Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.08.2024., 22:25   #74911
Darko150
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2017
Pune su ceste takvih koji "moraju" ... I pogibaju svakodnevno. Što je najgore, ubijaju nedužne...
Darko150 je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2024., 22:35   #74912
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ja sam prije cca dva tjedna sreo ultimativnu seljačinu, kralja svih krkana.

Cesta Koledovčina, morao zguglat kak se zove a prolazim njom stalno.

Dakle stojim na semaforu, ja u desnoj koja je za ravno i desno, pored mene traka za lijevo skretanje prazna.

U kontra smjeru isto tak dvije trake, jedna za ravno i desno, i jedna za lijevo.

U te dvije trake na semaforu čekaju dva šlepera. Traka pored mene za lijevo prazna.

Pali se semafor, ja krećem, i odjednom skužim u retrovizoru auto dolazi u traci pored mene, al mislim si, skreće lijevo.

Djelić sekunde kasnije, skužim da frajer prevelikom brzinom dolazi i da je jednostavno mislio zaobić nas par u ovoj traci i ubacit se ispred mene. No, ja sam već duboko ušao u križanje.

Trzaj volana u desno da mu dam mjesta i frajer proleti između mene i šlepera koji još čeka da mi prođemo i da skrene.

Proletio je između nas tak da je bilo mjesta cca 20 cm sa svake strane.

Ja u šoku, na trubu.

Da bi mi frajer u jebenoj toyoti corolli karavan slavodobitno kroz prozor pokazao srednji prst.

Nakon što sam mu spasio život.

Jer da ga nisam skužio i nastavio ravno, on bi se zakuco u šleper ispred sam tak.

Malo je reć poslije da mi je bilo krivo što sam trznuo volan...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2024., 23:11   #74913
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Evo još jednom, brojka napisana na znaku je ograničenje, a ne sugestija
Ograničenje kojeg se možeš držat, ali uz poštivanje i ostalih u prometu. Nećemo valjda opet vrtit priču od prije mjesec-dva kad smo (većina nas) rekli da to ako netko vozi 130 po ograničenju, ne znači da možeš vjesit na lijevoj traci i igrat se igre "ja sam u pravu i neću ti se sklonit"

Ako je meni policija u 2-3 navrata potvrdila da smijem vozit 150-155 kmh bez bojazni da će me kaznit, onda mislim da bi oni koji voze po ograničenju (a pogotovo manje od ograničenja) trebali češće gledat u retrovizore i pustit one koji su brži od njih
Staro 13.08.2024., 23:19   #74914
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
@fanatik Jelda? Nekad pozelim da me manje boli kurac za sebe i ostale ljude u prometu jer se samo sekiram gledajuci te retrovizore i predvidjajuci situacije u prometu. Pritom mislim i na jebene bajkere koji vole jahati punu liniju po guzvi u nadi da ce im se svi malo pomaknuti udesno da gospoda prodju. Bas jebote kao da spasavamo i cuvamo te debile od njih samih. Brijem da bi dozivio sto godina da navijem extra fm i lagano svajpam po ekranu uz prst u uho. Imam radare, senzore, acc i vas debile koji mi se micete sa puta da se ne spickamo. Sto ti vise treba, samo se trebas prepustiti.
Staro 14.08.2024., 00:05   #74915
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Vidis ja se nikad ne nerviram u promet ali ti retardi na motoru mi stvarno idu na jetru da je to neviđeno i da nezelim se maknit malo u desno vozi izad kako spada a ne na silu moras kao precjednik zemlje proc .

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2024., 05:00   #74916
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Stavljali smo godinama na službene, ali smo s njima radili i sve što je bilo potrebno od printa malih i velikih formata. Super ekipa

https://www.tisak-velikih-formata.com/

Cijena ovisi o veličini auta, vrsti folije itd. Nazovi i pitaj
Sam bi navukao foliju. Nije to neka nauka. Samo me zanima gdje uzet foliju po povoljnoj cijeni. Nije stavljanje folije kompliciranije od zatamnjivanja prozora ili poliranja.
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2024., 06:22   #74917
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Djelić sekunde kasnije, skužim da frajer prevelikom brzinom dolazi i da je jednostavno mislio zaobić nas par u ovoj traci i ubacit se ispred mene. No, ja sam već duboko ušao u križanje.

Trzaj volana u desno da mu dam mjesta i frajer proleti između mene i šlepera koji još čeka da mi prođemo i da skrene.

Svakodnevna situacija na ovoj lokaciji to kaj si opisao.

Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2024., 07:21   #74918
vex
Premium
Moj komp

vex's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Autor Darko150 Pregled postova
Radiš gluposti u prometu, isto ko i ta ženska koja je stala u kružnom toku i još se hvališ s time... ne razumijem...
Radiš zaključke na pamet, a dotično vozilo i osobu sam i ja vidio više puta. Kupila je i vozačku, nema drugog objašnjenja. Kolega je sasvim u pravu.
vex je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2024., 07:24   #74919
Darko150
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2017
Što se tiče vožnje u lijevoj traci na autocesti, stvar je jasna: ta se traka zove Pretjecajna i tomu služi, te čim se završi pretjecanje, treba se vratiti u desnu traku. Kad bi se svi tako vozili (kao ja &#128512 promet bi puno brže tekao. A i kad bi na cestama bilo nešto policije koja kažnjava sve vrste prekršaja.
Darko150 je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2024., 09:47   #74920
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Policija u odori i "ofarbanim" autima, na cesti bi trebala viti vidljiva samo kod pratnji i osiguranja mjesta prometnih nesreća itd.
Policajac u odori kod fizičkog uočavanja prekršaja, radi papirologije može napisati određeni broj kazni u jedinici vremena. Taj broj je sigurno manji od broja neobrađenih prekršitelja koji će na tom mjestu i dalje raditi prekršaje. Svojim prisustvom djeluju preventivno, al na mali broj vozača. Preventiva ne djeluje na one najgore

Pisanje kazni je procedura koja traje.
I kada se vidi policajac u odori na nekom mjestu, zahvaljujući dušebrižnicima, vrlo lako i brzo se ta vijest proširi. I to nije problem za one koji su mislili proći 80 kraj znaka 50, nego za ove genijalce koji pretječu kolone vozila, prolaze kroz čisto crveno itd.

Rješenje su jedino kamere, idealno one sa prepoznavanjem tablica koje automatski obrađuju prekršaje.
Bilo fixne, bilo mobilne na stražnjoj šajbi nekog auta.

Time se povećava izvjesnost kažnjavanja baš ovih genijalaca koji rade najteže prekršaje jer ne vide policije nigdje. Da mu dođe kazna uz sliku/video, bilo bi reakcije tipa: pa od kud me okinulo, nigdje policije nije bilo.

Ako takvu kaznu dobije ovaj što se propeljao 80 kraj znaka 50, reći.će da, ok jesam, okinuli su me, i neće to skoro ponoviti. Ovi genijalci to rade svaki dan.

Daklem, samo treba povećati izvjesnost kažnjavanja, kazne i sankcije (bodovi, oduzimanje vozačkih) su dovoljno velike
Staro 14.08.2024., 09:49   #74921
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
To je već prožvakana tema da nema dovoljno ljudi, a i kada policija odradi svoj posao onda krivosuđe usere kao i obično.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2024., 10:28   #74922
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Pitanje za znalce i unaprijed hvala na odgovoru.

Peugot 206, 1.4., mali i super autić.

Ono što mi nedostaje je "audio in" utor.

Pretpostavljam da treba zamjena onda autoradija? Upravljanje radijom na volanu mi je skroz nebitno, kao i cd.

Znači treba mi samo radio i audio in.

Preporuka za neki dućan ili netko privatno da prodaje&ugradi?
Deamon101 je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2024., 10:59   #74923
Majti
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2010
Pozdrav,

Trebam preporuku za jelenju kožu za auto, hvala!

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Majti je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2024., 12:03   #74924
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
To se još koristi?

Bio sam na tečaju autodetailinga prije 10ak godina i rekli su da ne preporučuju to više koristiti. Rekli su i zašto ali ne sjećam se.
Staro 14.08.2024., 12:13   #74925
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Vjerojatno jer skupi pijesak i ostale necistoce i friza auto, danas se koriste krpe i rucnici od mikrovlakna za susenje koji minimaliziraju frizeve.
Staro 14.08.2024., 12:30   #74926
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ima netko preporuku dobrog autoelektričara? Već par ih nije uspjelo riješiti problem pa tražim nekoga tko zna što radi. Za sad sam dobio preporuku za Auto Levak.
Staro 14.08.2024., 12:39   #74927
Šole
Premium
Moj komp

Šole's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Dečki mišljenja i dojmovi ako ga netko ima o BMW 218i Active Tourer
Šole je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2024., 12:51   #74928
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Dobar autić, prostran, samo trocilindrić ako se ne varam.
I nije "pravi" beNve haha
Staro 14.08.2024., 13:44   #74929
Šole
Premium
Moj komp

Šole's Avatar

Da 3 cilindra je, ne znam kakvi su im ti motori? Dnevne relacije ce biti do 20 km, najduze jedanput godisnje na more.
Staro 14.08.2024., 14:19   #74930
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
sinoć u 23:30h u kružnom toku, ženska kratke kose ili prilično feminizirani muškarac praktički stane u kružnom (razloga nema) da sam morao blicati od frustracije.. nitko u kružnom osim nas.. glanc novi ljubičasti presijava se ko pasja kesa Range Rover s brojem ročkasa za tablicu, SB 0906 nešto.. nakon izlaska iz kružnog obišao sam ga s punim gasom kao seljober
He he ... da se ovo dogodilo npr. u Tijuani ili na Kosovu, mislim da ti ne bi palo na pamet stati i blicati.
Ja blendao liku u pretjecajnoj na AC da ili da gas ili se makne, i on nagazi na brenzu. Na desnoj strani nikoga. Pa ti blendaj. Mislim da će sljedeća investicija biti dash kamera.

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Dobar autić, prostran, samo trocilindrić ako se ne varam.
I nije "pravi" beNve haha
Dakle, pola beNve-a .

Citiraj:
Autor Šole Pregled postova
Da 3 cilindra je, ne znam kakvi su im ti motori? Dnevne relacije ce biti do 20 km, najduze jedanput godisnje na more.
Za te relacije, sigurno bolji nego dizel s DPF-om.

Zadnje izmijenjeno od: stef. 14.08.2024. u 14:38.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2024., 14:40   #74931
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Kad sam kupovao ovog benzinca, prva stvar sto su mi u Hyundaiu i Kiji rekli - a morat cete ga povremeno provozati na otvorenoj cesti, ne moze samo po gradu. I to onako bez puno zadrske. Proslo je vrijeme benzinaca za grad, ubi i njih normativi i ekologija. GPF je lakse odrzavati od DPF-a, ali da zna zaebavati, o zna.
Staro 14.08.2024., 14:43   #74932
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Za takve relacije bi hibrid ili PHEV dušu dali.
Staro 14.08.2024., 14:56   #74933
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Kad sam kupovao ovog benzinca, prva stvar sto su mi u Hyundaiu i Kiji rekli - a morat cete ga povremeno provozati na otvorenoj cesti, ne moze samo po gradu. I to onako bez puno zadrske. Proslo je vrijeme benzinaca za grad, ubi i njih normativi i ekologija. GPF je lakse odrzavati od DPF-a, ali da zna zaebavati, o zna.
(G)DI benzinci obično boluju od nakupljanja naslaga/čađe na usisnim ventilima.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2024., 15:46   #74934
Šole
Premium
Moj komp

Šole's Avatar

Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Za te relacije, sigurno bolji nego dizel s DPF-om.
Ma da, dizel mi ne dolazi u obzir. Iako je 70% otvorena cesta, 30% grad.

Ici cu danas/sutra pogledati jednog 220i pa vidim kakvo je stanje.
Staro 14.08.2024., 17:31   #74935
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Rabljeni phev, ufffff, nebi.
Ako ima duple dizne(uz one u cilindrima, ima i na usisnoj ispred ventila) ona nebi trebalo biti problema s naslagama na ventilima

220i je 4verocilindraš, al nije taj motor dolazio samo u PHEV kombinaciji (baterija jaaaaaaaaako skupa)?
Staro 14.08.2024., 17:58   #74936
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor Šole Pregled postova
Dečki mišljenja i dojmovi ako ga netko ima o BMW 218i Active Tourer
Isti motor koji sam imao u 118i. Provjeri nosače motora. Dvaput su mi ih mijenjali u dvije godine.

Auto ne bi smio zatresti ni pretjerano zavibrirati kod paljenja, bez obzira jel hladan ili ne.

Mene je ok služio 118. Ako ima LED prednja svjetla, provjeri je li mijenjano, jer i to hoće krepati.

Ako je automatski mjenjač, provjeri i to. Imali smo određen postotak auta u floti koji su jednog dana pokazali transmission problem.

S višim paketima opreme je super auto, jedino ako te ne brine što je skučen u usporedbi s konkurencijom. A konkurencija u toj mini MPV klasi su Toyota, Nissan, Renault, Citroen, Ford...tako da nemaš nešto bolje dostupno ako te pali dobar infotainment, solidan motor i vrhunski automatski mjenjač. Ford eventualno, ali Vignale oprema.

Jedino što je meni osobno zanimljivije je blizanac, Mini Countryman, ali je tek tamo sve podređeno dizajnu, tako da je i skučeniji od ovog

Ovaj s linka je goli početni model. Ne znam budžet, ali ako ulazi, gledaj bolje opremljene, isplati se samo zbog sjedala. Ova su...meh.
Ovo je paket opreme na koji ciljaj
https://www.autoscout24.ch/de/d/bmw-...ronic-11568894
https://www.autoscout24.ch/de/d/bmw-...401592?slide=1
Lako za sportske branike, ali sjedala i materijali iznutra u jačoj opremi vrijede itekako. Vozio oba paketa opreme, dan i noć je razlika.

Ne volim automatske mjenjače...ali njihov je od svega najbliži onome što ručno šaltam, tako da preporuke za automatik.

Mislim da ipak dobiješ puno više kod drugih
https://www.autoscout24.ch/de/d/ford...matic-11687133

Citiraj:

220i je 4verocilindraš, al nije taj motor dolazio samo u PHEV kombinaciji (baterija jaaaaaaaaako skupa)?
225xe (phev) ima isti ovaj 1.5 s tri cilindra kao i 118i

Domet mu je mali, tako da više ima štete (manje prostora) nego koristi.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 14.08.2024. u 18:17.
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2024., 19:40   #74937
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Da 225xe, tog sam jednom gledao cca 40km+/- domet na bateriju, bliže 30 nego 50 km, a baterija mislim da je 12000 eu nova, samo original
Staro 14.08.2024., 19:54   #74938
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Da 225xe, tog sam jednom gledao cca 40km+/- domet na bateriju, bliže 30 nego 50 km, a baterija mislim da je 12000 eu nova, samo original
Sličan domet imam na trenutnom A3 40 TFSIe.
65 km po papirima, realno 35-40

Dobio sam ga 11.3. s 0 km i u prvih mjesec, dva je i radio tako 35-40.
Danas imam 9530 km, ne znam jel sam uspio 25 napraviti na bateriju zadnja dva tjedna. Punim ga isključivo motorom.

Bit će zanimljivo vidjeti za godinu i pol kad ih vraćamo, koliko će ta baterija biti išta osim utega u autu.

Potrošnja dosad (punim bateriju, pa vozim na bateriju i tako u krug)
https://www.spritmonitor.de/en/detail/1524448.html

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2024., 07:29   #74939
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

To ispada ispod 10kwh/100km.
To je nevjerojatno.
Staro 15.08.2024., 07:45   #74940
Šole
Premium
Moj komp

Šole's Avatar

Citiraj:
Isti motor koji sam imao u 118i. Provjeri nosače motora. Dvaput su mi ih mijenjali u dvije godine.

Auto ne bi smio zatresti ni pretjerano zavibrirati kod paljenja, bez obzira jel hladan ili ne.

Mene je ok služio 118. Ako ima LED prednja svjetla, provjeri je li mijenjano, jer i to hoće krepati.

Ako je automatski mjenjač, provjeri i to. Imali smo određen postotak auta u floti koji su jednog dana pokazali transmission problem.

S višim paketima opreme je super auto, jedino ako te ne brine što je skučen u usporedbi s konkurencijom. A konkurencija u toj mini MPV klasi su Toyota, Nissan, Renault, Citroen, Ford...tako da nemaš nešto bolje dostupno ako te pali dobar infotainment, solidan motor i vrhunski automatski mjenjač. Ford eventualno, ali Vignale oprema.

Jedino što je meni osobno zanimljivije je blizanac, Mini Countryman, ali je tek tamo sve podređeno dizajnu, tako da je i skučeniji od ovog

Ovaj s linka je goli početni model. Ne znam budžet, ali ako ulazi, gledaj bolje opremljene, isplati se samo zbog sjedala. Ova su...meh.
Ovo je paket opreme na koji ciljaj
https://www.autoscout24.ch/de/d/bmw-...ronic-11568894
https://www.autoscout24.ch/de/d/bmw-...401592?slide=1
Lako za sportske branike, ali sjedala i materijali iznutra u jačoj opremi vrijede itekako. Vozio oba paketa opreme, dan i noć je razlika.

Ne volim automatske mjenjače...ali njihov je od svega najbliži onome što ručno šaltam, tako da preporuke za automatik.

Mislim da ipak dobiješ puno više kod drugih
https://www.autoscout24.ch/de/d/ford...matic-11687133
Ici cu u petak ovog pogledati. Vec sam razgovarao sa covjekom, spustio bi cak i cijenu ispod 14, sto mi i je budzet. Sto mislis o opremi? Auto ima i duple gume i felge. Cak jos ima i gratis servise do 2026, sto mi i govori da je uvijek redovno u BMW servisu servisiran. Ne bi trebalo biti nikakvih problema.
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno