Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 27.04.2020., 10:32   #3301
Matta
El Mattador
Moj komp
 
Matta's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Ljubuški<->Metković
Postovi: 1,539
Citiraj:
Autor johnsmith Pregled postova
Ako netko može ovo objasniti:
....
....
Jel bazna preopterećena pa nema dovoljno bandwidtha?

Vjerovatno si sam sebi već dao odgovor na ovo pitanje.
__________________
Matta je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2020., 21:07   #3302
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 553
Citiraj:
Autor johnsmith Pregled postova
Ako netko može ovo objasniti:
Dakle huawei b535-232 i vanjska antena, speedtest na 1800, 2100 i 1800+2100.





Zar nije ideja 4G+ da se brzine povećaju? Odnosno, zar ne bih na 4g+ trebao imati više nego pojedinačna frekvencija a maximum zbroj obje? Jel bazna preopterećena pa nema dovoljno bandwidtha?
Mjeriš preko Wifi a tu nikad prave rezultate nećeš dobiti naročito kod večih brzina DL. Mjeri lan kablom router i komp pa da vidiš razlike
Nikox je online   Reply With Quote
Staro 27.04.2020., 21:30   #3303
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 724
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Mjeriš preko Wifi a tu nikad prave rezultate nećeš dobiti naročito kod večih brzina DL. Mjeri lan kablom router i komp pa da vidiš razlike
Krivo Scimal si me tolko da sam mjeril s wifi i ugasil wifi i stavil sad lan adapter i gues what - ISTA ikonica Speedtest koliko mi poznato ima ikonu za mobilnu mrezu (onaj genericki toranj) i za "home" mrežu (wifi ikona). Ovi testovi sa screena su napravljeni s laptopa koji živi u docku, ugašen wifi, spojen lanom.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2020., 22:50   #3304
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 553
Onda Tele2 ima samo virtualni 4G+ obmana jer još nitko nije rekao da je imao veći dl od 150 ili barem 149.5 na Tele2 mreži jer nema tu nikakvog mudrovanja brzine se zbrajaju sa pojedinih frekvencija tako da imaš 4G+ al nemaš brzinu.... Ma treba se malo scimati zdravo je to za cirkulaciju
Nikox je online   Reply With Quote
Staro 27.04.2020., 23:05   #3305
antunhr
Premium
Moj komp
 
antunhr's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Popovec(Sesvete-Zagreb)
Postovi: 490
Ja sam postigao na tele2 preko 145 mbita ali tek kada su u pocetku pustili kod mene 2100mhz spektar i nije nikoga bilo na njemu. Imao sam 80-100 mbita u bilo koje doba dana a max izmjereno pred jutro je bilo 104 mbita samo na 2100mhz pojasu. Kada sam stavio na 4g+ onda mi je povuko skorom 150 mbita. Na mojoj lokaciji nemam bas jako dobar signal na 1800mhz pa tesko kada i mogu povuci preko 45 mbita.
antunhr je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2020., 08:50   #3306
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 724
Meni je bilo 70-75/28-36 unutar 30min kak sam stavil vanjsku antenu, spojen na 5ghz direkt na huawei. I nikad više
EDIT: ovo je sad već trollanje na maximum. 5ghz wifi i dalje daje 70/40, lan daje 50/40 max Očito imam problem u lanu negdje

Zadnje izmijenjeno od: johnsmith. 28.04.2020. u 09:15.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2020., 09:45   #3307
dreammastera
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: ZG
Postovi: 45
Što se ovo dešava, zadnjih dana ide turbo

Poslano sa mog Mi Note 10 koristeći Tapatalk
dreammastera je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2020., 10:14   #3308
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 724
Ha, ili dobra stvar - penetracija optike ili loša stvar - ljudi koje je covid jako zahvatio možda otkazuju pokućni. Treća ideja bi bila da su podebljali pipe (uplinkove).

Zadnje izmijenjeno od: johnsmith. 28.04.2020. u 10:19.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2020., 10:12   #3309
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 458
Nabavio sam si Huawei b535 i spojim se sa hmanager ali mi ne pokazuje baš ništa osim tele2 i lte+ niti mogu mjenjati ikakve postavke na njemu, dali treba nešto na ruteru namjestiti
Edit: uspio se povezati sve se vidi, ali kod mene nije dostupan neki drugi band samo B3 radi
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max

Zadnje izmijenjeno od: sharkri. 04.05.2020. u 10:39.
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2020., 11:53   #3310
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 553
Pa na koji način ti pokazuje LTE+ ako imaš samo jedan band?
Nikox je online   Reply With Quote
Staro 04.05.2020., 12:05   #3311
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 458
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Pa na koji način ti pokazuje LTE+ ako imaš samo jedan band?
Pa vidim na koji se repetitor spaja a on ima samo band3


https://imgur.com/a/itGFCCd
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2020., 12:26   #3312
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 553
A ok onda ti router ne valja ili repetitor ili ti dobro ne vidiš jer na band3 Tele2 ne može imati LTE+
Nikox je online   Reply With Quote
Staro 04.05.2020., 16:26   #3313
horihoro
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: virovitica
Postovi: 93
Odakle si nabavio taj Huawei b535 ?
horihoro je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2020., 16:34   #3314
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 514
Citiraj:
Autor horihoro Pregled postova
Odakle si nabavio taj Huawei b535 ?
Imas u iskonu za 700kn ili u slobodnoj prodaji na satshop.fi za 135eur.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2020., 19:13   #3315
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 553
sharkri

Jel ti pise u routeru oznaka repetitora ili cell ID
Nikox je online   Reply With Quote
Staro 04.05.2020., 22:03   #3316
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 458
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
sharkri

Jel ti pise u routeru oznaka repetitora ili cell ID
Piše


https://imgur.com/UWpBEbc
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2020., 22:44   #3317
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 553
Zadaj mu u hmanager B1 2100. Inače najbolja aplikacija za B535s-232 je HuaweiMonitor301

https://tiny.cc/HuaweiMonitor

Kao da ti hmanager ne očitava dobro parametre

Evo i link za B535-232 https://shop.iskon.hr/artikli/router...i-b535-232-lte

Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 04.05.2020. u 23:00.
Nikox je online   Reply With Quote
Staro 06.05.2020., 17:58   #3318
Spirit
Premium
Moj komp
 
Spirit's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 716
ovaj link za huaweimonitor nema nista, otvara google, github di je "bio" ne postoji..
jel ima neki drugi link?
Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2020., 08:32   #3319
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 553
Evo stavio sam na google disc evo linka za huawei monitor 301 https://drive.google.com/open?id=1-X...8eRQZQfXmv_qqV
Nikox je online   Reply With Quote
Staro 07.05.2020., 10:25   #3320
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 458
Kad se spajam na B1 ili na B3 onda nemam 4G+ već je samo 4G, a kada sam na B1+B3 onda mi daje 4G+


https://www.youtube.com/watch?v=pvNLA7eOd5k&t=301s


Da si ne morate instalirati programe na komp
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2020., 11:20   #3321
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 553
Citiraj:
Autor sharkri Pregled postova
Kad se spajam na B1 ili na B3 onda nemam 4G+ već je samo 4G, a kada sam na B1+B3 onda mi daje 4G+


https://www.youtube.com/watch?v=pvNLA7eOd5k&t=301s


Da si ne morate instalirati programe na komp
Da to je ok 4G+ je znak da je spojen na dvije frekvencije i znači da taj tvoj odašiljač ima B1 i B3 iako na cellmapperu je drugačije možda su ga nadogradili u međuvremenu i niko nije mapirao u zadnje vrijeme pa je ostalo samo B3. Router ostavi na auto najbolje radi
Nikox je online   Reply With Quote
Staro 07.05.2020., 12:07   #3322
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 553
Citiraj:
Autor sharkri Pregled postova


https://www.youtube.com/watch?v=pvNLA7eOd5k&t=301s


Da si ne morate instalirati programe na komp
jesi isprobao taj način kao što je na videu?
Nikox je online   Reply With Quote
Staro 07.05.2020., 15:37   #3323
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 458
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
jesi isprobao taj način kao što je na videu?
Jesam, prebacuje mi sa B1, B3 i B1+B3 i dobivam 4G i 4G+
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2020., 16:03   #3324
gigabyte091
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
Pozdrav, planiram uzeti tele2 pokućni pa me zanima da li se vise isplati uzeti neki drugi ruter osim njihovog huaweija. Možda od iskona uzeti b535 ? pa flash na stock firmware ?

Zadnje izmijenjeno od: gigabyte091. 08.05.2020. u 16:27.
gigabyte091 je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2020., 16:52   #3325
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 724
Citiraj:
Autor gigabyte091 Pregled postova
Pozdrav, planiram uzeti tele2 pokućni pa me zanima da li se vise isplati uzeti neki drugi ruter osim njihovog huaweija. Možda od iskona uzeti b535 ? pa flash na stock firmware ?

0) Huawei B525 od Tele2 zaboravi ako mislis 4G+ koristiti

1) ides na cellmapper.net i pogledas u okolici koje bandove tele2 koristi (99% da ce biti b1 i b3)
2) pogledas tablicu druga Nikox-a s CA konfiguracijama koje pojedini ruter podržava
3) Huawei B535 imam i ok je, ali flashanje zaboravi (nema usb porta, navodno se tak huawei flasha) - ionak je od Iskon unlocked pa nemas kaj prčkat po fw



johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2020., 17:12   #3326
gigabyte091
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
2 najbliža repetitora pod bands piše samo 3, treći koji je dosta udaljeniji pise 1,3. Znači ovi imaju B3 samo ? Ja sam točno negdje između ta dva repetitora.

Za flash sam cital da tele 2 fw ne valja na b525, a za 699 kn u iskonu je 535 cist okej, samim tim kaj ima 1gb port

Zadnje izmijenjeno od: gigabyte091. 08.05.2020. u 17:18.
gigabyte091 je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2020., 22:14   #3327
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 724
Citiraj:
Autor gigabyte091 Pregled postova
2 najbliža repetitora pod bands piše samo 3, treći koji je dosta udaljeniji pise 1,3. Znači ovi imaju B3 samo ? Ja sam točno negdje između ta dva repetitora.

Za flash sam cital da tele 2 fw ne valja na b525, a za 699 kn u iskonu je 535 cist okej, samim tim kaj ima 1gb port
Vjerojatno last seen na cellmapperu je barem godinu dana staro. Isto ko kolega sharkri, na cellmapperu pise B1 a radi b1+b3 ali ljudi nisu izmapirali bazne
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2020., 22:22   #3328
gigabyte091
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
Onda cu uzet b535 u iskonu, vidim da se mogu i vanjske antene staviti, za 700 kn nisam nis bolje nasel
gigabyte091 je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2020., 12:23   #3329
domina
Premium
Moj komp
 
domina's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VS (DE)/ KC (HR)
Postovi: 839
kolega ima HUAWEI B525S-23A i hoce si stavit jos jedan access point pa bi trebao preporuku sta stavit za ap istih specifikacija, 802.11 a/b/g/n/ac.
nesto iz uzija il linksa da bude kompatibilno

krivi topic, sorry

Zadnje izmijenjeno od: domina. 09.05.2020. u 14:25.
domina je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2020., 16:00   #3330
horihoro
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: virovitica
Postovi: 93
horihoro je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na