta.
__________________

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: AOC Q3279VWF + HP ZR24w
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
OS: Windows 10 Pro x64
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2020., 17:09   #82
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,122
+1, samo mene je zajebalo valjda sto nisam resetirao modem pa mi pojelo 14GB prometa na gigaboxu, pisao sam prije par postova o tome (grubom racunicom to je oko 1h dok su mi zbilja upalili flat nakon slanja sms-a). Nebitno, jer sam u tih 3 dana skinuo ceo internet #zakarantenuspremni

Jos mi ostalo 3 dana na mobilnoj tarifi, otom potom...
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je online   Reply With Quote
Staro 28.03.2020., 17:29   #83
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 222
Citiraj:
Autor zlatko Pregled postova
3dana flet je bez veze. ako ga aktiviraš dok imaš GB u tarifi ne vrijedi ništa jer se troši promet iz tarfife prvi, a onda kad potrošiš tarifu...Tako da ako aktiviraš 3 dana dobiješ sms da je aktivirano i nakon 3 dana dobiješ sms da je isteklo, a potrošilo ti tarifu.
Meni je radilo sasvim normalno, aktivirao sam kad je bio potres pa je nestalo interneta, promet iz tarife je ostao gdje je, a podaci su išli iz flat opcije.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2020., 17:33   #84
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Ja na gigaboxu nemam opcije za aktivirati preko aplikacije u SZK i preko chata rečeno mi je da se na gigabox i neograničena ne može aktivirati tri dana flat pošto su to flat tarife tako da kako je vama uspjelo nemam pojima
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2020., 17:36   #85
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,122
Dunno, kroz app sam imao ponudjenu opciju za aktiviranje (na dnu ispod standardnih ponudjenih opcija), gledao je neko vrijeme i vagao kad bi aktivirao pa se eto odlucio prosli tjedan. Imam gigabox i najbolju M u magenti, ako to sta igra ulogu.
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je online   Reply With Quote
Staro 28.03.2020., 17:49   #86
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 2,060
I ja upravo na hibridboxu aktivirao 3dana flat kroz app

Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2020., 18:10   #87
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Ja imam hibrid mini i gigabox i u app mi nudi aktivaciju samo za hibrid mini i tu mogu aktivirati, a gigabox nope.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2020., 15:48   #88
baltazar007
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
što se tiče javne ip adrese i otvaranje portova, nažalost ništa.
ja sam trebao mogućnost otvaranja portova, pa su me isto odbili.

to znači da ddns ne radi?
baltazar007 je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2020., 12:52   #89
LFC
Registered User
 
LFC's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2020
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Konkretno kod mene od kad sam na HT HR prije sam koristio mobilni internet sada gigabox brzine mi stalno rastu na početku 240Mbps a sada imam oko 450Mbps(na njihovim stranicama do 350Mbps) Ul između 40 i 50Mbps i još kad na mom području uključe Band7 2600Mhz ići će brzina još više bit će 5CA
Koji ti ruter imaš?

Planiram uzet gigabox, iako i pokućni od teleta dolazi u obzir pa me zanima koji ruter da uzmem.

Zadnje izmijenjeno od: LFC. 09.04.2020. u 15:22.
LFC je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2020., 18:25   #90
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Citiraj:
Autor LFC Pregled postova
Koji ti ruter imaš?

Planiram uzet gigabox, iako i pokućni od teleta dolazi u obzir pa me zanima koji ruter da uzmem.
Netgear Nighthawk M2 MR2100-100EUS
Nikox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na