Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 31.05.2018., 14:52   #3841
osječki_newb
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: Osijek
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
Da li se možda sjećaš koja je "F"oznaka bila starog BIOS-a?Vjerovatno je pisalo što brišeš.I gdje si uzeo karticu?I kako pališ taj Extreme mod,jel fizički na dugme???
Karticu uzeo sa computer universe. Nikakav extreme mode nisam palio, a vjerujem da se to radi softverski.
osječki_newb je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2018., 15:07   #3842
Prki
Premium
Moj komp
 
Prki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 859
Koliko ja vidim na Gb stranicama ima 3 modela iste kartice a za samo jednu imaju BIOS i to za F1 Bios,pošto ti taj ne radi probaj s biosima iznad F10 oznake.
https://www.techpowerup.com/vgabios/...96&did=&since=

Ili kreni redom
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2018., 15:14   #3843
osječki_newb
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: Osijek
Postovi: 20
Hvala ti puno na ovoj informaciji. Sad ću na papir stavit verzije i vidjet što sam zapravo probao, a što ne. (s obzirom na "F" oznaku)
osječki_newb je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2018., 15:37   #3844
osječki_newb
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: Osijek
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
Koliko ja vidim na Gb stranicama ima 3 modela iste kartice a za samo jednu imaju BIOS i to za F1 Bios,pošto ti taj ne radi probaj s biosima iznad F10 oznake.
https://www.techpowerup.com/vgabios/...96&did=&since=

Ili kreni redom
Baš sad gledam i shvatio sam da sam probao: F2, F11 i F3.

Preostale su mi za probati: F20, F30, F4 (mislim da neće radit) i F60.

Svejedno mi nije jasno kako se F30 i F60 tu uklapaju u sve to s obzirom na ono što si i ti pročitao na GB-ovoj official stranici.
osječki_newb je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2018., 17:54   #3845
Prki
Premium
Moj komp
 
Prki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 859
Nisu official BIOS pa nose takve oznake.Iako sam našao lika koji kaže da je od Điđabajta dobio F4 Bios koji mu je riješio hrpu problema ali mu je link loš pa probaj se javiti njihovom supportu,objasni što je bilo pa da ti oni puste novi.

Jesi se ti javio Gigabyte supportu uopće????
I daj vidi jel si probao ovu verziju(to je kao oriđiđi) 86.07.42.00.38

Zadnje izmijenjeno od: Prki. 31.05.2018. u 18:14.
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2018., 18:35   #3846
osječki_newb
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: Osijek
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
Nisu official BIOS pa nose takve oznake.Iako sam našao lika koji kaže da je od Điđabajta dobio F4 Bios koji mu je riješio hrpu problema ali mu je link loš pa probaj se javiti njihovom supportu,objasni što je bilo pa da ti oni puste novi.

Jesi se ti javio Gigabyte supportu uopće????
I daj vidi jel si probao ovu verziju(to je kao oriđiđi) 86.07.42.00.38
Hej lega, hvala puno na dosadašnjim informacijama i trudu.

F4, kao što sam rekao nisam još probao, možda i meni nekim čudom pomogne.

Gigbayte supportu se još nisam javljao, mogu sutra s posla je sam tamo ostavio grafu. (u slučaju da im trebaju neki serial brojevi koji bi mogli pisat na njoj ili samoj kutiji)

Pod brojem 86.07.42.00.38 se kriju dvije verzije (točnije F30 i F60) koje još nisam probao.
osječki_newb je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2018., 20:02   #3847
Prki
Premium
Moj komp
 
Prki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 859
E to kaže lik koji ih je uplodao da su Original,jedan je za Hynix a drugi za Samsung ili tako nešto,ma ti šibni oba dva pa vidi.
A F4 je lik dobio od Gigabyte supporta.
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2018., 20:05   #3848
osječki_newb
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: Osijek
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
E to kaže lik koji ih je uplodao da su Original,jedan je za Hynix a drugi za Samsung ili tako nešto,ma ti šibni oba dva pa vidi.
A F4 je lik dobio od Gigabyte supporta.
Napisao sam im nekakav općenit mail o nastaloj situaciji, pitao šta mi je činiti, rekao šta sam do sada pokušao.

Al znači kažeš da vrijedi s ona 2 probat. Dobar trag! Hvala puno !
osječki_newb je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 14:03   #3849
Prki
Premium
Moj komp
 
Prki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 859
Jesi šta rješio?
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 14:05   #3850
osječki_newb
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: Osijek
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
Jesi šta rješio?
Evo baš ću danas pokušati s ovim verzijama koje za koje smo utvrdili pa bi vrijedilo probati. (neverificirane one)
osječki_newb je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 17:58   #3851
osječki_newb
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: Osijek
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Javi što si riješio, zanima me kako ide RMA kada je takav slučaj u pitanju.

@Wiz3m4n

Čovjek je napisao da nije svjesno flashao BIOS.
Evo javljam ti da su mi javili da im mogu poslat grafu i da ću dobiti novu. Stvar je u tome da ja njima nisam navodio što sam radio, nego rekao da ne radi od početka...

@Prki Također sam danas uspješno flashao F30 i grafa radi te mislim da je neću slati na reklamaciju.
osječki_newb je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 18:14   #3852
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 9,341
Samo pošalji i to je to.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 18:18   #3853
osječki_newb
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: Osijek
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Samo pošalji i to je to.
Šta, bez obzira što sada radi normalno?
osječki_newb je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 18:58   #3854
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 9,341
Nisam skužio taj dio da radi normalno. A ništa onda
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 19:43   #3855
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,170
Citiraj:
Autor osječki_newb Pregled postova
Šta, bez obzira što sada radi normalno?
Ako radi, nema potrebe slati
Nemoj flashati više i super
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 21:08   #3856
osječki_newb
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: Osijek
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ako radi, nema potrebe slati
Nemoj flashati više i super
Tako i ja razmišljam.

Ma joj e, na greškama se uči ! :P
osječki_newb je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 21:09   #3857
Eladio
..starija garda
Moj komp
 
Eladio's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: ZG
Postovi: 1,997
u biti, sada kada je sve prošlo, više nisi newb
__________________

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 22:49   #3858
osječki_newb
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: Osijek
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
u biti, sada kada je sve prošlo, više nisi newb
Tako nekako!

Hvala još jednom svima na pomoći !
osječki_newb je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2018., 08:31   #3859
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,170
Promjeni nick u osječki_
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2018., 09:35   #3860
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Opatija
Postovi: 1,504
Ima li kakav zakljucak, razlicite verzije biosa za razlicite verzije memorije su bile u pitanju ili sto?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2018., 10:21   #3861
Prki
Premium
Moj komp
 
Prki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 859
Da, ima Biose za dvije vrste memorija Samsung i Hynix ali Hynix ima s OC-om i bez.Idu od F1-F10(recimo Samsung) F10-F20 i F30-za Hynix i onda ako nisi gledao kojeg si obrisao a imaš onaj drugi,eto sranja.

Ma lega samo kad smo riješili,sad samo sačuvaj taj Bios i moš Flashat do prekosutra.I jesi probao onaj F60?

Zadnje izmijenjeno od: Prki. 05.06.2018. u 10:52.
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2018., 23:10   #3862
osječki_newb
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: Osijek
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Promjeni nick u osječki_
Ne vidim nigdje da se može jer rado bih !

Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Ima li kakav zakljucak, razlicite verzije biosa za razlicite verzije memorije su bile u pitanju ili sto?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Upravo ovo što je Prki napisao.

Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
Da, ima Biose za dvije vrste memorija Samsung i Hynix ali Hynix ima s OC-om i bez.Idu od F1-F10(recimo Samsung) F10-F20 i F30-za Hynix i onda ako nisi gledao kojeg si obrisao a imaš onaj drugi,eto sranja.

Ma lega samo kad smo riješili,sad samo sačuvaj taj Bios i moš Flashat do prekosutra.I jesi probao onaj F60?
Eh, da....spremam ga u.....U REGAL !
F60 nisam probao jer mi je ovaj radio pa nisam nepotrebno pokušavao dalje. I dalje ostaje misterija. Možda bi i radio....tko to zna...

Hvala ti još jednom puno na danim informacijama oko tih verzija jer to je bila prekretnica!
osječki_newb je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2018., 00:53   #3863
Prki
Premium
Moj komp
 
Prki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 859
Poprati samo jel ti ovaj pali OC mod.
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2018., 06:55   #3864
osječki_newb
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: Osijek
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
Poprati samo jel ti ovaj pali OC mod.
Instalirao sam također Gigabyte-ov utility software u kojem se takve stvari mogu podešavati, ali nisam palio OC mode. Pretpostavljam da radi. Postoji OC mode, Gaming mode i Eco mode. Trenutno nemam nikakvih igara na pc-u i nisam se igrao s tim njenim načinima rada jer čekam platu (da uzmem monitor i konačno se smjestim na radni stol) - trenutno je na TV spojen.
osječki_newb je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2018., 18:04   #3865
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 9,341
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 09:19   #3866
trpi
s ekstraktom kamilice
Moj komp
 
trpi's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 2,360
koji proizvođači ili serije proizvođača grafičkih kartica nude više od 3god garancije? upoznat sam sa zotacom 5god i gigabyte xtreme gaming serija 4god, netko još?
trpi je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 10:00   #3867
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,332
evga možeš dokupit 10
__________________
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 17:13   #3868
trpi
s ekstraktom kamilice
Moj komp
 
trpi's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 2,360
nice a nije niti skupa doplata, no kakve su evga kartice, vidim dosta mrsavi hladnjaci osim na pojedinim 1080 i 1080ti modelima? twinfrozrom i asusovim strixom sam bio vrlo zadovoljan, do 1000rpm i temperature dobre, sve preko 1200rpm je (in my opinon) puno i cuje se

rijesio gaming karticu ali vec anticipiram sto uzeti kad produ obveze kojima je gaming bio distrakcija
trpi je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 17:32   #3869
De5tr0yer
Avocado
Moj komp
 
De5tr0yer's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Heilbronn, DE
Postovi: 7,310
Imam ugodno iskustvo s EVGA 1070 SC s ACX3.0 hladnjakom. Čitao sam da su srednja žalost, a igrom slučaja sam imao priliku koristiti paralelno gigabyte g1 gaming 1070. Iz te usporedbe mi je evga uvijek bila hladnija i tiša, iako ima 2 vs 3 venta. Ni na jednoj nije bilo prašine niti je pasta ikad mijenjana.
__________________
Spoiler alert!
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 18:37   #3870
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,091
ACX 3.0 je dobar hladnjak. Poanta priče je što nije bilo thermal padova na grafičkim karticama u prvim serijama, pa je bilo kaj je bilo.
Eto imam isti na 1080 već godinu dana i stvarno je OK, nemam kaj se žalit. Malo sam dotjerao krivulju u MSI afterburneru i mila majka je. Jest da je ICX bolji, ali ne sad nešto krucijalno.

Kao što kaže kolega Destroyer, giga G1 je glasnija od EVGAe. GamingX je izuzetan cooler. Ali i 1080 nije baš hladan čip 1070 je sweetspot za takve. Imao sam 1070 GamingX a frend ima 1080 GamingX i bome se njegova jače hajca a ima fino provjetrenu kištru.

Tako da @trpi, ako ti je 1070 na nišanu, onda svejedno. Giga G1, EVGA FTW, MSI GamingX, Asus Strix... ako je 1080, zaobiđi gigu G1 i ostale WF derivate. Pogledaj iChill modele, isto dobri cooleri ali krmače od kartica

Sent from Usreo Mobara
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: INTEL Xeon X5450 E0 Harpertown 3000MHz @ 3000MHz (333x9 @ 1,200V)
CLR: INTEL FOXCONN Stock HSF
MBO: FOXCONN G31MX
RAM: BUFFALO Firestix DDR2-1066 1x1GB ++ KINGSTON ValueRAM DDR2-800 1x2GB (3GB) @ 800MHz -- 6-6-6-18 @ 1,8V
VGA: INTEL G31 OnBoard
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB ST3160815AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: FORTRON 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na