Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 16.11.2017., 11:39   #7051
spilice
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Split
Postovi: 17
Može li se daljinskim od Kaona paliti i gasiti TV ?

Jučer mi je tehničar aktivirao 3D paket i uključio famozni HDMI CEC ili kako se već zove, ali kad idem ugasiti TV preko daljinskog ugasi se box, ali ne i TV, odnosno, ekran TV-a bude crn jer, naravno, boks ne radi, ali TV nije ugašen ??

Treba li još što napraviti i u postavkama TV-a ?

Hvala :-)
spilice je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2017., 12:24   #7052
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 655
Za upravljanje TV-om koristis zadnja dva reda gumbi na daljinskom od Kaona.

Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2017., 13:21   #7053
spilice
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Split
Postovi: 17
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Za upravljanje TV-om koristis zadnja dva reda gumbi na daljinskom od Kaona.

Koji fejspalm

Hvala Cilim.
spilice je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2017., 14:48   #7054
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,956
Za zajedničko upravljanje zavisi o pameti pojedinog TV - a,
npr. Samsung + uključen HDMI CEC zajedno pali ili gasi Kaon i Tv sa On/Off tipkom na daljinskom Kaon - a.

Druga situacija (također uz uključen HDMI CEC) je kada pališ Tv na njegovom daljinskom onda se pali i Kaon,
a gašenje ide obrnuto tj. gasiš na daljinskom od Kaon - a a gasi se i Kaon i Tv.

Treća varijanta je kada navedenih 6 tipki na dnu daljinskog od Kaon - a i ako nisu "proradile same" uz pomoć HDMI CEC je da ih se isprogramira.
Kako se to radi smo davno napisali u temi > http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=4309
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2017., 18:55   #7055
spilice
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Split
Postovi: 17
Hvala Nikky,ova zadnja varijanta je bila na kraju.
spilice je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2017., 22:44   #7056
WindEmperor
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: CRO
Postovi: 66
Jucer sam presao 250GB uploada i jos nema nikakve obavijesti niti smanjenja brzine. Eto ako koga zanima.
WindEmperor je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2017., 11:28   #7057
yaya
Premium
Moj komp
 
yaya's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,001
Dal mi se isplati uzet 3d i HBo paket u bnetu?..doslo bi me 259 kn produljenje ugovora
yaya je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2017., 15:27   #7058
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 664
A to moraš sama odlučiti. Ako ti je već istekao ugovor, pogledaj ponudu od VIP-a. Oni ti sad imaju bolju ponudu, a ista je firma i ista je mreža. Možda ti zamjene STB i router( iako dobiješ iste), ali ti u biti sve ostane isto.
Stipest je online   Reply With Quote
Staro 20.11.2017., 17:55   #7059
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,956
Polako kolega, budimo teh. precizni
Je ista "krovna" kompanija ali coax je jedno a bakar drugo.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2017., 19:19   #7060
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,154
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Polako kolega, budimo teh. precizni
Je ista "krovna" kompanija ali coax je jedno a bakar drugo.
I Vip se spaja preko coax-a
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2017., 20:06   #7061
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,956
Imaš VIP - B.net na coax - u,
imaš VIP koji preprodaje bakar (parica).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2017., 20:55   #7062
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,154
Dobro, ali ne razumijem što onda s ovime misliš:

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Polako kolega, budimo teh. precizni
Je ista "krovna" kompanija ali coax je jedno a bakar drugo.
@stipest je rekao da se prebaci na Vip kabel što naravno može. Ne znam kakav bakar spominješ?
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2017., 21:04   #7063
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,956
Samo sam dao napomenu da obrati pažnju na taj "detalj" coax vs parica.
Osobno sam doživljavao veselje na terenu jer bi došlo do zabune / zamjene to dvoje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2017., 21:07   #7064
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 664
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Polako kolega, budimo teh. precizni
Je ista "krovna" kompanija ali coax je jedno a bakar drugo.
Mislio sam na to kad već ima B-net, da ima coax, a samim time da može od VIP-a uzeti isto. Ali u pravu si, trebalo je to naglasiti. Ne znaju svi to.
Znaš li je li se kod prebacivanja B-net- VIP ( preko coaxa) mijenja STB i router i jeli ostaje upaljena analogija u kabelu?
Stipest je online   Reply With Quote
Staro 20.11.2017., 22:00   #7065
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,956
Jedna oprema se koristi na parici a druga na coaxu.
Ako se vodi kao novi / drugi korisnik dobit će drugu opremu ali isti kiki (TC7200 + Kaon).
Analogija ostane al dokad nezna se.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2017., 22:36   #7066
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 655
Jedan njihov serviser je nedugo na jednom drugom forumu naveo da postojecim korisnicima zasad ostaje analogija (nezna se koliko dugo), ali da novi korisnici vise ne dobivaju analogiju, samo digitaliju.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2017., 11:05   #7067
yaya
Premium
Moj komp
 
yaya's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,001
Imamo koaks da i nisam uzimala paket , ostala sam i dalje na istom, al placam 50 kn manje , eto..
yaya je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 08:53   #7068
Hrconja
Premium
Moj komp
 
Hrconja's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,288
Bok ljudi. Može li netko uslikati svoje postavke za Wifi u technicoloru.

Imam 120 megabita a dobivam samo 15-25ak megabita na wirelessu ?

Nažalost ograničen sam na 2.4 radi jednog uređaja koji ne vidi 5GHz
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Hrconja. Jučer u 09:04.
Hrconja je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:12   #7069
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,956
Možeš se igrat pogađanja i izvući koji Mb više. Ne zaboravi da i klijenti utječu na ukupni rezultat.
Alternativa je ulaganje u neki dual - band AP / Router sa vanjskim antenama, govorili smo o tome u x tema pa potraži.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:22   #7070
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 664
Hrconja@ nečeš ništa puno dobiti. To je to od Tehnicolora na wirelesu. Drugo riješenje ti je opisao kolega Nikky.
Stipest je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:51   #7071
Grunf_TNT
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8
Citiraj:
Autor Hrconja Pregled postova
Bok ljudi. Može li netko uslikati svoje postavke za Wifi u technicoloru.

Imam 120 megabita a dobivam samo 15-25ak megabita na wirelessu ?

Nažalost ograničen sam na 2.4 radi jednog uređaja koji ne vidi 5GHz
Mozes enejblati WMM (pod wireless menu mislim da je).
To bi trebalo moguciti 802.11n pa ak imas klijente koji podrzavaju 802.11n mozes furat do 100Mb na 2.4Ghz.
__________________
The Answer to the Great Question Of Life, the Universe and Everything Is...
Forty-two
Grunf_TNT je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 16:49   #7072
frulex
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 475
Citiraj:
Autor Hrconja Pregled postova
Bok ljudi. Može li netko uslikati svoje postavke za Wifi u technicoloru.

Imam 120 megabita a dobivam samo 15-25ak megabita na wirelessu ?

Nažalost ograničen sam na 2.4 radi jednog uređaja koji ne vidi 5GHz
Nije li to malo premalo? Ja inače dobijam 42/43 mbit na svim uredjajima, no nisam jos stigao provjeriti svih 5-6 uredjaja koji se spajaju dal podrzavaju 5GHz da napravim prelaz.

Sent from my Mi Max 2 using Tapatalk
frulex je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:41   #7073
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 664
Je premalo,ali tako je kako je. Većini je tako . Meni je oko 30 Mbit/s ispred routera sa signalom 100%. Na 5 Ghz je 120 Mbit/s, ali tu je problem sa podrškom uređaja, ali i to da na 5Ghz dolazi do povremenih prekida na Tehnicoloru. Pisali smo o tome više puta.
Stipest je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:48   #7074
frulex
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 475
To sam i mislio, jer meni je u drugoj sobi kroz zid 42 mbit. Uglavnom, sad testirao desktop i laptop, oba ne vide 5GHz mrežu, mobiteli su OK. Sad još da vidim jel može upaliti ovaj savjet s 802.11n...

Sent from my Mi Max 2 using Tapatalk
frulex je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 23:45   #7075
Corto Maltese
Registered User
 
Corto Maltese's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: /
Postovi: 14
evo bas gledam
download 83 upload 13 wIfi
Corto Maltese je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:25   #7076
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 664
Meni je 40 maksimalno što sam dobio.Većinom je oko 30.Wi-fi. Žica je na 120.
Stipest je online   Reply With Quote
Staro Danas, 11:35   #7077
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 744
A kaj da ja velim... meni je cijelo prijepodne ovako



EDIT:
Ok, jutros su vjerojatno imali nekakvih problema, ponovno provjerio i sad se vratilo u normalu (mislim da brže od ovog i nemre na 2.4 Ghz kroz tri zida)
__________________


Zadnje izmijenjeno od: bertone. Danas u 14:27.
bertone je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na