Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 26.08.2005., 20:47   #1
E.T.
Moderator
Moj komp
 
E.T.'s Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,457
6800le Faq&links

Ponukan ogromnim brojem pitanja i tema o 6800LE odlucio sam sve to staviti na jedno mjesto da onaj koga zanima i tko je dovoljno ljen da sam to ne potrazi ima jednu polazisnu tocku na kojoj moze naci sve informacije koje ga zanimaju.
Pa krenimo redom:

VODIC ZA OC I OTKLJUCAVANJE via RivaTuner:
Postupak

RECENZIJE:
Round up video kartica @ PCEkspert
3DMark2005@PCEkspert
Leadtek 6800LE ENG review
6800LE ENG review

CIJENE U HRVATSKOJ:
Search by Nabava.net

FAQ-koji je u biti The best of sa doljnjih linkova::

P: Koja je jezgra na 6800/6800LE karticama i koje se daju otkljucati?
O by MentalHarikiri:
1. sve AGP 6800/6800LE kartice i dalje imaju NV40 jezgru te se shodno tome mogu otključati (koliko i dali uopće ovisi samo o sreći ,a ne o nvidia-i ili proizvođaču kartice)
2. PCI-E 6800 kartice imaju NV41 jezgru i samo 12 pipeline-a (ne 16 kao na NV40)...dakle nema HW masked pipline-a i nema se šta otključati

P: Da li nove 6800LE AGP imaju spaljene pajpove?
O by MentalHarikiri :
što se tiče spaljivanja pipeline-a....ajde pliz daj link gdje si to pročitao jer ja nisam na to naišao NIGDJE...
inače znam konkretno za dvojicu( jedan od njih je Fleks) koja su u zadnjih mjesec dana uzeli 6800LE i uspješno otključali 12,6 ili 12,5....mi koji smo uzimali prve serije nismo imali puno bolje rezultate. Tako da priča o VELIKOJ degradaciji kvalitete tih kartica meni ne drži vodu.......

P:daj mi reci jel na novijim AGP 6800Le još uvijek 2.2ns memorija?
O by MentalHarikiri:
-znam da novi leadtek (sa leadtek hladnjakom ,a ne referentnim) ima 2,8ns hynix
-asus 6800Le hynix 2.8ns memorija (nije hlađena) vaj primjerak se dao otključati 12,6 (bez artefakta , rezultati u 3Dmarku odgovaraju drugim otključanima na istoj/sličnoj konfi)
O by mc_fish:
ak je 800 ili tak nes je 2.2 ak je ipod toga je 2.8(jer je max za 2.2 900mhz a za 2.8 700)

P:Sta ako otkljucamo pajp koji ne radi?
O by mc_fish:
nemres ju trajno osteti...ako upalis rastureni pajp...sam ga ugasis...ostali pajpi su" odvojeni" i nemogu se ostetit u 99.9%

P:kako mogu provjerit koju memu imam na grafi bez da skidam cooler...
tj. ima koji način softverski..
O by Mailman:
Ne...

RAPRAVE I ISKUSTAVA SA FORUMA:
- Opet 6800LE
-Asus 6800LE
-6800LE jos uvijek isplativa
-Otkljucavanje te nesto malo o 6800le
-Sto ste uspijeli izvuci iz 6800LE
-6800LE za 1200Kn -6800LE vs 6600GT
Flash BIOS-a na 6800
6800Le otkljucavanje

Dakle ovo je bilo nabrzinu...uzivajte u citanju
Ako je nesto krivo ispravite me...napisite svoj postupak otkljucavanje linkove za modane biose iskustva i sl.
__________________
www.rabbits-clan.com
E.T. je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2005., 20:57   #2
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp
 
Dawar's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: in The Republic of Peščenica
Postovi: 1,220
E to treba stavit kao sticky
__________________
Dawar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 26.08.2005., 21:02   #3
atha
Moderator
Moj komp
 
atha's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 8,918
hehe...ipak si to odlucio napraviti.....kewl...

moderators.....put it as a sticky!
__________________
___________
HTPC: Intel Core2Duo E8500 × ATI Sapphire HD4670 HDMI × 2x 1GB DDR2 × Samsung 160GB ×
Lenovo Key+Mouse
× Philips 49PFS5501 LED TV × Technics SA-EH780 5.1 × Windows 10
Laptop1: Lenovo x100e w/Windows 10
atha je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2005., 21:13   #4
Crash009
Banned
Moj komp
 
Crash009's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 7,362
sticky!!


da se više ne ispituje kak da otključam, cjevi nevaljaju...zovi vodoinstalatera itd...
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2005., 21:37   #5
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 9,084
nice work...

sticky.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///





/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2005., 21:43   #6
SniperWolf
Premium
 
SniperWolf's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,180
Odlično, baš takvo nešto nam je trebalo jer vidim da mnogo ljudi želi otključati karticu itd pa stalno nanovo otvaraju topice s istim (ili sličnim) imenom, pa se PCekspertovi majstori moraju kopirati
Sticky!!!
__________________
Pošteni Trgovci: 1,2
SniperWolf je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2005., 21:50   #7
Hrconja
Premium
Moj komp
 
Hrconja's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,500
Ajmo ljepljivo!!!

, tj. sticky:clap:
__________________
Hrconja je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2005., 21:53   #8
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp
 
Dawar's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: in The Republic of Peščenica
Postovi: 1,220
Još nije sticky pa nemrem vjerovat ajde ljepilo mi dajte ili ću napravit još 99999999999999999999999 postova na istu temu. HI HI HI
__________________
Dawar je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2005., 22:23   #9
Router
Hejter
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: ZG
Postovi: 6,486
Svaka cast :clap: :clap:

sad treba uvesti neku kaznu za sljedeceg koji ce otvarati topic o 6800le i otkljucavanju
Router je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2005., 22:40   #10
Crash009
Banned
Moj komp
 
Crash009's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 7,362
bananu...
Crash009 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 26.08.2005., 23:22   #11
atha
Moderator
Moj komp
 
atha's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 8,918
Evo linkovi za Rivatuner stranicu i FAQ za pocetnike-copy/past by E.T.
LINK Riva
LINK FAQ
__________________
___________
HTPC: Intel Core2Duo E8500 × ATI Sapphire HD4670 HDMI × 2x 1GB DDR2 × Samsung 160GB ×
Lenovo Key+Mouse
× Philips 49PFS5501 LED TV × Technics SA-EH780 5.1 × Windows 10
Laptop1: Lenovo x100e w/Windows 10
atha je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2005., 00:03   #12
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp
 
Sam Fischer's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5,118
:clap: :clap:
Sticky

Nadam se da više neću dobivat stalno pun k PM-ova sa pitanjima o 6800 LE...
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2005., 00:30   #13
Codiac
bycod
 
Codiac's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Zagreb / Dubrava
Postovi: 6,691
Hmn neznam koliko je ovo ok od mene ali jebiga

koliko se isplati onda kupiti 6800le pci/e jer kosta za 1/3 vise a losije se otkljucava.....
__________________

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / VTX-HD6870@ silencer / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4


.i.
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2005., 00:38   #14
MRKONJA
M.U.P.
 
MRKONJA's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,277
Za 1500 imaš x800gt
MRKONJA je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2005., 00:40   #15
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp
 
ZED's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,022
Citiraj:
Originally posted by Codiac-
Hmn neznam koliko je ovo ok od mene ali jebiga

koliko se isplati onda kupiti 6800le pci/e jer kosta za 1/3 vise a losije se otkljucava.....
Ne isplati se
PCI se ne otkljucavaju
Zemi si za tu lovu x800 Vulgaris
__________________
Zabranjene reklama u sigu.
ZED je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2005., 12:14   #16
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp
 
Dawar's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: in The Republic of Peščenica
Postovi: 1,220
E toga napokon Sticky
__________________
Dawar je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2005., 15:17   #17
Jazba
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
Kupio sam Gf6800 TDH leadtek i nf4 dfi plocu,,daj mi reci kak da stavim
Pci express na *8 ili *16 sad mi je na *2:confused:
Jazba je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2005., 17:58   #18
Bran
nemam kaj napisati
 
Bran's Avatar
 
Datum registracije: May 2003
Lokacija: Međimurje
Postovi: 1,300
Bilo sticky ili ne kladim se da će netko ponovno nakon toga postaviti isto pitanje.
__________________
ASUS A3500N Centrino 725 1.6GHz, 15"(1024x768), 4X +/- DVD-RW, HDD 60GB, DDR 512MB, Li, Fax/Mod, LAN, IEEE1394, 4xUSB2.0, 0.35 millijuna pixela integrirana video camera





Bran je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2005., 20:11   #19
Jaymz
Fallen
Moj komp
 
Jaymz's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: -
Postovi: 237
imam xfx 6800 extreme gamer , 128
i zanima me dali mogu nesto shebat trajno i nepovratno ako idem otkljucavat po postupku od monkeymana (http://www.aoaforums.com/forum/showt...719#post326719)
Jaymz je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2005., 16:19   #20
Jaymz
Fallen
Moj komp
 
Jaymz's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: -
Postovi: 237
ok, otkljuco sam
nema problema nikakvih ni komplikacija
Jaymz je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2005., 16:22   #21
GoGzS
Premium
 
GoGzS's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Novi Zagreb
Postovi: 923
Citiraj:
2. PCI-E 6800 kartice imaju NV41 jezgru i samo 12 pipeline-a (ne 16 kao na NV40)...dakle nema HW masked pipline-a i nema se šta otključati
Šta nema nv41 jezgra 8 pajpova (fizički) poput 6600 serije....?
I kolko ima verteks jedinica, ako bi tko mogo odgovorit...
GoGzS je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2005., 00:36   #22
Router
Hejter
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: ZG
Postovi: 6,486
Meni u uputama nece otvoriti sve slike. evo upravo skidam i rivu i krecem u testiranje svoj Leice .
Router je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2005., 10:35   #23
sasami
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Niš
Postovi: 1
Jos jedan link

sasami je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2006., 01:09   #24
Tozo
Premium
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Sisak
Postovi: 56
Asus 6800 v9999/TD AGP 256MB DDD3

imam problem s karticom jer nemrem dignuti clock ni na 350/800 (325/700 defaltno) već se komp ruši i smrzava...jeli to normalno, je li kartica ispravna?

također mi onaj software od asusa smart doctor pri benchmarku RightMark memory analyzer prijavljuje da pada napon na ona četiri pokazatelja kod grafulje u smart doctoru...dok u everestu nap. ništa se ne događa... dal' je to normalno?

da li smart doc. ne prikazuje točno... napajanje je ok (chieftec 400 w) ...i probao sam na još jednom 500 W

inače ploča je Asrock K7NF2-RAID nForce2 chipset s Bartonom 2.5 OC na 2.0 stvarni clock...memorija GEIL 2x512 ..na 2.5,3,7,3

inače čudno mi je da ploča ima napon (+12V) oko 11,4-11,6 ...isprobano na dva napajanja pri raznim postavkama FSB-a (i pri defaultnom)...

pomagajte..hvala unaprijed...

da li je grafulja u banani...možda matična ploča ?
Tozo je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2006., 18:21   #25
scumm
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: toxicity
Postovi: 8
pozz svim userima

ovako da ne prvim novi tread ovdje cu da postam pitanje

naime imam leadtek 6800le mod u 12/6, napon proca 1.3v, problem se javi kada klokam proc na vishe od 360 u everestu stoji 299. Da li je moguce da driveri nekako snize clok na defoltni??
scumm je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2006., 18:29   #26
psf[i]-[Tomek]
-nVidiot-
 
psf[i]-[Tomek]'s Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin/Zabreg
Postovi: 962
Ti clockaš za 3D aplikacije,a kad si u Windowsima Everest pokazuje 2D clock koji je 300.
__________________
psf[i]-[Tomek] je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2006., 04:07   #27
scumm
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: toxicity
Postovi: 8
eo bash sad stavih na 411(pstrip), gledam u everestu promjeni se na 411 i nakon par sekundi na 350- defoltni po biosu: stoopid
scumm je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2006., 12:24   #28
Tozo
Premium
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Sisak
Postovi: 56
instaliraj Riva Tuner ako ga nemaš....imaš tamo negdje ..mislim gorji izbornička trakica koja iskoči kad kliknješ na nju...predzadnja ikona...pokazuje ti...napone i temp (ako ti podržava grafička)...stsni crveni gumbić za snimanje tj praćenje...klokni za 3D aplikacije (u kojem god prog. samo da je za 3D) ...pokreni neku 3D aplikaciju...izađi u desktop..pogledaj u Riva Tuner i vidit ćeš kako se kretao clock...grafulje..jednostavno zar ne?
Tozo je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2006., 22:04   #29
scumm
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: toxicity
Postovi: 8
pokazuje 350 stalno..

nego jeli dobra ideja da povecam napon na 1.4 i da defoltni clock stavim na 420/850. hladnjak je standardni..
scumm je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2006., 23:17   #30
van
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 2
Re: Asus 6800 v9999/TD AGP 256MB DDD3

Citiraj:
Originally posted by Tozo
imam problem s karticom jer nemrem dignuti clock ni na 350/800 (325/700 defaltno) već se komp ruši i smrzava...jeli to normalno, je li kartica ispravna?

također mi onaj software od asusa smart doctor pri benchmarku RightMark memory analyzer prijavljuje da pada napon na ona četiri pokazatelja kod grafulje u smart doctoru...dok u everestu nap. ništa se ne događa... dal' je to normalno?

da li smart doc. ne prikazuje točno... napajanje je ok (chieftec 400 w) ...i probao sam na još jednom 500 W

inače ploča je Asrock K7NF2-RAID nForce2 chipset s Bartonom 2.5 OC na 2.0 stvarni clock...memorija GEIL 2x512 ..na 2.5,3,7,3

inače čudno mi je da ploča ima napon (+12V) oko 11,4-11,6 ...isprobano na dva napajanja pri raznim postavkama FSB-a (i pri defaultnom)...

pomagajte..hvala unaprijed...

da li je grafulja u banani...možda matična ploča ?
Ja imam istu karticu i isti problem.Ne mogu podići takt ni na 330 , 710 katastrofa. Cijelih 40-fpsa u cs:source, baš dobro da sam je kupio umjesto postojeće ati 9600xt. Mislim da ovo što piše na kutiji da je ram dd3 nije istina.Zivjela nvidia i asus nabijem ih na ****.
van je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na