Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.08.2015., 08:49   #1
cdanijel
Premium
 
cdanijel's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 267
Windows 10 - problemi, troubleshooting

Lijepi pozdrav,
Je li moguće imati konfiguraciju koja će imati W10 na primarnom disku i Suse Enterprise na SD kartici (iz praktičnih razloga), a da to a)radi b)ne smeta jedno drugome?
Instalacije se ne bi trebale međusobno vidjeti niti biti svjesna jedna druge tj. nikakva interakcija među njima ne postoji.
SD je uzet kao opcija jer ga stroj ima i lijepo stane kartica u njega bez da smeta, viri ili nešto treće.
Komp je Lenovo T540, ako je to bitno.

Hvala unaprijed,
Danijel
cdanijel je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2015., 22:36   #2
kasko
Premium
Moj komp
 
kasko's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Ivanić_Grad
Postovi: 1,607
Svi problemi s Windows 10

Postajte ovdje probleme, tako Windows 10 tema bude pregledna za novosti i opcenito informacije o istima.
kasko je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 28.08.2015., 10:38   #3
Charmander
Ultrapiretik
Moj komp
 
Charmander's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Čakovec
Postovi: 845
da pocnem: kolega s posla mi je dao android tv stick cx803 (rockchip) kojeg je trebalo flashat novim romom. nasao rom, uputstva i sve ostalo sto mi je trebalo, sve dok nisam trebao ukljucit stick u lap. svaki puta mi kaze da usb uredaj nije prepoznat. nakon nekoliko sati instaliranja raznih drivera i ostalih stvari, stick je dalje neprepoznat.

sve ostalo radi ok (2 usb sticka i 2 mobitela).

ima li netko neku ideju?
__________________
Moja trgovanja: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Charmander je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2015., 11:04   #4
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,520
ne kužim... postoji već tema koja je maltene ista ova.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2015., 12:03   #5
partwish
Creeper
Moj komp
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: USS Enterprise (NCC-1701-B)
Postovi: 1,603
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ne kužim... postoji već tema koja je maltene ista ova.
Ova ja za probleme u Windowsima, a ona je za špijunske afere!
__________________
If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
partwish je online   Reply With Quote
Staro 28.08.2015., 12:13   #6
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp
 
Sinac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,770
Dva monitora, kad se postavi različit background na svaki monitor background slike zamijene mjesta na monitorima ili bude ista slika na oba monitora. Na Win 8.1 radilo bez problema.
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2015., 14:03   #7
kasko
Premium
Moj komp
 
kasko's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Ivanić_Grad
Postovi: 1,607
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ne kužim... postoji već tema koja je maltene ista ova.
Ona tema nek bude za informacije o novostima, popravcima i izmjene u w10 pošto je nov OS dolazit ce do dosta izmjena sigurno, a postoji i insider program te konstantni update-evi jer vise nece izlazit novi windows (navodno) pa da se lako dode do tih novosti.

A problema će bit sve vise kako ce ljudi migrirati na w10 s vremenom.

Citiraj:
Autor Charmander Pregled postova
da pocnem: kolega s posla mi je dao android tv stick cx803 (rockchip) kojeg je trebalo flashat novim romom. nasao rom, uputstva i sve ostalo sto mi je trebalo, sve dok nisam trebao ukljucit stick u lap. svaki puta mi kaze da usb uredaj nije prepoznat. nakon nekoliko sati instaliranja raznih drivera i ostalih stvari, stick je dalje neprepoznat.

sve ostalo radi ok (2 usb sticka i 2 mobitela).

ima li netko neku ideju?
Koje drivere si pokušavao stavit ?
Jesi probao preko device managera izvuc HWID pa potrazit novije drivere ?
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2015., 16:12   #8
KhongLo
Registered User
Moj komp
 
KhongLo's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 695
Na Windows 10 temi sam se žalio da ne mogu otvarati programe tako da stisnem WIN key i počnem upisivati naziv programa koji želim otvoriti. Par dana sam neuspješno tražio odgovore po internetu, a zapravo je stvar bila potpuno jednostavna - treba samo provjeriti search and indexing postavke. Ako još netko ima istih problema, neka od ovog prvo krene
KhongLo je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2015., 11:07   #9
rbrex
Premium
 
rbrex's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 65
Ja imam problem sa tim da mi se start zamrzne i ne mogu iskljuciti racunalo.
rbrex je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 10:38   #10
esc
Lynnfield
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: HR
Postovi: 1,023
Kako da promjenim desktop,odnosno kad skinem neki drugi profil online da između slika odaberem samo jednu a ne da mi se stalno mijenjaju...
Personalize----Themes---Themes settings---i sad tu m mogu skinut novu temu ali nigdje nemam opciju da si izaberem sliku(samo jednu,dvije ili više) koju hoću,on mijenja automatski...to na win 7 i 8 normalno funkcionira
esc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.09.2015., 11:14   #11
nub
PREMIUM
Moj komp
 
nub's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: zg
Postovi: 1,391
Citiraj:
Autor KhongLo Pregled postova
Na Windows 10 temi sam se žalio da ne mogu otvarati programe tako da stisnem WIN key i počnem upisivati naziv programa koji želim otvoriti. Par dana sam neuspješno tražio odgovore po internetu, a zapravo je stvar bila potpuno jednostavna - treba samo provjeriti search and indexing postavke. Ako još netko ima istih problema, neka od ovog prvo krene
I kod mene je bila ista stvar, nije htjelo radit. Indexiranje je bilo isključeno, al na win7 je radilo. Onda sam napravio clean install i od tad radi, također s isključenim indexiranjem Ż\_(ツ)_/Ż

Citiraj:
Autor esc Pregled postova
Kako da promjenim desktop,odnosno kad skinem neki drugi profil online da između slika odaberem samo jednu a ne da mi se stalno mijenjaju...
Personalize----Themes---Themes settings---i sad tu m mogu skinut novu temu ali nigdje nemam opciju da si izaberem sliku(samo jednu,dvije ili više) koju hoću,on mijenja automatski...to na win 7 i 8 normalno funkcionira
Skineš sliku koju očeš za pozadinu - desni klik na sliku - set as desktop background.

Zadnje izmijenjeno od: nub. 06.09.2015. u 11:19.
nub je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 12:00   #12
partwish
Creeper
Moj komp
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: USS Enterprise (NCC-1701-B)
Postovi: 1,603
Citiraj:
Autor rbrex Pregled postova
Ja imam problem sa tim da mi se start zamrzne i ne mogu iskljuciti racunalo.
I ja sam imao taj problem, čak i nakon clean istalacije ali ne tako često kao kada sam napravio upgrade. Ali odeš mišem do starta, desni klik i tako možeš ugasiti. Meni je u tim trenutcima i taskbar nedostupan, edge.exe i slično.
__________________
If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
partwish je online   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 14:09   #13
esc
Lynnfield
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: HR
Postovi: 1,023
Citiraj:
Autor nub Pregled postova
I kod mene je bila ista stvar, nije htjelo radit. Indexiranje je bilo isključeno, al na win7 je radilo. Onda sam napravio clean install i od tad radi, također s isključenim indexiranjem Ż\_(ツ)_/Ż



Skineš sliku koju očeš za pozadinu - desni klik na sliku - set as desktop background.
Ali kako da dođem do slika,skinem temu na internetu(to je onaj windows theme pack file),u toj temi se nalazi više slika ali ja je uopće nemogu otvorit da si izabarem sliku koju hoću...
Ovo su ga zakomplicirali maksimalno,u win 8.1 si mogao postavit kako hoćeš
esc je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 19:41   #14
rbrex
Premium
 
rbrex's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 65
Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
I ja sam imao taj problem, čak i nakon clean istalacije ali ne tako često kao kada sam napravio upgrade. Ali odeš mišem do starta, desni klik i tako možeš ugasiti. Meni je u tim trenutcima i taskbar nedostupan, edge.exe i slično.
Ja sam rijesio problem na taj nacin da sam obrisao avast antivirus.
rbrex je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 20:18   #15
partwish
Creeper
Moj komp
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: USS Enterprise (NCC-1701-B)
Postovi: 1,603
Citiraj:
Autor rbrex Pregled postova
Ja sam rijesio problem na taj nacin da sam obrisao avast antivirus.
Zanimljivo i ja imam Avast.
__________________
If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
partwish je online   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 20:35   #16
esc
Lynnfield
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: HR
Postovi: 1,023
Ja imam problema sa virusima,adware i slično,svaki puta mi supersantipyware pronađe hrpu smeća...imam lisicu,valjda sve preko nje dolazi
esc je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 20:58   #17
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,520
naravno da preko softvera ulazi, nikako preko tvojih surfajućih navika
syss je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 21:16   #18
KhongLo
Registered User
Moj komp
 
KhongLo's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 695
Citiraj:
Autor nub Pregled postova
I kod mene je bila ista stvar, nije htjelo radit. Indexiranje je bilo isključeno, al na win7 je radilo. Onda sam napravio clean install i od tad radi, također s isključenim indexiranjem Ż\_(ツ)_/Ż
Ja sam uključio indeksiranje i vozim dalje. Stvarno mi se ne da raditi clean install.

Citiraj:
Autor esc Pregled postova
Ja imam problema sa virusima,adware i slično,svaki puta mi supersantipyware pronađe hrpu smeća...imam lisicu,valjda sve preko nje dolazi
Ja još od Win 7 nisam imao problema s ničim od nabrojanog, a FF mi je najveći dio tog vremena bio primarni browser. Možda je vrijeme da prestaneš posjećivati sumnjive xxx stranice
KhongLo je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 21:22   #19
esc
Lynnfield
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: HR
Postovi: 1,023
Citiraj:
Autor KhongLo Pregled postova
Ja sam uključio indeksiranje i vozim dalje. Stvarno mi se ne da raditi clean install.



Ja još od Win 7 nisam imao problema s ničim od nabrojanog, a FF mi je najveći dio tog vremena bio primarni browser. Možda je vrijeme da prestaneš posjećivati sumnjive xxx stranice
Preko firefoxa ulazi ali uopće nejdem na p0rn stranice.Nisam ni ja imao nikavih problema na win7 i win8.1...
Ma smeće je ovaj win 10,dobim manje u 3dmarku 2013 nego sa win 8.1..
esc je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2015., 16:22   #20
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,235
palim edge i neće, palim kalkukator neće, ništa od tih aplikacija neće i javlja ovo

http://i.imgur.com/9gzxSo9.jpg nemrem ni skrinšot čak u tom trenu

UAC je na off naravno, zašto ga trebam palit za ove aplikacije? wot d fak
__________________
mamutarka je online   Reply With Quote
Staro 09.09.2015., 16:32   #21
pjedvaj
Registered User
 
pjedvaj's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: empty
Postovi: 21
Tako je vec od Windows 8-ce. UAC mora biti ukljucen da bi defaultne i aplikacije iz Windows Store-a radile, ako ti UAC smeta podesi ga da te nikad ne obavjetava;

https://www.petri.com/wp-content/uploads/uac8-fig6.jpg
pjedvaj je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2015., 16:44   #22
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 3,988
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
palim edge i neće, palim kalkukator neće, ništa od tih aplikacija neće i javlja ovo

http://i.imgur.com/9gzxSo9.jpg nemrem ni skrinšot čak u tom trenu

UAC je na off naravno, zašto ga trebam palit za ove aplikacije? wot d fak
Pa piše ti da trebaš upaliti UAC, ne znam čemu pitaš ovdje...

A UAC nije više iritantan kakav je bio na Win7 te pogotovo na Win Visti. Ne znam, ako naletim na njega jednom u 2-3 dana fakat mi nije problem stisnuti lijevu strelicu i enter, pola sekunde posla.
__________________
Dnevna doza PC Ekspert foruma


CPU: Intel Core i5 4300U
MBO: Lenovo
RAM: 8GB 1600MHz
VGA: Intel HD 4400
SSD: Intel SSD 180GB
OS: Windows 10 Pro build 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6 cell
Monitor: 12.5" 1366x768
Tipkovnica: Logitech K360 Wireless
Miš: Logitech M705 Marathon


CPU: Intel Core i5 4200M
MBO: HP
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
VGA: Intel HD Graphics 4600
SSD: Patriot Blast 240GB
OS: Windows 10 Ent 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6cell
Monitor: 15.6" FullHD + HP EliteDisplay E231
Tipkovnica: Logitech K120
Miš: Logitech M500

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2015., 17:03   #23
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,235
Citiraj:
Autor pjedvaj Pregled postova
Tako je vec od Windows 8-ce. UAC mora biti ukljucen da bi defaultne i aplikacije iz Windows Store-a radile, ako ti UAC smeta podesi ga da te nikad ne obavjetava;

https://www.petri.com/wp-content/uploads/uac8-fig6.jpg
ma tako i je podešen, napisao sam da je na off to jest never notify

debilno al ajd
__________________
mamutarka je online   Reply With Quote
Staro 09.09.2015., 23:41   #24
scorpio_007
mmmda
Moj komp
 
scorpio_007's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: VŽ, Croatia
Postovi: 162
Imam stvarno glupu situaciju s Win10. Napravio sam upgrade s Win7. Uspješno su sačuvani User account-i.

Kada napravim promjene na desktopu (smanjim ikone na View-> Small icons, napravim razmještaj ikona po desktopu itd.), te se promjene nakon restarta 'resetiraju' i ponovno je sve po starom. Kao da se ne uspiju spremiti promjene. Probao sam napraviti i svježi User account, ali i tamo je ista situacija.

Molim pomoć jer ovo već stvarno živcira. Googleanje nije previše pomoglo.

Hvala
__________________
scorpio_007 je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2015., 23:58   #25
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,520
desktop.ini per user možda, ali očiglednije je da ćeš to riješiti sa novim "default" accountom.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2015., 09:53   #26
nub
PREMIUM
Moj komp
 
nub's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: zg
Postovi: 1,391
Ak ne, napravi clean install, meni je isto par stvari nije radilo kak spada nakon upgradea.
nub je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2015., 11:36   #27
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,520
ma joj daj nek proba ovo prvo... sve skupa 10min posla, a vjerovatno riješi problem.

default user je prilično moćna stvar za ovakve gluparije
syss je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2015., 15:23   #28
Kiko.hr
Premium
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Cakovec
Postovi: 84
Win10 problemi sa pinanim programima

Pozdrav,

nakon što sam htio isprobati "resize" opciju u start meniju, nestala mi je slika ikonice od "Trilliana". Pojavio se "blank sheet" kao što i vidite na prtscreenu kojeg se nikako ne mogu rješit.
Probao sam unpinat, pa opet pinat, pa čistio icon cache, diskcleanup itd. ali ništa ne rješava moj problem.
Također, kod pinanja drugih programa, neki se pinaju OK (sa pripadajućom slikicom), a neki ne kao što se i vidi.

Any help?
Hvala

Click image for larger version

Name:	HaYqfhE.jpg
Views:	265
Size:	28.3 kB
ID:	15318
Kiko.hr je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2015., 19:26   #29
akoj
lijevo smetalo
 
akoj's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 883
Ne mogu instalirati Catalyst na ProBook 470 G2 - probah i beta verziju te verziju s HP-ove stranice. Install završi normalno no Catalysta jednostavno nema.
__________________
HP ProBook 470 G2 // Lenovo ThinkPad X201 // Lenovo Miix 3
Xiaomi Mi4 W10M // Samsung Ativ S

Zadnje izmijenjeno od: akoj. 10.09.2015. u 20:54.
akoj je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2015., 20:13   #30
Wizzard
Premium
Moj komp
 
Wizzard's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 470
Jesi ugasio ovo t.j podesio ovako ... imao sam sličnu situaciju ali sam to riješio ovako ugasio ovaj famozni win update drajvera i instalirao one koje ja želim ..koliko sam skužio kad je upaljen taj auto update drajvera windoze konstantno guraju svoje drajvere i nedaju da se neki drugi drajveri postave... (mislim instalacija prođe) ali ostaju i dalje win drajveri..ja sam moju situaciju riješio tako...
__________________


CPU: Amd Ryzen 5 1600 cooled by CM Hyper 212 EVO
MBO:Gigabyte Ax370-Gaming 5
RAM: 2x8gb ddr4 G Skill F4-3000C15-8GVRB
VGA: VTX3D X-EDITION HD7970 3GB GDDR5@R9 280x Bios
HDD: Ssd Samsung Evo 250gb+500Gb WD5000AAKX
PSU: SeaSonic G-Series (Gold) Modular 550 W
Case: Ms Falcon Blue Led Fans Pro Gaming Case
Mause: Sharkoon FireGlader
Monitor: Neovo Lcd 22"
OS: Win 7 X64 Pro
Sound: SB X-FI Xtreme Audio
Wizzard je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na