|
![]() |
#8311 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Joj boohoo. Otvori developer options, stavi sve animacije/tranzicije na off i A40 prodiše. Svaki Samsung prodiše nakon tog jer su cijeli OS ubili s tim svojim tranzicijama. Brate mili, naporan si više sa svojim razlikama u milisekundama i prozivanjem svega što nije top model sranjem.
![]() |
#8312 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Trzalo je i na S9 u početku izlaska. Nizozemska tuži Samsung zbog podrške nadogradnje. A Samsung dalje štanca modele raznih imena i boli briga za ekologiju. Отправлено через Pixel |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8313 | |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Pitanje je kolko će to dugo trajat ... kinezi napadaju sa svih strana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8314 | |
Barveraj
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Ban nisi dobio sigurno za A40 tako da se nećemo lagati. Možda si od admina dobio read-only na mobitel sekciju, ali to nisi dobio ni zbog Samsunga ni zbog A40, već vjerojatno zbog svog finog i kulturnog ponašanja prema sugovornicima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8315 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Nevezano za Samsung, ali me čudi kako USA i EU nisu u pogledu ekologije napravili nešto po tome. Naime, gotovo niti jedan današnji mobitel ne dolazi sa zamjenjivom baterijom. S obzirom na milijun ekoloških i "ekoloških" nameta i regulacija te činjenicu da praktički 100% populacije ima mobitel, pravo je čudo da se proizvođačima to tolerira. Tu bi definitivno države trebale intervenirati i tražiti da proizvođači drže zamjenske djelove bar 5g, te da su baterije user replaceable jer su današnji mobiteli već "dovoljno dobri" za veliku većinu ljudi i dosegli su tehnološku zrelost, te ukoliko bi bili softverski podržani i s izmjenjivom baterijom, definitivno bi se dulje koristili i manje zagađivali okoliš.
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 29.01.2020. u 12:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8316 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Meni je opravdao trošak. Netko tko planira kupnju, valjda će isto odvagnuti želje, potrebe, svoju platežnu moć i koliko ga briga za tuđa mišljenja. Vrijedi za apsolutno svaku kupovinu svega ikad. U ovom slučaju: 1. Želja - da nije tacna i da liči na nešto 2. Potreba - Dual SIM i odvojeni mSD utor 3. Do 2000 kn, keš only 4. Nimalo A40 - checks all the boxes Svatko ima svoj popis, ali glupo je nešto proglašavati sranjem ako ne odgovara tvojem.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 29.01.2020. u 12:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8318 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Nikad mi nije jasno sta bi taj "fix" gasenja animacija trebao postici. Ono malo sto dobijes u ubrzanju startanja aplikacije izgubis u percepciji jer vidis kako se aplikacija ucitava i sve "stoji". Tijekom koristenja aplikacija ionako nema efekta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8319 | ||
Banned
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Za te pare dobiš Xiaomi koji leti naspram tog krampa, bolji phone, imaš redovite updatee jedino kaj možda nećeš dobit je AMOLED zaslon al kome to treba kad je telefon koma. Jeidno kaj vredi od Sasmung je S serija i tu su počeli petljat i gurat ona smeća od EX-a dok se amerima i dalje plasira prvokalsna roba. Ipak su im oni omogućili da zadrže vodeću poziciju. Al opet za te pare kupiš OP koji je Ferrari za te krampove. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8320 | |
Barveraj
|
Citiraj:
![]() ![]() Dobiješ AMOLED zaslon u Mi A3. 720P ali nije tako grozan kako se piše. Čak prihvatljiv. 2-3 dana baterija, ekran na 80% svjetline i 2 SIM kartice u njemu. Mobitel nakon 4 mjeseca radi glatko kao i prvi dan bez greške. I zakaj si tak nabrijan ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8321 |
The mighty pirate
|
Gledam Xiaomi temu, tamo se pak nekakve optimizacije moraju isključiti da bi dobio telefon koji radi kako bi trebao. Xiaomi leti, Xiaomi je bolji, ima redoviti update... Ok, i? Leti... s optimizacijom ili bez? ![]() Bolji...kako kome i po čemu Redoviti update? Čega? Što mi treba updateati ako sve radi ok? Nisam našao Xiaomi s AMOLED ekranom, da je unutar 150mm i da ima Dual SIM i dedicated mSD. Ako nađeš i neki drugi mobitel, da ima te karakteristike, a da je po tebi bolji, javi koji je i koliko košta. Otvoren sam za sve opcije, a ionako mi uskoro ističe ugovor na službenom broju. Gledam što uzeti i ne nalazim, a ovo nije puno što tražim. Da ti olakšam posao, ovo je sve što odgovara tim uvjetima. Nađi bolji. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 29.01.2020. u 14:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8322 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Samsung je Samsung, samsung ima ime, reputaciju.. Doduše, sad su ipak vremena drukčija i sad je potrebno nekaj više od samog imena za kupnju smartfona.. Preveliki broj kupaca oprašta greške samsunga pa i zbog toga potonji može kiksat kak hoće i kolko hoće, naravno doći će i tomu kraj, osim ak samsung ne okrene ploču i počet pratit tržište.. Ak se ne varam samsung je vodeći, al za vratom mu dišu hrpa ambicioznih kineza koji će nudit sve što i razvikani, naravno, po manjoj cijeni.. Al evo, S20 serija je pred vratima, živo me zanima ovaj najmanji model kaj bu to sve nudil u paketu, za kolko ono € skuplji neg prethodni model. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8324 |
Barveraj
|
Ponavljam, Mi Ax serija nema tih problema ![]() Ali slažem se da Xiaomi nije ni blizu Samsunga kao branda, niti će ikad biti, niti su u istom ratu. Razlika se smanjuje ali jebe se Samsungu oće Mirko iz Lazarevca kupit A40 ili RedmiNote8 dok flagship S20 u svim svojim varijantama bude imao 100+ milja komada prodanih u 2020 godini. I samim time se neće i ne može osjećati ugroženo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8325 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Poco F1 na njušci 1200-1300kn 😁 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8326 |
Barveraj
|
Vidi, uspoređivanje cijena je više manje bezveze jer svatko iz svog kuta vuče svoj argument da bude u pravu. To je kao kad je mene Tvrdara pred 4 godine uvjeravao i nagovarao kako je bolje kupiti Huawei P9 nego S7 i da zašto ne uzmem P9 i ušparam lovu jer je S7 jako puno debelo skuplji a ne vredi ratlikr. A S7 sam platio 800 kn novi zapakirani. Za te novce nisam mogao kupiti niti Xiamojevog midrangera u dućanu jeltako ![]() Tako da uspoređivanje cijena je bezveze i nije nikakav oslonac koliko koji mob vredi/ne vredi jer 20 ljudi može imati 20 načina nabavke mobitela, a samim time i 20 različitih cijena istog uređaja (pretplate, njuškala, firme, dućani na rate...). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8327 | |
49%winner
|
Citiraj:
Trziste je prezasiceno, prodaja u najboljem slucaju stagnira, a jedino sto mozes prikazati kao plus ne bi li uzdignuo svoj brand je visa cijena proizvoda pretocena u kvartalno izvjesce kao nekakav profit i sl. zelena brojka. Dobro si rekao, jebe se Samsungu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8328 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Sad ce ispast da sve (velike)proizvođače zapeče pimpek za mobile diviziju ![]() Mislim da nije tako, vec je to samo slučaj kod velikih koji imaju 0,xx% trzisnog udjela (Sony/LG) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8329 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako neko iz svog kuta meni kaže da je A40 njemu super,ok. Ali taj nema pojma o ničemu. A40 ne vrijedi više od 100€, ali je Samsung, pa automatski to košta 200€ 😁 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8330 |
49%winner
|
Nema to veze s marketshareom. Udio mobilne divizije u sveukupnom poslovanju Samsunga je kap u moru. Utrosak na R&D za mobilnu diviziju vjerojatno jednako prati krivulju. Nije mi vrag dao mira, znam da sam negdje citao o tome pa sam nasao jedan od videa. Mislim stvarno ima smisla kad vidis sve na "papiru", a sad... Zasto Samsung ima toliki marketshare - vjerojatno je rasturao u proslosti. Zasto Jozo danas kupuje Samsunga, a ne Saomija, to je mozda vise pitanje za psihologe ![]() https://youtu.be/k05Q1k4A5ls
![]() |
![]() |
#8331 |
Barveraj
|
E vidiš, to je isto ono što Xenon kaže - jedno fino i kulturno objašnjavanje da su ljudi u krivu sa argumentom "ja sam u pravu jer eto to sam ja", a onda ako se ode dublje i žešće te se dogodi kakva nedajbože sankcija, onda bude "dobio sam ban jer vređam omiljeni Samsung" ![]() Jel vas 2 vidite što pišete? ![]() Da se ne shvati ovo kao pretnja neka, samo vam skrećem pozornost na korespodenciju nakon koje se donose krivi zaključci. Ja isto ne bih kupio ni A40 ni A50... nebi kupio niti jedan A model sebi, ali to ne znači da oni koji ih kupuju su neznalice i idioti jer eto, mi znamo bolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8332 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
@DrugBrko plz mu dopusti da mi odgovori... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8333 |
Barveraj
|
Ko ga drži ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8334 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne kažem da je svaki Samsung neisplativ i loš, ali cijela A serija me bode u oči.Kupovanje A klase Samsunga je neznanje. Čemu kupit A50, ako možeš ubosti S9 s garancijom na njušci?! Ja bi radije uzeo polovni S8 ili S7 nego A40... Sad udrite 😁 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8335 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Za tebe su neisplativi i precijenjeni. Ako netko trazi kao sto si napisao lijep dizajn, ekran i pise samsung njemu/njoj je taj mob tip top. Case closed Ne kuzim kaj te briga kaj netko kupuje. Tebi ni iz džepa ni u džep. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8336 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Gledam S9, S8, S7...dimenzijama pašu, ekran paše...ali nema ključnu stvar; 2 SIM i mSD slot nego mSD dijeli SIM2. Kraj priče. Može biti najbolji na svijetu, meni je smeće jer ne zadovoljava bitan kriterij. Eto, neznalica sam jer je A40 JEDINI dostupan uređaj koji zadovoljava te 3 stvari. Nitko sretniji od mene da postoji takav Sony, LG, Xiaomi, Nokia ili bilo koji drugi Koronavirus mobile uređaj, pa da imam izbora. Nemam, imam A40 i sve stvari koje mi trebaju obavlja zadovoljavajuće brzo i pouzdano. Kraj priče Imam službeni Mate 20 Lite koji stoji u ladici jer ne zadovoljava nijedan kriterij. Je li bolji od A40? Meni je beskoristan, smeće, jel ![]()
![]() |
![]() |
#8337 |
Banned
Datum registracije: Mar 2017
|
A ja bi radije uzeo neki novi Alcatel ili Vivax nego bilo koji polovni Samsung "S" kojeg je netko držao na svom masnom uhu i dirao prljavim prstima. Nepojmljivo mi je koristiti polovni telefon... čisto da vidiš kako smo svi različiti. I daj pliz kani se priče šta je isplativo jer taj pojam ne postoji kad je odabir mobitela u pitanju. Sve što obavi mobitel od 7000 kn će obaviti i onaj od 1500 kn, tako da pričati o isplativosti je idiotizam sam po sebi. Izbor je prije svega subjektivan, a ne da ljudi nisu upućeni, modeli A40, A50, A70... se prodaju jako dobro što znači da su kupci zadovoljni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8338 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
Zaboravljate još jednu stvar. Navika na software. Netko tko je imao Samsung uređaje godinama želi slično ili isto iskustvo korištenja. Nešto kao ekipa koja je na iPhone. Te ljude ne interesira da li je tamo nekakav xy brand bolji za iste novce. Poslano sa mog SM-N975F koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#8339 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
Joj pa obrises vaticom i medicinskim alkoholom mob i rijesen problem. Ja patim na cistocu nekih stvari pa redovno brisem mobove alkoholom i sve super mozes ih lizat dan i noc kak su cisti. Nez kaj ste zapeli za taj A40 pa nije tolko smece nego je samo ok mob za nezahtjevne korisnike. Da su mi bar dali samsunga sluzbenog i to tak neki a40 il a50 jos bolje iako je veci, al dali su mi ćajomi tesku cigletinu low end koja samo smeta pa sad moram furat 2 moba jer nemre s10e trunut doma. Jedino se mi zalimo tu da je nesto lose ak nije skupo i dobar specs. Kak se neki ne zale na mobu od soma kn. Njima je to vrh i svi sretni, a kad im kazes da imas top mob (ili jedan od njih brdo koji su u vrhu) il kolko si dao za mob, ti ljudi misle da si poremecen.
![]() |
#8340 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|