Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 09.01.2019., 09:30   #1
why do i have
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2019
Lokacija: split
Postovi: 1
speedport plus admin login i 5GHz setup

dobio sam ovaj ruter od t-coma nedavno i zanima me koji je admin login i kako postaviti 5Ghz band vec sam je ukljucio ali neznam kako dalje ne pokazuje mi se na uredjajima( znam da podrzavaju 5GHz).
verzija firmware rutera je:09022001.00.020
why do i have je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2019., 13:54   #2
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,534
Pogledaj teme za prvi i taj "plus" model,
admin login je namjerno sprčkan / onemogućen.
Snalazi se šta je dostupno kroz user vulgaris ili zovi szk da postave preko remote.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 09.01.2019., 15:47   #3
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 9,628
Citiraj:
Autor why do i have Pregled postova
dobio sam ovaj ruter od t-coma nedavno i zanima me koji je admin login i kako postaviti 5Ghz band vec sam je ukljucio ali neznam kako dalje ne pokazuje mi se na uredjajima( znam da podrzavaju 5GHz).
verzija firmware rutera je:09022001.00.020
Kako znaš da ti nije uređaj spojen na 5ghz ili da ti po defaultu ne radi 5ghz?
Mommistake je online   Reply With Quote
Staro 09.01.2019., 20:33   #4
quazar912
Premium
 
quazar912's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: north-northwest
Postovi: 627
evo kako je namješteno po defoltu...
a šta bi se dobilo prlaskom na 5GHz za kućni okrug?

__________________
...and fly!

my YT kanal za snimke sa dronom
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2019., 20:49   #5
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 9,628
Realno, ništa posebno.
2.4 ima malo veći range, ali više smetnji. Neki daljinci, mikrovalna, telefoni, rade na 2.4 ghz, ali ne bi ti trebalo smetati u nekom home LAN-u.

5ghz ima manje smetnji ali i manji range. Nešto su veće brzine na 5ghz, ali to je sve zanemarivo u nekoj kućnoj mreži.

Tako da, s tim ili bez toga, tebi će biti isto, možda neke sitne razlike.
Mommistake je online   Reply With Quote
Staro 09.01.2019., 20:53   #6
quazar912
Premium
 
quazar912's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: north-northwest
Postovi: 627
ma neću ni probavat, ovak radi OK za kućne potrebe, pokriva udaljenosti oko 6-7m
__________________
...and fly!

my YT kanal za snimke sa dronom
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2019., 18:40   #7
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 469
razlika je velika ako imas optiku, 2.4 ne ide preko 45mbit, dok 5ghz ovisno o mobitelu moze povuci i 200mbit, ali na kratkoj udaljenosti
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2019., 19:42   #8
Zlatko7i
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
Dečko pa po ovoj slici ti je 5GHZ ugašeno, pa pročitaj si da ti piše da je turn off, ideš na home networki tamo si upališ 5ghz i namjestiš ime mreže i pass + kanale ako te zanima. Nisam ziher jel si dobio najnoviji speedport + (plus ) ili je ovo stariji speedport, uglavnom novi ti ima nešto što se zove band sterring - u prijevodu staviš jedno ime mreže i na 2.4 GHZ i 5GHZ tipa Internet i isti pass i modem ti sam pušta ne uređaj ako si blizu i podržava 5ghz on te automatski baci na bržu "bolju", ja ga imam doma i jako sam zadovoljan, čak mi je bolji od modema koji sam si sam kupio, pokrivenost wifi - ja je odlična. Inače ja ti radim u HT-u pa ako hoćeš PM me pa ću ti preko našeg nadzora pogledat imaš li zadnji Firmware i podesit wifi.
Zlatko7i je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2019., 08:42   #9
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 9,628
Citiraj:
Autor animATrIx Pregled postova
razlika je velika ako imas optiku, 2.4 ne ide preko 45mbit, dok 5ghz ovisno o mobitelu moze povuci i 200mbit, ali na kratkoj udaljenosti
Nije istina.
Imam doma par uređaja spojenih na 2.4, svi idu preko 100mbit/s.
I što se tiče 5ghz, imao sam u par slučajeva i 450mbit/s na mobitelu.

Citiraj:
Autor Zlatko7i Pregled postova
Dečko pa po ovoj slici ti je 5GHZ ugašeno, pa pročitaj si da ti piše da je turn off, ideš na home networki tamo si upališ 5ghz i namjestiš ime mreže i pass + kanale ako te zanima. Nisam ziher jel si dobio najnoviji speedport + (plus ) ili je ovo stariji speedport, uglavnom novi ti ima nešto što se zove band sterring - u prijevodu staviš jedno ime mreže i na 2.4 GHZ i 5GHZ tipa Internet i isti pass i modem ti sam pušta ne uređaj ako si blizu i podržava 5ghz on te automatski baci na bržu "bolju", ja ga imam doma i jako sam zadovoljan, čak mi je bolji od modema koji sam si sam kupio, pokrivenost wifi - ja je odlična. Inače ja ti radim u HT-u pa ako hoćeš PM me pa ću ti preko našeg nadzora pogledat imaš li zadnji Firmware i podesit wifi.
Radiš u HT-u i koristiš riječ modem još uvijek?
Znaš razliku između routera i modema?
Band steering ne bira sam, već mu ti definiraš. Svaki uređaj koji ima mogućnost spajanja na 5ghz se spaja na 5ghz, da bi što više slobodnih kanala ostalo za uređaje koji imaju samo mogućnost spajanja na 2.4ghz (pošto ih je poprilično manje).

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 11.01.2019. u 08:49.
Mommistake je online   Reply With Quote
Staro 11.01.2019., 14:59   #10
Zlatko7i
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Nije istina.
Imam doma par uređaja spojenih na 2.4, svi idu preko 100mbit/s.
I što se tiče 5ghz, imao sam u par slučajeva i 450mbit/s na mobitelu.



Radiš u HT-u i koristiš riječ modem još uvijek?
Znaš razliku između routera i modema?
Band steering ne bira sam, već mu ti definiraš. Svaki uređaj koji ima mogućnost spajanja na 5ghz se spaja na 5ghz, da bi što više slobodnih kanala ostalo za uređaje koji imaju samo mogućnost spajanja na 2.4ghz (pošto ih je poprilično manje).
Ne razumijem što mu to točno ja definiram? Ta opcija se upali ili ugasi,možda ima neka opcija koju sam ti znaš, Ali eto ja se ispričavam prepametni što sam upotrijebio riječ modem, nadam se da se neće ponovit
__________________
Zlatko7i je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.01.2019., 15:09   #11
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 9,628
Ne vidim čemu obraćanje s visoka i takav stav?
Jel pričaš gluposti? Pričaš... Za početak, nije band sterring, nego Band Steering
Ja te ispravljam, da ljudi ne čitaju krive informacije. Ako ja nešto krivo kažem, ispravi me, nemaš brige.

S stavom "dečko" si se sam profilirao, a da ne budem nepristojan, samo ću reći... Zbog takvih kao ti je HT tako "kvalitetan" kakav je danas...

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 11.01.2019. u 15:24.
Mommistake je online   Reply With Quote
Staro 11.01.2019., 16:23   #12
Zlatko7i
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ne vidim čemu obraćanje s visoka i takav stav?
Jel pričaš gluposti? Pričaš... Za početak, nije band sterring, nego Band Steering
Ja te ispravljam, da ljudi ne čitaju krive informacije. Ako ja nešto krivo kažem, ispravi me, nemaš brige.

S stavom "dečko" si se sam profilirao, a da ne budem nepristojan, samo ću reći... Zbog takvih kao ti je HT tako "kvalitetan" kakav je danas...
Ok, ajde da sad ovu temu ne odvučemo u raspravu između nas dvojice. OK krivo sam se izrazio tj. znalo se na što mislim, vjerovatno su svu shvatili koji čitaju i koji će čitati što sam mislio. Ne nisam se obraćao sa visoka pogotovo ne sa riječi "dečko" iz razloga što je to više bilo prijateljski nastrojeno a ne neprijateljski.
Da sam stavio dečko i nastavio pisat bilo bi sve ok, vjeruj ti mene ne možeš profilirat jednim postom na jednom forumu i naravno ne poznaješ me, čovjeku sam samo htio pomoć. A što se tiće takvih kao ja i HT-a, uopče je glupo govorit o tome ne poznaješ mene niti moj rad, pa onda nemoj niti sudit me po jednom postu. Ako sam koga uvrijedio sorry nije bila namjera.
__________________
Zlatko7i je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2019., 16:34   #13
mann
Premium
 
mann's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,401
Citiraj:
Autor Zlatko7i Pregled postova
Ne razumijem što mu to točno ja definiram? Ta opcija se upali ili ugasi,možda ima neka opcija koju sam ti znaš, Ali eto ja se ispričavam prepametni što sam upotrijebio riječ modem, nadam se da se neće ponovit
Band Steering se generalno mora podesiti u kojem smjeru i koliko agresivno zelis steerati, mada to ovisi od routera do routera ili od kontrolera do kontrolera, neznam kako je na ovome.

Teorija je da se izbjegne da uredjaji koji mogu i na 5 i na 2.4 odu na 2.4 jer je generalno 2.4 signal uvijek zeru jaci. Brzina sama po sebi nije tu toliko bitna mada na kraju dodje do toga da imas brzu konekciju.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2019., 17:28   #14
Zlatko7i
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
Ja ne znam ja sam govorio za speedport, koliko tu na njemu vidim imasamo da to upališ ili ugasiš tu opciju.

Untitled
__________________
Zlatko7i je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2019., 22:52   #15
Sysopera
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2019
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5
Citiraj:
Autor Zlatko7i Pregled postova
Dečko pa po ovoj slici ti je 5GHZ ugašeno, pa pročitaj si da ti piše da je turn off, ideš na home networki tamo si upališ 5ghz i namjestiš ime mreže i pass + kanale ako te zanima. Nisam ziher jel si dobio najnoviji speedport + (plus ) ili je ovo stariji speedport, uglavnom novi ti ima nešto što se zove band sterring - u prijevodu staviš jedno ime mreže i na 2.4 GHZ i 5GHZ tipa Internet i isti pass i modem ti sam pušta ne uređaj ako si blizu i podržava 5ghz on te automatski baci na bržu "bolju", ja ga imam doma i jako sam zadovoljan, čak mi je bolji od modema koji sam si sam kupio, pokrivenost wifi - ja je odlična. Inače ja ti radim u HT-u pa ako hoćeš PM me pa ću ti preko našeg nadzora pogledat imaš li zadnji Firmware i podesit wifi.
Pozdrav! Imam isti ruter. Speedport Plus i optiku 200/100

Znas li mozda kako na ovom ruteru otvoriti portove? Sve sam pokusao nista ne radi ili ja nesto krivo radim? Unaprijed hvala
Sysopera je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na