Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 10.09.2018., 08:44   #2551
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 400
ima on dosta zanimljivih postavki u sebi, a posto je tek dosao vrlo vjerojatno ce se ispeglati neke sitnice koje mozda sad zezaju. Ja sam isto jucer ga tek spojio ali za sada mi 724 AC router daje daleko vece brzine u stanu. Neznam koliko je vremenski dizanje konekcije, tu vjerujem da je zte nesto brzi ali to je vec sad stari modem i ne podrzava gfast i tako neke opcije koje ce dobro doci s vremenom
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 10:34   #2552
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 230
To je neki upgrade Speedport-a? Što nudu više u odnosu na starije modele?
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 10:42   #2553
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,743
Pisali smo već, samo su stavili AC WiFi chip da se mogu hvaliti "najbrži",
to šta je ostatak (cpu, ram, pamet) u tujcu ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 10:50   #2554
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 230
Nikki..ovo je najnoviji Speedport Plus
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 12:43   #2555
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,743
Oho, mora da je brzine svjetlosti
Evo manual za grčku verziju tog Plusa > http://help.cosmote.gr/system/templa...Manual_eng.pdf
Ajde pokusni kunići prijavite kako se ponaša, + i -
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 13:29   #2556
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 290
I dalje se LAN1 port koristi kao WAN/Link kod optičara. Jel ogroman problem proizvođaču routera izradit još jedan zaseban port između ethernet i phone portova ??

Ono, nije da nema mjesta
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 14:32   #2557
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,743
Vidiš da je problem, one njemačke verzije uredno imaju zaseban WAN port + ne stavljaju RJ11 za tel. nego njihov stari tel. standard.
Info:
https://www.telekom.de/resources/ima...-speedport.png
Tko se želi igrati sa otvaranjem evo upute (da ne polomite noseve) > http://www.reinhardweiss.de/german/w724v.htm
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 15:16   #2558
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 290
Eto vidiš. A namizin ukinulo prijeko potreban lan port , kao da već nije dovoljno šta svaki maxtv prijemnik zauzme po cijeli jedan, onako sam po komodu
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 15:27   #2559
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,743
A java ji odnia manite
Nema ti druge nego dodavat switch - eve.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2018., 15:39   #2560
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 290
A znam. Bez njih očito ne ide.
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2018., 00:10   #2561
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 918
Citiraj:
Autor Ante M Pregled postova
I dalje se LAN1 port koristi kao WAN/Link kod optičara. Jel ogroman problem proizvođaču routera izradit još jedan zaseban port između ethernet i phone portova ??

Ono, nije da nema mjesta
proizvođačima nije problem ništa ugradit ili dogradit nego je problem naručitelja,u našem slučaju t-com jer s nama može radit što hoće, da se u taj naš speedport ugradilo
za par eura bolje djelove bio bi to sasvim solidan router,ali eto gledaju na svaku lipu zarade ,a za korisnike im se živo j... .

p.s. ti routeri se sastavljaju od gotovih djelova ono što naručioc hoče i dobije,a svaki cent uštede s obzirom na količinu naruđbe je hrpa love za tcom nakraju -
zadovoljstvo korisnika u najmanju ruku nije u prvom planu
__________________




skalar je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2018., 07:52   #2562
Ico2005
Bez neprikladnih slika u avataru.
Moj komp
 
Ico2005's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Slavonija ravna
Postovi: 347
dobio jučer taj plus model u zamjenu za ovaj prethodni, malo ga grmljavina načela... uglavnom radi, rano je još nešto reć kako i šta... onaj dodatni meni o statistici ne radi, al brate mili oka nisam sklopio noćas... ubiše me one lampice, svijetle ko šašave, bijeli dan u sobi... radit će izolirka danas, nema druge... imam jedan zte u rezervi pa si sve mislim da stavim njega a ovaj u rezervu al žao mi da ga oplete grmnljavina
Ico2005 je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2018., 13:59   #2563
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 918
taj speedport plus po razgovoru sa 08009000 djele samo na adsl i vdsl linije, pa je lako moguće da je isti model kao i star,
samo je izbačeno iz firmwarea mogučnost 1 port pretvoriti u wan port, samim time je vjerojatno napravljeno mjesta za
doradu firmwarea pa me nebi čudilo da router i bolje radi.
__________________




skalar je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2018., 13:54   #2564
Marella
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2018
Lokacija: Ražanac
Postovi: 3
pozdrav svima, jel mi netko može objasniti zašto se speedport routeri nazivaju smeće, odnosno što je toliko loše u njima?
Marella je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2018., 17:30   #2565
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,758
Plastika, ledice i konektori su još ok, sve ostalo je smeće.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2018., 18:29   #2566
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,743
Pa samo na preskoke pogledaj 86 stranica teme pa bi ti trebalo biti jasno zašto
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2018., 18:40   #2567
alengrosevic
486 DX4 75 MHz
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,425
Ma da, to je sotona, zlo, smeće...

Kako sam vec par puta rekao, za 95% korisnika interneta je ovaj router ok. Ovih 5% koji su napredni(npr nikky skalar i ekipa sa ovog podforuma) i trebaju kvalitetan router, neka uzmu mikrotik, asus ili nesto trece.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2018., 19:34   #2568
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,743
Ma nije ni za onih 95% ako štucaju osnovne stvari kao DNS Server (možda su to u međuvremenu pokrpali).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2018., 21:53   #2569
alengrosevic
486 DX4 75 MHz
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,425
Meni je port forward, dyndns, wifi na 5 i 2.4 radilo uredno. U kuci imamo manje od 10 korisnika pa se ne smatram naprednim korisnikom. Uzeo sam mikrotik zato sto je manji i ima jedan gigabit port vise od speedporta. A i one bijele ledice po noci prejako svijetle.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na