Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.05.2020., 10:43   #5611
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,663
onda je tvoj kolega krivo upisivao podatke. iskon uredno daje pppoe podatke i oni naravno rade , svejedno dal hoćeš njihov router prebacit u bridge pa stavit svojeg iza, ili koristit svoj router direkt na liniji.
nema potrebe spoofat mac jer iskon ne veže korisnika za mac adresu modema. to je eventualno potrebno prilikom zamjene ont-a odnosno korištenja svog gpon modula na optici. (uz već spomenuti password ont-a).

koristim svoj router od kad sam na iskonu, ono, od prvog dana prije 5 godina...

tako da tvoja (loše provjerena) teza da njihovi pppoe podaci ne valjaju - nije točna.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2020., 10:48   #5612
Kruno M
Premium
Moj komp
 
Kruno M's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: VKCI
Postovi: 638
Meni nikad nije niti bio spojen njihov router. Kad je došao tehničar (on spojio njihov router da dobije prvu konekciju) odmah sam tražio da me prebace u bridge i daju mi podatke. Bez problema dali, podesio novi router i otad bez problema.

Samo kada sam mijenjao brzinu interneta, mi je puko net i nema ga (dobio i njihov drugi modem koji također nije bio nikad korišten). Zvao ih a oni rekli da su promijenili podatke prilikom mijenjanja paketa. Ukucao nove podatke i to je to.
__________________
Pošteni trgovci: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Kruno M je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2020., 13:25   #5613
mann
Premium
 
mann's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,486
Citiraj:
Autor Karlo666 Pregled postova
WAN =Wide Area Network
U svakom boljem ruteru to je sekcija di upisuješ sve podatke za pristup internetu bio on na PPPoE ili bilo šta drugo.

A što se tiče MAC spoofanja ja sam to probao kod bivšeg kolege kad se prebacio na Iskon.
Zatražili smo bridge i dobili PPPoE user/pass.
Ukucali smo MAC address za spoofat i naravno da neprolazi.A u connection logu rutera izbacivalo je wrong user/pass

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Mac ti netreba na iskonu, ono sto ti treba je pppoe user/pass i dobri vlanovi za vdsl ako si na vdslu. Meni nije proslo sa nitijednim poznati vlanom dok nisam napravio kao na postu nize.

Citiraj:
Zanimljivo da je kod mene bez bridga proradilo na vlan 3979. Dakle iskon provjereno kod mene radi na 3979. Ok napomena je da idem preko bitstreama. Korisnicko ime je u tom slucaju xxx%bit@iskon-dsl
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=715
mann je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2020., 15:01   #5614
dzajko
FESB
Moj komp
 
dzajko's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: cro
Postovi: 331
Svaku vecer oko 23:30 ostanem bez internet veze na nekih 5min, ima li nekakav opravdan razlog za to? Koliko se sjecam to mi traje vec nekih pola godine
__________________
HP 4530s
dzajko je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2020., 15:15   #5615
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 727
Zvuči kao onaj 24h prekid linije (iako moglo bi biti i do 72h). Za probu, možeš ručno rebootat ruter u neko drugo doba (idealno iza ponoci ili rano rano jutro) pa vidi jel prestaje u 22.30. Za provjeru prije svega, logiraj se u mojiskon, ispis spajanja pa vidi jel se veza uredno svaki dan spusta/dize u 22.30. Ako da, postupi kako sam predložio na početku.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2020., 16:26   #5616
Xenon
Premium
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,429
Ima tko iskon mobile?
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2020., 16:32   #5617
Strider
Nuclear Experiment
Moj komp
 
Strider's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 486
imam, pitaj
__________________
For everything you gain,
You lose something else
.

Strider je online   Reply With Quote
Staro 23.05.2020., 18:34   #5618
mkey
Premium
 
Datum registracije: Sep 2018
Lokacija: tu
Postovi: 640
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Eto, došo i ja na red. Sa 140KN idem na 189. Nekada se istek ugovora čekao kao što ozebli čekaju sunce Mijenjaju se vremena.
Zvao sam službu za korisnike početkom tjedna, ponudili mi novi ugovor za deset kuna mjesečno više nego do sada. I dalje mi to ostaje praktično najpovoljnija opcija a s uslugom sam u principu zadovoljan.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2020., 22:33   #5619
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 727
Kaj se događa s Iskonom?

1) Ne vidim njihov speedtest server već par dana.
2) Cijene otišle gore do ibera - 169kn je SOLO net s ugovorom hahaah (ko se sjeća, to je išlo po 119kn ko od šale)
3) Carnet paketi su nestali s weba pred jedno godinu dana (prijavio im da link carnet paketi vodi nikud i eto skoro godinu dana kasnije 404 i dalje https://www.iskon.hr/Za-kucu/CARNET )

Tak da dok ostanem bez Carnet accounta, pakiram kofere.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2020., 10:17   #5620
franzD
Premium
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Valpovo
Postovi: 746
Nestali su s weba, ali uredno se mogu dobiti iz cjenika za 139 kn bez ugovorne obveze čak i za prvu instalaciju.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2020., 10:45   #5621
Branko1980
Registered User
 
Datum registracije: May 2020
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2
Pozdrav grupi,

pitanje/komentar na temu Iskon interneta.

Korisnik sam njihovog NET+TEL paketa vec cca godinu dana, (do) 100 Mbita brzine, u zgradi je optika pa preko toga imam konekciju u stanu.

Na pocetku sam imao ruter koji je radio dobro (sto se tice brzine) no s obzirom da je bilo sve ucestalijih problema s telefonskom linijom (nismo mogli zvati niti primati pozive), od prije 2-3 mjeseca su nam stavili novi ruter Innbox V45 vdsl2 Home Gateway.

Od onda (otprilike) vise nije moguce na WiFi dobiti brzinu kakva je bila prije. 3 metra udaljeno iz normalnih vratiju (u drugoj sobi) nije moguce dobiti brzinu vecu od 15-20 Mbita. Odmah pored rutera je brzina cca 38 Mbita, a na zici je cca 74 Mbita. Laptop podrzava i 2.4 GHz i 5GHz, a koliko vidim ruter samo 2.4GHZa.

Ono sto me najvise 'muci' je cinjenica da 3 metra (unutar stana) brzina u drugoj sobi toliko drasticno pada. Vec smo zvali sluzbu za korisnike, osim mijenjanja kanala, nisu bas nesto drugo predlozili i sad je trenutno takva situacija kakvu sam opisao.

Da li imate savjet sto je moguce napraviti u ovakoj situaciji, eventualno neka alternativna (dodatna oprema) da WiFi ipak ubrzam u stanu? Vidim da se spominjao bridge mode, mikrotik, eventualno neki WiFi signal extender. Def necu placati 200 Mbita da dobijem bolji ruter.

Zahvaljujem unaprijed!
Branko1980 je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2020., 11:50   #5622
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 500
kupi vlastiti ap/router za wifi
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2020., 15:01   #5623
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,857
@Branko1980
Dobro ti kaže kolega, hodogram bi bio:
- kupi svoj router, preporuka TP-Link C1200
- zoveš SZK da ti izdiktiraju user i pass za PPPoE Internet konekciju (moraju ti ga dati, potvrdi da ne bude greške)
- nakon toga tražiš da na tom Innbox šroteksu ugase WiFi i prebace Internet konekciju u Bridge mode (mogu sve to odraditi daljinski)
- nakon toga spojiš svoj router, Innbox Lan1 - WAN na C1200
- podesiš PPPoE konekciju sa podacima s početka, isto tko WiFi po želji i potrebi
- uživaš i zaboraviš na probleme

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.05.2020. u 13:12.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2020., 15:53   #5624
Xenon
Premium
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,429
Citiraj:
Autor Strider Pregled postova
imam, pitaj
Daj probaj vidjet jel ti nudi aktivaciju VoLTE putem SMS poruke na onaj njihov HTov broj 6 nešto
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2020., 20:00   #5625
zak75
Registered User
Moj komp
 
zak75's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Varaždin
Postovi: 43
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@Branko1980
Dobro ti kaže kolega, hodogram bi bio:
- kupi svoj router, preporuka TP-Link C1200
- zoveš SZK da ti izdiktiraju user i pass za PPPoE Internet konekciju (moraju ti ga dati, potvrdi da ne bude greške)
- nakon toga tražiš da na tom Innbox šroteksu ugase WiFi i prebace Internet konekciju u Bridge mode (mogu sve to odraditi daljinski)
- nakon toga spojiš svoj router, Innbox Lan1 - WAN na C1200
- podesiš PPPoE konekciju sa podacima s početka, isto tko WiFi po želji i potrebi
- uživaš i zaboraviš na probleme
sve ovo ok, a sta s telefonom.?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.05.2020. u 13:12.
zak75 je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2020., 20:25   #5626
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,246
Samo da prenesem info koji sam dobio od Iskon korisnicke podrske...

Ako ste stavili liniju na pauzu radi izvanredne situacije (npr. potres 22.03.20. u Zagrebu), mozete prilikom reaktivacije linije traziti od reklamacija da vam umanje racun za tih 50kn koliko inace kosta reaktivacija linije...

Usput, ako vam prilikom aktivacije ne aktiviraju neku uslugu, zovite korisnicku podrsku pa ce vam to aktivirati... Meni nisu aktivirali HBO Premium pa sam ih morao zvati, vec sam se zabrinuo da ce mi naplatiti punu cijenu (ugovorio sam po 5kn mjesecno)...
__________________

Lenovo ThinkPad P51
Core i7 7820HQ, Quadcore, 2.90GHz
32GB RAM
nVidia Quadro M2200
15.6" 1920x1080, AHVA
512GB M.2 Toshiba XG5
256GB M.2 Toshiba HG6
Workstation docking station


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo ThinkPad X230
Core i5 3320M, Dualcore, 2.6GHz
8GB RAM
intel HD4000
12" 1366x768
480GB Samsung SM843T



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2020., 21:51   #5627
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 727
Citiraj:
Autor zak75 Pregled postova
sve ovo ok, a sta s telefonom.?
iskon ruter ostaje u igri, ali glumi gljivu. Vlanovi za telefon i tv idu i dalje prek njega. Drugim riječima, telefon ne diraš i uredno će raditi kao i do sada. Problem bi bio da želiš full maknuti njihov ruter a koristiti i telefon i tv. Tu već ima natezanja. Net je najlakše riješit
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2020., 00:50   #5628
Branko1980
Registered User
 
Datum registracije: May 2020
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@Branko1980
Dobro ti kaže kolega, hodogram bi bio:
- kupi svoj router, preporuka TP-Link C1200
- zoveš SZK da ti izdiktiraju user i pass za PPPoE Internet konekciju (moraju ti ga dati, potvrdi da ne bude greške)
- nakon toga tražiš da na tom Innbox šroteksu ugase WiFi i prebace Internet konekciju u Bridge mode (mogu sve to odraditi daljinski)
- nakon toga spojiš svoj router, Innbox Lan1 - WAN na C1200
- podesiš PPPoE konekciju sa podacima s početka, isto tko WiFi po želji i potrebi
- uživaš i zaboraviš na probleme
Hvala Nikky, nisam se nadao hodogramu (nisam niti cuo za taj termin ) ali def cijenim savjete. bilo je vec spomenuto ranije, ali ovo je zbilja super. znaci innbox bih kablom spojio na taj drugi ruter?

ne vidim nigdje taj router u Hr za kupit, ima ga na njihovoj stranici, tako da mogu tamo uzet ili mozda neka alternativa u Hr ducanima?

hvala i @johnsmithu na odgovoru za telefon u toj situaciji.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.05.2020. u 13:11.
Branko1980 je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2020., 13:36   #5629
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,857
Citiraj:
Autor Branko1980 Pregled postova
Hvala Nikky, nisam se nadao hodogramu (nisam niti cuo za taj termin )
Šta ja mogu, hrv termin / prevod mada češće koristim eng original termine ..

Citiraj:
Autor Branko1980 Pregled postova
ne vidim nigdje taj router u Hr za kupit
Kako nema ?
https://www.iqcentar.hr/product&product_id=60937
https://www.mall.hr/routeri/tp-link-...1200-dual-band
https://www.futura-it.hr/tp-link-arc...c1200/product/

TP-Link je malo zakomplicirao sa oznakama a i hiper produkcija novih modela ...
Vrlo sličan model je i C7, vjerojatno pogađaš, sa nešto višom cijenom ...

Citiraj:
Autor Branko1980 Pregled postova
znaci innbox bih kablom spojio na taj drugi ruter?
Piše: - nakon toga spojiš svoj router, Innbox Lan1 - WAN na C1200
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2020., 19:42   #5630
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,887
Ne znan gdje sa stavim, na iskon optici sam i nemrem ih dobiti na tel vec pol dana...

Ugl pala mi ova kutija sa zida i ispao opticki kabel na jednom kraju ovog prozirnog valjka sto ima unutra nešto metalno, može li se riješiti/vratiti kebel, ili kupit neki dio pa da to sam riješim?


IMG-20200601-WA0051
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2020., 21:52   #5631
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 500
nemres tu nis sam napraviti. prijava kvara i onda za dan, dva ili vise dolazi ekipa splajsati nit.
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2020., 23:19   #5632
d0X
Let's Fighting Love!
Moj komp
 
d0X's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 473
Počeli su me zivkati iz Iskona sa nekim ponudama, pa sam skužio da mi je ugovor istekao. Ponudili su mi sljedeće:








Problem je što sam dosad koristio sličnu ponudu za 230kn/mj, ali su mi prije kakva dva tjedna skinuli neke programe da bi mi ih sad ponudili za 30kn više. Zna li itko daju li kakve bolje ponude da mogu pregovarati ili da se možda vratim na B.netov koaksijalac ako ima nešto interesantno?
__________________
PSN Steam
d0X je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:11   #5633
tomislav10
Registered User
 
tomislav10's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 141
Može to i jeftinije... Kod HT-a po posebnom cjeniku dobiješ više ...
tomislav10 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:21   #5634
BlackDwarf
Pixels team
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 1,847
men se cudno desava da se ponekad ne mogu spojiti na domenu koja je na totohostu. ne radi mi mail, webmail niti cpanel. i tako to traje do reboot-a.
kad se s mobilne mreze spojim onda radi.
__________________


MBO: Asrock Z68 Pro3
CPU: Intel i5 3570
RAM: 12GB DDR3 Corsair
VGA: Gainward GTX 1060 3GB
HDD: OCZ Agility 4 128GB, WD640GB Black, WD1TB Black, WD500GB Blue
PSU: Corsair 600W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 10

LCD monitor: Dell U2412m



MBO: Gigabyte EP43-DS3L
CPU: Intel E7500 @2,9GHz
RAM: 3 x 1 GB Kingmax DDR2 800 MHz, 1GB DD2 Buffalo
VGA: Palit GF210
HDD: Seagate Barracuda 250 GB
PSU: Fortron BS2 400W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 7 Ultimate

LCD monitor: Samsung 205BW



Laptop: Lenovo G580, 59-366677, Intel, Core i5 3230M 2,60 GHz, 8GB, SATA 1000 GB, Win 7/Mint 15, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB

BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:13   #5635
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 727
Citiraj:
Autor BlackDwarf Pregled postova
men se cudno desava da se ponekad ne mogu spojiti na domenu koja je na totohostu. ne radi mi mail, webmail niti cpanel. i tako to traje do reboot-a.
kad se s mobilne mreze spojim onda radi.
Možda ti stranica radi nešto "čudno" pa ti se ip zablokira? Pogledaj dal ima koga u ip firewallu tamo na cpanelu ili gdje se to vidi.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:27   #5636
d0X
Let's Fighting Love!
Moj komp
 
d0X's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 473
Citiraj:
Autor tomislav10 Pregled postova
Može to i jeftinije... Kod HT-a po posebnom cjeniku dobiješ više ...
A kako doći do tog posebnog cjenika?

EDIT: gledao malo prije zadnji račun za 5. mjesec i vidio da su mi povećali cijenu sa 230 na 251kn, tj. smanjili su mi popust sa 48 na 31kn. Kakva je to fora? Je li bilo neko općenito poskupljenje?
__________________
PSN Steam

Zadnje izmijenjeno od: d0X. Jučer u 18:06.
d0X je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na