Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 27.12.2020., 11:08   #9031
beli14
Premium
Moj komp
 
beli14's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Gotham City
Postovi: 446
Ako već tako radiš upgrade (peri deri dok ne bude preslabo). Možda ti i nije loša opcija ići na jeftiniji 10400F? Tad ti ni ne treba brži RAM od 2666/2933MHz (ovisno od ploče)
beli14 je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2020., 12:10   #9032
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 14,252
Citiraj:
Autor trebampomoc Pregled postova
Pozdrav,
Razmišljam si možda uzeti novu grafu, s time da bi uz grafu išao i AOC24G2U (kao zamjena za Dell P2419H). PC je pod "Moj komp".
Što bi trenutno bio neki best buy?

Ili je situacija kakva je i bolje čekati proljeće?
Nije mi pod mus, ali me svrbi..
Čekati.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 27.12.2020., 14:01   #9033
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp
 
zgmmax's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,435
Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
Za napajanje ja bi uzeo nesto jace, no vjerujem da i na ovom radi. 1060 je dosta ekonomicna tak da vjerujem da bi to radilo i na ovom napajanju, probas i vidis, no kad kupis 3060 vjerujem da ce ti trebati jace napajanje...
Napajanje mi sada gura ovu 1060, jedino čujem roštanje iz njega i sad ne znam dal je to ventilator pa da samo njega zamijenim ili je nešto drugo...

Plan je da ako uzimam 30X0 seriju onda uzimam i neko novo napajanje.

Budem vidio i od i5 serije što ima usporedivo sa Ryzenom 5 3600 jer nisam vezan za niti jednu marku
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2020., 04:28   #9034
sYsT3m
Premium
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: Ankum
Postovi: 122
Poz

Trenutno imam:

ASRock Z77 Extreme3
I5 3570K 3,4GHz
2x4GB DDR3 Kingston
Nvidia GTX 1060 3GB

Htio bi ubaciti jos 8 GB, sad dal da idem na 2x8 ili mogu gore stavit jos 2x4GB?

Hvala
sYsT3m je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2020., 04:32   #9035
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 2,102
Sa 2 x8 si siguran da ce raditi. Ako sad kupis random ram i zapicis gore k ovima velike su sanse da ce biti problema. Najmanje sto mozes napraviti je da kupis identican RAM po mogucnosti od istog proizvodjaca, samo gdje ces to naci...
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2020., 04:49   #9036
sYsT3m
Premium
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: Ankum
Postovi: 122
errr OK...

https://www.mindfactory.de/product_i...it_806120.html
ili
https://www.mindfactory.de/product_i...it_808451.html

CL11 ili 9? ima kakve razlike il mi je na tu tak staru kantu tak svejedno?

Upgrejd je privremeni, svejedno planiram u skorije vrijeme uzet komplet sve novo. Tih 6e razlike u cijeni mi ne igra nikakvu ulogu...
sYsT3m je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2020., 05:15   #9037
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 2,102
Ahhh cuj, vjerujem da je svejedno. No 500 kuna za ovaj upgrade je upitno. Za sto ti uopce treba 16gb RAM? Te stare kante i 8Gb im je previse, hehe
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2021., 20:16   #9038
deornoth
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: ČK
Postovi: 21
Pozdrav,

Molim preporuku grafičke kartice za spajanje 2560x1440 monitora. Intel integrirana nudi najviše 1920x1080, a PC služi za office, youtube i slično.

Može i nova i rabljena, max 300 kn. Možda neka s pasivnim hladnjakom?
deornoth je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2021., 20:42   #9039
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,723
Ako je integruša u cpu iz "Moj komp", podržava tu rezoluciju, mb je ta koja ne daje vise od fhd. Nema dp.
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2021., 21:53   #9040
deornoth
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: ČK
Postovi: 21
Pa da, ali mi se čini jednostavnije ubaciti grafičku nego naći drugu matičnu s dp-om
deornoth je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.01.2021., 23:24   #9041
Anghx
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 65
Citiraj:
Autor sYsT3m Pregled postova
Poz

Trenutno imam:

ASRock Z77 Extreme3
I5 3570K 3,4GHz
2x4GB DDR3 Kingston
Nvidia GTX 1060 3GB

Htio bi ubaciti jos 8 GB, sad dal da idem na 2x8 ili mogu gore stavit jos 2x4GB?

Hvala
Ako već nisi uzeo, potraži polovno 2x4GB po mogućnosti isti model ili što sličnije karakteristike i probaj dogovoriti da odmah isprobaš, ja sam uzeo sasvim drugi model, isprobao odmah (ponio komp) i radi. Nema smisla bacati novce za novo 2x8 i to za privremeno.
Anghx je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2021., 00:21   #9042
Dino57
Premium
Moj komp
 
Dino57's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Čepin
Postovi: 239
Citiraj:
Autor deornoth Pregled postova
Pozdrav,

Molim preporuku grafičke kartice za spajanje 2560x1440 monitora. Intel integrirana nudi najviše 1920x1080, a PC služi za office, youtube i slično.

Može i nova i rabljena, max 300 kn. Možda neka s pasivnim hladnjakom?
Od polovnih nešto tipa gtx 950,gt 730,gt 1030.
Dino57 je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2021., 07:05   #9043
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 2,102
Kolega prodaje GT710 za 150kn, ak zgooglas vidis da preko HDMI bi trebala biti 4K rezolucija.
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2021., 08:30   #9044
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 14,252
Citiraj:
Autor sYsT3m Pregled postova
Poz

Trenutno imam:

ASRock Z77 Extreme3
I5 3570K 3,4GHz
2x4GB DDR3 Kingston
Nvidia GTX 1060 3GB

Htio bi ubaciti jos 8 GB, sad dal da idem na 2x8 ili mogu gore stavit jos 2x4GB?

Hvala
A čemu?

Za što će ti još 8GB rama na toj konfi?
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2021., 16:29   #9045
Lastwish
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 33
Brat mi treba preporuku za CPU.

MBO: gigabyte 970A-ds3p
RAM: kingston 16 gb DDR3 1600 mhz cl 9 hyper x savage
PSU: Forton hyper M 600
GPU: nabavio asusovu 1070 kao upgrade jeftino (imao je asus R9285)

Neki best buy koji bi taman uletio s novom starom grafičkom, vidim da matična ima am3+ opciju. Pretpostavljam s novijim biosom. (imao je fx 6300)

Hvala
Lastwish je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2021., 16:33   #9046
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 2,102
Ahhh cuj FX8xxx serija. Ali te procesore cijene ko suvo zlato a niti ih enma na marketu tak da bi ja bratu preporucio da proda to sve skupa i uzme nesto novo ako ima para, ako nema onda neka gleda da ubode fx 8350 za kakvih 400 - 500 kuna. Naravno ako neda 400, kao sto ja nedam 500 za i5 6500 onda ce cekat mjesecima bas kao i ja...

Usput taj GPU prejak kompletno za AM3 ploce... Nema tu procesora koji vi vadio krv iz te grafe...
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2021., 16:34   #9047
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 14,390
Citiraj:
Autor Lastwish Pregled postova
Brat mi treba preporuku za CPU.

MBO: gigabyte 970A-ds3p
RAM: kingston 16 gb DDR3 1600 mhz cl 9 hyper x savage
PSU: Forton hyper M 600
GPU: nabavio asusovu 1070 kao upgrade jeftino (imao je asus R9285)

Neki best buy koji bi taman uletio s novom starom grafičkom, vidim da matična ima am3+ opciju. Pretpostavljam s novijim biosom. (imao je fx 6300)

Hvala
Prodat matičnu i ram i uzeti novo

i3 10100f (cca 650kn) + H410 mbo (cca 450-500kn) + 16gb ddr4 (cca 500-600kn)
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2021., 16:45   #9048
Lastwish
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 33
Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
Ahhh cuj FX8xxx serija. Ali te procesore cijene ko suvo zlato a niti ih enma na marketu tak da bi ja bratu preporucio da proda to sve skupa i uzme nesto novo ako ima para, ako nema onda neka gleda da ubode fx 8350 za kakvih 400 - 500 kuna. Naravno ako neda 400, kao sto ja nedam 500 za i5 6500 onda ce cekat mjesecima bas kao i ja...

Usput taj GPU prejak kompletno za AM3 ploce... Nema tu procesora koji vi vadio krv iz te grafe...
Imam ja negdje pospremljen stari fx8350 ali sam mislio jel može uletjeti unutra neki ryzen 3 ili 5?
Lastwish je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2021., 16:49   #9049
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 2,102
Mislim da nemoze jer on treba AM4 plocu. Pa zastekaj ga fx 8350. To ti je najbolje rjesenje. Nije taj FX nesto, ali ima tih 8 threadova i pomaze u igricama to jako. Kod mene sve igre pokrece bez problema sa rx 570. Fortnite cak competitivni FPS na custom postavkama.
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2021., 16:52   #9050
Lastwish
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 33
Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
Mislim da nemoze jer on treba AM4 plocu. Pa zastekaj ga fx 8350. To ti je najbolje rjesenje. Nije taj FX nesto, ali ima tih 8 threadova i pomaze u igricama to jako. Kod mene sve igre pokrece bez problema sa rx 570. Fortnite cak competitivni FPS na custom postavkama.
ah ja zabrijo da je am3+ isto za ryzena. Zaboravi. Budem potražio gdje sam zametnuo taj fx8350.

Btw jel moguće ubost ryzena 3 ili 5 za nekih 1500-2000 kn? (cpu, ram i mbo)
Lastwish je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2021., 17:10   #9051
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 14,390
https://www.nabava.net/search.php?q=ryzen+1600af
https://www.nabava.net/search.php?q=b450+ds3h
https://www.nabava.net/search.php?q=...9+ddr4+3000mhz

cca 1950kn

To je možda i jedina ryzen kombinacija koja se isplati (uz high end i 5900x). Inače su ryzeni poskupili, a intel pojeftinio
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2021., 17:10   #9052
The Exiled
McG
Moj komp
 
The Exiled's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Varaždin
Postovi: 3,872
Moguće je, Ryzen 5 1600AF + ASRock B450 Pro4-F ploča + 2x8GB DDR4-3000 i taman si u budžetu.
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 09.01.2021., 10:07   #9053
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 31,107
Poznanik ima slijedeću konfu:
cpu: Intel i5-3350P
ram: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 2x4Gb
mbo: MSI B75MA-E33
vga: MSI R7770-PMD1GD5
SSD: Kingston V300 120Gb
HDD: Toshiba 1Tb
psu: Corsair CX430M
prža: LG SATA
kućište: SilverStone, ali u lošem stanju
OS: W7

Nadograditi ili novo? Namjena office & surf. Budžet 4.000 kn.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2021., 10:16   #9054
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 2,102
Pa za 4k dobije space shutle office. Ovo sto ima su tacke, a ono novo sto kupi je space shutle.

Od ovog sto ima, napajanje ako je dobro, HDD i SSD nek ostavi i kupi i3 10100 za 600kn, ploca za 500, RAM za koliko treba i kuciste da to lijepo izgleda na stolu i jos ima lufta na budgetu. A netreba toliko trosit na konfu za office i surf. Osim ako office nije rendiranje videa i slika.
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2021., 11:07   #9055
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 14,390
Ne kužim, zašto to mijenja za office i surfanje....

Nek promjeni samo kućište ako mu smeta
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2021., 11:21   #9056
gogoklepci
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2019
Lokacija: Mostar
Postovi: 48
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Poznanik ima slijedeću konfu:
cpu: Intel i5-3350P
ram: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 2x4Gb
mbo: MSI B75MA-E33
vga: MSI R7770-PMD1GD5
SSD: Kingston V300 120Gb
HDD: Toshiba 1Tb
psu: Corsair CX430M
prža: LG SATA
kućište: SilverStone, ali u lošem stanju
OS: W7

Nadograditi ili novo? Namjena office & surf. Budžet 4.000 kn.
za office i surf ne treba mu bolji pc može promjeniti kućište imam ovkvo i jako je tiho https://www.hardsoft.hr/ms-black-wid...m_medium=click
gogoklepci je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2021., 11:22   #9057
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 2,102
Istina, ako je normalan surfer, Facebook pa scroll, malo Youtube, novine, a ne ko neki divljaci koje poznam da ima 10 prozora po 10 tabova.

I Win 7 zamjeni sa Win 10 i to bi bilo to. A nemora ni kuciste mjenjat nek ga stavi pod stol da ga nitko ne vidi.

Ali to su i dalje tacke naspram novog recimo i3 10100 koji kosta samo 600kn.
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2021., 12:51   #9058
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 14,390
Daj ajde 30 tabova (doduše ne chrome) sam vrtio sa phenomom i 4gb rama, ne treba nikome jače za office
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2021., 14:16   #9059
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 2,102
Dobro, moze probat pa vidjet, ja znam a i bilo je razgovora tu na forumu da za crazy surfanje treba 4 core i barem 8GB RAM. Ovaj njegov je 4 core ali slab. Vjerujem da moze s njim surfat ko ludjak. Ali recimo iz osobnog iskustva 3 prozora po 6 tabova na i5 4460 i 8GB RAM ali da se ne gasi komp 24/7 mi znade povremeno zakasljucat.

No mozda prosjecni korisnik to ne primjeti, ali mene to muci ako na jednom kompu ganjam neograniceno tabova i windowsa a onda na ovom drugom imam probleme na nekom broju iako je taj broj kod mene dosta velik, ali i ti browseri su poceli papat sve vise i vise memorije i resursa opcenito pa i sam gledam da ubodem nesto novo pogotovo kad je novo jeftinije od starog, lol
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2021., 09:08   #9060
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,071
Ako ga ne pate novi codeci i hardversko dekodiranje multimedijski điđa-miđa, ja bi stavio novi OS i piči. Susjede su do nedavno surfale sa dvojezgrenim Celeronom koji je iz generacije kad i ovaj i5 i ništa im nije falilo...
tiki66 je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na