Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.11.2007., 01:08   #1
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
AMD OverDrive - all round alat za AMD procesore

Vjerojatno ste čuli za dotični program koji je AMD razvio za podešavanje sustava sa novim procesorima iz K10 porodice. Alat s kojim se iz Windowsa mogu podešavati i nadzirati funkcije samog procesora.

No, osim tih novih, naravno da podržava i starije procesore

Funkcije koje sadrži:
  • informacije o sustavu
  • podešavanje parametara prilikom OC-anja procesora (frekvencije, naponi)
  • fino podešavanje parametara memorije
  • nadziranje temperatura, napona
  • benchmark sustava
  • testovi za provjeru stabilnosti sustava
  • Auto OC-anje i mnogo mnogo toga...

Evo Vam iz prve ruke par slikica





Kao što vidite, dosta toga meni ne očitava i ne dopušta da mjenjam, ali to je djelomično i zbog mojih postavki u BIOS-u. Sam stress tool je prosječan, barem po temperaturama do kojih podiže temperaturu procesora (prosjek je bio 41-42°C sa njime, dok "kralj" - S&M postiže 45-46°C.)

Uglavnom, fency program koji će svoj potencijal ispuniti sa AM2+ pločama i procesorima iz Phenom serije.

>>AMD OverDrive 2.07<<

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 11.11.2007. u 01:25.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 01:15   #2
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,358
Samo da ne bude kao onaj šugavi nTune...
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.11.2007., 01:19   #3
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Čuj, ja sam normalno prešaltao multy, povećao napon. Očitava temperature normalno (onima kojima senzor radi ). Jedino nisam probao memoriju mjenjat...

Čuj. kad dođe nativni quad, pa kad ćeš moći svaku jezgru fino poštelat, pih - sjajno. Nisam dao link na download dovraga - AMD OverDrive 2.07 (iako u programu meni veli 2.03, ali ko ga hebe)
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 01:20   #4
Scorpius
Premium
Moj komp
 
Scorpius's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 390
Nego, kada će se to moći downlaodati?
__________________

Scorpius je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 01:29   #5
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Čitah već prije hvalospjeve druga Valića, evo sad i ti veliš da programček ima potencijala.
Phenom X3, undervoltane i overclokirane jezgre, gašenje svega kaj ti ne treba i masa opcija za memoriju je san svakog SuperPi ljubitelja.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 01:31   #6
Roberto
Premium
Moj komp
 
Roberto's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,208
Baš sam ga jučer skinuo i malo se igram
Čini se puno bolji nego ntune što se toga tiče.
Jedino što mi ne pokazuje dobro su temperature, ali to nije ništa novog, rijetki su programi koji to mogu Brisbane-ima točno izmjeriti

Baš me zanima da li će i kako funkcionirati s Phenomima i zasebnim OC-anjem jezgri...

McG, pa nemoraš pokvariti svaku zabavu

Program fakat ima potencijala, ali ja ću se i dalje OC-anja držati prvenstveno kroz BIOS.
__________________
i5 2500k / asrock p67se / 4x4gb DDR3/ samsung evo 250gb ssd / 2 tb wd hdd / Gigabyte windforce GTX 950 / super flower 650w / CM 690
Roberto je online   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 01:33   #7
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Roberto, kaj moš mjenjat od postavki proca ? I koje ti napone mjeri/vidi ?
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 01:38   #8
Roberto
Premium
Moj komp
 
Roberto's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,208
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Roberto, kaj moš mjenjat od postavki proca ? I koje ti napone mjeri/vidi ?
Jučer sam jedino probal mijenjati multy, radi to bez problema.
Voltažu je nakon instalacije prepoznao kao 1.3v (u BIOSU je bilo 1.45v), ali kad sam ga resetirao prepoznao je onako kako je namješteno u BIOSU.

Sad sam kod buraza i pokušavam se malo igrati sa starim Winniem 3000+, ali čini se da alat sa tom starijom generacijom proceva ne radi, ne mogu ga pokrenuti nakon instalacije.

Sutra ću vidjeti malo sa svojim brisbačem kaj sve zapravo radi.

EDIT:
sad se sjećam da sam probao i voltažu dizati, ali u programu mogu dići samo do 1.35v, a to je za moj proc malo premalo

Uglavnom, svi koji se time žele malo pozabaviti s programom, on postaje interesantan i sa zanimljivim opcijama tek kad pod Preferences odaberete Advanced način rada
__________________
i5 2500k / asrock p67se / 4x4gb DDR3/ samsung evo 250gb ssd / 2 tb wd hdd / Gigabyte windforce GTX 950 / super flower 650w / CM 690
Roberto je online   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 01:42   #9
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Da, voltaža ide ko i na svakom drugom programu takve vrste -> defolt + 0.05V
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 01:50   #10
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
McG, pa nemoraš pokvariti svaku zabavu
Ma daleko od toga da kvarim zabavu.
Još kad su netom počeli kružiti samo djelomični screenshoti Phenoma X4 i tog programčeka, sam skupa s jednim nVidiotom komentiral da bude i više nego koristan. Istinabog overclock i ja se baš i ne vozimo istom cestom, ali to ne znači da mi nije drago vidjeti ovakve komade softvera.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.11.2007., 02:01   #11
Roberto
Premium
Moj komp
 
Roberto's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,208
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Istinabog overclock i ja se baš i ne vozimo istom cestom, ali to ne znači da mi nije drago vidjeti ovakve komade softvera.

Kolko sam ja videl te SS-ove Phenoma i OverDrive-a, moglo bu se tu i downclockati, smanjivati potrošnju i sl., a to mi je već i interesantnije od OC-a, jer kao što rekoh to je ipak puno bolje raditi iz BIOS-a.

Ono što meni fali je npr. mogućnost overclocka radeonki iz tog programa (ipak je to sad jedna firma ) Vidio sam da program ima mogućnost iščitavanja clockova grafičke, ali to (barem na mojoj 2600xt) za sad ne radi.

Bilo bi dobro da su tu dodali mogućnost clockanja grafe umjesto da razvijaju onaj bugoviti AMD GPU Clock tool. Ipak je OverDrive potekao od ATI-ja
__________________
i5 2500k / asrock p67se / 4x4gb DDR3/ samsung evo 250gb ssd / 2 tb wd hdd / Gigabyte windforce GTX 950 / super flower 650w / CM 690
Roberto je online   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 02:10   #12
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Kolko sam ja videl te SS-ove Phenoma i OverDrive-a, moglo bu se tu i downclockati, smanjivati potrošnju i sl., a to mi je već i interesantnije od OC-a.
Toga sam se ja dotaknul u prijašnjem postu. Maksimalno undervoltani procesori na (ili samo malo iznad) tvorničkom taktu i šetnja po svim benchmarcima ovog foruma. O tome kolko je taj programček koristan za HTPC, ne treba ni govoriti.
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Bilo bi dobro da su tu dodali mogućnost clockanja grafe umjesto da razvijaju onaj bugoviti AMD GPU Clock tool. Ipak je OverDrive potekao od ATI-ja
Valjda budu s novijim verzijama dodavali podršku za sve i svašta. Drug Valić je sprobal kontejner kartica i nažalost očitavanje s nijednom nije radilo. S pojavom Phenoma i RV670 u dovoljnim količinama bude sve to lagano krenulo, pa se podrška i opcije poboljšaju.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 03:37   #13
tutix
Premium
Moj komp
 
tutix's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Popovača | Zagreb
Postovi: 3,952
Isprobah, koristan programčić, već vidim, za prijenosnike na AMD-ovoj platformi dušu dao. Ali nažalost fali mu nešto, tatarataratata zasad nema polovičnog multy-a. Sad mi procesor fino kucka na 1800 MHz i ne mogu vratit nazad . Ipak nema do starog dobrog BIOS-a.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 09:28   #14
Roberto
Premium
Moj komp
 
Roberto's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,208
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Isprobah, koristan programčić, već vidim, za prijenosnike na AMD-ovoj platformi dušu dao. Ali nažalost fali mu nešto, tatarataratata zasad nema polovičnog multy-a. Sad mi procesor fino kucka na 1800 MHz i ne mogu vratit nazad . Ipak nema do starog dobrog BIOS-a.
Meni je normalno prepoznao Brisbane-a s polovičnim multy-em.
Vjerojatno programčić ima problema, bude se to ispeglalo kad izađu Phenomi...
__________________
i5 2500k / asrock p67se / 4x4gb DDR3/ samsung evo 250gb ssd / 2 tb wd hdd / Gigabyte windforce GTX 950 / super flower 650w / CM 690
Roberto je online   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 11:48   #15
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,358
Pih, šugavi nTune mi bar očita CPU diodu sa matične-ovaj neće...
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 12:01   #16
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp
 
Hamm's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Samobor / Zagreb
Postovi: 7,340
ne prepoznaje mi memoriju
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 13:30   #17
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp
 
yedwy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Sesvete (Zg)
Postovi: 6,956
Evo kod mene isto kao i kod Hamma - nema RAMa...

Sve ostalo uglavnom prikazuje dobro i HTL i multije i podatke o procu ali pod memory capacity i SPD - prazno... Makar je zabavno to što pokazuje latencije memorije...
__________________
--
Have a nice day...
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 19:28   #18
aski
Je suis Schumi
Moj komp
 
aski's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,337
Meni isto nea meme, jedino se napon može dizati
Temp. jezgri -9
__________________
Di sam stao?
-Stalji smo onda kad je *ebem Šćepanović



Nokia Lumia 1020 White
Microsoft Windows Phone 8.1 (Cyan) + Preview for Developers

Samsung Galaxy S3 Pebble blue
Archidroid V3.0.0 CyanogenMod 11 – KitKat 4.4.4
Kernel 3.0.101 – Lord Boeffla 2.4


Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2007., 20:41   #19
NeoDJW
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Djakovo
Postovi: 222
Athlona 4800+ x2 prepozna..... al nista, al bas nista nemogu ......
NeoDJW je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2007., 01:46   #20
majk
Premium
Moj komp
 
majk's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Ri
Postovi: 300
Program nevalja.

Svi bitniji chipovi u mom kucistu su od AMD-a, a ovaj program sve ocitava pogresno... steta, ipak dizajn je OK
majk je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2007., 14:35   #21
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
S obzirom da je program ta 7xx chipsete, kojeg valjda još nitko osim Valića nema - dobro da radi.

Imam doma noviju verziju programa i ako nemaš 7xx, nemreš ga niti pokrenuti. A na njima radi odlično.

Jučer sam gledao jedan video sa youtube-u, navodno onaj stability test di piše MCA registers (ili tako nešta) - testira stabilnost chipseta
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2007., 21:07   #22
nathan
IT Consultant
Moj komp
 
nathan's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Geneva, Petit-Lancy / Zagreb , Dubrava
Postovi: 323
__________________
"All we have to decide is what to do with the time that is given us" J.R.R. Tolkien
nathan je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2008., 13:30   #23
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Malo dižem stari thread, ali pošto Vas dosta ima ploče sa 770 i 780G chipsetom, a vele da ova verzija AOD-a 2.11 radi odlično sa njima, neka probaju ljudi



Download link:
AMD OverDrive 2.1.1 Beta

Lozinka:
Code:
www.chw.net
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2008., 13:47   #24
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp
 
Enter Sandman's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 539
Osobno mislim da taj app ničem ne služi... nije čak ni za malu djecu...probo al ...
Enter Sandman je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2008., 15:01   #25
Darude
DJ_Darude kicks ass...
Moj komp
 
Darude's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Virovitica
Postovi: 213
ja stavim taj proggy na svoj komp al kaze da nemre nac proc seriej k-7 nešt !?
__________________
..:: Vlak je uvijek brži ::..
Darude je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2008., 15:04   #26
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Citiraj:
Autor Darude Pregled postova
ja stavim taj proggy na svoj komp al kaze da nemre nac proc seriej k-7 nešt !?
Ovi noviji OverDrive-ovi podržavaju samo nove chipsete, serij 7x0 (770/780/790)
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2008., 15:08   #27
Crash009
Banned
Moj komp
 
Crash009's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 7,362
Citiraj:
Autor aski Pregled postova
Temp. jezgri -9
ajde priznaj da imas fazno, sam neces rec

inace zgodan programcic.
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2008., 21:10   #28
Darude
DJ_Darude kicks ass...
Moj komp
 
Darude's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Virovitica
Postovi: 213
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Ovi noviji OverDrive-ovi podržavaju samo nove chipsete, serij 7x0 (770/780/790)
prije sam bio metnio i starije verzije i isto mi nikad nije radilo...
__________________
..:: Vlak je uvijek brži ::..
Darude je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2008., 21:26   #29
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp
 
yedwy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Sesvete (Zg)
Postovi: 6,956
Ja recimo nikad nisam volio soft klokanje, moja Abitica mi daje sve što mi treba u BIOSu, pa i više od toga...

Naravno za one ploče koje imaju dobar čipset ali opcijama siromašan BIOS možda i ima smisla ali opet je to sve li la...
__________________
--
Have a nice day...
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2008., 00:30   #30
majk
Premium
Moj komp
 
majk's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Ri
Postovi: 300
Prije bi rekao da je "all round alat za AMD procesore" Crystal CPUiD

http://crystalmark.info

Rucno namjestanje FID-a i VID-a, editiranje MSR-a
majk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na