Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro Jučer, 11:13   #2941
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 415
Da, radio sam to par puta. Sjeo u auto i vozio se okolo. Samo nema poziva onda
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:32   #2942
pctrikovi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 8
Citiraj:
Autor blackeagle Pregled postova
Ahaa, vidim da sam krivo prepisal, mislil sam na mf286 ili b525..
Znam da je -110 slabo, ali mi je postao slab wifi na mf283+ pa je nasred kuce da mi lovi kolko tolko dobro..
ruter na najbolju moguću poziciju a ostatak kuće povezati sa recimo power line adapter sa wifi-em, slično kod mene i radi odlično.. i nema hrpe kablova , samo što je to skuplja opcija..
pctrikovi je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 19:23   #2943
Cyber_x_Bull
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: šibenik
Postovi: 32
Pozdrav

po svemu sta sam tu procita Tele2 trenutno radi na 1800mhz i 2100mhz na nekim mjestima. Kod mene blizu sibenika potvrdjeno radi iako je download dosta slabji u odnosu na 1800mhz.

E sad koristim B525s-23a i nasao sam na onoj poljskoj stranici da moj router ne podrzava 1800+2100 i isporobao sam ne radi dok drugima tu na forumu navodno sa boljim modemom radi.

Zanima me ako bi vec trebao uzeti novi router da li ima model koji podrzava 3ca 1800+2100+2600 tako da budem odma spreman u buducnosti jer vidim da je tele2 dobio i 2600mhz.
__________________
CPU: Core2Duo E6750 3200 MHz / ZALMAN CNPS9500A
MBO: Gigabyte GA-EP45-UD3R rev:1.1
RAM: OCZ XTC SLI OCZ2N800SR1G 2x1GB
RAM: G Skill F2-8500CL5-2GBPI-B 2x2GB
VGA: MS GTX 970 4GB
Napajanje: STRONGER SPSN 060 600W 80PLUS
Monitor: LG M2762D
OS: Win 10 X64 PRO
Ostalo: Razer Lycosa / Roccat 11 310 / Fractal Design Define R4
Cyber_x_Bull je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:31   #2944
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 415
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
ZTE MF286 od Tele2 radi 2CA tj LTE-A 800+1800

https://i.imgur.com/d63oVp0.jpg

ostale agregacije koje podržava: B3+B3, B3+B7, B3+B20, B7+B7, B7+B8, B7+B20

Evo i za Huawei routere možda bude nekome od koristi. Na spisku nema Huawei E5186 B7+B3, B3+B20, B7+B20 unutar jedne frekvencije B3+B3, B7+B7
Specifikacije su tvorničke, a sa FW mogu biti i isključene neke agregacije(i funkcije) ovisi od operatera ako je brendirani router.

Imaš link ili slično gdje pšie da su uzeli i 2600?
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:41   #2945
Cyber_x_Bull
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: šibenik
Postovi: 32
Citiraj:
Autor thunder11 Pregled postova
Imaš link ili slično gdje pšie da su uzeli i 2600?
tako sam procitao na njihovom forumu sad da li je to istina ili ne nisam siguran, ali ako se ne varam na hakom stranicama je pisalo da pocetkom godine idu prijave za 2600mhz

sad vidim po cellmap u sibeniku su samo band3 odasiljaci al meni radi provjereno 2100mhz samo slabiji download u odnosu na 1800mhz


https://www.bug.hr/forum/topic/tele-....aspx?page=202
__________________
CPU: Core2Duo E6750 3200 MHz / ZALMAN CNPS9500A
MBO: Gigabyte GA-EP45-UD3R rev:1.1
RAM: OCZ XTC SLI OCZ2N800SR1G 2x1GB
RAM: G Skill F2-8500CL5-2GBPI-B 2x2GB
VGA: MS GTX 970 4GB
Napajanje: STRONGER SPSN 060 600W 80PLUS
Monitor: LG M2762D
OS: Win 10 X64 PRO
Ostalo: Razer Lycosa / Roccat 11 310 / Fractal Design Define R4
Cyber_x_Bull je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:56   #2946
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 415
booo, zivi bili pa vidjeli. ISto tako, nedugo nakon što su kupili i blokove za 2100 su ih stavili u pogon. I radi bolje od 1800mhz..barem tu kod mene.

A sada, prije koji dan sam pričao sa jednim finim gospodinom i u razgovoru se spominjalo da su kinezi (huawej točnije) poklonio 5G opremu operaterima...koji točno nije htio reći. ALi da su npr tu u umagu neke već i montirali - najzanimljivija stvar je da su radili testove i rezultati su bili katasatrofa - citirtam jel. E sada šta će biti od toga treba vidjeti
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:07   #2947
Cyber_x_Bull
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: šibenik
Postovi: 32
Citiraj:
Autor thunder11 Pregled postova
booo, zivi bili pa vidjeli. ISto tako, nedugo nakon što su kupili i blokove za 2100 su ih stavili u pogon. I radi bolje od 1800mhz..barem tu kod mene.

A sada, prije koji dan sam pričao sa jednim finim gospodinom i u razgovoru se spominjalo da su kinezi (huawej točnije) poklonio 5G opremu operaterima...koji točno nije htio reći. ALi da su npr tu u umagu neke već i montirali - najzanimljivija stvar je da su radili testove i rezultati su bili katasatrofa - citirtam jel. E sada šta će biti od toga treba vidjeti

Gledao sam rezultate testova 5g mreze vani i popravlja se stanje drasticno u startu je bilo lose i vani.
https://www.cnet.com/news/galaxy-s10...y-faith-in-5g/

Pratim 5g ali mislim da kod nas nista od njega 3-4 godine narocito za one koji nisu u strogom centru vecih gradova, iako nada je uvik prisutna.

Isto tako ubrzo je probno lansiranje 60 Starlink satelita ( Muskova verzija broadband interneta koji bi navodno ima pokrivenost u najzabacenijim kutcima svijeta kad svi sateliti budu postavljeni, njih 10.000)
__________________
CPU: Core2Duo E6750 3200 MHz / ZALMAN CNPS9500A
MBO: Gigabyte GA-EP45-UD3R rev:1.1
RAM: OCZ XTC SLI OCZ2N800SR1G 2x1GB
RAM: G Skill F2-8500CL5-2GBPI-B 2x2GB
VGA: MS GTX 970 4GB
Napajanje: STRONGER SPSN 060 600W 80PLUS
Monitor: LG M2762D
OS: Win 10 X64 PRO
Ostalo: Razer Lycosa / Roccat 11 310 / Fractal Design Define R4
Cyber_x_Bull je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:38   #2948
Goranbm
Premium
Moj komp
 
Goranbm's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Beli Manastir
Postovi: 1,199
Budem si sutra naručio pokućni pa me zanima koji ruter od dva ponuđena da uzmem? Pretpostavljam da je ovaj Huawei B525 bolji?
Goranbm je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:45   #2949
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 404
zakupljene frekvencije HR operatera
https://www.hakom.hr/UserDocsImages/...a_20190423.pdf

3CA 1800+2100+2600 u HR nop, samo 800+1800+2600(T-com pustio 3CA u Zg zasad na jednoj lokacijiDL oko 400Mbps, A1 i oni radi na tome), Tele2 eventualno 2CA 1800+2600 naravno kad instaliraju opremu za 2600, 2100 nije u igri za CA jer da je već bi ga uključili.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:54   #2950
Cyber_x_Bull
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: šibenik
Postovi: 32
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
zakupljene frekvencije HR operatera
https://www.hakom.hr/UserDocsImages/...a_20190423.pdf

3CA 1800+2100+2600 u HR nop, samo 800+1800+2600(T-com pustio 3CA u Zg zasad na jednoj lokacijiDL oko 400Mbps, A1 i oni radi na tome), Tele2 eventualno 2CA 1800+2600 naravno kad instaliraju opremu za 2600, 2100 nije u igri za CA jer da je već bi ga uključili.

Znaci ovo sta se manualno moze prebacivati sa 1800 na 2100 to ne znaci da ce eventualno se moci kombinirati 2ca 1800+2100?
__________________
CPU: Core2Duo E6750 3200 MHz / ZALMAN CNPS9500A
MBO: Gigabyte GA-EP45-UD3R rev:1.1
RAM: OCZ XTC SLI OCZ2N800SR1G 2x1GB
RAM: G Skill F2-8500CL5-2GBPI-B 2x2GB
VGA: MS GTX 970 4GB
Napajanje: STRONGER SPSN 060 600W 80PLUS
Monitor: LG M2762D
OS: Win 10 X64 PRO
Ostalo: Razer Lycosa / Roccat 11 310 / Fractal Design Define R4
Cyber_x_Bull je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:07   #2951
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 404
Citiraj:
Autor Cyber_x_Bull Pregled postova
Znaci ovo sta se manualno moze prebacivati sa 1800 na 2100 to ne znaci da ce eventualno se moci kombinirati 2ca 1800+2100?
Da ili jedna ili druga ,a opet nikad se ne zna sve je otvoreno kod Tele2 i bolje bi bila opcija 2CA 1800+2600 pošto oprema koju većina korisnika ima podržava tu agregaciju.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 07:47   #2952
pctrikovi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 8
Citiraj:
Početkom ožujka ishodili smo dozvolu za korištenje dodatnog spektra te smo proširili kapacitet naše LTE mreže s 25MHz na 35 MHz. Proširenje je odmah implemenitrano na velikom broju trenutnih lokacija u velikim gradovima i u priobalnom području. Ali iako se od tada proširenje kontinuirano provodi i na ostalim područjima
samo info from tele2
pctrikovi je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:02   #2953
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,294
Jel netko ima problma sa dostaovm racuna od Tele2 ?

Naime ovaj mjesec uopce nisma dobio racun za Pokucni internet u sanducic (za 4ti mjesec) i zvao sam ih na telefon i oni mi "nemogu" to napravit nego ja moram otic u poslovnicu da trazim od njih da mi naprave novi racun? Kakva je to debilana da oni nemogu poslati racun na e-maili ili ponovo u sanducic ?

Kako da platim racun koji nisam dobio ?
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + 2080Ti + TitanX
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 2*1080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:05   #2954
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 583
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Jel netko ima problma sa dostaovm racuna od Tele2 ?

Naime ovaj mjesec uopce nisma dobio racun za Pokucni internet u sanducic (za 4ti mjesec) i zvao sam ih na telefon i oni mi "nemogu" to napravit nego ja moram otic u poslovnicu da trazim od njih da mi naprave novi racun? Kakva je to debilana da oni nemogu poslati racun na e-maili ili ponovo u sanducic ?

Kako da platim racun koji nisam dobio ?
aktiviras E-račun, doh! Kaj nemas tele2 app? Ili na webu, brijem da se racun i tamo vidi. Samo pazi, ak imas samo e-racun, kad raskidas uslugu, ukinu ti i account i onda nemos do zadnjeg racuna nego opet u poslovnicu po ispis
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:10   #2955
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,294
Citiraj:
Autor johnsmith Pregled postova
aktiviras E-račun, doh! Kaj nemas tele2 app? Ili na webu, brijem da se racun i tamo vidi. Samo pazi, ak imas samo e-racun, kad raskidas uslugu, ukinu ti i account i onda nemos do zadnjeg racuna nego opet u poslovnicu po ispis
nemogu, moram ici u poslovnicu da mi se to aktivira jer sam poslovni korisnik, GDPR blaa bla... bla... sigurnost podatka, bla bla.. gluposti, spamat me mogu ali otovorit moj.tele2 account online? Eeeeeeee to nemoze, to moras osobno do poslovnice ...
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + 2080Ti + TitanX
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 2*1080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 15:18   #2956
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 404
Citiraj:
Autor pctrikovi Pregled postova
samo info from tele2
Zanimljivo na kojoj frekvenciji imaju širinu od 35Mhz netko je tu nešto krivo napisao. Bilo bi lijepo da je istinito 226.5Mbps na jednoj frekvenciji.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 18:11   #2957
dreammastera
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: ZG
Postovi: 25
Ima aplikacija za Android Huawei_Manager_1.3_PL_BETA.apk


Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk
dreammastera je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 19:58   #2958
pctrikovi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 8
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Zanimljivo na kojoj frekvenciji imaju širinu od 35Mhz netko je tu nešto krivo napisao. Bilo bi lijepo da je istinito 226.5Mbps na jednoj frekvenciji.
Info sam dobio od podrške, koliko je što ispravno ne znam, no prilažem chat...

pctrikovi je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 21:02   #2959
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 404
U drugom mjesecu dobili su širinu 10Mhz na 2100 frekvenciji i prije su imali 15Mhz znači sada imaju 25Mhz, a nedavno su dobili 20Mhz na 2600 i bilo kako da zbrajaš ne možeš dobiti 35Mhz. Kao prije su imali 25Mhz to nisu imali ni na jednoj frekvenciji. Ovo ti je mjerodavno Hakom novi spektar frekvencija https://www.hakom.hr/UserDocsImages/...a_20190423.pdf. Tako da preko chata možeš dobiti svaki puta drugu informaciju...
Nikox je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na