|
![]() |
#13711 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Da li tražite raskid ugovora samo ili raskid usluge? Ja bi se htio riješiti samo ugovora, a da nastavim sve korsititi do sada. Ne znam kako gledaju na to.
![]() |
#13713 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Problem je što onda vjerojatno ne mogu dobiti 6 mjeseci besplatno ako opet idem na ugovor jer je to za nove korisnike a ne postojeće. Mislim da neću ništa radit, a na to su očito i računali ovi u A1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13715 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13717 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Zna netko koji ip range a1 koristi za cgnat? Ne znam jel koristi sluzbeni 100.64.0.0 do 100.127.255.255 ili pak koristi neki drugi range. Imam problem na 2 lokacije, obje su na kabelskom internetu. Slozen port forward uredno ali nista ne prolazi sta god da podesio. Na prvoj lokaciji imam mikrotik ruter iza a1 (slozen dmz), a na drugoj koristim njihov ubee. Nisam jos zvao a1 da provjerim jel upaljen cgnat, al to je iduci korak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13719 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 01.02.2023. u 14:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13720 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@Cuky Ako je na WAN strani origigi routera ip u nizu od 100.64.0.0 do 100.127.255.255 onda i jesi iza CGNAT - a. Skoro pa po defaultu budeš iza CGNAT - a, tek ako tražiš (i odobre) te maknu sa njega, tj. dobiješ javnu ip adresu na WAN strani. Tek kada to odradiš i dobiješ javnu ip adresu ide Port Forward za šta ti već treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13721 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Hvala decki. Ma jasno mi je sve oko cgnata samo nikako nisam uspio upogonit port fw. Identican ruter kod mene doma, uredno radi port fw. Donesem na drugu lokaciju i nece. A wan adresa koju dobijem je u rangeu 109.60.111.xxx pa me zato zanimalo da nije neki drugi range u pitanju za cgnat kod a1. Ocito je onda nesto do njihovog rutera (neki novi tehnicolor) na kojem nit dmz nit port fw ne rade kako treba, sta god i kako god podesio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13722 |
Moderator
|
Ma i taj 109.60.... je vjerojatno isto cgnat, vidi na guglo da sad ne tražim / kopiram koje ip v4 su javne a koje su pvt u sva 3 poola. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13724 |
Premium
Datum registracije: Jun 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13725 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13726 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Došla mi televizija sa servisa, LG. 50uk6470plc. Kada god stavim 4K rezoluciju na novom A1 Kaon prijemniku, ima lošiju sliku, konkretno boje su tamnije i nije toliki raspon boja. Probao podešavati HDR postavke, isto. Boja je normalna kada spustim na 1080p. Zvao A1 i kažu mi da kupim HDMI kabel za 4k što mi je malo glupo, sada koristim onaj koji su dali uz prijamnik. Je netko imao ovaj problem?
![]() |
#13727 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Ne bi vjerovao, ali imao sličan problem na monitoru za PC, rezolucija nije ni 4K nego 1440p, ali kvaka je u refresh rateu, odnosno loši HDMI kablovi jednostavno nemaju propusnost (bandwidth) za išta više od 60Hz pa slika pati. Ako možeš probaj posuditi bolji HDMI kabel.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13729 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2019
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13730 |
Premium
|
ovako.. trenutno placam tocno 200kn, samo internet, kabel 1000/100... sto po svemu procitanom je previse zar ne? ugovor mi istice 20.4., i dobio sam obavijest da mogu raskinut bez naknade zbog onog clanka o mozebitnom poskupljenju... e sad, ja ne bi raskinuo, al bi se rado docepao onog 50" samsung tv-a za nove korisnike za 10 (ili 15) eur mjesečno i ostavio sve kako je...ili cak snizio cijenu pretplate ako se moze, njihov sam korisnik jos od bneta sta mi je radit pls? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13731 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Raditi ću neki razmještaj po kući, nove ormare i tako. Naravno morati ću router micati i coax kabel će mi biti prekratak. Mislim i kablove uštemati u zid, u neki bužir staviti, pa zagipsati. Postoji li mogućnost da mi dođe njihov tehničar pa provuče novi kabel i postojeću instalaciju izmjeni ili će me tražiti dobre pare za to? Ako ću sam to raditi, mislim nije mi problem, ali one "spojnice" za coax iz chipoteke mi ne ulijevaju povjerenje, one šta se navrnu, nikako mi to ne bude čvrsto. A kako mislim u zidu to imat volio bih da sam siguran a ne poslije se jebat sa izvlačenjem i provlačenjem. Ima tko kakav prijedlog nekih boljih spojnica? Ovakve sam koristio i to mi je drek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13732 |
Moderator
|
To su normalni i std. F konektori, trebaš naći one koji odgovaraju coax kabelu kojeg koristiš, ima ih za fi 5, 6, 7, kada staviš pravi onda čvrsto stoji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13733 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13734 |
Registered User
|
vlatko27@ Ja sam koristio ovaj kabel https://shop.kerman.hr/Katalog/Detal...-A-klasa,-crni ove konektore https://shop.kerman.hr/Katalog/Detal...,-push-izvedba ali za njih trebaju i ova kliješta https://shop.kerman.hr/Katalog/Detal...RG11,-KOKA2xxx Sve to košta, ali je nešto najbolje što možeš napraviti. Ako ne, pogledaj ovdje neke druge mogucnosti https://www.ms-zagreb.hr/hr/proizvod...konektori-.htm https://shop.kerman.hr/Katalog/RobeView?g=4754 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13735 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Hvala ljudi! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13736 | |
Premium
|
Citiraj:
a nemam pojma, placao sam 169kn 200/20 i rekli da je 30kn vise povecanje na 1000/100, ocito sam preplacao sve ove godine ![]() ne mogu nikako izbjec da nemam pauzu u internetu? ako se strpim do 4tog mjeseca i istekne mi ugovor? pa napravim novi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13737 |
Registered User
|
Nije mi jasno što se tice cijene, jer je sve na netu. Dapace to su pune cijene bez popusta na vjernost (ajmo to tako nazvati). Ne možeš izbjeci, jer i ako ti istekne ugovor, samo produžuješ stari, a ovo je popust za nove korisnike. Zadnje izmijenjeno od: Stipest. 06.02.2023. u 15:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13739 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13740 |
Premium
|
evo, upravo mi poslali mail da ako produzim mogu imat kameru za 1kn.... pa kad sam isao u postupak produljenja, bio je i tv u izborniku za 11EUR mjesecno... i kao imam popust 10kn, i opet je ispalo 198kn (plus 11eur tv)... |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|