|
![]() |
#11251 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2022
|
Svi ti mobiteli koji su sposobni ekstra brzo punit kaj nemaju oni po 2 baterije? Ima neka shema sa time ... bar BBK grupacija to ima ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11252 | |||
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Btw, na temu brzog punjenja i uvjerenja da to nije štetno za životni vijek baterije ![]() Effect of Fast-Charging on Lithium-Ion Battery Performance Citiraj:
Citiraj:
već o samom korisniku i načinu na koji koristi svoj mobitel/auto/što god... |
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11253 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Samsung mobiteli - 2. dio
Nitko ustvari ne zna tocno zasto neke baterije degradiraju pri sporijem punjenju,a druge pri brzom. Neke se napuhnu nakon 2 , neke nakon 5 godina sporog punjenja, isto tako i nakon brzog. Da ides pitati bilo kojeg proizvodaca , tekli bi da je stvar korisnika i njegovog nacina koristenja punjenja i uređaja, tj. da li npr istovremeno koristenje moba i punjenja ubija bateriju i hw vise nego punjenje dok je mob ugasen ili u mirovanju. Samo teorija i pretpostavke. Ima nekih testiranja ali treba testirati raznorazne uređaje, baterije, korisnike i njihove navike itd. da bi privlizno nesto saznali ali takva testiranja ne radi nitko
![]() |
#11254 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
S20FE izgleda ima virtualni proximity, i zato mi je ekran crn kad završim razgovor. A opet nekad se uopće ne isključi kad ga približim uhu. Mislio sam da su te stvari rezervirane samo za Šaomi... Ima li još neko takve probleme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11255 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2020
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: delavi. 01.01.2023. u 23:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11257 | |
Premium
|
Citiraj:
Naravno, ista stvar je bila kod mene, ali s A52. Ljudi se žale i na drugim forumima, tu se masovno preporučuje, a osnovna funkcija na mobitelu ne radi dobro... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11258 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Također i ja imam taj problem na A52s 5G, doduše ne kod poziva nego ponekad nakon otključavanja mob misli da je približen uhu i ne dopušta tipkanje pa ga moram 2-3 puta zaključati - otključati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11259 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kažu glasine da će svi S23 imati min. 256Gb memorije https://twitter.com/AhmedQwaider888/...09137221468160
![]() |
#11260 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
od kad koristim mobitele meni pola od 128 gb dosta ![]() ali od viska glava ne boli ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11261 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11262 |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11265 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
...i upravo zato nema smisla ni prozivati nikoga, jer ljudi za svašta koriste mobitel. Ja na mobu imam virtualke i 100 GB muzike primjerice, a kamoli još videa, slika, dokumenata....
![]() |
#11266 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Meni je recimo zao sto opcije sa 64GB memorije vise ne postoje u flagship svijetu jer bi takav mob bio valjda i malo jeftiniji. Sav storage mi je na NAS-u ili cloudu. Al sto je tu je.
![]() |
![]() |
#11269 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11270 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() Ponekad radi dobro, a ponekad moram power tipkom on/off da bi opet proradio. I još gore, prekinem razgovor, ekran crn, pa uključim ekran da mogu prekinuti poziv... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11271 |
Registered User
|
Točno se to meni događalo na Mi9. I još mi se sam znao paliti bezveze nakon razgovora. Na S20FE ništa od toga. A niš, dobro je znati i izbjegavati mobove s takvim senzorom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11272 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2017
|
Citiraj:
https://www.ebay.com/itm/255558465225? Od prije mi se na starom mob znao 3.5 mm jack za slušalice napunit prasine, još mob nosim po džepovima od hlača, pa bi pokusao izvući iglicom to minijaturno klupko prašine. Tako da će i taj poklopac dobro doći. Port za punjenje kazu na ovoj temi da zna bit problematičan. Nasreću nisam imao taj problem u ovih par tjedana korištenja. Pošto imam debelu nilkin masku čep iz 3.5 mm ne mogu izvadit van bez skidanja maske jer je tu vrlo uski kruzni otvor, ali ovaj preko porta za punjenje ide van-unutra bez problema, otvor za usb-c u maski je puno širi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11273 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
uštekam danas svog A52s, veli sporo punjenje, odaberite drugu opremu za brzo punjenje, 37h do 100% (mob bio na 3% baterije) uštekam ponovo, brzo punjenje, 1h i 30min do 100% ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11274 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11275 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
Pozdrav ekipa, evo da probam ovdje s pitanje da ne otvaram posebnu temu. Dakle problematika je sljedeća: nabavio sam novi(ji) mob i htio bih prebaciti kompletan Viber i Whatsupp history chat (uključujući i sav media sadržaj dakle slike i videiće) sa starog mobitela (Samsung S8) na novi (Samsung S21 ultra). Najčešći tutorial koji sam našao jest da napravim backup na Google drive sa starog moba i onda napravim restore na novom mobu. Probao sam to, ali mi ne napravi to kako treba pogotovo što se tiče media sadržaja a uz to, taj restore traje cijelu vječnost. Ima li neko alternativno rješenje, program ili nešto treće što će olakšati taj posao? Ono što znam (tj pretpostavljam) da je bitno jest da se aktivacija viber accounta na novom mobu vrši tek kad ubacim sim karticu iz staroga u novi mob jer prije toga ne mogu pokrenuti viber na suho da tako kažem. Btw, Samsung smart switch isto ne napravi to kako treba. Any auggestions?
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#11276 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
I viber i whatsapp backupovi mi imaju po 4-5 GB svaki i sve uredno prebacuje. Tu imam chatove unazad nekoliko godina i sve mi je bilo vraceno kada sam prije dvije godine radio restore. Kroz tjedan-dva cu morati proci kroz isti taj proces na svom i zeninom mobu pa mogu javiti kako je proslo. Da je sporo, o da, jaaako je sporo. Preko noci bude gotovo. Stvar je jos sporija ako u isto vrijeme restoras backup i podesavas mob, instaliras appove itd...
![]() |
![]() |
#11277 | |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() može, javi kako je prošlo, baš me zanima... Whatsapp mi nema toliki backup ali Viber ima popriličan, čekati ću da završi, upravo sam u procesu ![]() Samo da se razumijemo, napraviš backup na starom mobu, prebaciš karticu u novi, instaliraš aplikaciju i onda napraviš restore? jel to ta procedura?
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11278 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Viber je najlakše otvoriti na kompu, sinhati sa starim mobom, a onda novi mob sinhati sa kompom.
![]() |
#11279 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Sent from my 2112123AG using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11280 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Inače sam sad za novu godinu isto radio restore (S8 -> S20 FE 5G) , sve uredno prebacilo. Inače smart switch prebaci Viber i WhatsApp folder sa starog na novi mob tako da ti ta mapa ostaje. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|