Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 21.10.2019., 15:59   #31
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,682
Neznači mi puno to koliko imaš na mobitelu, jer i ja na mobitelu na A1 imam super brzine, i uopće ne osjetim povremeno zagušenje veze u popodnevnim satima koje osjetim na homeboxu.

Htio bih to izbjeći, kao i ovaj smješni limit od 100gb.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2019., 16:12   #32
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 552
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Neznači mi puno to koliko imaš na mobitelu, jer i ja na mobitelu na A1 imam super brzine, i uopće ne osjetim povremeno zagušenje veze u popodnevnim satima koje osjetim na homeboxu.

Htio bih to izbjeći, kao i ovaj smješni limit od 100gb.
Tvoj router za hombox nebo i zemlja prema novijim mobitelima.Kvalitetniji router i imati ćeš iste brzine kao i na mobu. Mreža ima propusnost ali tvoj router je slaba karika.... Ja na gigboxu (koristim router) samo na jednoj frekvenciji i to na 1800Mhz ide preko 200Mbps!
Nikox je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 21.10.2019., 20:50   #33
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,682
Ne daje mi se 100€ za ruter, al vidim da ću morati.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2019., 21:11   #34
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 552
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ne daje mi se 100€ za ruter, al vidim da ću morati.
100€?? Morat ćeš još malo dodati ako želiš brzinama dostići mobitel.
Nikox je online   Reply With Quote
Staro 21.10.2019., 22:01   #35
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,682
Problem je što mi se nedaje ta lova za ruter koji možda neću više koristiti za godinu dana. Gledam na Amazonu ovaj B618 što si rekao da koristiš, 230 funti.


Samo jedna zanimljivost, T-com reklamira, tj smješta na svojim stranicama gigabox pod fiksnu uslugu. Zanima me da li se tako ponašaju i kada se netko žali na brzinu. Jer recimo od A1 uredno dobijem čitabu da homebox nije fiksna usluga, i da zakonski nisu dužni isporučiti ništa.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2019., 08:53   #36
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 1,486
Koja pušiona je taj Hybridbox.
Ispucao 100GB i pala mi brzina na 4Mbps. Pitam zašto mi ne omoguće 10Mbps koje parica podržava i evo što sam dobio:

Citiraj:
Poštovani,
Hibridbox usluga omogućuje surfanje po brzini do 30 Mbit/s prvih 100 GB internet prometa, a potom nastavljate surfati neograničeno po inicijalnoj brzini do 4 Mbit/s. Opcija nema ugovorne obaveze te je osmišljena isključivo za poboljšanje korisničkoga iskustva.
"Svijet boljih mogućnosti" my ass!
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2019., 09:43   #37
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,620
To je tako u Gigaboxu.

U Hibridboxu bi trebao nastaviti surfati brzinom koju imaš preko bakra.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2019., 14:43   #38
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 2,064
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
To je tako u Gigaboxu.

U Hibridboxu bi trebao nastaviti surfati brzinom koju imaš preko bakra.
I meni su kao i njemu odgovorili baš za hibrid da se spušta na 4 iako mi je 10 maximala veze

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2019., 16:19   #39
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 552
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Koja pušiona je taj Hybridbox.
Ispucao 100GB i pala mi brzina na 4Mbps. Pitam zašto mi ne omoguće 10Mbps koje parica podržava i evo što sam dobio:



"Svijet boljih mogućnosti" my ass!
Ostao ti zakačen na 4G nije se prebacio na žicu probaj ga ručno u routeru prebaciti na žicu. Jer tih 100GB nema veze sa bakrom tako da ako potrošiš 100GB 4G , na bakru ti brzina treba biti ona koju imaš ugovorenu.
Nikox je online   Reply With Quote
Staro 22.10.2019., 16:25   #40
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 552
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Problem je što mi se nedaje ta lova za ruter koji možda neću više koristiti za godinu dana. Gledam na Amazonu ovaj B618 što si rekao da koristiš, 230 funti.


Samo jedna zanimljivost, T-com reklamira, tj smješta na svojim stranicama gigabox pod fiksnu uslugu. Zanima me da li se tako ponašaju i kada se netko žali na brzinu. Jer recimo od A1 uredno dobijem čitabu da homebox nije fiksna usluga, i da zakonski nisu dužni isporučiti ništa.
Imaš i jeftiniji od b618 recimo B525s-65a ili b715, Al ok ako ideš na optiku za god dana istrpi ove brzine koje imaš ako prigusti hotspot preko moba.
Nikox je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.01.2020., 19:06   #41
sttipe
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: split
Postovi: 39
Imam pitanje za korisnike gigaboxa, jel im brzina pala kroz vrime.
Meni je prvi misec na tele2, obični sim+raspali+bezbroj giga, i prije desetak dana imao sam puno bolje brzine, bilo je i 60dl izmjereno, većinom 10-20, i bilo mi je dovoljno. Zadnjih par dana 1-2Mbita.
To mi nije ok.
Po nekim napisima, pokućni bi bija još sporija...
Na a1 imam isto cca, 30tak, ali, tako je bilo i s teletom.
(Ruter zte cat6, Kaštela)
sttipe je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2020., 19:22   #42
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 552
Citiraj:
Autor sttipe Pregled postova
Imam pitanje za korisnike gigaboxa, jel im brzina pala kroz vrime.
Meni je prvi misec na tele2, obični sim+raspali+bezbroj giga, i prije desetak dana imao sam puno bolje brzine, bilo je i 60dl izmjereno, većinom 10-20, i bilo mi je dovoljno. Zadnjih par dana 1-2Mbita.
To mi nije ok.
Po nekim napisima, pokućni bi bija još sporija...
Na a1 imam isto cca, 30tak, ali, tako je bilo i s teletom.
(Ruter zte cat6, Kaštela)
Konkretno kod mene od kad sam na HT HR prije sam koristio mobilni internet sada gigabox brzine mi stalno rastu na početku 240Mbps a sada imam oko 450Mbps(na njihovim stranicama do 350Mbps) Ul između 40 i 50Mbps i još kad na mom području uključe Band7 2600Mhz ići će brzina još više bit će 5CA
Nikox je online   Reply With Quote
Staro 12.01.2020., 20:11   #43
sttipe
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: split
Postovi: 39
Možda to ovisi i o tome koliki je grad.
Ne znam kakav je Vž, nisam nikad bija tamo, recimo Trogir je mali grad, okrugao, par kilometara, i sve je tu. Kaštela imaju 20 kilometara, stanovnika nemaju, (50 000), ali površinom su možda veća od Zagreba..
A teleoperaterima nisu draga, jer triba puno antena na malo pretplatnika!!

Možda i ja nisam nešto poštelovao.jer ima 4 od 5 crtica.Kupio sam ruter polovan, bivši vlasnik kaže da je bio i na teletu, i na a1.
Te dvi i mobilne kartice sam probao.a1 je 30tak, tele 10-20, pa sad 2...
Samo neznam ima li se šta tu podešavat, i kako.

Zadnje izmijenjeno od: MadBoY. 13.01.2020. u 00:10.
sttipe je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2020., 10:48   #44
Armor
Premium
 
Armor's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: HR Zagorje
Postovi: 188
Koji na kraju router daju, mogu gore dvije Iskre 56 i kolko je probni rok?
Armor je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2020., 17:42   #45
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 552
Citiraj:
Autor Armor Pregled postova
Koji na kraju router daju, mogu gore dvije Iskre 56 i kolko je probni rok?
Imali su Alcatel HH70 Linkhub i ima priključke za antene i ok je router po specifikacijama.
Nikox je online   Reply With Quote
Staro 21.01.2020., 21:19   #46
sttipe
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: split
Postovi: 39
Negdi sam čita "sitna slova", i ni malo mi se nisu svidila!!
Tele2 ima pravo, ako vidi da promet teče ozbiljnije, limitirati brzinu svim korisnicima, ili samo onome ko im opterećuje odašiljač!!
Dakle flat na teletu je za čitat novine!!
A dici zabranit you tube, i gejmanje!!
Dakle razlog uzimanja flat interneta, jer novine pročitam u kafiću!!
To objašnjava 1Mbps, na Teletovoj mriži!!
Ja zamalo razvida ruter, da vidim di ću zalemit đek za još kakvu antenu!!!
Majko mila, 21 stoljeće, prošla četvrtina, centar velikog grada, internet iz prvih dana postojanja, prije 40tak godina!! I bakar i Tele, katastrofa!!
Sutra dolazi sim od ht-a, pa ću vidit oće li bit slično..
Ljudi ajmo pisat nekom kineskom telekomu molbu da ovdi otvori ekspozituru, bar u 10tak najvećih gradova!!!
Drugačije se ovaj kartel neće "ubrzati"!!!
sttipe je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2020., 21:34   #47
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 720
A od kuda ti info da tele2 limitira brzinu kako si gore naveo?
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2020., 00:47   #48
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 724
Jel su kome spustili brzinu na 4mbit? Nakon koliko GB? Cisto me zanima jer ove brzine bi bile dobar upgrejd s 20/2 koliko trenutno imam a promet bi se lako okrenuo I jel se moze nazicati javna adresa ili je cgn samo?
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2020., 08:36   #49
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,141
Sredinom mj sam uzeo gigagox u magenti i dobio 400GB prometa. TM app i "stanje" na 13110 mi govore da imam samo 100GB, a SZK kaze da je sve ok, imam 400.

Hoce li se taj app i sms stanje sljedeci mj unormaliti i pokazivati pravo stanje prometa?
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2020., 08:47   #50
nick praskaton
Asshole
Moj komp
 
nick praskaton's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: RH
Postovi: 2,198
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Sredinom mj sam uzeo gigagox u magenti i dobio 400GB prometa. TM app i "stanje" na 13110 mi govore da imam samo 100GB, a SZK kaze da je sve ok, imam 400.

Hoce li se taj app i sms stanje sljedeci mj unormaliti i pokazivati pravo stanje prometa?
eo bas gledam i ja, pise preostalo 0 Mb, a uredno internet radi, tek potroseno 160 gb, a imam 400 gb, ocito jos ne funkcionira stanje...
nick praskaton je online   Reply With Quote
Staro 26.01.2020., 08:56   #51
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 552
Ma nemate brige ja uzeo onaj prvi dostupni Gigabox sa 100GB 149kn u M1i uredno prelazim 200GB bez smanjenja brzine nisam isprobavao dokle bi išao po punoj brzini ali bitno da koliko trebam ide po punoj brzini.
Nikox je online   Reply With Quote
Staro 01.02.2020., 20:35   #52
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,141
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova

Hoce li se taj app i sms stanje sljedeci mj unormaliti i pokazivati pravo stanje prometa?
Nista, TM app i dalje kaze 100GB i cijena 199kn. Morat cu pratiti promet kroz ruter, nema druge

Postoji neki app ili nesto naprednije za pracenje potrosnje za Huawei rutere (B715 konkretnije)? Hilink je zgodan, a ako ima sta bolje...
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2020., 21:59   #53
mepsnet
Registered User
 
mepsnet's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 15
Ti si onda uzeo ovaj od 179 kn? I koju si tarifu uzeo za mobitel da budeš u Magenti1 ? Reci mi kakve su ti navečer brzine interneta recimo od 18-21h kad je udarno.
mepsnet je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2020., 22:44   #54
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,141
Da, u magenti daju tih 400gb prometa. Na mobu imam najbolju m za 150kn sa 10gb +2gb promo zbog prijenosta broja ili magente, ne sjecam se tocno vise. Oba na ugovor 12mj (bez uredjaja).

Brzina mi ovisi o lokaciji, ali je stabilna za ovo za sto mi treba. Stabilan internet mi je bitan i nisam se htio zezati s upitnim ruterima pa sam uzeo B715 i bok. So far so good.

Na jednoj lokaciji mjerim 150-200mbps, doma 30-60mbps koliko vidim. To su otprilike variranja u toku dana.

Tv, komp i lap imam spojeno zicom. Smart home, chromecastovi i sve ostalo na wifiju. Jedino kad zakoljem ruter i vezu je nekad kad skidam torente, al nisam se jos pozabavio time.

Nadam se da ce i na ljeto net biti ok.
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2020., 07:29   #55
mepsnet
Registered User
 
mepsnet's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 15
Hvala na odgovoru to me zanima, čitajući po internetu Tele2 navodno daje 1 TB prometa, ali šta ti to vrijedi kad on bude nenormalno zagušen navečer kad svi dođu s posla, dok se t-mobile još dosta dobro drži.
mepsnet je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2020., 07:50   #56
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,141
Uzmi u obzir lokaciju, to je imho bitnije od odabira operatera. Ja sam testirao na dvije meni bitne lokacije sa simicama u mom ruteru u razlicito doba dana prije samog ugovaranja usluge. Ti si Zg, ja Pu, cisto da se razumijemo
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2020., 17:57   #57
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,141
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Nista, TM app i dalje kaze 100GB i cijena 199kn.
Evo izgleda da su ispravili prikaz, sad je 400GB.
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2020., 10:08   #58
mepsnet
Registered User
 
mepsnet's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 15
Ja sam uzeo bez ugovorne obveze ovo za 199 kn/mj i bez routera. U ugovoru stoji 100 Gb po brzini od 350 Mbit/s a na drugoj stranici piše dodatne pogodnosti:
Aktivacija Opcija 200 GB
Aktivacija Bez potrošnje podatkovnog prometa Maxtv to go
Aktivacija Ne želim u imenik

I sad me to malo zbunilo, ja ih pitam pa kako 100GB kad na web stranici piše 300GB, onda mi kaže kao tih 100GB i ovih 200 kad se zbroje.....hm a dobro, čudno da to nije u jednoj stavci, vjerojatno zato jer imaju stare korisnike od 100 gb, a za ove nove tih 200GB prikazuju kao aktiviranu dodatnu opciju.
mepsnet je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2020., 10:28   #59
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,141
Tako je i kod mene na ugovoru, izlistane sve te aktivacije i opcije koje su ugovorene. TM app to prvi mjesec nije pokazivao nego samo inicijalnih 100GB. Isto sam pitao u Tcentru jel sve stima, kazu da stima, da ignoriram sto app pise, sve je uredno aktivirano.

Sad je to ipak bolje:
https://imgur.com/a/6LrOig8
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2020., 22:47   #60
grga11
Premium
 
grga11's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 82
Jucer uzeo gigabox, 199kn/mj, 300GB prometa, sve super radi, router huawei 4G Router 3 Pro, externe antene P56... Brzina 80-100MbpsDL/30Mbps UL...
i onda uvijek ono ali....... Dodjeljuju private IP adrese i nema mogucnosti da se dobije public IP.



Prije toga imao tele2, katastrofa.


Ista konfiguracija sa externim antenama samo router B525... Brzine, očaj...
2-5Mbps DL/15Mbps UL....ali sa public IP.


Neznam postoji li ikakav nacin da ih natjeram (T-mobile) da mi dodjele public IP?


Tehnicka podrska kaze da tu uslugu ne nude privatnim partnerima nego samo poslovnim.
grga11 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na