|
01.08.2024., 19:43 | #1 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Preporuka za najbolji SD adapter, berba 2024.
Sigurno ste svi katkad imali problema sa SD adapterima, istim generalcima koje proizvodjac daruju s karticama. Od izivljavanja s odbijanjem pisanja, potrebe za jacim guranjem u utor, ili kojekakvim blesavocama. Istina, nisu ni svi citaci jednako kvalitetni, pa katkad i oni snose dio problema. Nedavno sam u jednom, na prste ruke, prezivjelom obrtu koji se bavi razvijanjem i transferom svih postojecih foto/video formata, razgovarao s poznanikom. Otvorio mi je kutiju s memorijskim adapterima, u kojoj je bilo sigurno stotinjak svih mogucih imena, sto bezimenih, sto poznatijih. Onda mi pokaze Samsung adaptere, za koje veli, da su bez premca u kvaliteti naspram svega sto je do danas koristio, a svaki tjedan kroz ducan prodje na stotine ljudi, pa ih koristi konstantno. Cim sam jednog primio u ruku, odmah mi se ucinio neusporedivo robusnijim i cvrscim od uobicajenih adaptera. Primjer uobicajenih adaptera, s lijeve strane Kingston kartica, koja je olicenje jeftinoce, koja se gotovo moze saviti cak i kad ima karticu u sebi. Sandisk, nesto bolja, ali takodjer, premekana i plaha. Kod ovih kartica, samo je straznji dio kompaktan, dok je prednje lice, plosnato, te pocesto jako gipko. Tko je otvarao, zna o cemu pricam. Kod Samsunga i jedna i druga strana su crvrste, niti naznake savijanja, na casnu rijec, kad sam dobio svoje nove narucene, pomislio sam da je greska u slanju, da sam dobio neki Samsung memorijski format koji nema veze sa SD-om. Nisam naviknuo na ovakvu robusnost, formata kojeg previse i ne volim medju karticama. Cak je i "tab" za zastitu, blizi disketi, nego memorijskog kartici. Kao sto vidite, za nijansu su sire, za nijansu vise, no, posebnost je kako krasno i robusno ulaze u utor citaca. Nema uobicajenog pomicanja, nema klimanja, kao da se radi o drugome formatu. Ukratko, preporuka za kupovinu, vrijedi svake lipe. Stavljam aktualnu poveznicu, dodajem i arhivski backup, kad nestane prvi, da znate po opisu locirati noviju prodaju. Nek ne prevari drugaciji izgled kartice na slici poveznice, s istog sam narucio, neki dan, kao i dvoje poznatih, te smo svi dobili one koje sam uslikao gore. ... |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
Uređivanje | |
|
|