Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 28.07.2007., 15:23   #121
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,520
Ja sam na 4 ploče furao RAID i nikad problema.
Uglavnom, da se ne "prepiremo" oko matematičnih jednadžbi oko faktora rizika, ja ne radim s toliko važnim podacima, da se i izgube, da ih ne mogu ponovo skinut ili nabavit.

>> Imao "jedan, 2, 3 diska" van raida znači osjetno veću sigurnost podataka nego u raidu 0. Zašto?

Da, kao što i kažeš, samo osjećaj. Ako toliko svi pričate o sigurnosti diskova, šta svi onda nemate RAID1? Kao što rekoh, crko ti disk sam po sebi ili u RAID-u, gubiš podatke ovako i onako. Radije se brini o optimalnoj temperaturi harddiska, nego o RAID poljima, jer ćeš time više spasit i očuvat podatke, nego razbijajuć jednadžbe rizika.

btw: Ja sam razmišljao puknut još 2x500GB ili 2x1TB, ali kad god krenem da ih kupim, shvatim da je ova Maxline III serija odlična. Brzina kao u Raptora, a samo što je tih
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2007., 16:08   #122
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,367
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Evo ja imam RAID 0 sa sistemom vec preko godinu dana, i nikad nisam imao niti jednog najmanjeg problemcica
Gle-nitko koga ja poznam nema samo RAID 0 nego uz njega ima još disk/dva/tri sa strane čisto zbog sigurnosti.

Moram priznati da još nisam naletio na RAID 0 i da su samo ta dva diska u kompu i svi podatci samo na njima....

Činjenica je da kad skvikne jedan disk ode sve, to koliko je nekom važno kaj ode pri tome je druga stvar.
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 28.07.2007., 16:10   #123
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,520
Evo, imaš mene
2-3 godine, i ko Bog

Neki bi rekli, onog čega se ne bojiš, to te neće snaći

hehehehe


Edit: Priznajem da bih i ja imao neki dodatni Backup da imam neke druge diskove, ali kad sam uzimao diskove, gledao sam da uzmem nešto što je izdržljivo, sigurno. Zato sam naručio iz Švice ove Maxtore koje imam. Jest da sam naručio 2x250GB, a stiglo je 2x300GB, no nisam se bunio, nadoplatio sam malo i nije mi žao.
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2007., 16:55   #124
^SuperUnknown^
Prečupavi mod
 
^SuperUnknown^'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,757
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Gle-nitko koga ja poznam nema samo RAID 0 nego uz njega ima još disk/dva/tri sa strane čisto zbog sigurnosti.
Pa tako i ja
__________________

Member of PCE 100+kg demolition squad


Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 17:57   #125
Srky
Moderator
Moj komp
 
Srky's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,235
Dobro skuzio sam uglavnom bit, RAID se isplati samo treba paziti na vazne podatke (za nedaj Boze) pa ce tako biti i kod mene 2x80Gb u RAID0 iskljucivo za sistem, igre, filmove, bla bla (nebitne stvari) + 160Gb solo na kojem ce bit donekle važni podaci iako one stvarno VAŽNE pržim odma na dvd-ove itd...

BTW ima negdje postupak kreiranja RAID0 polja onako detaljno objašnjeno?
__________________
Abit IP35 Pro Intel Quad Q6600 G0@3000Mhz (333x9)
Thermaltake BigTyp VX120@800rpm2 x 2Gb Kingston HyperX Black 1066@1000Mhz (5-5-5-18) 1.95V
XFX HD7770 1Gb GDDR5 Core Edition@1100/1250Intel 60Gb SSD + 3 x 250Gb Seagate Single Platter 16Mb
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 18:40   #126
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,118
Nije to ništa komplicirano, ali postupak se razlikuje od kontrolera do kontrolera. Evo kako to otprilike ide u par točaka:

1. kontroler prebaciš u RAID mod
2. nakon "glavnog" BIOS-a će se pojaviti BIOS RAID kontrolera
3. u njemu odabereš da želiš RAID 0 odnosno stripping
4. staviš stripe size (preporučam 16 kB), veličinu polja na max i imenuješ polje
5. kreiraš polje i izađeš iz RAID BIOS-a

Ta dva diska se sad ponašaju kao jedan veliki disk i podaci se naizmjenično zapisuju/čitaju na/s oba diska. Ako jedan disk isključiš, RAID polje ne funkcionira i nema bootanja Windowsa.

Jasno ti je da ćeš izgubiti sve podatke na ta dva diska nakon kreiranja RAID-a, da trebaš integrirati drivere na instalacijski CD, ali prije toga pripaziti na koji kontroler spajaš (nVidijin ili Silicon Imageov),...
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 23:41   #127
^SuperUnknown^
Prečupavi mod
 
^SuperUnknown^'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,757
Citiraj:
Autor Srky Pregled postova
iako one stvarno VAŽNE pržim odma na dvd-ove itd...
To mi se cak pokazalo kaj losija opcija nego cuvanje na 2 odvojena diska. Jednostavno, medij je puno podlozniji ostecenjima i atmosferalijama. Nije mi se jednom dogodilo da npr. Verbatim medij sprzen prije minutu, vise ne mogu u potpunosti prekopirati nazad na disk. Na raznim medijima i przilicama sam to iskusio, jednostavno ne vjerujem optickim medijima vise
__________________

Member of PCE 100+kg demolition squad


Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 00:01   #128
RAK
Feldwebel
Moj komp
 
RAK's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2002
Lokacija: bolnica
Postovi: 3,735
Korištenje RAID0 polja je 4 puta opasnije nego korištenje jednog jedinog diska. Izračunato postupkom prstima jedne ruke.

Ja koristim RAID0 i to na 2 stroja. Zašto? Zato jer imam backup. I samo zato. Bez toga ne bi imao poadatke niti na jednom disku iako bi mi recovery bio daleko jeftiniji nego svima ostalima. Stvar je tlake oko recovery-a. Dakle backup je majka mudrosti.

A kada imaš backup onda možeš i nogomet igrati sa diskom. Onda jasno može i RAID0 kao opcija.

I uza sve to pokušavam kupovati diskove koji su u tom trenutku najpouzdaniji. Onda ih dobro ohladim i tražim da nisu bučni. Meni su moji podaci dragi pa ih čuvam koliko mogu.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 15:18   #129
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp
 
Lihto's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,944
Diskove koje ja mogu preporučit i koji su mi preko godinu dana radili bez beda i bez backupa(dobro neke stvari sam imao backupirane ali neke nisam) i koji su radili na integriranom kontroleru na abitovovoj su WD raid edition diskovi.Dakle ako se već radi RAID 0 najbolje je ubost WD raid edition diskove.Stvarno su pouzdani i koliko got puta mi se bilo šta rušilo kod klokanja ili bilo čega nije nikad puklo RAID polje.U svakom slučaju to je bilo riskantno i svakako sam za backup,ali ako se ima dobrih diskova i dobar kontroler onda stvar mora šljakat
__________________
iMac 27 2.66 QC 12Gb 1066
iPad 5 White 32gb Wifi
iPhone 7 32gb
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 16:05   #130
dugixy1
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 577
dečki vidim da kužite raid imam problema sa njime ,stavio sam temu u hardwer pomoć, pa pomozite

hvala
dugixy1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 31.07.2007., 16:08   #131
shimpa
PC Ekspert
 
shimpa's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: localhost
Postovi: 980
Citiraj:
Autor RAK Pregled postova
Korištenje RAID0 polja je 4 puta opasnije nego korištenje jednog jedinog diska. Izračunato postupkom prstima jedne ruke.

Ja koristim RAID0 i to na 2 stroja. Zašto? Zato jer imam backup. I samo zato. Bez toga ne bi imao poadatke niti na jednom disku iako bi mi recovery bio daleko jeftiniji nego svima ostalima. Stvar je tlake oko recovery-a. Dakle backup je majka mudrosti.

A kada imaš backup onda možeš i nogomet igrati sa diskom. Onda jasno može i RAID0 kao opcija.

I uza sve to pokušavam kupovati diskove koji su u tom trenutku najpouzdaniji. Onda ih dobro ohladim i tražim da nisu bučni. Meni su moji podaci dragi pa ih čuvam koliko mogu.
amen
shimpa je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2007., 00:02   #132
Bimbrlok
Premium
 
Bimbrlok's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2003
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 62
Po prilicno sam nov u ovome pa me interesuje kolika je isplativost investicije kupovine 2 hdd-a i uparivanja u raid odnosno koliko se to osjeti na samoj brzini rada racunara?
Bimbrlok je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2007., 00:21   #133
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp
 
yedwy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Sesvete (Zg)
Postovi: 6,956
Puno ili ništa, ovisi što radiš i kakav komp imaš...
__________________
--
Have a nice day...
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2007., 00:59   #134
Bimbrlok
Premium
 
Bimbrlok's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2003
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 62
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Puno ili ništa, ovisi što radiš i kakav komp imaš...
Evo moje konfiguracije
MB Abit kn8-ultra , procesor athlon 64 3200+ soc.939 , 2gb ddr kingmax, grafika 7600gt, 200gb hitachi ,

Pa uglavnom za igre, konvertovanje videa u divx, internet kao i svaki prosjecni korisnik
Bimbrlok je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2007., 01:28   #135
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp
 
yedwy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Sesvete (Zg)
Postovi: 6,956
Ne baš velike koristi... Jedino od ovoga koje bi imalo stvarne koristi je video koding ali on je ionako limitiran CPUom na daleko niže vrijednosti nego što je tvoj disk sposoban progutati...

Malo manje bi trajao load mapa u igrama i malo kraće boot ali to je IMO besmisleno kad se uzme u obzir da su manje sigurni podaci (ako ciljaš na RAID0) tj da kupuješ disk skoro bezveze (ako ciljaš na RAID1) jedino ako se oćeš igrati s RAIDom malo i imaš viška love, onda je to nešto drugo...
__________________
--
Have a nice day...
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2007., 10:21   #136
Bimbrlok
Premium
 
Bimbrlok's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2003
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 62
Ok puno hvala na savjetu
Bimbrlok je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 11:36   #137
Dr.Who
Premium
Moj komp
 
Dr.Who's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: ST/ZG
Postovi: 575
gigabyte p35-ds3 i raid

evo iman plocu iz naslova i zelim slozit raid0. posto se ovde dosta pise kako je jmicron kontroler koji se na ploci nalazi, nepouzdan i los zanima me alternativa. dodatna pci kartica, sofverski raid, sta preporucujete?

naime sigurnost me ne zabrinjava jer ce u raid ici 2xseagate 7200.7 sata a iman jos 3 druga diska za backup i podatke, na diskove u raidu ce ici sistem i svi programi. dakle jedina stvar koja me zanima je brzina.

procita san skoro sve postove na temu raida na forumu i svi pisu da brzina u praksi i nije toliko znacajno visa ali ipak zelim sam probat.

i da, znam da bi bilo najpametnije ovu plocu prodat i uzet p35-ds3r koja ima ich9r, tj. intel raid kontorler ali ploca je stara 7 dana i ne bacaju mi se pare bezveze...
__________________
Dobri trgovci: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13...


KUPUJEM
Dr.Who je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 13:58   #138
Codiac
bycod
 
Codiac's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Zagreb / Dubrava
Postovi: 6,691
pa ja gledam i gledam i gledam

ds3 je jeftinija od ds3r za punih 46kn....
__________________

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / VTX-HD6870@ silencer / Audigy SE Xtreme
Mushkin Callisto 60GB / Samsung HD204UI /SamsungSH203b / Nec-4570A
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4


.i.
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 14:47   #139
Dr.Who
Premium
Moj komp
 
Dr.Who's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: ST/ZG
Postovi: 575
je ali posto mogu ovu prodat... i jos je problem sta tu ds3r vjerojatno ima samo vemil a tamo vise ni pijan ne iden
__________________
Dobri trgovci: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13...


KUPUJEM
Dr.Who je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 18:44   #140
Dr.Who
Premium
Moj komp
 
Dr.Who's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: ST/ZG
Postovi: 575
a dajte ljudi, pa nije valjda da niko ne zna nekakvo rjesenje...
__________________
Dobri trgovci: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13...


KUPUJEM
Dr.Who je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 18:59   #141
igorba
Moderator
Moj komp
 
igorba's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Đakovo
Postovi: 1,778
Pa ne znam, sam si rekao da ti je najvažnija brzina i da ćeš podatke držati na drugim diskovima. Ne vidim u čemu je problem, napravi RAID na ploči koju imaš i vidi kako će se ponašati. Možda ti uopće ne bude nestabilno, pa čemu davati lovu za kvalitetniji kontroler. A ako i bude, izgubit ćeš samo nešto vremena na reinstalaciju/popravak OS-a/RAID polja.
__________________



KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 5 1600 (w. CoolerMaster HyperTX2) - Asus Prime B350 Plus - ATI HD7770 1GB - 2×8GB TeamGroup DDR4-2400 - Corsair CX400 - Samsung 970 EVO M2 500GB - Samsung F3 1TB (HD103SJ) - WD 2TB (WD20EARX) - WD 3TB (WD30EFRX) - Monitor Samsung S27E510C - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2007., 22:49   #142
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,118
Tako je, ostavi tu plocu, nemoj kupovati nikakav dodatan kontroler, ako ces gore drzati samo OS i programe. Jedino pripremi zivce ukoliko ti padne polje jer za popravak ce ti trebati jedno popodne.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2007., 22:53   #143
Dr.Who
Premium
Moj komp
 
Dr.Who's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: ST/ZG
Postovi: 575
evo sinoc san slozia raid i mogu rec da je ubrzanje i vise nego ocito...
backup ce se radit svakodnevno a iman vec spreman cili sustav na drugom disku tako da u slucaju pada samo ugasin raid i nastavin normalno na drugom disku

domy u kojim slucajevima "pada" polje?
__________________
Dobri trgovci: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13...


KUPUJEM
Dr.Who je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2007., 23:28   #144
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,118
Najcesce kod (nestabilnog) klokanja, preseljavanja diskova u polju, gubitka napajanja,... ali zna puknuti i bez nekog pravila. Ne puca ono svaki dan, ali ocekuj barem jednom u pola godine.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2007., 23:32   #145
Codiac
bycod
 
Codiac's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Zagreb / Dubrava
Postovi: 6,691
overclocka...

a i windowsi su na njemu tak da se mogu random koruptirati
__________________

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / VTX-HD6870@ silencer / Audigy SE Xtreme
Mushkin Callisto 60GB / Samsung HD204UI /SamsungSH203b / Nec-4570A
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4


.i.
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2007., 23:43   #146
Dr.Who
Premium
Moj komp
 
Dr.Who's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: ST/ZG
Postovi: 575
proc nisan overclocka jer za ono za sta se koristi, komp je i vise nego brz

dok je bia samo jedan disk igra san se malo sa taktovima ali sad vise nema potrebe, e4300 je na stock frekvi dovoljan za 99.7% poslova
__________________
Dobri trgovci: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13...


KUPUJEM
Dr.Who je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2007., 10:02   #147
mdodig
Premium
Moj komp
 
mdodig's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Split
Postovi: 287
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Najcesce kod (nestabilnog) klokanja, preseljavanja diskova u polju, gubitka napajanja,... ali zna puknuti i bez nekog pravila. Ne puca ono svaki dan, ali ocekuj barem jednom u pola godine.
Ha? Zasto jednom u pola godine?
Ja sam imao RAID0 skoro 2 godine, na Chaintech Zenith ploči sa Promise raid kontrolerom. Bio je socket A, cpu oc-an (barton 2600+) koji se dosta grijao, ali polje nije pucalo nikako.
Sada sam na RAID5 ako crkne disk da mi ostanu podaci (i malo zbog brzine).
mdodig je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2007., 07:26   #148
Fera_os
Ne znam šta da napišem
Moj komp
 
Fera_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 984
Citiraj:
Autor mdodig Pregled postova
Ha? Zasto jednom u pola godine?
Ja sam imao RAID0 skoro 2 godine, na Chaintech Zenith ploči sa Promise raid kontrolerom. Bio je socket A, cpu oc-an (barton 2600+) koji se dosta grijao, ali polje nije pucalo nikako.
Sada sam na RAID5 ako crkne disk da mi ostanu podaci (i malo zbog brzine).
Pa nema pravila, nekom neće puknit uopće(još je neko na forumu govorio da RAID 0 ima već više od godinu dana i nije mu također puklo) a vidiš kako Domyju puca prosječno 2x u godini.
__________________
Nemam ništa pametno za reć!
Fera_os je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2007., 11:33   #149
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp
 
Uber Gosu's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 855
RAID 0 particioniranje pitanje

Kad su 2 diska (od 320Gb) u RAIDu 0 dali se sa na njima particioniranje ponasa "normalno" tj dali se mogu stavit C da uzme pocetak oba diska i D ostatak ili moraju bit 1 logicki disk?

Znam da za RAID 0 je dobro imat 2 manja diska (80GB recimo) i odvojene storage diskove te da je RAID 0 samo C disk, samo me zanima jeli ova opcija particioniranja RAIDa 0 uopce oguca.

Koji su "mali" (do120Gb) diskovi za SATA i SATA2 brzi i necujni(buka je optimus primo).

Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2007., 17:52   #150
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,118
Možeš imati sve kao na jednom single disku zato što Windowsi vide RAID 0 polje upravo kao jedan disk. Particioniraj tijekom instalacije Windowsa da kasnije ne bude problema. Evo kako je trenutno kod mene s RAID-om 0...

__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na