|
![]() |
#3901 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3902 |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
Dali ekipa ovdje spava zimski san ili ne prate situaciju? https://www.kitguru.net/components/s...arket-in-2018/ https://www.thestar.com.my/tech/tech...8-tb-of-space/ "Navodno" cijena nečega ovakvog je oko 1200 EUR! http://www.idownloadblog.com/2018/07/02/sd-card-7-0/ Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 13.07.2018. u 12:43. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3904 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Nešto slično kao što NTFS u windowsima podržava do 256 TB podataka, a to ne znači da možeš kupiti toliki disk... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3906 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Osobno bi doplatio zbog duševnog mira, iako su performanse identične.
Danas oglašivač, sutra 'rvacki poduzetnik. ![]() P: "Pozdrav, šaljete li poštom i kolika bi bila poštarina za ovu stvar? Lijep pozdrav, VZ" O: "saljem. neznam ja koliko bi bila postarina, ne radim u posti." |
![]() |
![]() |
![]() |
#3907 |
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3908 |
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3909 |
or dadmistake?
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3910 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Pozdrav Ima li gdje u temi sadržaja oko zapisivanja na ssd koja i "ne primijetimo ". Pratio sam malo svoje stanje. Vrtim unutar 24 sata cca 15GB zapisivanja. Ja ga zovem šupljim zapisima, jer download folder imama na D disku od 4TB. Šuplji zapisi se u stvari vode kroz surfanje tj browsere i ostale windows pođi-mi-dođi-mi radnje u pozadini. Znam da to nije strašno za disk sa 150TBW, ali me čisto zanima koliko vama sustav gricka TBW. Bilo bi super ako netko prati stanje,a također sve download, copy-paste i sl radnje obavlja na dodatnom hdd-u. Ništa ne bih dirao po windowsima i čini mi se nakon pročitanog da nema smisla gasit pagefile ili restore point... Kakva su iskustva i što predlažete? Hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3911 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
15gb??? svasta. nisam nikad provjeravo nit se zamaram stim, ali mi zvuci mnogo. sto se tice pagefile-a, ak imas 16gb skini to na 512mb. tak ja drzim (treba mu zbog zapisivanja kod crash-a), a sto se tice windows restore-a kod mene je to odma na off jos od win xp-a. samo zdere resurse i prostor bezveze. imas clonezilla-u koja odraduje poso odlicno, a free je. roknes je na CD/DVD ili neki mali USB stick i napravis si backup OS drive-a jednom mjesecno i deri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3912 |
Premium
|
geronimo_2 hvala na savjetu. I ja sam se na početku začudio, no na kraju sam vidio da je to normalna radnja. Upali HD video na YT i prati u nekom alatu ( ja gledam kroz Sentinel) lifespan. Video zapis se broji u TBW. Pa kad dodaš surfanje...to se nagomila. Ove druge stvari i nisu problem,ali sam ih samo spomenuo..restore i pagefile. Čak sam pokretao i portable verzije Firefoxa i chroma sa D diska i opet dio gricka C ssd. Pratite malo lifetime writes i ostat ćete šokirani. Nema šanse spustit ispod 10gb. Pa samo gašenje i paljenje pc-a upiše nekih 400-500mb. Ovakvih i sl pitanja imate masu... http://www.tomshardware.co.uk/answer...-everyday.html Kakva su vaša iskustva? Po svemu sudeći unutar 5g možete u šuplje potrošit cca 35-40 TBW. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3913 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
pogle moj potpis sastrane i koje SSD-ove imam u kompu i sve ce ti bit jasno. a svaki dan komp radi, skida, vrti... taj 64gb (OS disk) imam vec godinama. ni neznam vise koliko dugo. ne zamaraj se... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3914 |
Premium
|
Imaš pravo, stari su ko opanak. Ne zamaram se jer je teško dokučiv garantirani TBW od 150TBW (moj 250gb evo860), a inače sve to sigurno ide do 400TBW bez greške...samo je garancija stavljena na 150. No cilj mog javljanja je radoznalost i razmjena iskustava sa ostalima oko ove sitnice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3915 |
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3916 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
I ja sam primjetio da mi ssd pise ko blesav, onda vidio da najvise toga rade browseri. Drzi youtube/twitch i eto prometa na disku. Preselio profil foldere na mehanicki disk, a sami program na ssd, pokrece se brzo a sav cache i sranja pise po mehanickom. Zacudio bi se covjek koliko padne promet. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3917 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Molim poštovano članstvo za preporuku M2 NVMe SSD. Koristio bi se kao glavni i jedini disk u računalu. Smjernice: -256 GB -čim duža gara -TBW min. 150 -čim brži,naravno -cijena max. 900 krznenih -dobavljiv u HR dućanima Ako u smjernice ulazi 480 GB ili veći, još bolje.
![]() |
#3918 | |
Nuclear Experiment
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
5 god garancije, 300TBW, read/write speeds of up to 1,500MB/s and 1,000MB/s, kod nas ga za cca 1000kn
![]() |
![]() |
#3919 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Radim ovo iz usluge jednom poznaniku. Taj disk sam i ja skenao, moram samo pitati dali to odgovara ili mu je draža opcija SKC1000 240 GB za 950 Kn. Po mom mišljenju je naravno SKA1000 480 GB bolje zbog većeg kapaciteta, no ne odlučujem ja. Isto tako tu su još 960Evo i PM961 Samsung koji su također vrijedni razmatranja u verzijama 200+ GB.
![]() |
#3921 |
Retired S.T.A.L.K.E.R.
|
Da ![]() Sent from Usreo Mobara |
![]() |
![]() |
![]() |
#3926 |
Retired S.T.A.L.K.E.R.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3927 |
Charles Sobhraj
Datum registracije: Feb 2005
|
Zar treba opet ponavljati razlike gradiva? Siguran sam da dovoljno znaš razlike Evo i Pro verzije. Kad u svaki post prepručuješ isključivo samo Samsung i nije to smak svijeta. Uvijek bi preskočio TLC i preporučio MLC. Ali, neću ponoviti jer smo već raspravljali i postoji opcija u tražilici foruma. Potrudi se. Послато са SM-N950FD
![]() |
#3928 |
Retired S.T.A.L.K.E.R.
|
I dalje mi nisi odgovorio na pitanje. Zašto kupovati PRO koji košta 2x više od EVO za butanje Windozera i podizanja Worda, Excella i Firefoxa u kućnoj radinosti? I još k tome 250 GB? Vidim svrhe u tome da uzme PRO nad EVO samo ako ima viška love. Za te potrebe, razliku neće osjetiti. A ako misliš na trajanje SSDa, prije će mu procesor isparit nego će mu EVO ssd doći na kraj životnog ciklusa. Ali da, PRO > EVO. Samo za koje potrebe za opravda razliku u cijeni. Sent from Usreo Mobara |
![]() |
![]() |
![]() |
#3929 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
S obzirom na trenutnu cijenu SSDova pravo pitanje je zasto ne. Mehanicke diskove koristim jos samo na NAS-u, u desktopu imam m2 480GB + 2x480GB raid 0, u 4 laptopa SSDovi, u HTPC-u SSD radi 7 godina bez greske. Ne zamaram se sa zapisanim TB, sve ima svoj backup, a za sada mi je statistika cca 6 mehanickih diskova umrlo, SSD niti jedan u 23 godine koliko imam PC kod kuce |
![]() |
![]() |
![]() |
#3930 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Nema više smisla ni kupovati te bolje sata ssd-ove tipa 860 evo od 250gb, kad za nešto više (cca 540kn vs 640kn) kingston već nudi 480gb ssd. Mnogima to otvara priliku da se rješe hdd-ova, instaliranje igara na ssd i sl. Nego izgleda da će cijene nastavit padat TrendForce: Contract Prices in NAND Flash Market Will Keep Falling in 2H18 Due to Oversupply and Weak Seasonal Demand Lagano i 960gb/1tb ssd-ovi ulaze u prihvatljive budžete |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|