|
![]() |
#1982 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2017
|
Citiraj:
![]() ![]() ima switch na kartici kojom boje mjenjam na idikatoru rada. ima plava crvena i off. i to sam ugasio al RADEON nema. pogledacu na dvdu. thx |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1983 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Molbica. Malo sam stariji (60+). Čitam o tom rudarenju i trebao bih: neki link na neko obrazloženje šta se tu u stvari kopa, rudari, šta vaše krtice rade. računaju, blokovi, ništ ne kopčam..ne mislim se time bavit , al se u zadnje vrijeme o tome puno priča, a ja nemam pojmaaa...po mogućnosti na hrvatskom ili engleskom...
![]() |
#1984 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
https://en.bitcoin.it/wiki/Mining - evo sa wikija |
![]() |
![]() |
![]() |
#1985 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1986 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Prouči malo fraze tipa blockchain, proof of work (to je ustvari majnanje), proof of stake https://www.youtube.com/watch?v=SSo_EIwHSd4
![]() |
#1987 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() |
#1988 |
Bee-do Bee-do Bee-do, TUP
Datum registracije: Aug 2009
|
Ukratko: u stvarnosti mi ništa ne kopamo, nego zapravo naši kompovi povlače shareove, tj. dijelove nečijih transakcija (bilo koje valute u bilo koju) obrade ih i vraćaju natrak kako potvrđenu, za to se dobiva nagrada u vidu coina, a onaj čiju smo trancakciju obradili dobije transfer sredstava na svoj račun negdje....
![]() |
#1989 | |
Unregistered user
Datum registracije: May 2017
|
Citiraj:
Evo, kreni odavde... https://www.youtube.com/watch?v=_160oMzblY8 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1990 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2017
|
Citiraj:
Ovo zvuci ko da su mineri blagajnica na salteru u banci, a i dojma sam da nisi bas na "ti" s blockchainom ![]() - Ne povlacis shareove - share je samo pojam za podjelu zarade u poolu. - dijelovi nacijih transakcija - kako dijelove, ili cijelu transakciju ili nista - bilo koju valutu u bilo koju - to je exchange, mineri majnaju iskljucivo na jednom chainu, znaci iz iste u istu valutu |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1991 | |
Bee-do Bee-do Bee-do, TUP
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
![]() Istina ne znam sve o svemu i ne kužim baš sve, kolega kratos mi daje dosta novih znanja zadnjih par dana, ali ovo sve što mi ti sada objašnjavaš, kužim, samo loše objašnjavam valjda, ali svedno hvala na edukaciji ![]() ![]() ![]() @zlatko, probaj upogoniti bilo koji miner s bilo kojom valutom na svojom kućnom kompu i možda će ti ovo sve što mi trkeljamo biti shvatljivije (možda još lakše ako nađeš na YT neki video minanja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1992 |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
Molio bih vlasnike ,Sapphire RX 470, 4GB (Samsung memorija),da me prosvjetle,kako krenuti u slaganje,da se maksimalno izvuće iz njih.Dakle koji O.S.,driveri,majner ,postavke ,itd.Imam 3 komada,eventualno bih upotrebio i ,4 u 1 adapter,već nabavljen,pa stavio 3xgtx 1060,sa njima na istu matičnu,pošto ima samo tri slota za grafe.Unapred zahvalan,sad mi rade 3xgtx 1060,3gb,na nicehashu,pošto nisam baš strućnjak,majnao sam sa s7,d3,a4 dominator,što je sad neisplativo.,.Kad se to posloži ,prešao bi na GIGANTpool. Lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#1993 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Citiraj:
Mislim da je malo zeznuto kombinirati kartice ... (mislim da zbog clockanja u hiveosu,smosu) ... Moj prijedlog HIVEOS (besplatan do 3 riga),SMOS (plaća se 2$ mjesečno po rigu) ... Instalacija na stik 16GB 3.0 (neki pošteni) ... Ja minam sa claymoreom 11.7 i ok je,ali imam posebno AMD posebno NVIDIJE ... 1060 3gb - vidi koja je memorija gore i koje su točno kartice G1,WF2 ... 470 - imaš bios tu u mining grupi (vidi isto koja memorija),i ne zaboravi skinuti origigi za rezervu ... flashaj ... adapter 4u1 sam ja na smos samo stavio na ploču i prepoznao kartice i ... ... Možda sam nekaj i zaboravil,ali mislim u gro da je to to ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1995 |
Premium
|
Konaćno sam sredio rx-ice,na win 10,i idem skinuti claymore 11.7,sa megauploada.kad defender kaže da je zaražen.Gdje skinuti,i koju verziju,da je bez virusa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1997 |
Premium
|
Hvala, krenulo je,sad moram staviti wolet,za eth.Imam coinomi,bitrex,coinbase,raćune ili da napravim na eth woletu.Pošto je dual miner trebam i za decred,molim te daj mi to malo pojasni.lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#1998 |
Premium
|
Stavio samo eth wolet,i majna 1x rx 470 saphire,oko 28 Mh/s,na win 10,clajmore10,iz zida oko200w.Izgleda malo mi to, previše troši prema, 4 x 1060 3gb ,oko 400w,na nicehashu.Još moram ubaciti ostale dve.Lp Zadnje izmijenjeno od: dfranc. 17.05.2018. u 18:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1999 |
Premium
Datum registracije: Dec 2017
|
470ke obično rade oko 28 ali idu i na 30 ovisno o memoriji. A potrošnja ti je takva jer nisi undervoltao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2000 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2001 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2017
|
Citiraj:
Core clock/volt stavi 1150/900 (smanjuješ do 1100/850 ako se ne ruši) Mem clock/volt +2000/900 (frekvencija diže hash, a voltaža manje troši i manje grije) Svaka kartica je drugačija tako da ćeš trebati nekoliko puta isprobati što joj najbolje odgovara |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2002 |
Premium
|
Hvala,sad dobijam 28,7,sa manjom potrošnjom,na tvojim postavkama.Još mi samo treba,dobar mining pool?lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#2003 |
Bot Maker
Datum registracije: Dec 2005
|
Koje graficke kupiti sad? 1060 3GB ili 6GB? Nije bas toliko jeftina kako joj se crno pise? A i Expanse je tu da se kopa s 3GB jos duuuugo. 1070? Nesto se pricalo da neki ASICSi dolaze koji bi mogli posemeriti planove ovoj kartici, ali dolaze i ASICSI za Ethereum... 1080 ili VEGA? Obje kopaju coinove koje nisam dosad kopao, pa neznam bas puno sto buducnost donosi, a i ove su skuuupe. No koliko vidim i zarada je njima veca... pa nakraju dodje skoro pa na isto? Ajd pomozite, jel se isplati sad kupovat rig dok su ovi ASICSI pred vratima i nista se nezna? Mozda jedino za Monero GPU, koja je najbolja za MONERO buduci se oni bore protiv ASICS-a?
![]() |
#2004 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2005 |
Bot Maker
|
Da, to sam vidio, ali nije ni rx 580 los za Monero. No izgleda da cu prvo pokrpat ove Nvidije imam neke slobodne prostore na rigovima pa cu to ponuditi. A Vege ce doci kasnije, ipak su mi malo preskupe u ovom trenutku. EDIT: Sad sam kupio 3x 1060 3GB po jako dobroj cijeni 1500kn nove 1x 1060 6GB da popunim rig isto jako dobra cijena 2400kn 1x 1080TI - to cu koristiti na kompu, usput nek kopa 1x VEGA 56 - na sugestiju smurfa, ova ce isto kopat u kompu Kad se opet nesto izrudari onda cu prosirivat te 1080ti i vega 56 rigove... nadam se da mi je plan dobar...
![]() Zadnje izmijenjeno od: dada-as. 18.05.2018. u 16:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2006 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2017
|
Trenutno imam 8 rx570 grafa, od toga su dvije 8gb ostale 4gb i razmisljam povecati brojno stanje. Zanima me da li je pametno kupiti polovne rx570 grafe sa oglasnika koje su vec bile koristene za rudarenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2007 |
Bot Maker
|
Neisplati. Kod nas su polovne skuplje nego nove. ja narucio iz engleske dosle nove, pogledaj cjene gore, pa pogledaj koliko ter polovne kostaju. Ako su u pola cijene u redu, ako nisu onda bolje nemoj kupovat kad za 100 kuna vise imas novu. Akos e pak odlucis za polovne obavezno moraju imat garanciju, jer em su skupe pa je dobro da imaju garanciju, a razlog zasto bolje uzet nove je em isto kostaju, a i nove su nove, ove stare pitaj boga kakve su, mozda su ventilatori rasklimani i svasta nesto je moguce. ja sam kupovao i polovne i nove, i na par polovnih mi cudno zuje ventilatori, to su one lose famozne Gigabaytice 1060 6GB, ali ga vrte pa je jos u redu.
![]() |
#2009 |
Bot Maker
|
Ako pitas od kud sam kupio onda evo ovdje: https://www.scan.co.uk/
![]() |
#2010 | |
Premium
|
Citiraj:
Dali si ove kupio? https://www.scan.co.uk/products/pali...-graphics-card https://www.scan.co.uk/products/pali...-1708mhz-boost |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|