Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 10.09.2018., 09:44   #2551
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 414
ima on dosta zanimljivih postavki u sebi, a posto je tek dosao vrlo vjerojatno ce se ispeglati neke sitnice koje mozda sad zezaju. Ja sam isto jucer ga tek spojio ali za sada mi 724 AC router daje daleko vece brzine u stanu. Neznam koliko je vremenski dizanje konekcije, tu vjerujem da je zte nesto brzi ali to je vec sad stari modem i ne podrzava gfast i tako neke opcije koje ce dobro doci s vremenom
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 11:34   #2552
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 241
To je neki upgrade Speedport-a? Što nudu više u odnosu na starije modele?
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 11:42   #2553
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,898
Pisali smo već, samo su stavili AC WiFi chip da se mogu hvaliti "najbrži",
to šta je ostatak (cpu, ram, pamet) u tujcu ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 11:50   #2554
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 241
Nikki..ovo je najnoviji Speedport Plus
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 13:43   #2555
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,898
Oho, mora da je brzine svjetlosti
Evo manual za grčku verziju tog Plusa > http://help.cosmote.gr/system/templa...Manual_eng.pdf
Ajde pokusni kunići prijavite kako se ponaša, + i -
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 14:29   #2556
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 297
I dalje se LAN1 port koristi kao WAN/Link kod optičara. Jel ogroman problem proizvođaču routera izradit još jedan zaseban port između ethernet i phone portova ??

Ono, nije da nema mjesta
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 15:32   #2557
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,898
Vidiš da je problem, one njemačke verzije uredno imaju zaseban WAN port + ne stavljaju RJ11 za tel. nego njihov stari tel. standard.
Info:
https://www.telekom.de/resources/ima...-speedport.png
Tko se želi igrati sa otvaranjem evo upute (da ne polomite noseve) > http://www.reinhardweiss.de/german/w724v.htm
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 16:16   #2558
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 297
Eto vidiš. A namizin ukinulo prijeko potreban lan port , kao da već nije dovoljno šta svaki maxtv prijemnik zauzme po cijeli jedan, onako sam po komodu
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 16:27   #2559
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,898
A java ji odnia manite
Nema ti druge nego dodavat switch - eve.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 16:39   #2560
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 297
A znam. Bez njih očito ne ide.
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2018., 01:10   #2561
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 940
Citiraj:
Autor Ante M Pregled postova
I dalje se LAN1 port koristi kao WAN/Link kod optičara. Jel ogroman problem proizvođaču routera izradit još jedan zaseban port između ethernet i phone portova ??

Ono, nije da nema mjesta
proizvođačima nije problem ništa ugradit ili dogradit nego je problem naručitelja,u našem slučaju t-com jer s nama može radit što hoće, da se u taj naš speedport ugradilo
za par eura bolje djelove bio bi to sasvim solidan router,ali eto gledaju na svaku lipu zarade ,a za korisnike im se živo j... .

p.s. ti routeri se sastavljaju od gotovih djelova ono što naručioc hoče i dobije,a svaki cent uštede s obzirom na količinu naruđbe je hrpa love za tcom nakraju -
zadovoljstvo korisnika u najmanju ruku nije u prvom planu
__________________
http://forum.pcekspert.com/faq.php
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2018., 08:52   #2562
Ico2005
Bez neprikladnih slika u avataru.
Moj komp
 
Ico2005's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Slavonija ravna
Postovi: 348
dobio jučer taj plus model u zamjenu za ovaj prethodni, malo ga grmljavina načela... uglavnom radi, rano je još nešto reć kako i šta... onaj dodatni meni o statistici ne radi, al brate mili oka nisam sklopio noćas... ubiše me one lampice, svijetle ko šašave, bijeli dan u sobi... radit će izolirka danas, nema druge... imam jedan zte u rezervi pa si sve mislim da stavim njega a ovaj u rezervu al žao mi da ga oplete grmnljavina
Ico2005 je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2018., 14:59   #2563
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 940
taj speedport plus po razgovoru sa 08009000 djele samo na adsl i vdsl linije, pa je lako moguće da je isti model kao i star,
samo je izbačeno iz firmwarea mogučnost 1 port pretvoriti u wan port, samim time je vjerojatno napravljeno mjesta za
doradu firmwarea pa me nebi čudilo da router i bolje radi.
__________________
http://forum.pcekspert.com/faq.php
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2018., 14:54   #2564
Marella
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2018
Lokacija: Ražanac
Postovi: 6
pozdrav svima, jel mi netko može objasniti zašto se speedport routeri nazivaju smeće, odnosno što je toliko loše u njima?
Marella je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2018., 18:30   #2565
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,762
Plastika, ledice i konektori su još ok, sve ostalo je smeće.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD
darkydark je online   Reply With Quote
Staro 21.09.2018., 19:29   #2566
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,898
Pa samo na preskoke pogledaj 86 stranica teme pa bi ti trebalo biti jasno zašto
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2018., 19:40   #2567
alengrosevic
486 DX4 75 MHz
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,455
Ma da, to je sotona, zlo, smeće...

Kako sam vec par puta rekao, za 95% korisnika interneta je ovaj router ok. Ovih 5% koji su napredni(npr nikky skalar i ekipa sa ovog podforuma) i trebaju kvalitetan router, neka uzmu mikrotik, asus ili nesto trece.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2018., 20:34   #2568
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,898
Ma nije ni za onih 95% ako štucaju osnovne stvari kao DNS Server (možda su to u međuvremenu pokrpali).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2018., 22:53   #2569
alengrosevic
486 DX4 75 MHz
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,455
Meni je port forward, dyndns, wifi na 5 i 2.4 radilo uredno. U kuci imamo manje od 10 korisnika pa se ne smatram naprednim korisnikom. Uzeo sam mikrotik zato sto je manji i ima jedan gigabit port vise od speedporta. A i one bijele ledice po noci prejako svijetle.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2018., 23:45   #2570
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 940
činjenica je da u prvih godinu i pol ,dok sam još pokušavao nekako iskoristiti speedport sam imao 10-15 poziva prema 0800 9000,i u prosjeku u mi mjenjali mjesečno nešto malo manje od jednog routera (sve ukupno 12) i to u bilo kojoj konbinaciji bridge ili router mod u dugih godinu i pol od kad sam samo na asusu imam 2 poziva sveukupno na 0800 9000 jednom kad im je mreža bila u kvaru i drugi za produženje ugovora,valjda zato mislim da je speedport smeće.
__________________
http://forum.pcekspert.com/faq.php
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2018., 10:35   #2571
AnteTina
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
Dobro jutro svima. Nakon citanja poduzeg topica u vezi interneta i speedporta w724v type c zakljucio sam da imam smece koje sam nedavno dobio od strane Telekoma. Wlan mi jako sporo radi (u ugovoru imam napisano 100mbit/s, a preko speedtesta mi pokazuje da imam 12-14mbit/s od metar udaljenosti, a kad sam u drugoj sobi od udaljenosti 5 do 7 metara, pada mi na 3-4mbit/s), ne znam kaj bi napravio.
Da kupim novi router fritz!box o kojoj hvale sami bogovi interneta, ne znam koji bi uzeo 7590 ili 7490 skupa s internet repeaterima jer imam malo veci stan (90 kvadrata) ili napravim nesto s tim speedportom?
Mucim se vec 2 mjeseca s wlanom pokusavajuci stati na noge zbog tog speedporta...
Bio bih vam vrlo zahvalan na pomoci.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 29.09.2018. u 15:17.
AnteTina je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2018., 13:17   #2572
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 657
Speedtest si normalno radio žično ( LAN) , a ne bežično ???


Što se mučiš sa wifi "nužnim zlom" za smartfone, tablete i laptope koji nikad neće čisto raditi kao LAN kabal .
Repetitori (range extender) kao poslijedicu ponavljanja ( repeatition) imaju duplo manju izlaznu max. brzinu .
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2018., 15:12   #2573
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 940
puno ti ovisi koja je mrežna kartica na kompu, "ac" ti može gotvo u potpunosti zamjeniti kabel što se tiće ovih naših brzina interneta, druga je prića mreža u stanu s kompa na komp je i duplo manja nego preko žice,
ono što je kod većine problem je što se do nedavno u laptope ugrađivao "n-150" ( najslabija kartica) po standardu + na 2,4 zauzetost kanala pa tako da nije rijetkost da su brzine ispod 50,
nastranu to da je moguće da eto baš dobiješ sje... wi-fi na routeru od t-coma.

kabel



wifi:
__________________
http://forum.pcekspert.com/faq.php

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 29.09.2018. u 15:19.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2018., 15:52   #2574
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,898
Sve već znaš ili su kolege rekle, dodatak:
- Lan (žica) je jedino mjerodavno, pogotovo za speedtest, dakle napravi ga preko Lan kabela
- za sve bitne klijente (komp, lap ako stoji na nekom mjestu, TV) treba provući Lan kabele + dodati GB switch ako "fali" priključaka na routeru
- "imam 12-14mbit/s od metar udaljenosti" > ne kompliciraj nego uštekaj Lan kabel ako je komp ili lap
- zgrade su odavno problematične sa "zagađenjem" na 2.4 Ghz bandu i sve šta možeš je manualno podesiti onaj kanal gdje je sigmal susjeda najslabiji, na 5 Ghz bandu to još nije slučaj
- većina ISP igračaka ima interne antene pa je radijus pokrivanja manji, ako ti je problem "samo" WiFi nabavi svoj dual band AP / Router sa vanjskim antenama pa ćeš bitno popraviti situaciju, jasno za odg. novčiće
- prethodno je relativno lako izvesti, Speedšrot ostaje kako je samo gasiš WiFi na njemu i taj posao prebacuješ na drugi uređaj
- kompletno izbacivanje Speedšrota iz kombinacije ovisi jeli xDSL ili optika, a time i kakav uređaj bi trebao nabaviti
- ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2018., 23:36   #2575
pero77
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Umag
Postovi: 20
Spajanje na Speedport sa javne mreže

Neznam dali je to pitanje već obrađeno, pa se ispričavam ako je

Želio bi pristupiti routeru sa javne mreže međutim to mi nikako ne prolazi za rukom.
Moj koraci do sada su slijedeći

1. registrirao sam se na noip servis free, kreiao domenu usernem i password naravno

2. na speedpotu postavio da koristi dyndns postavio domenu username i password

3. ip se uredno ažurira na stanicam od noip-a

4. kada sa mobitela preko stranice ping.eu tresam rutu preko domain name-a dobijem svoju IP adresu međutim napiše mi da nema odgovora, i da predpostavljaju da su došli do firewalla.
5. Napravio sam čisto i port fowarding za port 80 ali ništa

Postavke firewalla na ruteru su očajne ima samo tri levela pa me zanima ako je firewall u pitanju dali je to od t-coma firewall ili baš od routera? I ako mi netko može reći gdje griješim

Hvala
pero77 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2018., 14:08   #2576
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,723
NOIP.com i u mene na 724 routeru, FW postavke na Low, otvoren port za 3389 za točno određen IP računala (spajanje RDP na HTPC računalo u mom slučaju), upisane noip postavke te stvar funkcionira.

Iz mojih iskustava obično problem leži u port fw na router ili lokalnom Firewallu od Windowsa na računalo, pa kreni od tu
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2018., 15:34   #2577
pero77
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Umag
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
NOIP.com i u mene na 724 routeru, FW postavke na Low, otvoren port za 3389 za točno određen IP računala (spajanje RDP na HTPC računalo u mom slučaju), upisane noip postavke te stvar funkcionira.

Iz mojih iskustava obično problem leži u port fw na router ili lokalnom Firewallu od Windowsa na računalo, pa kreni od tu
Stvar je u tome da bi se ja na router zelio spojti neovisno o računalu dali je to moguće? THX
pero77 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2018., 17:29   #2578
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,898
Možda je, a možda i nije. U principu se to zatvara jer predstavlja opasnost + fw je teški custom šroteks + često zna biti ako je Remote / TR069 definiran na Managment konekciju onda bude nedostupan kroz Internet konekciju + ....

Ne mora ti se javljati na ping,
neovisno o NoIp / DynDNS - u vidi koja ti je trenutna javna IP adresa,
mora biti public a ne iza CGN - a (te su obično sa 100.x.x.z),
na mobu kojem privremeno ugasiš WiFi kako bi data radio preko 3G/4G u browseru ukucaj gore otkrivenu IP adresu i vidi šta ćeš dobiti.

Tražiš "napredne opcije" a to je SF za predmetni šroteks, eto 86 stranica plakanja.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2018., 19:42   #2579
pero77
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Umag
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Možda je, a možda i nije. U principu se to zatvara jer predstavlja opasnost + fw je teški custom šroteks + često zna biti ako je Remote / TR069 definiran na Managment konekciju onda bude nedostupan kroz Internet konekciju + ....

Ne mora ti se javljati na ping,
neovisno o NoIp / DynDNS - u vidi koja ti je trenutna javna IP adresa,
mora biti public a ne iza CGN - a (te su obično sa 100.x.x.z),
na mobu kojem privremeno ugasiš WiFi kako bi data radio preko 3G/4G u browseru ukucaj gore otkrivenu IP adresu i vidi šta ćeš dobiti.

Tražiš "napredne opcije" a to je SF za predmetni šroteks, eto 86 stranica plakanja.
Ubacim direktno ip adresu i ide mi u timeout predpostavljam da koristi http protokol a ne https.
Mislim da postoji ili neki firewall od t-coma ispred ili jednostavno rurer je zatvoren izvana, makar tamo u opisima za low na firewallu pise da dopusta ping izvana i remote connection ali to ocito na uređaje iza rutera ne na sam router. Ako rdp radi mogao bih pustit upaljen komp pa sa kompa na ruter ali to nije rijesenje koje trazim.
Nisam razumio ono sa naprednim opcijama sta postoji nesto hidden?
pero77 je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 23:40   #2580
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 940
pa imaš na stranicama moj t-com mogučnost isključivanja firewall-a

-pod internet
-sigurnosne postavke
-firewall zaštita označiš "bez zaštite"
__________________
http://forum.pcekspert.com/faq.php
skalar je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na