Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Komentari i prijedlozi
Ime
Lozinka

Zaključane teme
 
Uređivanje
Staro 13.03.2017., 09:08   #1
dur
Registered User
 
dur's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Zgb
Postovi: 73
Pristup na forum preko https-a

Pozdrav. Zanima me da li je moguće pristupiti forumu za obične korisnike preko https-a?
dur je offline  
Staro 13.03.2017., 14:20   #2
Mikeyy
Premium
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: HR
Postovi: 2,072
Nije, tor-u škrtici je preskup besplatni certifikat.
Mikeyy je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 13.03.2017., 14:25   #3
tor
Administrator
Moj komp
 
tor's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Sesvete
Postovi: 15,614
jap, nedam
Ovo je ako se ne varam drugi upit za https, valjda jednostavno nikada nije došao na red
Šaljem dalje na upravni odbor, pa nek on odluči
tor je offline  
Staro 14.03.2017., 07:43   #4
dur
Registered User
 
dur's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Zgb
Postovi: 73
Ajde, pretty please
dur je offline  
Staro 14.03.2017., 07:58   #5
tor
Administrator
Moj komp
 
tor's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Sesvete
Postovi: 15,614
Razgovarali malo jučer, biće nešto od toga, u ovom trenu ne znam kada ali biće
tor je offline  
Staro 14.03.2017., 08:15   #6
X-Plosiv
Premium
Moj komp
 
X-Plosiv's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 1,667
dur, što će HTTPS? Idemo, odmah drito u glavu.
X-Plosiv je offline  
Staro 14.03.2017., 09:15   #7
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,659
Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
dur, što će HTTPS? Idemo, odmah drito u glavu.
Boji se da mu neki 3rd party ne presretne dur/12VolimADMVišeNegoSamoupravljanje34 user-password kombinaciju.
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline  
Staro 14.03.2017., 12:58   #8
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 3,923
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Boji se da mu neki 3rd party ne presretne Bubba/12VolimADMVišeNegoSamoupravljanje34 user-password kombinaciju.
FTFY
__________________
Dnevna doza PC Ekspert foruma


CPU: Intel Core i5 4300U
MBO: Lenovo
RAM: 8GB 1600MHz
VGA: Intel HD 4400
SSD: Intel SSD 180GB
OS: Windows 10 Pro build 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6 cell
Monitor: 12.5" 1366x768
Tipkovnica: Logitech K360 Wireless
Miš: Logitech M705 Marathon


CPU: Intel Core i5 4200M
MBO: HP
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
VGA: Intel HD Graphics 4600
SSD: Patriot Blast 240GB
OS: Windows 10 Ent 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6cell
Monitor: 15.6" FullHD + HP EliteDisplay E231
Tipkovnica: Logitech K120
Miš: Logitech M500

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je offline  
Staro 14.03.2017., 19:12   #9
gnjepar
Premium
Moj komp
 
gnjepar's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 633
Jel podrzava CPU na serveru AES instrukcije?
__________________
The Truth
gnjepar je offline  
Staro 15.03.2017., 07:14   #10
dur
Registered User
 
dur's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Zgb
Postovi: 73
Upravo zbog takvih kao sto su Bubba, kak je samo pogodio da na amdovom kompu citam knjige Branka Horvata, cudno mi je to.
dur je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.03.2017., 22:48   #11
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,537
Slažem se, treba https.
Besplatan je i jednostavan za postaviti a iznimno siguran.
Neka samo stave DNS na cloudflare i uključe njegov besplatan https ako se vodstvu neda zezati oko certifikata i gluposti.
Ag008 je online  
Staro 19.03.2017., 20:38   #12
bleh
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Slažem se, treba https.
Besplatan je i jednostavan za postaviti a iznimno siguran.
Neka samo stave DNS na cloudflare i uključe njegov besplatan https ako se vodstvu neda zezati oko certifikata i gluposti.
Super je https i treba ga ukljucit svugdje, ali treba uzet u obzir da to nije tako "jednostavno za postaviti" kako ljudi sad misle, da ukljucis checkbox na cloudflareu ili uzmes besplatan certifikat kod letsencrypta i za pola sata si gotov.

Na https:// stranici svi vanjski i unutarnji resursi moraju isto tako biti loadani preko https-a, znaci sve vanjske .js skripte, slike itd. Koliko tu ima thumbnailova u svim postovima ikad na PCE, prakticki moras pronac i prepisat sve url-ove u https:// varijantu (ako image host uopce podrzava) ili dodat svoj ssl proxy.

Evo pregled sta na stackoverflow.com rade prije nego https:// postane default (jos nije!):
https://github.com/NickCraver/nickcr....com/issues/26
bleh je offline  
Staro 19.03.2017., 21:06   #13
gnjepar
Premium
Moj komp
 
gnjepar's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 633
@bleh

Koliko vidim kad okinem forum.pcekspert.com svi vanjski resursi koji se loadaju imaju i https inacicu koja radi uredno (fonts.gstatic.com, hr.hit.gemius.pl, fonts.googleapis.com, api.viglink.com). Znaci samo proci kroz kod i promijeniti http na https.

Unutarnji resursi nisu problem, sve je na jednoj domeni.

Ono sto jest problem, ako je server na kojem se ovo vrti star, odnosno CPU nema podrsku za Intel AES instrukcije.
__________________
The Truth
gnjepar je offline  
Staro 19.03.2017., 21:43   #14
bleh
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
Citiraj:
Autor gnjepar Pregled postova
@bleh

Koliko vidim kad okinem forum.pcekspert.com svi vanjski resursi koji se loadaju imaju i https inacicu koja radi uredno (fonts.gstatic.com, hr.hit.gemius.pl, fonts.googleapis.com, api.viglink.com). Znaci samo proci kroz kod i promijeniti http na https.

Unutarnji resursi nisu problem, sve je na jednoj domeni.
Ok da naravno, svi popularni servisi ce radit. Ja sam otvorio ovu temu u view sourcu i na dnu vidio

Code:
script src="http://engine.xclaimwords.net/script.aspx?partnerid=114433" 
koji mi nije radio cim sam metnuo https. Nisam istrazivao kakav je to servis, mozda i ima https varijantu, ali hocu rec da ni to nije samo obican string replace po kodu i vozi, "sve ce radit" kad ocito nece. A i zanemario si citav dio sa vanjskim slikama u postovima i sigovima, osim ako ti je ok da na pola forumskih stranica ne radi https, sto onda nema ni smisla

Citiraj:
Ono sto jest problem, ako je server na kojem se ovo vrti star, odnosno CPU nema podrsku za Intel AES instrukcije.
Nije problem cak i da ih ne podrzava, zanemariv overhead za SSL. Ali vjerojatno podrzava.
bleh je offline  
Staro 19.03.2017., 22:18   #15
gnjepar
Premium
Moj komp
 
gnjepar's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 633
Koga briga za to? Bitno da login i privatne poruke idu preko https-a, a oglasi, javascript, slike... su nebitni.
__________________
The Truth
gnjepar je offline  
Staro 19.03.2017., 23:05   #16
X-Plosiv
Premium
Moj komp
 
X-Plosiv's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 1,667
Možda tebi..
X-Plosiv je offline  
Staro 22.03.2017., 16:46   #17
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 2,212
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Slažem se, treba https.
Besplatan je i jednostavan za postaviti a iznimno siguran.
Neka samo stave DNS na cloudflare i uključe njegov besplatan https ako se vodstvu neda zezati oko certifikata i gluposti.
s tim da ako se odabere besplatni paket kod cloudflare. https certifikat ne radi za win xp usere, znači bilo tko sa win xp ne bi mogao pristupiti stranici.
chief_wolfinjo je offline  
Staro 06.10.2017., 08:13   #18
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,197
https

imam problem preko firefoxa od jučer
stalno baca na https
bilo koji link, inbox poruke..



pa traži admin area user i pass, a nije to od foruma..
poludio forum ili firefox ?
sad tipkam na chromu, i tamo je ok..

ili se firefox updejtao, pa opet neki security feature
verzija je 56,0
dadoremix je offline  
Staro 06.10.2017., 08:26   #19
tor
Administrator
Moj komp
 
tor's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Sesvete
Postovi: 15,614
tipkam baš s FF, sve mi je ok. Tvoj je nešto poludio biće
tor je offline  
Staro 06.10.2017., 08:32   #20
Libertus
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: DE
Postovi: 60
Isto i meni na 56 Android izbacuje.
forum.pcekspert.com uses an invalid security certificate. The certificate is only valid for admin.pcekspert.com The certificate expired on 6. kolovoza 2012. 08:56. The current time is 6. listopada 2017. 07:30. Error code: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN
Libertus je online  
Staro 06.10.2017., 08:35   #21
tor
Administrator
Moj komp
 
tor's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Sesvete
Postovi: 15,614
tor je offline  
Staro 06.10.2017., 08:45   #22
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,197
fora je da samo tako otvara
nisam ja dodao https
čisto klikanje po forumu

reset firefoxa je pomogao
sad je opet ok..
dadoremix je offline  
Staro 06.10.2017., 19:05   #23
dur
Registered User
 
dur's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Zgb
Postovi: 73
Evo jedan prijedlog: https://letsencrypt.org/
dur je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Zaključane teme


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na