Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 10.03.2007., 15:24   #31
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,673
Citiraj:
Autor Fera_os Pregled postova
Pročitaj članak u PCChipu ako nisi pa ćeš vidjet da su tamo probali sa 3 diska i nikako ne preporučuju neg su stavili 4 i radilo je savršeno...
Hmmm, kako da ti kazem, niti jedan domaci casopis mi nije ozbiljna referenca.
Mozda su imali problema s nekim kontrolerom, da li ti (i oni) specificiraju neki kontroler da ima problema s tim ili je to pravilo?

Naime, tri diska u RAID 5 polju su najcesca kombinacija u serverima sa sest diskova (2 u RAID 1 za sistem, tri u RAID 5 polju, jedan HSP).
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je online   Reply With Quote
Staro 24.03.2007., 20:52   #32
svretena
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2
Imam konkretno pitanje ?

Prvo da pohvalim sve korisne informacije u vezi raid-a i drago mi je da se otvorila ova tema.

Već dugo vremena koristim raid i imam 2 diska u RAID 0 na ploči ASUS P4C800E-delux na Intel ICH5-R RAID controlleru sa 2 porta.
Kupujem novu ploču ASUS p5b-e sa Intel ICH8R controllerom (6 x SATA 3.0 Gb/s ports, supports RAID 0, 1, 0+1, 5 ,10, JBOD).

Zanima me da li je moguće zabost ta 2 diska u RAID 0 i jos jedan SATA disk (sam za sebe) na istom controlleru od 6 portova?
svretena je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.03.2007., 21:08   #33
LUKA MX
Rakija
Moj komp
 
LUKA MX's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Pozega
Postovi: 483
sta ovo nece u sticky?????
LUKA MX je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2007., 21:37   #34
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,957
Citiraj:
Autor svretena Pregled postova
Imam konkretno pitanje ?

Prvo da pohvalim sve korisne informacije u vezi raid-a i drago mi je da se otvorila ova tema.

Već dugo vremena koristim raid i imam 2 diska u RAID 0 na ploči ASUS P4C800E-delux na Intel ICH5-R RAID controlleru sa 2 porta.
Kupujem novu ploču ASUS p5b-e sa Intel ICH8R controllerom (6 x SATA 3.0 Gb/s ports, supports RAID 0, 1, 0+1, 5 ,10, JBOD).

Zanima me da li je moguće zabost ta 2 diska u RAID 0 i jos jedan SATA disk (sam za sebe) na istom controlleru od 6 portova?
Naravno da je moguće jer kod kreiranja polja će te pitati koje diskove želiš unutra, odabrat ćeš određena dva, treći će ostati izvan polja i to je to.

Citiraj:
Autor LUKA MX Pregled postova
sta ovo nece u sticky?????
Vidjet ćemo još, malo mi je presažeto... Bilo bi zgodno staviti neki slikoviti prikaz kako RAID izgleda jer znate što se kaže - slika govori više od tisuću riječi.
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2007., 00:52   #35
Fera_os
Ne znam šta da napišem
Moj komp
 
Fera_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 984
Citiraj:
Autor svretena Pregled postova
Imam konkretno pitanje ?

Prvo da pohvalim sve korisne informacije u vezi raid-a i drago mi je da se otvorila ova tema.

Već dugo vremena koristim raid i imam 2 diska u RAID 0 na ploči ASUS P4C800E-delux na Intel ICH5-R RAID controlleru sa 2 porta.
Kupujem novu ploču ASUS p5b-e sa Intel ICH8R controllerom (6 x SATA 3.0 Gb/s ports, supports RAID 0, 1, 0+1, 5 ,10, JBOD).

Zanima me da li je moguće zabost ta 2 diska u RAID 0 i jos jedan SATA disk (sam za sebe) na istom controlleru od 6 portova?
Naravno da se može. Budem ja još stavio slika... Nije problem.

EDIT: Slike stavljene.
__________________
Nemam ništa pametno za reć!

Zadnje izmijenjeno od: Fera_os. 25.03.2007. u 21:23.
Fera_os je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2007., 11:39   #36
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp
 
TomRi's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Zagreb, Kvatrić
Postovi: 2,067
evo malo i slikovnih benchmarka RAID / NON-RAID da se bolje stekne dojam koliko je ta stvar dobra(RAID 0, from here),

isplati se zaista jer se ne gubi niti jedan MB a dobitak na brzini je i vise nego zadovoljavajući

__________________
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija...

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2007., 19:16   #37
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
ne gubi se MB sve dok ti kontroler radi kak treba
kad se polje raspadne ode svih 640GB

osim ako ne radiš redovito kompletan backup

no po meni nema smisla imat samo ta dva velika diska u nuli ... meni je to ipak prevelik rizik
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 10:17   #38
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,673
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
ne gubi se MB sve dok ti kontroler radi kak treba
kad se polje raspadne ode svih 640GB

osim ako ne radiš redovito kompletan backup

no po meni nema smisla imat samo ta dva velika diska u nuli ... meni je to ipak prevelik rizik
Backup je uvijek potreban, bez obzira kakav RAID bio u igri. Backup / archive procedure su danas ujedno i najveci problem, diskovi su sve veci, backupi isto, a oprema za backup n puta skuplja i kompleksnija od DASD uredjaja.

Stoga, za kucnu upotrebu, zgodno je imati jedan offline disk za privremenu pohranu podataka, "just in case".
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je online   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 13:19   #39
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Pa naravno, za korisnika kojem je stalo do njegovih podataka bila to kolekcija najdražeg porn sadržaja ili neki proračuni i programi važni za poslovanje njegove firme ili sl.

Tako sam ja uvijek da se barem jedan dio prostora rezervira za redoviti backup izvan polja ili ćak izvan konfiguracije.

Po meni imati dva diska od 320GB (ma bilo kojeg većeg kapaciteta) bez ikakvog backupa je nepromišljeno

Naravno ja ovdje govorim za kućnog korisnika čije matične ploče i kontroleri na njima nisu bezgriješni a još kada se uzme u obzir da korisnik ide i overklokirati mašinu onda ti tek treba backup
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 13:24   #40
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,957
Za mene je i 2 x 80 GB koliko trenutno imam previše za RAID 0 jer na RAID nema smisla stavljati dokumente i ostale podatke. RAID je dovoljan za system, programe, igre i video/audio obradu, sve ostalo nema što raditi na RAID-u.
domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 28.03.2007., 13:33   #41
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Za mene je i 2 x 80 GB koliko trenutno imam previše za RAID 0 jer na RAID nema smisla stavljati dokumente i ostale podatke. RAID je dovoljan za system, programe, igre i video/audio obradu, sve ostalo nema što raditi na RAID-u.
Upravo tako (naravno govorim opet za kućnog korisnika)
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 13:55   #42
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,673
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Za mene je i 2 x 80 GB koliko trenutno imam previše za RAID 0 jer na RAID nema smisla stavljati dokumente i ostale podatke. RAID je dovoljan za system, programe, igre i video/audio obradu, sve ostalo nema što raditi na RAID-u.
Nema nikakvog razloga ne imati apsolutno sve na RAID-u 0, dok god postoji neki smisleni backup bitnih podataka.

Cak stovise, ja doma obicno imam sve na RAID-u 0, plus backup negdje (disk unutarnji, vanjski, CD/DVD, whatever). A i najmanja je potrosnja diskova. No, sve ovisi o korisniku.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je online   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 14:08   #43
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp
 
TomRi's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Zagreb, Kvatrić
Postovi: 2,067
kod mene isto tako, sve zivo na raid-u 0,
a cijeli my documents backup na externom usb disku...

ak se i raspadne win particija, sve se vrati preko image-a nazad...
(makar mislim da ne treba biti toliko paranoican, ako je sve novo i koristi se u granicama normale...
znaci ne 24/7 vec par sati dnevno, sumnjam da ce do 'raspada' i doci uopce )
__________________
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija...

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 14:13   #44
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,957
Pa i kod mene je tako... Imam sve na RAID-u, a backup na vanjskom USB disku. Koliko ljudi ima backup svega što ima u RAID-u? Većina ih nema jer im se to ne da raditi...
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 14:20   #45
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,673
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Pa i kod mene je tako... Imam sve na RAID-u, a backup na vanjskom USB disku. Koliko ljudi ima backup svega što ima u RAID-u? Većina ih nema jer im se to ne da raditi...
To i je osnovna pogreska vecine ljudi. BTW, koliko se mozemo ljudi sjetiti (naravno, privatnih osoba) kojima je riknuo disk, a nemaju nikakvog backupa? RAID ili ne, isti im se pise.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je online   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 15:17   #46
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp
 
LorD ClockaN's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Veli Lošinj
Postovi: 4,599
Ja imao 2*160 baracuda i jednom se s***ao boot sektor ili nešto sl. Tako da sam na trećem posebnom instalirao xp i sa 3rd party programom spasio sve sa raid0 diskova...

Sada imam 2*320 barica 7200.10 i + barica od 160 kao backup i sl...

Nema do raid-a
__________________
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
HTC HD OC 528@710MHz 24/7
Dell Strak OC 1000@1267MHz 24/7 +250mV
HTC Desire HD OC 1000@1800MHz
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2007., 19:08   #47
Tomy9
Ja
Moj komp
 
Tomy9's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 160
Nisam želio otvarati novu temu pa cu ovdje postato pitanje.

Ne kužim te kontrolere, dali su oni potrebni uvijek ili samo na mb koja nema neki radi kontroler...

Koliko sam shavatio moraš imati i mb koja podržaza i kontroler sa x portova.


BTW. ovo bi stvarno trebalo u sticky
Tomy9 je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2007., 19:18   #48
-POP-
Eddie
Moj komp
 
-POP-'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 5,380
Neki dan sam dizao RAID0... I lijepo kreiram polje, dignem win i kad treba ući u win samo se restartira. 2XWD 80GB SATA, DFI Infinity Ultra-U... :-(
__________________


Intel E5450 E0 @455X9=4005MHz 1.36V
H2O Corsair H100 @low
Asus P5Q-E P45 @1.2V @Ket's 2101 bios
4X2Gb G.Skill 4GBPQ @890MHz 15-5-5-5 1.82V
Gigabyte HD5850 1Gb @960/5100MHz 1.088V @Scythe Musashi
Samsung 250GB 850 EVO & Seagate 250GB 410AS & Samsung 500GB T166S @2X Scythe Himuro
Corsair VX450W & Lian Li PC-P50 ArmorSuit
DVD-RW LG GH24NSB0
Logitech G15 rev.1 & MX518 @blue led
AOC Q3279VWF 31.5"
T-Com VDSL 30/5 Mbps flat connected



Rotel RC972 & 2X RB971 @bridged // Audio Epilog Peyote // Raiz Peyote stands
Audioperformance Supersonic USB DAC v.2 by Apparatus
Ixos Gamma Geometry 6003 // Transparent Audio The Link 200 // Kimber PBJ
Samsung UE55KS8002 // Logitech Z-5500
Asus Xonar U7 // Logitech Z-2300 // Sennheiser HD205
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2007., 16:58   #49
Fera_os
Ne znam šta da napišem
Moj komp
 
Fera_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 984
Citiraj:
Autor Tomy9 Pregled postova
Nisam želio otvarati novu temu pa cu ovdje postato pitanje.

Ne kužim te kontrolere, dali su oni potrebni uvijek ili samo na mb koja nema neki radi kontroler...

Koliko sam shavatio moraš imati i mb koja podržaza i kontroler sa x portova.


BTW. ovo bi stvarno trebalo u sticky
Kolko sam ja tebe shvatio, evo odgovora... Svakako moraš imat kontroler koji podržava RAID ako želiš RAID polje, bio on(kontroler) hardverski ili softverski.
__________________
Nemam ništa pametno za reć!
Fera_os je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2007., 18:03   #50
Tomy9
Ja
Moj komp
 
Tomy9's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 160
Znaci moram imati bas hardwearski knotroler.
A dali mora maticna podrzavati RAID ili se taj kontroler usteka u pci utor i to je to.
Tomy9 je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2007., 18:13   #51
gorluk
Čovjek
Moj komp
 
gorluk's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,147
Kontroler u PCI.
__________________
Asus P5W DH Deluxe // E6600 // 2x1GB Super Talent CL5 800MHz // XFX 7900GS // 2x320GB Barracuda // Seasonic S12 500W // Silverstone Temjin TJ02 // M-Audio Audiophile
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2007., 19:40   #52
Fera_os
Ne znam šta da napišem
Moj komp
 
Fera_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 984
Hardverski je na PCI a softverski na matičnoj. Može se i RAID softverski podesit, zašto ne?
__________________
Nemam ništa pametno za reć!
Fera_os je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2007., 22:09   #53
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp
 
Beren's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2002
Lokacija: Vječno u labu...
Postovi: 1,493
Što god ima čip to je hardverski, a to znači da je i onaj na matičnoj hardverski. Softverski (dakle čisto softverski) je onaj koji podešavaš isključivo preko softvera, a to recimo mogu Windowsi.

Ono na što ti misliš pod "hardverski" su skuplji kontroleri koji ne rabe procesor u računalu za razne zadaće kao što je provjera pariteta.
Beren je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2007., 13:48   #54
Tomy9
Ja
Moj komp
 
Tomy9's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 160
Thnx. Skuzio sam.
Tomy9 je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2007., 15:00   #55
-POP-
Eddie
Moj komp
 
-POP-'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 5,380
Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
Neki dan sam dizao RAID0... I lijepo kreiram polje, dignem win i kad treba ući u win samo se restartira. 2XWD 80GB SATA, DFI Infinity Ultra-U... :-(
Objasnite mi ovo!
__________________


Intel E5450 E0 @455X9=4005MHz 1.36V
H2O Corsair H100 @low
Asus P5Q-E P45 @1.2V @Ket's 2101 bios
4X2Gb G.Skill 4GBPQ @890MHz 15-5-5-5 1.82V
Gigabyte HD5850 1Gb @960/5100MHz 1.088V @Scythe Musashi
Samsung 250GB 850 EVO & Seagate 250GB 410AS & Samsung 500GB T166S @2X Scythe Himuro
Corsair VX450W & Lian Li PC-P50 ArmorSuit
DVD-RW LG GH24NSB0
Logitech G15 rev.1 & MX518 @blue led
AOC Q3279VWF 31.5"
T-Com VDSL 30/5 Mbps flat connected



Rotel RC972 & 2X RB971 @bridged // Audio Epilog Peyote // Raiz Peyote stands
Audioperformance Supersonic USB DAC v.2 by Apparatus
Ixos Gamma Geometry 6003 // Transparent Audio The Link 200 // Kimber PBJ
Samsung UE55KS8002 // Logitech Z-5500
Asus Xonar U7 // Logitech Z-2300 // Sennheiser HD205
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2007., 15:24   #56
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp
 
yedwy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Sesvete (Zg)
Postovi: 6,956
Jesi instalirao RAID drivere kod insatalacije windowsa?
__________________
--
Have a nice day...
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2007., 15:52   #57
-POP-
Eddie
Moj komp
 
-POP-'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 5,380
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Jesi instalirao RAID drivere kod insatalacije windowsa?
Jesam!
__________________


Intel E5450 E0 @455X9=4005MHz 1.36V
H2O Corsair H100 @low
Asus P5Q-E P45 @1.2V @Ket's 2101 bios
4X2Gb G.Skill 4GBPQ @890MHz 15-5-5-5 1.82V
Gigabyte HD5850 1Gb @960/5100MHz 1.088V @Scythe Musashi
Samsung 250GB 850 EVO & Seagate 250GB 410AS & Samsung 500GB T166S @2X Scythe Himuro
Corsair VX450W & Lian Li PC-P50 ArmorSuit
DVD-RW LG GH24NSB0
Logitech G15 rev.1 & MX518 @blue led
AOC Q3279VWF 31.5"
T-Com VDSL 30/5 Mbps flat connected



Rotel RC972 & 2X RB971 @bridged // Audio Epilog Peyote // Raiz Peyote stands
Audioperformance Supersonic USB DAC v.2 by Apparatus
Ixos Gamma Geometry 6003 // Transparent Audio The Link 200 // Kimber PBJ
Samsung UE55KS8002 // Logitech Z-5500
Asus Xonar U7 // Logitech Z-2300 // Sennheiser HD205
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2007., 01:44   #58
Fera_os
Ne znam šta da napišem
Moj komp
 
Fera_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 984
Možda ti se komp napio.
Ajmo ispočetka, podesio si sve u biosu? Koliki si stripe stavio? I koji je kontroler na toj ploči??
__________________
Nemam ništa pametno za reć!
Fera_os je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2007., 12:41   #59
-POP-
Eddie
Moj komp
 
-POP-'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 5,380
Stripe 4, kontroler nemam pojma koji je. Raid drivere sam povikao iz 6.86 drivera.
__________________


Intel E5450 E0 @455X9=4005MHz 1.36V
H2O Corsair H100 @low
Asus P5Q-E P45 @1.2V @Ket's 2101 bios
4X2Gb G.Skill 4GBPQ @890MHz 15-5-5-5 1.82V
Gigabyte HD5850 1Gb @960/5100MHz 1.088V @Scythe Musashi
Samsung 250GB 850 EVO & Seagate 250GB 410AS & Samsung 500GB T166S @2X Scythe Himuro
Corsair VX450W & Lian Li PC-P50 ArmorSuit
DVD-RW LG GH24NSB0
Logitech G15 rev.1 & MX518 @blue led
AOC Q3279VWF 31.5"
T-Com VDSL 30/5 Mbps flat connected



Rotel RC972 & 2X RB971 @bridged // Audio Epilog Peyote // Raiz Peyote stands
Audioperformance Supersonic USB DAC v.2 by Apparatus
Ixos Gamma Geometry 6003 // Transparent Audio The Link 200 // Kimber PBJ
Samsung UE55KS8002 // Logitech Z-5500
Asus Xonar U7 // Logitech Z-2300 // Sennheiser HD205
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2007., 12:56   #60
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp
 
yedwy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Sesvete (Zg)
Postovi: 6,956
No offence ali jesi 100% siguran da si uzeo RAID a ne obični SATA driver?
Ugaio IDE mod za SATA u biosu naravno?
__________________
--
Have a nice day...
yedwy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na