Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 13.01.2018., 12:56   #3871
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 40
Da ne otvaram novi topic, Linux OS za minig,za sada besplatan do 3riga, Hive os.Jednostavna konfiguracija kroz web panel,ima i vnc i ssh,pristup,može i kroz gui,idu i kombinacije AMD Nvidia na isti rig.3dan u testu kod mene i fino to radi.pa koga interesira može probati,uključeni najbitniji mineri.
Mislim da je netko već spomenuo navedeni os,ali eto,ako ima novih korisnika mogu startati i probati kroz ovu basplatnu opciju https://hiveos.farm/
snhelix je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2018., 14:54   #3872
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,655
je ima majstora sa nicehash ovdje?

kako benchmarka sjebat

sad upogonio 2 nove grafe.. bencha imam od prijasnje grafe .. ali odmah tuli da je to iz drugog kompa i oce bench

i napravio .. sad malo slote selio.. opet bench .. aaaa
jel se moze kako edit fajlova pa da ne hebe toliko sa tim benchom
i ako slozis rig. i neka nicehash tjeras na tome.. pa ima da poludis sa 7-8 grafa ili nedaj bog više.. ode 3 dana na bench
dadoremix je online   Reply With Quote
Staro 13.01.2018., 16:13   #3873
livada2
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 215
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
je ima majstora sa nicehash ovdje?

kako benchmarka sjebat

sad upogonio 2 nove grafe.. bencha imam od prijasnje grafe .. ali odmah tuli da je to iz drugog kompa i oce bench

i napravio .. sad malo slote selio.. opet bench .. aaaa
jel se moze kako edit fajlova pa da ne hebe toliko sa tim benchom
i ako slozis rig. i neka nicehash tjeras na tome.. pa ima da poludis sa 7-8 grafa ili nedaj bog više.. ode 3 dana na bench

odes u setings pa u DEVICE ALGORITAMS stanes na karticu ili CPU i upisi tamo desno u BENCHMARKS SPEEDS bezveze broj i onda nema testa al onda ni nezna koji je coin isplativiji i rudari samo taj koji si izabrao
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2018., 16:31   #3874
Sn4k3
Premium
Moj komp
 
Sn4k3's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zadar
Postovi: 3,193
Citiraj:
Autor snhelix Pregled postova
Da ne otvaram novi topic, Linux OS za minig,za sada besplatan do 3riga, Hive os.Jednostavna konfiguracija kroz web panel,ima i vnc i ssh,pristup,može i kroz gui,idu i kombinacije AMD Nvidia na isti rig.3dan u testu kod mene i fino to radi.pa koga interesira može probati,uključeni najbitniji mineri.
Mislim da je netko već spomenuo navedeni os,ali eto,ako ima novih korisnika mogu startati i probati kroz ovu basplatnu opciju https://hiveos.farm/
Koristim HiveOS nekih 2 tjedna, takodjer preporuka. Par recenica iz osobnog iskustva. Instalacija je jako jednostavna, osobno sam instalira na stick jer ne zahtjeva hdd/ssd. Nakon instalacije, monitoring riga se prati kroz Web-ui... Isti podrzava ocitanje temperature svakog gpu-a, kolicinu hasha/s, hashrate watchdog, detaljne grafove za monitoring, podrzava oc nvidia i amd grafa, flashanje i sejvanje biosa, OS ima self-update (takodjer updatea drivere, kernel i minere), podrzava wifi, reboot/shutdown riga i jos dosta toga. Sve ovo se obavlja logiranjem na web-ui, udaljenim pc-om, mobitelom i sl. sto znaci jako puno ljudima koji ne drze rig tamo gdje zive ili nisu u mogucnosti imati monitor spojen da bi vidili stanje... Podrzan je i telegram bot koji javlja razne promjene po statusu riga (error, warning, info i sl. poruke po zelji). Sve u svemu OS se moze fino konfigurirati, meni zasad radi odlicno.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 13.01.2018. u 16:45.
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2018., 18:16   #3875
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,121
Citiraj:
Autor livada2 Pregled postova
odes u setings pa u DEVICE ALGORITAMS stanes na karticu ili CPU i upisi tamo desno u BENCHMARKS SPEEDS bezveze broj i onda nema testa al onda ni nezna koji je coin isplativiji i rudari samo taj koji si izabrao
Što je u nekim slučajevima i poželjno. Npr. stare R9 270/280 ne zele raditi ethash i equihash, dok se ne bune na cryptonightu. Pa bolje da rade ista nego nista
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2018., 19:10   #3876
neverin
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 52
Zašto je profitabilnost za LBC naglo pala skoro na pola? Rudarim to već neko vrijeme i vidim da je vrijednost valute stabilna i lagano raste. Težina se mogla povećati ali čudno mi je toliko odjednom.
Općenito me zanima koliko se težina rudarenja može predvidjeti, ja sam mislio da se uvijek lagano povećava i da ću vremenom vidjeti kolika je ta brzina povećanja bar približno.
neverin je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2018., 19:17   #3877
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,111
Može itekako, za par sati se difficulty može i utrostručiti, pogotovo ako je network hashrate bio mali

To se većinom događa kod coina koji su imali mizernu cijenu i nitko ih skoro nije mineao, kad skoči cijena skoči i difficulty i jako brzo više nisu niti blizu 1. mjesta po profitabilnosti
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je online   Reply With Quote
Staro 13.01.2018., 20:56   #3878
Booster
Registered User
Moj komp
 
Booster's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Virovitica
Postovi: 38
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Što je u nekim slučajevima i poželjno. Npr. stare R9 270/280 ne zele raditi ethash i equihash, dok se ne bune na cryptonightu. Pa bolje da rade ista nego nista
Odakle ti samo to, ja sam počeo sa dvije još starije HD7950, trenutno 3 još uvijek kopaju ZEC-a...nisu profitabilne kao nove ali su i dalje u plusu.
Booster je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2018., 21:22   #3879
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,867
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Koristim HiveOS nekih 2 tjedna, takodjer preporuka. Par recenica iz osobnog iskustva. Instalacija je jako jednostavna, osobno sam instalira na stick jer ne zahtjeva hdd/ssd. Nakon instalacije, monitoring riga se prati kroz Web-ui... Isti podrzava ocitanje temperature svakog gpu-a, kolicinu hasha/s, hashrate watchdog, detaljne grafove za monitoring, podrzava oc nvidia i amd grafa, flashanje i sejvanje biosa, OS ima self-update (takodjer updatea drivere, kernel i minere), podrzava wifi, reboot/shutdown riga i jos dosta toga. Sve ovo se obavlja logiranjem na web-ui, udaljenim pc-om, mobitelom i sl. sto znaci jako puno ljudima koji ne drze rig tamo gdje zive ili nisu u mogucnosti imati monitor spojen da bi vidili stanje... Podrzan je i telegram bot koji javlja razne promjene po statusu riga (error, warning, info i sl. poruke po zelji). Sve u svemu OS se moze fino konfigurirati, meni zasad radi odlicno.
Pa skuplje je od SMOS-a... trebam testirati, ali jedino što vidim da je bolje a to je WiFi koji mi niti ne treba. I možda neke dodatne poruke errora. Ugl, baš ću probati.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2018., 21:31   #3880
dfranc
Premium
 
Datum registracije: Nov 2011
Lokacija: Daruvar
Postovi: 227
dfranc je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2018., 21:50   #3881
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,867
2x gtx 1060 više daju
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2018., 22:23   #3882
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 40
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Pa skuplje je od SMOS-a... trebam testirati, ali jedino što vidim da je bolje a to je WiFi koji mi niti ne treba. I možda neke dodatne poruke errora. Ugl, baš ću probati.
Ja imam 1rig na Hive Os-u,uplatio 3$,ali mi ne troši kredite i prijavljuje još mjesta za 2slobodna riga,inače vrtim i smos i ne mislim ga mijenjati ali je i ovo fora.Pogotovo za nas koji nismo baš softverski znalci i ne znamo podesiti svaki detalj,ovakva povoljna out of the box rješenja su dobrodošla,i mogu se miješati kartice AMD i Nvidia na istom rigu tko želi.
snhelix je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2018., 22:23   #3883
Sn4k3
Premium
Moj komp
 
Sn4k3's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zadar
Postovi: 3,193
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Pa skuplje je od SMOS-a... trebam testirati, ali jedino što vidim da je bolje a to je WiFi koji mi niti ne treba. I možda neke dodatne poruke errora. Ugl, baš ću probati.
Da, placa se ako imas preko 3 riga. Mene to trenutno ne brine jer tek imam jedan
No definitivno ima svoje prednosti, probaj - mozda ti se svidi...

Citiraj:
Autor snhelix Pregled postova
Ja imam 1rig na Hive Os-u,uplatio 3$,ali mi ne troši kredite i prijavljuje još mjesta za 2slobodna riga,inače vrtim i smos i ne mislim ga mijenjati ali je i ovo fora.Pogotovo za nas koji nismo baš softverski znalci i ne znamo podesiti svaki detalj,ovakva povoljna out of the box rješenja su dobrodošla.
Zasto si uopce uplaciva ako imas samo 1 rig?
Jasno pise na pocetnoj stranici da je HiveOS besplatan do 3 riga, tek sa 4 i vise se placa...
__________________
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2018., 22:31   #3884
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,813
Jer želi podržati čovjeka koji troši svoje vrijeme na razvoj Hive-a?
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
XFX R9 270 2GB
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Logitech K750
Logitech MX Master
Logitech Z2300
Dell U2412M
Amis 2u1 VDSL 40/8 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2018., 23:03   #3885
grudobran
The boobs protector
 
grudobran's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Dwarfpool
Postovi: 100
.. ili nije detaljno čitao
grudobran je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2018., 23:22   #3886
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 40
Citiraj:
Autor Facelessone Pregled postova
Jer želi podržati čovjeka koji troši svoje vrijeme na razvoj Hive-a?
Ima i nešto od ovoga,ko zna možda se isplati u budućnosti😋,a i nije neka lova u ovom trenutku,pa je to donacija za trud autorima.
snhelix je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 08:42   #3887
Milos17
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Kragujevac
Postovi: 1
BINANCE

Pozdrav, zanima me misljenje o menjacnici Binance, da li je neko imao iskustva sa njom, kazu da je dobra zamena za Poloniex, da li se sve valute mogu slati odmah tamo i ostalo sve
Hvala unapred!
Milos17 je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 09:21   #3888
livada2
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 215
Citiraj:
Autor Milos17 Pregled postova
Pozdrav, zanima me misljenje o menjacnici Binance, da li je neko imao iskustva sa njom, kazu da je dobra zamena za Poloniex, da li se sve valute mogu slati odmah tamo i ostalo sve
Hvala unapred!
Meni je to KOMA mjenjacnica.Criptopia je za njoh svemirski brod. Zaokruzivanje na cijele brojeve bez decimlnog zareza.
Al ako oces kupit neki coin koji je izlistan samo na njoj onda ti je potpuno svejedno jeli dobra ili losa jer alternative nemas.
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 13:59   #3889
neverin
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 52
Kako se rudare valute kojih nema na mojoj mjenjačnici (Bittrex)? Registriram se na drugoj (Cryptopia) a tamo me prvo dočeka WARNING! Please do not mine directly to your Cryptopia addresses, We do not support generated transactions from pools like P2Pool etc.
a zbog toga sam se i registrirao da mogu rudariti valute za koje mi WhatToMine piše da ima na Cryptopi-i. Zanima me PIRL, ELLA, PASL.
neverin je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 14:06   #3890
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 750
Citiraj:
Autor neverin Pregled postova
Kako se rudare valute kojih nema na mojoj mjenjačnici (Bittrex)? Registriram se na drugoj (Cryptopia) a tamo me prvo dočeka WARNING! Please do not mine directly to your Cryptopia addresses, We do not support generated transactions from pools like P2Pool etc.
a zbog toga sam se i registrirao da mogu rudariti valute za koje mi WhatToMine piše da ima na Cryptopi-i. Zanima me PIRL, ELLA, PASL.
Možeš ali poanta je u tome da ne radimo svi hrpu mikro isplata na burzu. Ako šalješ svakih par dana ili jednom tjedno ne bi trebalo biti problema.
lit je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 14:11   #3891
generic
Premium
Moj komp
 
generic's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 978
Pa jel ima coin svoj wallet?
generic je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 14:37   #3892
neverin
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 52
Nemam svoj privatni wallet nego samo na Bittrexu. Tamo nije bilo problema, sve valute koje sam probao rudariti su brzo stigle i sve su bili sitni iznosi 5-10 $.
neverin je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 16:29   #3893
zvono
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: slavonski brod
Postovi: 3
Pozdrav

ima strix 1070 i mislim rudariti preko noći, rudari li netko s 1070, šta
koje wallet i software predlažete
zvono je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 17:06   #3894
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,771
Ajde iskreno, koliko si tema i postova do sad pročitao u Mining pdfu?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je online   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 17:45   #3895
zvono
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: slavonski brod
Postovi: 3
citao sam ovu temu od pocetka ali s obzirom da se isplativost rudarenja mijena zanima me sadašnje stanje, gdje krenuti
zvono je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 18:05   #3896
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,111
Od početka
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je online   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 18:10   #3897
De5tr0yer
Avocado
Moj komp
 
De5tr0yer's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Heilbronn, DE
Postovi: 7,261
Citiraj:
Autor zvono Pregled postova
citao sam ovu temu od pocetka ali s obzirom da se isplativost rudarenja mijena zanima me sadašnje stanje, gdje krenuti
whattomine.com
Odaberi 1070, upiši broj "1", imaš jednu grafu.
Stisni calculate.
Vidjet ćeš da caruje Equihash.
Skini bilo koji nvidia miner za equihash.
Ulogiraj se na bilo koji mining pool koji ti se svidi. miningpoolhub funkcionira.

U start datoteci za startanje majnera (bat skripta usually na winsima) unesi podatke sa mining poola, pokreni majner. Ako se spoji, sve si korektno napravio. ako nisi, provjeri jesi li sve dobro unio u skripti za start.

Buljo ti je htio reći da sve piše u temi, da si opalio search ili pročitao 10 stranica unazad, znao bi.
__________________
Spoiler alert!
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 18:57   #3898
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Zagreb/Split
Postovi: 577
Citiraj:
Autor neverin Pregled postova
Kako se rudare valute kojih nema na mojoj mjenjačnici (Bittrex)? Registriram se na drugoj (Cryptopia) a tamo me prvo dočeka WARNING! Please do not mine directly to your Cryptopia addresses, We do not support generated transactions from pools like P2Pool etc.
a zbog toga sam se i registrirao da mogu rudariti valute za koje mi WhatToMine piše da ima na Cryptopi-i. Zanima me PIRL, ELLA, PASL.
Ella ima web wallet.

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 20:20   #3899
zvono
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: slavonski brod
Postovi: 3
ok napravio sam wallet na jaxx i registriro se na https://ethereum.miningpoolhub.com/

što sada
zvono je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 21:10   #3900
juzernejm25
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Požega
Postovi: 23
jel tko od vas kalkulirao koliko se moze dobiti s s9 ant minerom, ako i je gdje ga nabaviti?
juzernejm25 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na