Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 04.06.2018., 17:39   #4951
HumWeed
<°)))><
Moj komp
 
HumWeed's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: ocean
Postovi: 954
ah hvala ti PUNO !!!
__________________
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with.
Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping.
Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho".
HumWeed je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2018., 11:13   #4952
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 812
Da li se u Iskonu mogu naručiti i otkazati tv paketi preko njihovog STB-a? Da ne moram nikoga zvati. Konkretno mislim na HD paket bez ugovorne obveze.

Hvala
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2018., 13:11   #4953
the chosen one
Premium
Moj komp
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 251
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Da li se u Iskonu mogu naručiti i otkazati tv paketi preko njihovog STB-a? Da ne moram nikoga zvati. Konkretno mislim na HD paket bez ugovorne obveze.

Hvala
Može se preko Iskon portala, čak mi se čini i preko mobilne aplkacije da bi se moglo.

the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2018., 16:11   #4954
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 812
Čudi me da nema SK HD paket za 8 kn. bez ugovora u ponudi. Na stranici ga ima.Svejedno, hvala za info.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2018., 21:44   #4955
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 3,969
Od kad su na Iskonu spajanja svaka 72 sata?



EDIT: Išao gledati ispis poziva, 17. travnja sam imao prvo spajanje dulje od 24 sata.
__________________
Dnevna doza PC Ekspert foruma


CPU: Intel Core i5 4300U
MBO: Lenovo
RAM: 8GB 1600MHz
VGA: Intel HD 4400
SSD: Intel SSD 180GB
OS: Windows 10 Pro build 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6 cell
Monitor: 12.5" 1366x768
Tipkovnica: Logitech K360 Wireless
Miš: Logitech M705 Marathon


CPU: Intel Core i5 4200M
MBO: HP
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
VGA: Intel HD Graphics 4600
SSD: Patriot Blast 240GB
OS: Windows 10 Ent 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6cell
Monitor: 15.6" FullHD + HP EliteDisplay E231
Tipkovnica: Logitech K120
Miš: Logitech M500

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2018., 22:09   #4956
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,865
Vidi stvarno. Ja sada pogledao, prvo spajanje sa 72h mi je bilo 18.04.2018, od onda skoro sva spajanja po 72h, tu i tamo neko 40-50h.
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 3G
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Logitech K750
Logitech MX Master
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2018., 07:35   #4957
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Opatija
Postovi: 1,484
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2018., 08:59   #4958
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,560
bilo bi bolje da omoguce na moj.iskon.hr da odaberes zeljeno vrijeme reconnecta, npr. izmedju 3-4h ujutro
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2018., 09:28   #4959
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,207
Lol, ugasi/resetiraj ga u 3 ujutro i svaki sljedeći put će ti biti u to vrijeme.
__________________
🐔🐔 Prodajem Sapphire RX grafu s jamstvom do 5/2021 🐔🐔
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2018., 15:20   #4960
francesko251
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
Pozdrav!

Da li netko ima iskustva u kreiranju wifi virtual AP-a na Innbox v45?
Pokušao sam kreirati jedan virtualni AP, pronađe ga na "Wifi tražilici" ali neće se nikako spojiti.
Prčkao sam i po wireless bridge u postavkama routera, ali ni to nije pomoglo.
francesko251 je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2018., 17:04   #4961
masesto
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Here
Postovi: 13
Pozdrav,


jel netko mozda koristi ovu novu uslugu od Iskona - Mobile Wi-Fi?


https://www.iskon.hr/Mobile-Wi-Fi


Ako netko koristi zanima me jel moguće ovu SIM karticu koristiti u mobitelu,
jer pretpostavljam ako radi u tabletu da bi radila i u mobitelu ako mobitel podrzava 4G LTE.
Koliko sam skuzio oni koriste mrezu 099 od T-Mobile, jer im je on i vlasnik.


Unaprijed hvala na pomoci.
masesto je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2018., 18:02   #4962
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 812
Ovo je isto kao i HT-ov Internet posvuda. Kod njih ne radi u mobitelu, pa vjerovatno ne radi ni kod Iskona.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2018., 21:46   #4963
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 968
ja naručio taj iskon mobile, pa će da vidimo.
mob sa bonbonom mi ide 60/30mbita na LTE i 20/3mbita na 3g. s obzirom da još nemam modem, vidjet ću dal će to radit u mobu ili ću morat uzet neki modemčić. kaže mi SZK da "na nekim mobitelima radi, na nekima ne" pretpostavit ću da lte radi, a 3g ne zbog apn-a.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 01:02   #4964
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,560
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Lol, ugasi/resetiraj ga u 3 ujutro i svaki sljedeći put će ti biti u to vrijeme.
kad HEP nesto radi na mrezi i nestane struje u 10h prijepodne, sta onda svaki put cekati do 3h ujutro da ugasim/upalim router?

Naravno da NE! Trebaju (advanced) korisnicima omoguciti da korisnik na svoju odgovornost podesi router kako mu odgovara, jer to svaki bolji router moze odraditi.
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 09:07   #4965
the chosen one
Premium
Moj komp
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 251
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Ovo je isto kao i HT-ov Internet posvuda. Kod njih ne radi u mobitelu, pa vjerovatno ne radi ni kod Iskona.
Može info kako to da ne radi u mob?
Ok, ne rade pozivi, to mi je logično, ali SMS i net bi trebali raditi jer i mob je kao i router (npr kad se aktivira hotspot).

Na poslu imam VIP broj + dodatnu SIM karticu samo za data koju stavim u drugi mob koji mi služi kao hotspot. Radi sve bez problema pa mi nije jasno kako ovdje ne može.
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 10:51   #4966
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 174
Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Može info kako to da ne radi u mob?
Ok, ne rade pozivi, to mi je logično, ali SMS i net bi trebali raditi jer i mob je kao i router (npr kad se aktivira hotspot).

Na poslu imam VIP broj + dodatnu SIM karticu samo za data koju stavim u drugi mob koji mi služi kao hotspot. Radi sve bez problema pa mi nije jasno kako ovdje ne može.
Ma radi u mobitelu, samo treba ispravno znati podesiti apn postavke.
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 13:00   #4967
tomislav10
Registered User
 
tomislav10's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 80
Kažu da radi u mobitelu ... samo podatkovni promet, naravno.

Pa su se predomislili i rekli da ipak ne može...

Zadnje izmijenjeno od: tomislav10. 12.06.2018. u 18:59.
tomislav10 je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 20:16   #4968
dstojic
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 44
Pozdrav svima. Na optici sam i imam paket Net+TV+TEL 200 MBps. Router je Innbox v51. Kada se spojim žičano imam 200/100 DL/UL. Bežično na ni jednom uređaju nemam više od 45/30. Da li se može nešto promijeniti u postavkama routera (imam supervisor pristup) ili u postavkama WLAN adaptera na PC? Kanale sam mijenja. Nema nekakvog bitnijeg učinka.
dstojic je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 20:21   #4969
the chosen one
Premium
Moj komp
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 251
Citiraj:
Autor dstojic Pregled postova
Pozdrav svima. Na optici sam i imam paket Net+TV+TEL 200 MBps. Router je Innbox v51. Kada se spojim žičano imam 200/100 DL/UL. Bežično na ni jednom uređaju nemam više od 45/30. Da li se može nešto promijeniti u postavkama routera (imam supervisor pristup) ili u postavkama WLAN adaptera na PC? Kanale sam mijenja. Nema nekakvog bitnijeg učinka.
Ako si na 2,4GHz i N varijanti to je čist ok.. Spoji se sa uređajima koji podržavaju AC na 5GHz i vidjet ćeš poboljšanje
Naziv mreže ti je isti samo još imaš dodatak u nazivu 5G (barem je kod mene bilo tak).



Sent from my EML-L29 using Tapatalk
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 20:24   #4970
dstojic
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 44
Da. Na 2,4 GHz sam. Laptop i mobitel mi ne podržavaju 5GHz. Imao sam T-com-ov Speedport koji isto nije nekakva sreća i Laptop mi se spajao na 100/30 koliko sam imao ugovoreno. Zato mi je čudno da ovdje ne ide više.
dstojic je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 20:25   #4971
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Možda jedino ako ima prebacit sa 20 na 40 Mhz i vidit šta ćeš dobit.
Ako te to nezadovoljava moraš investirati u bitno bolji ap / router, dual band, vanjske antene, .... vidi po temama na mrežama.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 20:31   #4972
dstojic
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 44
Svaka čast! Prebacio sam na 40MHz i dobio 86/61. Očito da je to najviše što mogu dobiti. Što se mene tiče- dovoljno. Hvala na pomoći!
dstojic je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 20:33   #4973
the chosen one
Premium
Moj komp
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 251
Citiraj:
Autor dstojic Pregled postova
Da. Na 2,4 GHz sam. Laptop i mobitel mi ne podržavaju 5GHz. Imao sam T-com-ov Speedport koji isto nije nekakva sreća i Laptop mi se spajao na 100/30 koliko sam imao ugovoreno. Zato mi je čudno da ovdje ne ide više.
Ovo gore što ti kaže kolega Nikky probaj promijeniti, pogledaj si okolinu i prebaci na najmanje zagušeni 2,4g kanal.

Evo meni prije neki dan na 5GHz na mob test:



Sent from my EML-L29 using Tapatalk

edit: malo da risajzam fotku

Zadnje izmijenjeno od: the chosen one. 13.06.2018. u 08:15.
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 20:37   #4974
dstojic
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 44
Probam još malo čačkati po kanalima, ali ne očekujem puno. Jedino rješenje novija oprema koja podržava 5GHz
dstojic je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2018., 22:57   #4975
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,486
Kad promjeniš na 5GHz i ove mehagerce, ja kod sebe na svom routeru, doduše ASUSu imam još neku opciju koja se može mijenjati. Razbijao sam glavu neki dan zašto mi na 5GHz radi samo na 173Mbps (tak nešto) dok nisam skužio da na 20 ili 40 MHz postoji još jedna opcija nekih kanala + još treća opcija koja se može mijenjati. Nisam sad doma pa nisam ziher, ali kad dođem večeras probam se sjetiti i napisati...
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 01:49   #4976
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,486
Evo ga:


Control Channel je kod mene.
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 08:59   #4977
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 968
to ti je samo postavka za nosivi kanal. na ac standardu se koristi do 4 kanala, pa ovime definiraš koji je nosivi, a koja su ostala 3...
i zaista nema potrebe da koristite 80mhz. ac na 20mhz ide preko 100mbita.
zapravo an na 20mhz ide preko 100mbita. an na 40mhz ide 200mbita. ac na 40mhz ima da ide duplo. osim toga smanjuje vam se domet, svaki dodatni kanal vam smanjuje snagu za 50%. ako vam je snaga 100mW na 20mhz, na 40mhz je 50mW, na 80mhz je 25mW.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 12:19   #4978
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,486
Meni ne treba domet, meni treba brzina. 876Mbps, 35MB/s transfer, to je što trebam...
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 12:35   #4979
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 580
...za tu brzinu od "876Mbps" ti treba dva rutera sa minimum ac1900 na max 20m udaljenosti bez prepreka i ikakvih smetnji iz okoline sa jednako polariziranim antenama ( koje su većinom unutarnje).
Normalno da sve treba biti na Gb LAN priključcima skupa sa ruterima.

Zadnje izmijenjeno od: D/G. 13.06.2018. u 13:06.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 17:11   #4980
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,486
Ne znam dal smo se razumjeli, ja uredno imam 876Mbps i brzina prijenosa podataka mi je cca 35MB/s. Postavke WiFija su kao što sam gore stavio. Ne da mi se dalje igrat s postavkama, bitno da mi radi kak spada za ono što mi treba , a jel 20, 40, 80MHz, baš me briga

BTW: Router je ASUS RT-AC1200G+
Link: https://www.asus.com/Networking/RT-AC1200G-plus/

Također, brzinu od 876Mbps imam i na:
Samsung S7
Samsung Note8
Samsung S9

Kod mene je Router u dnevnoj gdje mi je sada i radni stol, a u prijašnjem stanu sam imao radnu sobu pored dnevne i nisam imao poteškoća sa signalom ni najmanje, doduše tamo sam koristio 40 MHz, ako se dobro sjećam, ovdje mi je sada 80 trenutno.
__________________
Keep it Simple!

Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 13.06.2018. u 17:16.
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na