Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 14.11.2013., 21:16   #1
Graystone
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 39
Kupnja procesora za fm2+ plocu?

Pozdrav!Kupio bi novu socket FM2+ plocu http://www.links.hr/?naziv=maticna-p...kl=050.303.701 pa me zanima koji bi najbolji procesor za gaming mogao kupiti za nju.FM2+ kupujem jel bi htio imati platformu za nadogradnju na kaveri procesore kasnije.Posto sam do sada bio na intelu slabo se kuzim u AMD pa bi bio zahvalan kad bi mi netko mogao pomoci.I jos jedno pitanje jel FX serija procesora pase na tu plocu?
Graystone je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2013., 22:24   #2
Nybelung
when Sovngarde beckons
Moj komp
 
Nybelung's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Makarska
Postovi: 3,490
Ne, FX serija ide samo na AM3+ matične ploče.

A za FM2+ socket najbolja kupnja je trenutno Athlon X4 750k ako ćeš koristiti odvojenu grafičku karticu.
Ili A10 tj. A8 Richland procesori ako ćeš koristiti njihovu integriranu grafiku, nazivi su im oblika: A10-6x00 ili A8-6x00. Te integrirane grafičke nisu dovoljne za igranje na rezolucijama većim od 720p.


I Links je malo poskup. Ako plaćaš gotovinom imaš velik izbor povoljnijih webshopova (adm, uzishop, diskont24, magazinrs...).
U ADM-u npr možeš dobit Asrock FM2A88M EXTREME4+ i AMD Trinity Athlon II X4 750K za 1100 kuna. Opremiš se još s tower hladnjakom tipa Scythe Katana ili Thermaltake Contac 21 i na konju si.

Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 14.11.2013. u 22:39.
Nybelung je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.11.2013., 00:21   #3
Graystone
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 39
Hvala ti amigo na savjetu u adm-u su ok a i mozes placat karticom beskamatno do 12 rata,nego dvoumim se izmedu Trinity Athlon II X4 760K i AMD X4 6800K, Richland A10-Series,4.1GHz.Imam staru nvidia gtx oc 260 graficku koju iduce godine mislim zamijeniti sa r9 270x ako cu imat love a potom onda i ove nove kaveri procesore valjda ce biti ok zbilja imam predosjecaj jer mi intel vec ide na zivce sa svojim monopolom i ustaljenoscu...ako imas neki link sa testiranjem ovih proc. u gamingu bio bi ti zahvalan da mi posaljes...btw imam monitor max rez.je 1680x1050 wide 22 inch...

Zadnje izmijenjeno od: Graystone. 15.11.2013. u 00:27.
Graystone je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2013., 00:22   #4
hylem
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Čakovec
Postovi: 272
Trinity Athlon II X4 760K ... za 50 kn skuplji i s 400 MHz većim taktom od 750K. To se lako clokne ali ipak ...
hylem je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2013., 01:24   #5
hedgehog
Premium
Moj komp
 
hedgehog's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,335
tolike novce za fm2 ploču dati? Ok, dobit ćeš mogućnost nadogradnje na fm2+ kad dođu procesori za njega, ali po meni se još uvijek to ne isplati..za te novce koje bi dao za ploču+proc bolje kupi am3 ploču i nešto poput fx-6X00..
hedgehog je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2013., 03:09   #6
Nybelung
when Sovngarde beckons
Moj komp
 
Nybelung's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Makarska
Postovi: 3,490
http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/am...on-fm2-p3.html

Nemoj uzimati A10 ako već imaš GTX260. U tom slučaju gledaj jedino te 750k i 760k procesore. To su isto Trinity procesori samo nemaju integriranu grafiku.

Ali, to ti je "budžet" procesor, a FM2 platforma je više orijentirana na multimediju i HTPC korisnike kojima treba APU.
Ako već imaš, a čini se da imaš, budžet od 1500kn onda radije idi na AM3+.
Kupi FX-Series X6 6300 i ASUS M5A97 R2.0 i nadogradnja na Kaveri ti neće ni trebati.
Nybelung je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2013., 11:12   #7
Graystone
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 39
Ma znam i meni se vise svidaju FX procesori ali kako citam po forumima cini mi se da FM3+socket nema buducnost a meni treba ploca na koju cu moci instalirati next gen.procesore.Ako sam u krivu ispravite me,a budzet mi nije problem jer cu uzimat na rate jedino sto mi je bitno da se ne zajebem sa plocom odnosno socketom jer kolko vidim u AMD-u nema nikakvih prica ili najava o novoj arhitekturi za AM3+ socket...

Zadnje izmijenjeno od: Graystone. 16.11.2013. u 11:18.
Graystone je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2013., 11:42   #8
cccp
Premium
Moj komp
 
cccp's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,030
Ja ti ne bih preporučio AM3+. Isto bih išao na FM2+ jer Kaveri neće donijeti samo dobar skok u ST performansama već i neke nove mogućnosti koje bi u (budućnosti) trebale biti od koristi. Odi ako možeš na Asrock FM2A88M EXTREME4+ (u nekom jeftinijem dućanu) i Athlon 750K+GTX260 za početak.
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2013., 14:29   #9
hylem
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Čakovec
Postovi: 272
Ima i jeftinije ploče od ASROCK ... Gigabyte GA-F2A88XM-HD3
hylem je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2013., 15:12   #10
Nybelung
when Sovngarde beckons
Moj komp
 
Nybelung's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Makarska
Postovi: 3,490
Spika oko Kaveria obično tako ide. "Možda, moglo bi, trebalo bi..."
E pa dok se ne pojavi u izlogu ja se držim one da se nikakav hardver ne čeka, nego kupuješ ono što je u tom trenu najbolje.

X4 750k je odličan kao najjeftiniji quad na jeftinoj platformi. Ako se traže performanse -> FX.
I kažem opet, FX-6300 i FX-8300 neće magično propasti kad Kaveri dođe.
Nybelung je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.11.2013., 18:52   #11
Graystone
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 39
Hvala vam na savjetima mislim da cu uzet Asrock FM2A88M EXTREME4+plocu + Athlon 750K proc.U kombinaciji sa mojom starom gtx 260 grafickom bi trebalo solidno vrtit igre na medium postavkama i 1680x1050 rezoluciji,a onda cu krajem iduce godine ubost kaverija+jednu od r7 ili r9 grafickih ovisno sa kojom ce se kaveri grafika moci upariti.Ako neko ima jos nekih savijeta slobodno ih postajte...
Graystone je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 20:31   #12
emilblomsky
Premium
Moj komp
 
emilblomsky's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: karlovac
Postovi: 1,259
imam i ja pitanje

dal će taj kaveri biti u stanju se nositi sa današnjim visherama x6 i x8?
Ili će biti osjetni pomaci samo u int. grafici ,kao npr. serija 5 i 6,dok sama cpu snaga neće značajnije rasti?
mene zanima jer i sam planiram upgrade ploče i proca pa sam za sada snimio ovu u uziju,koja mi izgleda odlično:

http://www.uzishop.hr/amd/1829-asus-a88xm-plus.html

i upariti ju za početak sa x4 740,pa poslije staviti nekog kaverija ako bude neki značajni pomak.Int grafika mi dobro dođe kad mijenjam grafičku pa ne moram žuriti s kupnjom nove.Ili da odmah potegnem do vishere am3+?
Ajde savjetujte me ,tko to malo prati,jer ne želim kupit pa žaliti!
Hvala!
emilblomsky je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2014., 12:14   #13
simuncan
Registered User
 
simuncan's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: zagreb
Postovi: 7
__________________
BOLJE BICIKLOM U KURVANJE, NEGO MERCEDESOM NA POSAO
simuncan je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2014., 23:45   #14
srkee
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 143
Imam a8-6600k na gigabyteici koju si prvu htio uzeti i mogu ti rei da sve ide odlicno, ne igram pucacine ali cisto zbog probe sam zavrtio far cry 3 sve na high na 1680x1050 ide ko cager, gpu je R7 260x, tako da mislim da ces se sasvim udobno naigrat i s tom tvojom kombinacijom

mene je zanimao fullHD PES na TVu i to pogoni ultraglatko
srkee je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2014., 11:48   #15
dadosbcro
Premium
Moj komp
 
dadosbcro's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: SB
Postovi: 620
PES nije zahtjevna igra, i laptop sa i3 procesorom i GT540M grafom ga vrti bez problema na 1920 rezoluciji i high detaljima
dadosbcro je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2014., 14:52   #16
srkee
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 143
a eto i skyrim vrti na high danas isprobao
srkee je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2020., 10:35   #17
juzer vulgaris
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 40
Nadam se da otvaraču teme neće smetati ako malo bumpam temu s jednim pitanjem da ne otvaram bezveze novu :-)
Naime, prije nekoliko dana crknula mi je ASRokica FM2A88X Extreme4+ (gtore je bio A8-7670K cpu).
E sad, pošto je to zastarjeli socket, a para za novi komplet mbo+cpu+ram se nema, zanima me da li se negdje može nabavit nešto slično? Bitno mi je samo da ima 4 slota za ram i usb 3.0 na stražnjem panelu.
juzer vulgaris je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2020., 10:47   #18
bilicvitak
Premium
 
bilicvitak's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: ¯\_(ツ)_/¯
Postovi: 330
Pogledajte si polovne FM2+ ploče, sve što je više od 100-tinjak kn za ploču je puno. Ja sam prije godinu dana prodavao po 125 kn ploče, doduše s dva memorijska slota. Ne znam koju kombinaciju memorije imate, ali ako kojim slučajem imate 4 komada po 4GB, ako stavite samo dvije memorije (8GB), bit će ok, to tako i tako nije jaka platforma, pa ne znam čemu bi više memorije služilo. Ova dva modula viška od 4GB možete prodati za 150 kn bez problema.
__________________
Kupujem
bilicvitak je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2020., 11:50   #19
juzer vulgaris
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 40
A gledao sam, ali većinopm su sve sa 2 slota, a ja imam 4 modula od po 2gb. Cifre su od 250 pa do 600 kn za polovne.
Slao sam mailove i proizvođačima i pitao da li možda imaju kjakve refurbished modele, ali nitko ne odgovara. Jbg izgleda da mogu zaboravit komp na dulje vrijeme.
Hvala na savjetima.
juzer vulgaris je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2020., 11:57   #20
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,341
Evo da znaš okvirno, ja sam prije par mjeseci prodao Asrock FM2+ Pro4+ ploču sa 860K procesorom za 200 kn
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2020., 12:36   #21
juzer vulgaris
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 40
Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
Evo da znaš okvirno, ja sam prije par mjeseci prodao Asrock FM2+ Pro4+ ploču sa 860K procesorom za 200 kn
Nož si mi u srce zabio
Šalim se. Cijena ti je bila i više nego fer i korektna.
juzer vulgaris je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2020., 12:56   #22
bilicvitak
Premium
 
bilicvitak's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: ¯\_(ツ)_/¯
Postovi: 330
Ploča iz dućana s godinom dana garancije za 194 kn
https://www.mikronis.hr/Proizvod/mat...a68hm-ds2/6002

Staviš dva modula od 2GB i voziš za prvu ruku tako.

Pitati koja je revizija ploče, jer rev. 1.0 nema naveden 7670K u cpu support listi pa da ne bi bilo problema.
__________________
Kupujem

Zadnje izmijenjeno od: bilicvitak. 30.04.2020. u 13:11.
bilicvitak je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2020., 13:52   #23
juzer vulgaris
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 40
Sad sam ih kontaktirao i izgleda da je revizija 1.0, ali će još provjerit i javit mi.
Baš me zanima koja je razlika između revizije 1.0 i 1.1. Guglam, ali džabe.
EDIT:
Javili mi da je prodano. Ostalo im zabunom raspoloživo stanje na webu.

Zadnje izmijenjeno od: juzer vulgaris. 30.04.2020. u 14:42.
juzer vulgaris je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2020., 14:57   #24
komer
motocross
Moj komp
 
komer's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2003
Lokacija: Kutina
Postovi: 2,355
Ima na njuskalu sa garom po 200 tinjak kn...2 memorijska modula samo nazalost.
komer je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2020., 19:22   #25
juzer vulgaris
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 40
Citiraj:
Autor komer Pregled postova
Ima na njuskalu sa garom po 200 tinjak kn...2 memorijska modula samo nazalost.
Nažalost sve su sa dva slota. Ima jedna sa 4, ali traži za nju 600 kn i prema službenim stranicama ne ide gore moj proc.
Ako slučajno netko ovdje na tržnici prodaje neki nek mi se slobodno javi pošto ja nemam pristup.
Hvala.
juzer vulgaris je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2020., 00:17   #26
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,817
Ubodeš 2 keksa od 4GB i ploču za manje novce nego da se pretrgneš od traženja ploče sa 4 slota
A ove keksove od 2GB prodaš
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2020., 12:53   #27
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 21,739
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Ubodeš 2 keksa od 4GB i ploču za manje novce nego da se pretrgneš od traženja ploče sa 4 slota
A ove keksove od 2GB prodaš
E to to.
Moja majka ima komp ali sa FM1 pločom. Gore onaj A8-3870K procesor ispod Scythe Katane, ploča neka A75-nešto mATX i isto ima samo 2 slota za RAM. Unutra 2x4GB i Kingston A400 - vozi Miško.

4GB DDR3 ram vulgaris se danas nađe stvarno za kikiriki, pogotovo 1333MHz keksi. Ok, kužim da je situacija sa lovom malo ozbiljnija kako kolega kaže, ali bolje dat manje za ploču sa 2 slota pa dokupit ram nego istu cifru dat da izgaženu ploču sa 4 slota i onda u nju natrpat 4x2GB RAMa.

A i te keksw od 2GB RAMa se mogu prodat tak da
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 3600 MTS-B0 Matisse 3600MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,330V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ TRUE Universal BTK + NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-34 1T @ 1,40V
VGA: EVGA nVidia GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ CRUCIAL MX500 1000GB SATA3 ++ WD Red 3000GB WD30EFRX ++ WD Red 4000GB WD40EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: INTEL Xeon E5450 C0 Harpertown 3000MHz @ 3717MHz (413x9 @ 1,336V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.C w/ Venomous X BTK II + XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: ASUS P5Q-E w/ USB 3.0 PCI-E controller
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR2-800 4x2GB (8GB) @ 826MHz -- 5-5-5-12 @ 1,85V
VGA: PALIT nVidia GeForce GTX 660 2048MB
HDD: TOSHIBA DT01ACA050 500GB
OPT: TSST SH-S223
PSU: FSP Forton BlueStorm II 400 400W Sleeved
BOX: ASUS Pentium 4 Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1



GSM: SAMSUNG Galaxy S9+ SM-G965F Midnight Black
ROM: Android Q v10.0.0 SEE
MSD: KINGSTON 128GB Canvas React MicroSDXC Class 10 U3


GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE / Alexandr
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2020., 17:48   #28
juzer vulgaris
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 40
Hvala dećki. Tako će i bit :-)
Eto frend će mi dat 2x4gb nekog Hyperfuričnog Kingstona (on ima neku Intel mbo sa 4 utora tako da će rado udomit mojih 4x2 keksa, a meni napravit ogromnu uslugu).
Poslao sam poruke prodavačima i čekam odgovore. Držite mi fige ;-)


EDIT:


Dečki, jel mi netko od vas sa pristupom na PCE tržnici može pogledati i javiti na pp ako ima nekakva FM2+ ploča (prisiljen sam tražit sa 4 ram utora jer frend sad ne bi mijenjao ram).
Njuškalo neću ni komentirat. Izgubio sam živce kontaktirajući iste. Jedno piše, a drugo se prodaje. Ako ni ovdje ne nađem bacam sve i čekam bolje vrijeme jbg.

Zadnje izmijenjeno od: juzer vulgaris. 06.05.2020. u 17:05. Razlog: Update situacije
juzer vulgaris je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na