Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 12.09.2018., 11:42   #2041
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 450
Ne gleda se margina vec atenuacija. Margina ti se mijenja kako ti se brzina pusti
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2018., 11:43   #2042
Chiron
Premium
 
Chiron's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Croatia
Postovi: 366
Citiraj:
Autor animATrIx Pregled postova
Ne gleda se margina vec atenuacija. Margina ti se mijenja kako ti se brzina pusti
gleda se oboje.. atenuacija je samo koliko si daleko od centrale, a margina na koliko jakom signalu se javlja šum
__________________
Destiny isn't already Forged!!!
Chiron je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2018., 08:32   #2043
mirko1
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: čakovec
Postovi: 38
mirko1 je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2018., 08:33   #2044
mirko1
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: čakovec
Postovi: 38
Pozz vi koji se razumjete po ovim parametrima kolko bi mogla biti maksimalna brzina. Hvala
mirko1 je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2018., 11:53   #2045
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 196
Oko 1500m od centrale, ali imaš dobru liniji bez šuma i grešaka, oko 18-20mbit/s uz uvijet da ne uzimaš iptv i da minimalna margina ostane kao i do sada na 6dB.
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2018., 12:41   #2046
mirko1
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: čakovec
Postovi: 38
Citiraj:
Autor Europium Pregled postova
Oko 1500m od centrale, ali imaš dobru liniji bez šuma i grešaka, oko 18-20mbit/s uz uvijet da ne uzimaš iptv i da minimalna margina ostane kao i do sada na 6dB.
Hvala, jedno mi je tehničar rekao da sam 1270 metara udalje sad je il nije ne budem uzeo iptv.
mirko1 je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2018., 11:54   #2047
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,216
svaki put kad odem van HR, kod mojih se desi neko sranje.

mi moze netko objasniti sta se to moglo desiti da mi na liniji umre uplink? uopce ne koristi drugi dio upload spektra. sa 5mbit uplinka (max je bio cca 7mbit), sad sam na ispod 1mbit, i stalno seta od 300kbit do 2mbit



restartao sam modem vise puta...
u grafu od dslstats-a sam vidio da se jucer oko 5 popodne nesto desilo na liniji, SNR je bio isaran maksimalno, i od onda se ne zeli spojiti na vise od ove bijede koju imam.

strah me prijaviti kvar da mi ne sjebu totalno.

ovo su statsi:
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2018., 14:08   #2048
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 413
Mozda port riknuo?
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2018., 17:21   #2049
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,216
port na dslamu? port na modemu?

sta mogu uraditi s moje strane (od stupa do modema) da se uvjerim da nije do mene i da mogu normalno prijaviti kvar? jedino sta mi pada na pamet je da se odjednom nesto desilo spoju na dolaznom kabelu sa stupa i mog kabela koji ide u modem (na tavanu je spojnica).

i PS, dok se mi u gotovo-pa-centru-grada hebemo sa 1 ili 2 megabita uplinkom, ovo je brzina koju imam u stanu u barceloni:
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2018., 20:12   #2050
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 450
prijavi kvar i popravit ce ti. jedino sto mozes je provjeriti po kuci spojeve da je sve ok, u vecini slucajeva ti bude kakav oksidiran spoj na stupu ili kutiji na kuci, pogotovo ako je s vanjske strane postavljena.
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 18:55   #2051
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,216
popravilo se samo od sebe ili su skužili pa riješili na dslamu. ili su nešto samo resetirali.
uglavnom, nakon ovog sranja s početka grafa, sad smo opet na 30/5
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 19:51   #2052
mirko1
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: čakovec
Postovi: 38
Imaš pm.
mirko1 je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2018., 18:01   #2053
Gavroo
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 39
https://imgur.com/9nLotIL

Pozdrav, prije nisam imao taj slucaj ali u zadnje vrijeme mi jako puno puca mreza, na ruteru se lampice ne gase ali pukne veza do pca pa se vrati. Uglavnom, kroz par god je mjenjano par rutera naravno ovi odma misle da mi je mreza losa pa smanjuju brzinu, da bih ja svaki put trazio da vrate na 50/10. E sad pucanje mreze, ne vjerujem da je problem izmedju rutera i pca, a druga i vrlo vjerojatna mogucnost je konekcija iz zida do rutera.
Naime iz zidne telefonske linije je rascvano 2>1 pa onda opet u ruteru rascvano 1>2 dakle za telefon i internet medjutim taj kabal ide ispod vrata i dosta je "izgnjecen".
Kao sto se vidi iz slike SNR margina katastrofa, koliko se sjecam prije je bilo dobra. E sad posto nemam alat za te kablove a i nisam neki za te stvari (ali u nuzdi bih se snasao) prije neg se zaletim novi kabal napraviti da vidim da li bi to mogao stvarno biti problem?
Po svakoj logici zakljucujem da jest to, jer kucna mreza ne moze samo tako degradirat kroz god dvije a cisto sumnjam da je problem u pc-u.
Gavroo je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2018., 18:17   #2054
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,469
Imaš pre malu marginu, ne znam kako je namješteno da uopće dobiješ 50mbps.
Mislim da ako resetiraš router, da ćeš dobiti manju ali stabilniju brzinu uz target marginu od 6db (valjda).
__________________
1.2.2019. - prodajem: Samsung NX2000-1220kn
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2018., 18:20   #2055
Gavroo
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 39
Radi se o tome da je ovo sad vec 2. Speedport ruter, prije ovog imao zte pa prije njega isto ovaj ali vidim ovaj ima noviji firmware.. ugl prije je margina bila puno vec sjecam se kad sam jos davno gledao na tom engineer meniju.. sad iz mog teksta bi moje bilo pitanje da li mozda potencijalno ostecen kabel iz zida do rutera uzrokuje tu losu marginu..
Gavroo je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2019., 20:34   #2056
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,216
danas mi zamijenili kabel od ormarića do kuće (prije bio stari kabel od kad je uveden telefon, kojih 40tak godina star). situacija se popravila, nema više errora na liniji i maksimala mi se povećala sa 30 na 35mbita:


još su rekli da će zamijeniti cijeli ormarić i staviti nove reglete, mada tu sumnjam da će bit pomaka na bolje jer sad su mi direkt spojili dolazni podzemni kabel na taj novi koji ide do fasade, a od fasade do routera je moj novi kabel stavljen pred mjesec dana.

vi koji ste se borili sa njima, jesu vam ikad omogućili bilo koji drugi profil osim 8b, i kako je to prošlo?
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2019., 09:59   #2057
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 450
nema koristi od 17a profila kad si na nesto vecoj udaljenosti. testirali smo i bude podjednaka brzina, ta razlika u frekvenciji se izgubi na losim spojevima i udaljenosti
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2019., 19:08   #2058
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,216
prebacili mi na annex M, sinkronizacija se JE povećala (7.4mbit), ali efektivno nisam dobio ništa. nisam dobio ništa niti od 35mbita na downlinku - koliko god puta vrtio speedtest, plafon mi je bio 30.0mbit down i 6.00 mbit up.

s obzirom da sam na tom novom 20-50mbit (iskon), da me nisu softverski limitirali?

za 17a profil - vjerujem da si u pravu. gledao sam podjelu spektra, iako za razdaljine do 800m se koristi 17a, stvar je da spektar od 8-12mhz je rezerviran za uplink, a od 12-17mhz za downlink. s obzirom da na tu udaljenost , možda bi dobio nešto sitno u uplinku, a downlink ostao isti.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2019., 20:33   #2059
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 450
tako je, moguce je da je po useru limitirano na 30/6
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2019., 15:34   #2060
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,216
netko se u iskonu trudi, međutim čini se da tražim previše. dok te-kom ne zamijeni cijelu trasu (ili barem naprave bolje spojeve) teško da će ova zona dobiti išta više od 30tak mbita.
nadao sam se da će 17a profil progurati malo više zbog nepostojanja smetnji od ostalih korisnika na kabelu.


ako niš drugo da će uplink barem zagristi u 12a profil, ma kakvi.

da ih pitam da vrate 8b ili da se ostavi 17a? nema razlike, a u futuru ako nekim slučajem dio dolaznog kabela zamijene novim, može bit da će 17a pokazati neke prednosti?
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2019., 16:39   #2061
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 450
mozda bude, jer sve ovisi o kvaliteti kabela i spojeva
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2019., 04:27   #2062
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,992
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
da ih pitam da vrate 8b ili da se ostavi 17a? nema razlike
Najbolje ti je snimat liniju 24h ili bar 3-4 dana ( petak-ponedeljak ) da bi mirne duse mogao reci ajd stavite ovo ili ono... jer iako se sad cini da je sve ok to ne znaci da neces nesto vazno raditi a ono pukne net...
Ista stvar je kod mene na Optimi, prije 2 godine parica je na speedtestu isla oko 24Mbps ako je sinkam u gluho doba noci, danju ako se resinkalo to je bilo oko 22Mbps, upload se nije promjenio za 2 godine.
Takoder ova parica je bila zadnje 2 godine na brzini 10Mbps iz razloga sto mi je bilo zao ugasit i tu liniju pa iako sam na VDSL2 spustena je najmanja brzina i ugovor na 2g da bude cim jeftinije...

Ove godine sam dobio jos povoljnije uvjete, bez ugovora i paket je sluzbeno 60/10Mbps tako da ogranicenja na centrali nema, puste mi koliko ocu tj. krenuli su sa profilom 17a pa sam zvao da mjenjaju u 8b. Pustili 8b sa marginama 4dB i sinkala se na 22Mbps pa sam opet zvao da smanje. Nije mi cak ni pucala veza nego sam imao 5-6 resinkanja routera tijekom dana tak da ne rebota se router ali moras sacekati da se resinka, dakle net zasteka na 10 sekundi i slicno... resinka kad ode brzina ispod sinkane a vraca se kad se parica "oporavi", sada je stanje ovakvo:






Dakle i dalje nije idealno ali nema resinkanja, izdrzi linija u tim satima kada parica "luduje", realno sam izgubio oko 4Mbps za 2 godine. Tako je radila i prije 2 godine samo sa visljim vrijednostima. Dakle sad kada parica "dise" margina se spusti sa 8dB na 5.5dB tako da nikakve koristi da mi stave veci profil kada dodje to doba dana sa 6dB ona se muva oko 3dB i ako vec ne pukne dodje do resinkanja.

1300m sam od centrale, prvi na izvodnom ormaricu 20m ormaric - router no dok optika ne dodje u taj ormar za nas nekih 40-tak korisnika, na zalost ovo je maximum a da je recimo 99% stabilno. Cak stovise, par kuca dalje od mene je 15Mbps bog bogova kom se sinka toliko... Sreca pa imam i LTE kao drugu liniju u kuci jer s ovim je ono, prezivljavanje no za 116kn mislim da je cak i OK, koliko platim - toliko i dobijem
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je online   Reply With Quote
Staro 08.01.2019., 10:28   #2063
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,216
tnx.
ja bi im rekao da ostave 17a, uz annexM, jer u nekom futuru ako bude tekom zamijenio dolazni kabel , možda se router odluči syncat na više, tj počet iskorištavat širi spektar frekvencija.
čudi me da ne želi niti uplink probat progurat u 12a. hm :/

čini se da su mi pustili propusnost koliko-ide-ide, jer speedtest sad javlja do 33mbita, a uplink skoro 6 uz sadašnje stanje (35/6.5).

šteta da nemam neki kafić u blizini da se mogu nakačit kad zagusti.

a za optiku, mogu u firmi uzet a1 (iako provjera dostupnosti kaže da nema uvjeta za optiku, ali imamo već metronet, šta je sad a1), i dignut link do doma. pitanje kakav bi bio wifi link, preko omnitika koji mi je već montiran bi išlo 35/35, to sam već probao. direktno, nisam probao. tako da mi je to opcija 2 za 2 godine kad mi istekne ugovor s iskonom. možda bi mogao i preko nekog susjeda koji su u zoni pokrivanja optike. za sad rađe svoje, da ne ovisim o nekome ako cedi oprema ili ugase struju.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2019., 19:25   #2064
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,216
zvali danas iz iskona, dogovorili da ostave 17a profil ali uz annexM. možda u nekom futuru ako se ikad promijeni infrastruktura, stanje bude bolje, ali za sada, i za cijenu od 120kn mjesečno, ja zadovoljan. dali su si truda, poslušali su svaki moj zahtjev, zamijenili su telefonski kabel a tekomovci su najavili i zamjenu ormarića (živi bili pa vidjeli).

jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2019., 11:42   #2065
Matta
El Mattador
Moj komp
 
Matta's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Ljubuški<->Metković
Postovi: 1,432
Moj ISP (u BiH) je u postupku prebacivanja parice u novi ormarić 100-tinjak metar od mene (prijašnji je bio oko kilometar i maksimalna brzina je bila oko 20-tak Mbita).
Evo šta me čeka, jadan ja, nekako ću izdržati dok ne prođe optika.
__________________
Matta je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2019., 14:22   #2066
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp
 
RimtuTiTuki's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 780
Koju max brzinu bi mogao dobiti na ovom priključku?

__________________
I never make the same mistake twice I make it five or six times just to be sure...
RimtuTiTuki je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2019., 15:29   #2067
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 546
Citiraj:
Autor RimtuTiTuki Pregled postova
Koju max brzinu bi mogao dobiti na ovom priključku?

60/10 ak postoji profil
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2019., 17:06   #2068
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp
 
RimtuTiTuki's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 780
Toliko i imam, znači ne može ići brže od toga?

Mislio sam da je pod Bandwidth navedeno na koliko mi je ograničena brzina.

A da se iz Line attenuation i SN Margin vidi koliko sam daleko od centrale i koju vezu bi mogao dobiti.

Hvala!
__________________
I never make the same mistake twice I make it five or six times just to be sure...
RimtuTiTuki je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2019., 18:31   #2069
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,216
ma može više, imaš premali SNR uz nikakvu atenuaciju. pazi, ti imaš 6dB atenuacije a samo 60mbita uz 8 dB snr. promijeni si kabel i snr će ti skočit drastično.
TO bi vidio da postaš ovdje svoj HLOG iz routera, ako tvoj router podržava to očitanje.

a ja danas probao ZTE 931 router na iskonu , u nadi da će taj router se uspit syncat na neku veću brzinu, ali ćorak: zyxel se synca na 36/8mbita , dok zte se synca na 34/6, uz lošiji snr. fak.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2019., 20:13   #2070
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 450
@RimtuTiTuki - vise me brine broj FEC-ova i HEC-ova na liniji, provuci si UTP-ove do zadnje tocke na kuci da si eliminiras sve moguce gubitke.
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na