Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.03.2018., 07:54   #1
dredger
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Pula
Postovi: 31
Excel VBA

Imam jednu tablicu u Excel iz koje želim izvući podatke u drugi sheet.

Treba proći cijelu tablicu, naći određeni pojam (koji se ponavlja) i u odnosu na njegovu poziciju kopirati pet ćelija (offset nekoliko redova i kolona) u jedan red na novom sheetu.

Pokušao sam naći na netu neko slično rješenje ali kad ga krenem modificirati sve pokvarim. 🤔

Znam osnove programiranja ali ne puno o VBA.

Any idea?

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
dredger je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2018., 14:33   #2
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,743
Nije to teško iskukićati, najveća gnjavaža je složiti search / pronalaženje "naći određeni pojam",
nekakvom kontrolom potvrditi da je TO ono šta se traži a onda ide copy u drugi sheet,
trebaš baš napisati rutinu, koristiti varijable, samim funkcijama u ćelijama je kompliciranije ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.03.2018., 14:20   #3
mradovan
Registered User
Moj komp
 
mradovan's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 80
Priloži uzorak - ćemo pogledati
mradovan je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2018., 14:52   #4
dredger
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Pula
Postovi: 31
Pošaljem primjer kad dođem doma.

Znam da se to da lako srediti, samo treba znati. 😁
U principu jesam nešto napravio ali dobijem krive rezultate. 🤔

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
dredger je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2018., 11:26   #5
dredger
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Pula
Postovi: 31
Citiraj:
Autor mradovan Pregled postova
Priloži uzorak - ćemo pogledati
Evo u prilogu Excel file, na sheet 2 su podaci koje bi za svaku transakciju sa sheet 1 htio izvući.
Attached Files
File Type: zip proba.zip‎ (24.6 kB, 21 views)
dredger je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2018., 12:11   #6
mradovan
Registered User
Moj komp
 
mradovan's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 80
Evo - u prilogu.
Provjeri si da li je napravilo kako treba, ja nisam.
Računa da su sva potrebna polja jednako udaljena od početka transakcije.
Attached Files
File Type: zip proba1.zip‎ (37.4 kB, 25 views)
mradovan je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2018., 16:01   #7
dredger
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Pula
Postovi: 31
Citiraj:
Autor mradovan Pregled postova
Evo - u prilogu.
Provjeri si da li je napravilo kako treba, ja nisam.
Računa da su sva potrebna polja jednako udaljena od početka transakcije.
Ha, hvala, to je to! Sad izgleda jednostavno. :-)
dredger je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2018., 20:06   #8
mradovan
Registered User
Moj komp
 
mradovan's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 80
mradovan je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2018., 20:45   #9
dredger
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Pula
Postovi: 31
Citiraj:
Autor mradovan Pregled postova
Krenuo sam malo podešavati svoju proceduru i prvi zadatak bio je pretvoriti iznos rate (koji je u originalu string) u broj koristeći ovo:

Code:
s2.Cells(r2, 5) = Val(Left(s1.Cells(r1 + 6, 2), Len(s1.Cells(r1 + 6, 2)) - 4)) ' iznos rate
"Skoro" da radi dobro, međutim ne radi, zaokružuje mi originalni iznos na jedinice!
Zašto kroz formulu radi dobro a ovdje ne?
dredger je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2018., 21:18   #10
mradovan
Registered User
Moj komp
 
mradovan's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 80
Citiraj:
Autor dredger Pregled postova
"Skoro" da radi dobro, međutim ne radi, zaokružuje mi originalni iznos na jedinice!
Zašto kroz formulu radi dobro a ovdje ne?
Val radi samo sa točkom (kao u Americi), mi upotrebljavamo zarez...
Koristi radije CDbl umjesto Val, jer uzima u obzir regionalne postavke.
mradovan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.03.2018., 16:39   #11
dredger
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Pula
Postovi: 31
Citiraj:
Autor mradovan Pregled postova
Val radi samo sa točkom (kao u Americi), mi upotrebljavamo zarez...
Koristi radije CDbl umjesto Val, jer uzima u obzir regionalne postavke.
Thanks again!
dredger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na