|
![]() |
#5941 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Samo da updatean 3060ti/formd t1/riser situaciju za slucaj da netko u buducnosti searcha temu. Rjesenje je bilo u biosu namjestit 2 PCIE related postavke sa auto na 3.0 i sve radi ko sat. Hvala na pomoci i savjetima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5942 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Obzirom da si gledam računalo nadograditi sa RTX 3060 karticom imam pitanje vezano za karticu i napajanje. Imam 500W Bronze CoolerMaster napajanje iz 2015. te me zanima da li je to dovoljno za RTX 3060 (obična, ne Ti). Ostatak računala je pod "moj komp". Hvala na odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5945 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Evo malo mojih iskustava s 3070. Undervoltao sam svoju Gigabyte Gaming OC 3070 na 900mV, u igrama 56°, hotspot 72° na 100% loada, ventovi na 75%. Jezgra na 2010MH, memorija oc-ana za 800MHz. Kućište otvoreno, uz copper mod s 0.3mm limićima bakra za hlađenje memorije. Prvo sam išao s 0.5mm limićima ali su bili predebeli za dobar kontakt hladnjaka s jezgrom pa pretpostavljam da su 0.3mm idealni. Kartica nema senzor za temp memorije pa ne mogu provjeriti stvarnu učinkovitost copper moda (prije i poslije). Neki jači modeli 30X0 imaju odojene heatsinkove za jezgru i memoriju što olakšava stvar kod copper moda u smislu idealne debljine limića. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5946 |
Premium
Datum registracije: May 2019
|
Može jedno glupo pitanje..Frend ima rtx 3060 sa 12gb rama, lik igra na 1080p i sve na max detalje i kaže da se njemu cini da kad gleda videe na youtube od igrača koji imaju 3080 grafičke i iste postavke kao i on na 1080p da je kod njih grafika bolja, ljepša..jel ima smisla to što govori? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5947 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5950 |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Feb 2008
|
A moguce i da je video malo dodatno izproduciran sa jacim kontrastom i zasicenijim bojama pa mu se cini bolje. Ne treba reinstalirat drivere nego nek ih samo resetira na default postavke. Najvjerojatnija mogucnost je da mu se krivo cini... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5953 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5954 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Meni je mali od sestre lani, preklani, uzeo novi komp. Kad su grafe bile skupe. Uzeo mislim 3070 ili 3060Ti, puno je dao, uglavnom. Slagali kod mene. I dodjem ja do njih nakon par miseci, sjednem za komp da pocirim kako se ponaša, vidim sve steka, kad ono HDMI spojen na iGPU 😁 Htiovdam ga zadavit. Ja sam onda imao 1070 ![]() Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5955 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Zapela mi za oko jedna Asus TUF RTX 3070 grafulja samo se bojim da je radila u miningu. Kupljena je 05/2021 te može li biti oštećena ukoliko se rudarilo s njom? Ne znam na što i kako pripaziti, tim više što sam ja u ZG, a prodavač je iz Dalmacije. Thanks.
![]() |
#5956 |
Premium
|
Ja bih upitao prodavača je li mijenjan bios kartice i je li na njoj originalni bios. Druga stvar je stanje ventilatora, par sati gaminga naspram 24h rada je velika razlika po tom pitanju. Stvar je u tome da je to "na daljinu" teže provjeriti. Trebali bi ići lako i ne imati "lufta" oko osi vrtnje. Treća stvar su temperature odnosno stanje paste i termalnih podloga (pad-ova) te ako ih treba mijenjati, gubi li se eventualna garancija. Ovisi, obzirom na datum kupnje mogla bi biti u ok stanju ako je i rudarila. Pitaj prodavača oko tih stvari i ako može izvrtiti benchmark i snimiti video temperarura pa kako vrti ventilatore, idu li glatko lijepo. Provjeri prvo kolike bi trebale biti temperature kartice pod opterećenjem da znaš usporediti. U prilog kupnji ide činjenica što je to među boljim modelima 3070 te ima bolji hladnjak. Ova kartica bi trebala imati naljepnicu na jednom od 4 šarafa kojim je pričvršćen hladnjak te ako je oštećena, (ako je kartica otvarana) gubi se garancija. Zadnje izmijenjeno od: elzel. 23.01.2023. u 08:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5957 |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
Na nVidia karticama se ne mijenja BIOS Zapravo ti je najbitnije da ima račun/garanciju i da nije bila otvarana Imam nekoliko 3070 TUF-ica i s obzirom da je jako dobro hlađenje ventovi se ne vrte jako tako da bi trebali biti ok
![]() |
#5961 |
Premium
|
Slažem se s kolegom maXonjom. ...jer ima tu dosta faktora... npr. Ako su mijenjani thermal pad-ovi, jesu li stavljeni korektne debljine svuda gdje treba... Ali da ne idem previše u detalje, mislim da kolega ima dosta navedenih parametara promisliti kod odlučivanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5963 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Koji benchmark da se izvrti i što bi on trebao pokazati? A i temperature može fejkati. Ili zažmiriti pa uzeti. Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk
![]() |
#5964 |
Premium
Datum registracije: Sep 2019
|
Puno manje je optrećena rudarska gpu od gamerske koja je overklokirana i furmark i 3dmark odvrtiti i ako nema artifakta... uzeti |
![]() |
![]() |
![]() |
#5965 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
A kad si vec zapeja. 3/4 minute nek ti snimi Valley i Superposition benchmarka sa time da mu je afterburner upaljen tako da vidis brojkice lajv kakve su (temp i ostalo) Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5966 | |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
Citiraj:
Ma ako su račun/garancija valjani i ako je naljepnica na šarafu, uzimaj Doduše, ima u Osijeku Palitove GamingPro i GameRock OC 3070 Ti po 500 eura pa možda da i na to baciš oko s obzirom da nije velika razlika u cijeni Naravno, opet stoji ovo za račun/garanciju (piše da je kupljeno u 2. mjesecu i da ima račun/garanciju)
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|