Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 02.10.2006., 19:46   #1
cardar
Premium
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: zagreb
Postovi: 32
Crko usb stick

U My Kompjuter pojavi mi se ikonica sticka
u device menageru ga ne vidim

Postoji li šansa da oživi ili je stvar gotova ?
cardar je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2006., 20:00   #2
Brown Acid
..dno
Moj komp
 
Brown Acid's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Crikvenica
Postovi: 1,900
Također imam isti problem..Očita mi stick, al se ne mogu pobrisat fajlovi s njega..niti dodat novi..očitava ga bez bada..
__________________
“Free software” is a matter of liberty, not price. To understand the concept, you should think of “free” as in “free speech,” not as in “free dinner.”
Brown Acid je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.10.2006., 21:31   #3
cardar
Premium
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: zagreb
Postovi: 32
Ma meni ni ne očitava niš

Kad idem na properity onda mi pokaže da je ful pun i da na njemu nema mjesta
cardar je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2006., 12:25   #4
Brown Acid
..dno
Moj komp
 
Brown Acid's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Crikvenica
Postovi: 1,900
Tu-du-du-dummm..i misterija punih stickova se nastavlja...hoce li Hose DeLuga osvojiti raskošnu Manuellu..hoće li se stik popraviti..hoće li obitelj Rodrigo ostati bez farme konja..pogledajte u sljedećem nastavku posta 48109
__________________
“Free software” is a matter of liberty, not price. To understand the concept, you should think of “free” as in “free speech,” not as in “free dinner.”
Brown Acid je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2006., 12:41   #5
G0RKI
Premium
 
G0RKI's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Solin
Postovi: 1,752
Citiraj:
Autor Brown Acid Pregled postova
Tu-du-du-dummm..i misterija punih stickova se nastavlja...hoce li Hose DeLuga osvojiti raskošnu Manuellu..hoće li se stik popraviti..hoće li obitelj Rodrigo ostati bez farme konja..pogledajte u sljedećem nastavku posta 48109
Hehe!
Stick ti je otkljucan? Makno si onu polugicu sa strane?
G0RKI je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2006., 14:16   #6
The Pill Man
Premium
 
The Pill Man's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Šibenik
Postovi: 325
re stickići

Haj. I ja sam imao problema sa tim vražjim napolitankama, s tim da je moj bio marke Imation swiwel 1GB. Rješenje nakon puno muke? Rastaviti, uzeti dobro povećalo i dobro lemilo te prelemiti sve spojeve a naročito one od el. kondenzatora i prekidača za zaključavanje. Ako treba ovaj se može i skinuti i zalemiti mali most tako da keksić bude stalno otklj. Bolje nego da vas zeza.
Već sam pisao o tome ali davno.: cheers2
__________________
Pill Man
The Pill Man je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2006., 14:29   #7
Brown Acid
..dno
Moj komp
 
Brown Acid's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Crikvenica
Postovi: 1,900
A sada zaplet...

..stick ne posjeduje sklopkicu ili gumb za lock..
__________________
“Free software” is a matter of liberty, not price. To understand the concept, you should think of “free” as in “free speech,” not as in “free dinner.”
Brown Acid je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2006., 14:36   #8
The Pill Man
Premium
 
The Pill Man's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Šibenik
Postovi: 325
zovi ti to kako hoćeš ali ako pričamo o imationu 1GB vjeruj da ima jer sam ga osobno izvadio iz sticka a potom i rastavio na rastavne/sastavne dijelove i premostio.
__________________
Pill Man
The Pill Man je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2006., 19:08   #9
cardar
Premium
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: zagreb
Postovi: 32
Citiraj:
Autor Brown Acid Pregled postova
A sada zaplet...

..stick ne posjeduje sklopkicu ili gumb za lock..
Točno tak, kakve sklopke ? gladak je ko dječja guzica.
uz to je aluminijski
AVIXE
cardar je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2006., 19:32   #10
MRKONJA
M.U.P.
 
MRKONJA's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,277
Probajte sa softwerom sa ove stranice(barem podatke izvuć)
http://www.ddiit.com/
__________________



Abit AX8 VIA k8t890//Venice 3000@2250//1x1gb PQI//POV 7600gs silent//Seagate 7200.10 250gb(16mb//sata)//Hitachi 7k160 120gb@mobile kučište//Seagate 7200.7 200gb
//Samsung SH-w163A//Seasonic S-12 380w//Sharkoon silvation



MRKONJA je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.10.2006., 01:38   #11
Brown Acid
..dno
Moj komp
 
Brown Acid's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Crikvenica
Postovi: 1,900
Trebao bi mi neki programic za neki "forced format"
__________________
“Free software” is a matter of liberty, not price. To understand the concept, you should think of “free” as in “free speech,” not as in “free dinner.”
Brown Acid je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2006., 14:40   #12
The Pill Man
Premium
 
The Pill Man's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Šibenik
Postovi: 325
RE> cardar

Kako rekoh ako pričamo o Imationu ali i nekim drugim tvrtkama - vidi site...

http://www.imation.com/support/produ...evices.html#02

Why do I get the message that my Imation Swivel Flash Drive is write protected?



Imation’s Swivel Flash Drive has a write protect switch that prevents the user from accidentally deleting files. To make your drive accessible for writing, find the small switch with the lock and unlock symbols, located on the thin side of the drive. This is the write protect switch. With the drive plugged in to your computer, slide the write protect switch away from the USB connector. You will now be able to write to the drive. To re-engage write protection, slide the switch forward.

In some rare instances we have found that the write protect software can turn itself on. If all else fails, you can remove write protection by repartitioning your drive.

In the latest version of Disk Manager software, there is a write protect feature. When you bring up the Disk Manager program, in the upper left quadrant of the window you will see the words "Device Write Protect." If the write protect is engaged, the lettering will be blue and you will see a button depressed. But when the write protect feature is off, the lettering is black and there is no button visible.

__________________
Pill Man
The Pill Man je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2006., 16:58   #13
cardar
Premium
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: zagreb
Postovi: 32
Citiraj:
Autor The Pill Man Pregled postova
Kako rekoh ako pričamo o Imationu ali i nekim drugim tvrtkama - vidi site...
Otkud ti ideja da pričamo o Imationu ?: hitthewa
cardar je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 21:36   #14
The Pill Man
Premium
 
The Pill Man's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Šibenik
Postovi: 325
RE

Ma Imation je samo primjer. Kao što vjerojatno znaš neki proizvođači rade štampane ploče multifunkcionalne, samo ne ugrade neke dijelove pa funkcija switch-a bude odrađena običnim "mostom" ili sl. Uostalom u pitanju CRKO USB STICK by CARDAR ne vidim da je spomenuta ikakva marka!?
__________________
Pill Man
The Pill Man je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 23:53   #15
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,906
Pogledaj post #9...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2006., 12:48   #16
Thoroughbred B
Banned
Moj komp
 
Thoroughbred B's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2003
Lokacija: RI/ZG
Postovi: 4,867
Crko je i meni jedan Avixe,moj je bio 512MB...mjesec dana nakon kupovine,praktički ga nisam puno ni koristio...
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2006., 20:04   #17
Black_Shark
Premium
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: pula
Postovi: 42
Crko i meni Canyon 2 GB i comp ga ne prepoznaje .... A dobio ga u 9 mjesecu na poklon... i nemam račun ..
Black_Shark je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2006., 21:45   #18
igorba
Moderator
Moj komp
 
igorba's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Đakovo
Postovi: 1,777
Ma crkavaju kao blesavi, naročito ovi jeftiniji...

Ja imao sa jednim svojim problem - zblesirao se, blokira mi explorer... Rješenje? Program Low Level Format Tool (~500 KB). I to ovako - instaliram program, pripremim mišonju na ikonu prečaca, čim uštekam usb stick, odmah pokrenem program (morao sam ovo jer mi je blokirao explorer kad god bih ga pokušao formatirati, a kad ga prepozna blokira mi cijeli komp), odaberem stick i napravim low level format. Radio je još 2 tjedna bez greške i onda otišao u vječna lovišta. Probam istu proceduru, međutim javlja stalno greške kod low-level formatiranja... Dakle, rikavela...
__________________



KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 5 1600 (w. CoolerMaster HyperTX2) - Asus Prime B350 Plus - ATI HD7770 1GB - 2×8GB TeamGroup DDR4-2400 - Corsair CX400 - Samsung 850 EVO 512GB - Samsung F3 1TB (HD103SJ) - WD 2TB (WD20EARX) - WD 3TB (WD30EFRX) - Monitor Samsung S27E510C - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici


Prodajem 16GB DDR4 s LED-icama (novo, garancija)
igorba je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2006., 09:24   #19
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp
 
Hamm's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Samobor / Zagreb
Postovi: 7,340
Citiraj:
Autor cardar Pregled postova
Točno tak, kakve sklopke ? gladak je ko dječja guzica.
uz to je aluminijski
AVIXE


isti taj mi stoji tu na polici...crknut vec godinu dana..vec lagano pocinje zaudarati : lol2 : moram ga u hg spot iskrcati i uzeti novceke nazad..ak ce dati

vise uopce ne stavljam povjerljive i vazne podatke na te đinđulije jer crkavaju ako ih krvio pogledaš... : bonker :
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2007., 16:16   #20
spik3
Premium
 
Datum registracije: Dec 2003
Lokacija: Rijeka
Postovi: 62
hmmmm probajte s ovim meni je pomoglo kad mi je stick "krepao", samo sam ga formatirao sa ovime i sve ok

http://www.pctipp.ch/library/actions...ad.asp?id=7595
spik3 je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2014., 23:22   #21
perić
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 90
Imam Corsair Voyager, onaj gumeni od 16gb 3.0. I umetnem ga u pc i kad veli da ga mora formatirat, ja stisnem ok, on formatira i veli da ima 0 bayta prostora. A na početku na prozoru od formata prvo po redu piše veličina 78 kb i jedino nju mogu izabrati, ništa drugo. Očito je krepao?
Da li postoji neko rješenje eventualnog spašavanja ili u smeće?
perić je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2014., 23:30   #22
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,839
Smece, meni 2 ista krepala u godinu dana i nakon njega trazio bilokaj samo da nije taj.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2014., 23:35   #23
perić
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 90
Čekaj, isto Corsair? Jedino je dobro kaj imaju 60 mjeseci garanciju
Tu koliko sam skužio nema baš neke razlike između sticka istog kappaciteta, a ovaj 30-50-70% skuplji?
perić je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2014., 23:53   #24
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,839
Isti identican stick, corsair voyager usb 3.0 16 gb
Kakvi god drugi bili valjda ce radit duze od 6 mj
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2014., 23:55   #25
perić
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 90
Mene je ovaj izdržao 2 godine, imam još jedan isti takav od 8gb 2.0, taj za sada još radi.
Ako imaš račun zamijeni ga.
perić je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2015., 19:23   #26
trouble
našikan pravim haos
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: u zabrani
Postovi: 2,706
Sličan problem al ono.

Ukopčam USB stick,čuje se zvuk,instaliraju se driveri nanovo,čak i u connected devices piše USB mass storage device. Ali u My Computeru ga nema. Probao na telki i očitava ga. Isti problem sa Maxwellovim stickom.

Neke oće neke ne. Zna li u čemu je problem možda?
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2015., 11:35   #27
Chuxonja
Premium
Moj komp
 
Chuxonja's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 592
probaj na drugom kompu reda radi.
__________________
Živi bili pa umrli!
Chuxonja je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2015., 17:47   #28
fanATIk
NITKOV
Moj komp
 
fanATIk's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb / Maksimir
Postovi: 3,468
Imam softmodan wii i bio upiknuo stik unutra no nije htjelo iz nekog razloga očitat igre. Stavim ga na komp, sve u redu. Vratim ga u wii opet neće. I onda sam ga u wii meniju išao formatirat u WBFS. Sad il se smrzlo il to dugo traje, u svakom slučaju ja sam ga iščupao van. I sad imam stik koji mi u my computeru baca poruku drive is not accessible - the media is write protected. Krenem na format al nula bodova, the disk is write protected.
Ima li nade za njega ili da ga pošaljem u tri lijepe?
__________________




Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Fortron Bluestorm II 500W
Kejs u izgradnji
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Canon CanoScan 4400F
Win 10




Unique case by fanATIk




Avatar BIG SIZE
fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2015., 00:03   #29
grabber
Banned
Moj komp
 
grabber's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Split
Postovi: 245
Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Sličan problem al ono.

Ukopčam USB stick,čuje se zvuk,instaliraju se driveri nanovo,čak i u connected devices piše USB mass storage device. Ali u My Computeru ga nema. Probao na telki i očitava ga. Isti problem sa Maxwellovim stickom.

Neke oće neke ne. Zna li u čemu je problem možda?
Potpuno isti problem ko i meni,i to 2 komada,da nije kakva zaraza?
grabber je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2015., 11:33   #30
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 928
uzeti hirens boot, pokrenuti parted magic i tamo ga probat formatirat. Prije toga vrteći se u krug tri puta izgovoriti "untisumporafućbućvidibabejedanzubopcup" i šutnuti susjedovu mačku.
The AC je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na