Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 07.09.2017., 19:59   #721
robi77
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Pula
Postovi: 14
Jesu li to što radili i blokirali port forward? Bio sa podesio port forward za ssh, ftp, http i https po @perestrojka uputama i sve je uredno radilo. Podesio sam i zaštitu od ssh bruteforce i sve uredno radilo. Neki dan htio resetirati blacklistu, kao što sam i do sada radio i vidim prazna. Pokušam se spojiti preko ssh sa ddns.net adresom i ne radi. Provjerim je li dobar IP i utvrdio da je. Pokušao se spojiti na ostale servise i također nije radilo. Nisam ništa radio od zadnji put kada mi je sve radilo.

Napravio sam i factory reset ali i dalje ne radi.

Spojeno mi je ovako redoslijedom:

VMG5313-B30 (IP je 192.168.5.1 forwardani portovi na mikrotik kojem je unutar mreže IP 192.168.5.5) => MikroTik (WAN 192.168.5.5/ LAN IP 10.0.0.1 portovi forwardani na desktop) => Desktop (IP 10.0.0.10)

Zadnje izmijenjeno od: robi77. 07.09.2017. u 20:11. Razlog: Dodavanje informacija
robi77 je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2017., 07:15   #722
zorzi1
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: Sl.Brod
Postovi: 1
DNS

Trebam pomoć
Korisnik sam Iskona i prije par dana sam promijenio ruter. Prije sam u opcijama imao pod DNS pod host www.dtdns.com a sada nemam .Imam samo DNS , NO-IP i Zoneedit . Jeli moguće ubaciti i kako pod DNS postavkama i www.dtdns.com .
zorzi1 je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2017., 09:37   #723
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,537
Ručni unos?
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 08.09.2017., 09:50   #724
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 768
Citiraj:
Autor robi77 Pregled postova
Jesu li to što radili i blokirali port forward? Bio sa podesio port forward za ssh, ftp, http i https po @perestrojka uputama i sve je uredno radilo. Podesio sam i zaštitu od ssh bruteforce i sve uredno radilo. Neki dan htio resetirati blacklistu, kao što sam i do sada radio i vidim prazna. Pokušam se spojiti preko ssh sa ddns.net adresom i ne radi. Provjerim je li dobar IP i utvrdio da je. Pokušao se spojiti na ostale servise i također nije radilo. Nisam ništa radio od zadnji put kada mi je sve radilo.

Napravio sam i factory reset ali i dalje ne radi.

Spojeno mi je ovako redoslijedom:

VMG5313-B30 (IP je 192.168.5.1 forwardani portovi na mikrotik kojem je unutar mreže IP 192.168.5.5) => MikroTik (WAN 192.168.5.5/ LAN IP 10.0.0.1 portovi forwardani na desktop) => Desktop (IP 10.0.0.10)
šta te sprečava da:
ip od mtk ubaciš u dmz na zyxelu?
zyxel baciš u bridge i mtk diže pppoe?
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2017., 14:19   #725
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 327
koja je šifra za pristup ruter jer Administrator Administrator više ne radi
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2017., 14:27   #726
prileee
laser
Moj komp
 
prileee's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Split
Postovi: 725
Meni uredno radi.
__________________
I am 70% addicted to Counterstrike. What about you?
prileee je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2017., 21:44   #727
gimli
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: germany
Postovi: 17
Od danas user supervisor ne radi

Y}Mp+fj!U)&9*<#NS[uW više ne želi ući u ruter .Iskon

lp
gimli je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2017., 11:23   #728
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,537
Kada uđete s Administratorom, koji fw sada imate?
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 12.09.2017., 11:32   #729
gimli
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: germany
Postovi: 17
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Kada uđete s Administratorom, koji fw sada imate?
Administrator

Administrator

ne radi ,slika login stranice je malo grafički drugačija
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	iskonlogin.JPG‎
Views:	103
Size:	29.9 kB
ID:	18545  
gimli je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2017., 11:43   #730
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,537
To mora raditi, možda su zeznuli fw, zovite 0800 6320 i prijavite da ne možete ući u konfiguraciju routera, mijenjati wifi i ostale postavke.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 12.09.2017., 13:09   #731
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 345
Citiraj:
Autor gimli Pregled postova
Administrator

Administrator

ne radi ,slika login stranice je malo grafički drugačija
kad iskljucis/ukljucis dsl kabel, i kad ti se ulovi dsl, jel ledica za internet nakon nekog vremena pozeleni, ili najprije pocrveni pa tek onda pozeleni?
okarm je online   Reply With Quote
Staro 13.09.2017., 22:23   #732
franzD
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Osijek
Postovi: 151
Po najnovijim informacijama sa SZK (instalirao jednog novoga danas) updateali su firmware na nekim lokacijama i sada kombinacija Administrator: Administrator više ne prolazi, već je username Administrator, a password je isti kao WPA key otisnut na poleđini modema. Provjereno na dva nova modema, oba u Belišću. Jedan instaliran prije par mjeseci, jedan novi iz kutije, prva aktivacija, ne znam je li stigao povući update firmwarea ili je takav bio u startu, u kratkim uputama u kutiji uredno pišu stari podaci.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2017., 08:56   #733
gimli
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: germany
Postovi: 17
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Po najnovijim informacijama sa SZK (instalirao jednog novoga danas) updateali su firmware na nekim lokacijama i sada kombinacija Administrator: Administrator više ne prolazi, već je username Administrator, a password je isti kao WPA key otisnut na poleđini modema. Provjereno na dva nova modema, oba u Belišću. Jedan instaliran prije par mjeseci, jedan novi iz kutije, prva aktivacija, ne znam je li stigao povući update firmwarea ili je takav bio u startu, u kratkim uputama u kutiji uredno pišu stari podaci.

Takoje danas provjereno ,nemamo više supervisora sad aje Administrator i wireless key .Treba nam novi superadmin ulaz .Heelp
gimli je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2017., 16:17   #734
robi77
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Pula
Postovi: 14
Citiraj:
Autor gimli Pregled postova
Takoje danas provjereno ,nemamo više supervisora sad aje Administrator i wireless key .Treba nam novi superadmin ulaz .Heelp
Zyxel VMG5313-B30A supervisor lozinka radi

Code:
)gR9&cGn3(}ce{et}s[*
robi77 je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2017., 16:24   #735
kmatkovic
Premium
Moj komp
 
kmatkovic's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Gospić
Postovi: 79
Danas promjenjen od Iskona novi ruter Zyxel VMG5313-B30B ima novi firmware i više ne radi supervisor password.

kmatkovic je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2017., 12:30   #736
Tvrdi
Registered User
 
Tvrdi's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2013
Lokacija: Na granici istočnog i zapadnog rimskog carstva
Postovi: 2,620
Jel ima kaj pozitivno od tog novog firmwarea? Meni wifi nije ni na jednom uređaju išao preko 25MB a imam optiku deklarirano 80/40. To sam mjerio prije 3 tjedna. Prek kabla je inače oko 83/45.
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2017., 13:57   #737
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 768
wifi ti nema veze sa fw-om, već sa svim ostalim stvarima, počevši od interferencija, susjedima, zidovima itd. i naravno podešenjima.

i ps - šta si ne ubijete remote management? ja sam na iskonu već preko 2 godine, i još uvijek imam inicijalni fw koji je došao sam routerom kad sam ga dobio. ne morate gasit management vezu, samo ugasite tr69 i telnet pristup preko wan-a. router je i dalje "pingiv" ali mu se preko wan-a ne može pristupit.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2017., 14:56   #738
lobo64
Premium
Moj komp
 
lobo64's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 736
Citiraj:
Autor robi77 Pregled postova
Zyxel VMG5313-B30A supervisor lozinka radi

Code:
)gR9&cGn3(}ce{et}s[*
Ta lozinka kod mene ne radi za supervisor nego samo za administrator acc. na kojem nemožeš pristupiti naprednim postavkama.
Firmware je V1.00(AAUN.2)C0.
__________________
Dabogda ti Chris Bangle radio facelift.
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2017., 15:32   #739
Tvrdi
Registered User
 
Tvrdi's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2013
Lokacija: Na granici istočnog i zapadnog rimskog carstva
Postovi: 2,620
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
wifi ti nema veze sa fw-om, već sa svim ostalim stvarima, počevši od interferencija, susjedima, zidovima itd. i naravno podešenjima.

i ps - šta si ne ubijete remote management? ja sam na iskonu već preko 2 godine, i još uvijek imam inicijalni fw koji je došao sam routerom kad sam ga dobio. ne morate gasit management vezu, samo ugasite tr69 i telnet pristup preko wan-a. router je i dalje "pingiv" ali mu se preko wan-a ne može pristupit.
Znam da nema veze FW s brzinom Wifia. Pitao sam zašto mi ide tak "sporo" i jel drugima ide brže a koji su na optici...
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2017., 16:44   #740
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 768
zašto ti ide "tak sporo" čitaj u temi o wifiju. pomoglo bi ti da si istražiš koju wifi karticu imaš, dali je 1t1r ili podržava mimo, te podržava li 40mhz. onda instaliraš inssider i skeniraš s njim pa ti pokaže sve mreže u dohvatu i njihov signal. i tek tada pitaš dalje.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2017., 09:57   #741
Tvrdi
Registered User
 
Tvrdi's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2013
Lokacija: Na granici istočnog i zapadnog rimskog carstva
Postovi: 2,620
Nismo svi gikovi za svako područje. Nit se imamo vremena baviti tim pizdarijama pored svog posla i obiteljskih obaveza. Zato se traže informacije. Hvala.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.09.2017. u 11:03.
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2017., 18:01   #742
dur
Registered User
 
dur's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Zgb
Postovi: 73
Naravno, naravno, nema se vremena za pizdarije, samo da vam se sve nacrta, da se još i dođe i složi. Divota.

Zadnje izmijenjeno od: dur. 20.09.2017. u 18:12.
dur je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2017., 18:45   #743
rajkoval
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
ZyXELVMG5313-B30B Wi-fi problem

Imam problem sa routerom. Ne mogu se spojiti mobitelom na router. Imam 4 mobitela i sa ni jednim se ne mogu spojiti. Kad probam spojiti PC sa wireless usb stikom, isto ne mogu. Imam TV sony android spojen bežično na isti router i to radi. Kad sam u blizini slobodne mreže u gradu ili kod prijatelja, mobitel se spaja. Nisam to ni primjetio dok nije sin pokušao spojit svoj mobitel. Mislio sam da upisuje krivi pasword. Probao sam otvoriti stranicu routera i ne prihvaća "Administrator" kao login i pasword. Do sad nisam imao problema Ima li tko kakvu ideju?

Zadnje izmijenjeno od: rajkoval. 21.09.2017. u 07:20.
rajkoval je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2017., 21:12   #744
rajkoval
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Riješeno.
Restartao ruter na tvorničke postavke, podesio, stavio pasword i sve ok.
rajkoval je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2017., 18:38   #745
robi77
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Pula
Postovi: 14
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
šta te sprečava da:
ip od mtk ubaciš u dmz na zyxelu?
zyxel baciš u bridge i mtk diže pppoe?
Probao i to i neće

EDIT: Proradilo. Sa nadogradnjom FW blokirali su forwarding. Zvao Podršku i odblokirali mi

Zadnje izmijenjeno od: robi77. 04.10.2017. u 09:54.
robi77 je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2017., 10:10   #746
aka47
Registered User
 
aka47's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: zg
Postovi: 24
ja stvarno nemam sreće sa ovim ruterom. Jučer dođem s posla i vidim staru poznatu grešku, treperi Power ledica. Kada sam tek dobio ruter u 2. mjesecu nakon što sam ubacio podatke za no-ip, ruter se isto zblesirao i morali su mi doći zamijeniti isti. Naravno kako nisam imao mira, opet sam ponovio proceduru i opet isti problem


Ali ovaj put nisam ništa dirao; da li su možda pustili firmware update pa je nešto krenulo po zlu

nadam se da ću dobit što prije novi ruter. Jel imaju i kakav drugi u ponudi ili samo ovaj Zyxel postavljaju?
aka47 je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2017., 10:12   #747
Froxie24
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Sisak
Postovi: 562
Citiraj:
Autor aka47 Pregled postova
ja stvarno nemam sreće sa ovim ruterom. Jučer dođem s posla i vidim staru poznatu grešku, treperi Power ledica. Kada sam tek dobio ruter u 2. mjesecu nakon što sam ubacio podatke za no-ip, ruter se isto zblesirao i morali su mi doći zamijeniti isti. Naravno kako nisam imao mira, opet sam ponovio proceduru i opet isti problem


Ali ovaj put nisam ništa dirao; da li su možda pustili firmware update pa je nešto krenulo po zlu

nadam se da ću dobit što prije novi ruter. Jel imaju i kakav drugi u ponudi ili samo ovaj Zyxel postavljaju?
za sad jos uvijek zyxel...

Poslano sa mog SM-A310F koristeći Tapatalk
Froxie24 je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2017., 20:03   #748
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 345
Citiraj:
Autor aka47 Pregled postova
ja stvarno nemam sreće sa ovim ruterom. Jučer dođem s posla i vidim staru poznatu grešku, treperi Power ledica. Kada sam tek dobio ruter u 2. mjesecu nakon što sam ubacio podatke za no-ip, ruter se isto zblesirao i morali su mi doći zamijeniti isti. Naravno kako nisam imao mira, opet sam ponovio proceduru i opet isti problem


Ali ovaj put nisam ništa dirao; da li su možda pustili firmware update pa je nešto krenulo po zlu

nadam se da ću dobit što prije novi ruter. Jel imaju i kakav drugi u ponudi ili samo ovaj Zyxel postavljaju?
ugasi modem, upali i stavi cackalicu/spajalicu u reset rupicu, drzi toliko dugo dok se power ledica koja treperi ne ugasi na par sekundi. obicno treba drzati reset oko 30-50 sekundi.
nakon toga ce se modem normalno upaliti
okarm je online   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 19:42   #749
aka47
Registered User
 
aka47's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: zg
Postovi: 24
hmm...šteta što nisam uspio probat ovo sa dužim držanjem reseta, jer su mi već zamijenili ruter (bravo iskonovci )

nisam se uspio ulogirat iz prve jer Administrator + isti pass nisu prošli neg sam morao ubacit wifi key kao password dakle radi se o updejtanom primjerku.
aka47 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na