Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 13.06.2018., 19:13   #1981
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Citiraj:
Autor frikec Pregled postova
to je opcija za buducnost, makar me zanima zasto preko cloud stationa sada kada je uredjaj spojen direktno na racunalo dobivam brzinu od megabajta po sekundi.
Vrlo vjerojatno Cloudstation ne prepoznaje da je u lokalnoj mreži, pa šalje fajlove preko Synology relay-a, što inače daje niske brzine.
https://blog.synology.com/?p=2283

Kad Cloudstation shvati da je u lokalnoj mreži, mi smo na 216 dobivali punu brzinu (išlo je i do 90MB/s)
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2018., 02:00   #1982
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 206
Uporno se logiram s ip-om jer sam mislio da na taj nacin nasu jasno dajem do znanja da je u lokalnoj mrezi i izbjegavam involviranje interneta.
Ako sam dobro shvatioa clanak ispada da je quickconnect bolja opcija?
frikec je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 14.06.2018., 09:53   #1983
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Pa na neki način i jest bolje sa IP-em, nego QuickConnect-om. Iako, ako je sve ok u mreži i preko QuickConnecta bi trebao imati full speed kada shvati da si u lokalnoj mreži.

Kod tebe nešto nije dobro postavljeno sa mrežom, firewall-om, nečime. 1MB/s je čak i za preko relay-a dobra brzina. Po noći još i padne kad se zakrči relay server.
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2018., 11:08   #1984
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 206
nesto opako ne valj, ali ne mogu dokuciti sto
trenutno je pao na 1 kb u sekundi, preko cijele noci je prenio jedva 5 gigi.


sada sam se spojio preko quickconnecta - ista stvar.
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2018., 11:11   #1985
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Firewall i portove otvoriti.
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2018., 12:25   #1986
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 395
kako ste uspjeli riješiti quickconnect ja to nikako nemogu dobiti da mi proradi, izbacuje mi grešku da nešto sa dns ne valja
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2018., 06:22   #1987
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,520
Jednostavno, namjestiš port forwarding na routeru i to je više manje to.


Ovo ti je setup mog trenutnog rutera, gdje mu kažem da portove:
80, 5000, 5555, 7000, 7777, 8000, 8888 - forwarda na IP adresu 192.168.5.100 na te iste portove

Također, koristim Synology DDNS za Remote Desktop gdje mu kažem da portove 3389, 3390 forwarda na 192.168.5.111, što je moj laptop.

Ostalo od samog QuickConnecta:
1. Odabereš ime, odnosno ID
2. Enablaš ga
3. Daš svim aplikacijama/servisima access via quickconnect u advanced tabu




Podrazumijeva se da otvoriš/imaš Synology account.
__________________
Keep it Simple!

Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 16.06.2018. u 08:04.
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2018., 01:17   #1988
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 206
Zahvaljujem svima na pomoci.
Problem nazalost nije rjesen, doduse detektirao sam potencijalni uzrok, ali ne znam kako ga ukloniti, makar realno po svoj logici taj uzrok ne bi trebao biti uzrok.


primjetio sam da assistant detektira dva nasa (nas je kako sam rekao spojen direktno u racunalo zicom, a uz to ima wireless stick kojim je spojen na internet)







U ovom trenutku mi nakon svjezeg restarta racunala i nasa sinhronizacija ide prosjecnih 25 megabajta u sekundi sto mi je prihvatljivo, ali s vremenom padne na 5 mb, pa sve manje i manje dok ne zavrsi na nekih 200 kb u sekundi.


jeli moguce da se cloud backup random spaja na jedan i drugi nas (zicnog i wireles)?

makar ne znam kako bi to bilo moguce jer sam pod connection u cloud backupu upisao ip one varijante koja je spojena zicom.
uglavnom izgubljen sam totalno u ovoj napornoj prici, uz to mi nije jasno ni zasto imaju razlicite mac adrese, odnosno zasto onaj spojen zicom uopce ima mac adresu.
uz to mi je i procesor uredno zakucan na 100% dok cloud backup radi, to mi samo po sebi ne smeta jer mi je jasno da tu ima posla, ali kada bi prijenos isao brzo to vrijeme bi trajalo kratko, ovako je racunalo vec danima zakucano s procesorom na 100%, a kraj sinhronizacije nije na vidiku.

Zadnje izmijenjeno od: frikec. 21.06.2018. u 01:26.
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2018., 10:55   #1989
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,898
Vrati se na početak i napravi mrežu po kući (žica - Lan) kako treba.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 21.06.2018., 13:46   #1990
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 206
vratiti cu se na pocetak, ali mog izlaganja i ponoviti kako to nazalost nije moguce.
frikec je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 21.06.2018., 13:53   #1991
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,898
Onda PowerLine kit sa 3 komada, a ako imaš trofazni priključak pa su ti klijenti na raznim fazama onda još i onaj coupler, detalje imaš u PowerLine temi.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 21.06.2018., 14:42   #1992
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,520
Svaki mrežni uređaj ima svoju MAC adresu. MAC adresa je "ID" mrežnog uređaja, a ne samog uređaja. Samim time recimo server može imati 4 MAC adrese. Slažem se Nikkyem o preporuci PowerLine adaptera kao najjeftinije riješenje.
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2018., 19:16   #1993
mdodig
Premium
Moj komp
 
mdodig's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Split
Postovi: 258
Da li je itko probao u Lenovo Storwize V3700 V2 ugraditi non-vendor diskove?
I da li ide sata disk unutra?


Sent from my iPhone using Tapatalk
mdodig je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2018., 20:42   #1994
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 206
malo sam si glup, ali kako povezati nas uredjaj sa samsung "smart" tv-om?
pronasao sam ds video aplikaciju, ali volio bih imati mogucnost pristupanja jednom folderu/useru (koji u sebi moje imati i mjesano fotografije-videe) preko menija na tv-u.
tv vidi nas kao mrezni uredjaj ali kada "udjem" u njega podataka nema.




natezao se par sati i dalje ne vidim kako to izvesti pa pitam dobre ljude na pcekspertu

Zadnje izmijenjeno od: frikec. 14.07.2018. u 21:16.
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2018., 22:00   #1995
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,112
Imas DS Video, DS Audio i DS Photo, nisam probao drzati fotke i vidoe u istom folderu pa neznam dali bi to radilo ali svakako bi preporucio da ti fotke i video fileovi budu zasebno i neces imati problema a i svi ti Multimedia programi rade na slican princip (Synology DS, Plex, Kodi, XBMC, Emby...) da im shareas foldere sa Filmovima, Serijama, Fotkama, Mjuzom zasebno a ne smiksano..

Probaj instalirati PLEX pa njemu daj neki mixani folder ako nebude radilo sa DSom ako bas moras imati mixano video i photo.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 1080Ti + GTX 1080+ Titan X
Lewis je online   Reply With Quote
Staro 14.07.2018., 23:05   #1996
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 206
u biti sam htio dobiti ono sto dobijem kada spojim usb stick, ali izgleda da nece ici
ds video imam na listi ponudjenih aplikacija za instaliranje na televizoru, ali audio i photo nisam nasao, dapace vidim dosta pitanja na synology forumima o tome zasto doticnih nema na samsung "marketplaceu".
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2018., 23:34   #1997
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,112
Nista, onda ucini si uslugu i stavi PLEX server na Synology i PLEX app na TV i to je to. Free verzija PLEXa je sasvim dovoljna za to kad imas NAS i netrebas trasncoding.

https://www.plex.tv/
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 1080Ti + GTX 1080+ Titan X
Lewis je online   Reply With Quote
Staro 14.07.2018., 23:36   #1998
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 206
probao vec, niti jedna trenutno dostupna verzija ne zeli raditi na ds212j
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2018., 23:39   #1999
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,112
Hmm moguce da je preslab a i star je model. Nisam probao na tako slabom (hardwerski slabom) modelu.

Jesi probao EMBY ?

https://emby.media/download.html
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 1080Ti + GTX 1080+ Titan X
Lewis je online   Reply With Quote
Staro 15.07.2018., 10:42   #2000
SinfulSaint
Premium
Moj komp
 
SinfulSaint's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 165
Da ti nisu 'Permissions' na tom folderu možda nedovoljni? Imaš li instaliranu Media Server app?
SinfulSaint je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2018., 12:33   #2001
celavicro
Premium
Moj komp
 
celavicro's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 172
Imam jedno pitanjce uvezi nas servera,.Dobio Sam na dar 2 optiplexa 775 I na njih bih stavio freenas,koristio bih nas customer za file storage.E sad pitanje je dali je to za totalnog newbia ili da rade skupim nesto novaca I kupim gotov nas
celavicro je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2018., 20:45   #2002
SinfulSaint
Premium
Moj komp
 
SinfulSaint's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 165
ćelavi, freenas konfiguriranje nije neki problem. Ako imaš vremena i volje sve imaš na tjubu tako da ti je moja preporuka da za probu to složiš sam. Pripazi samo za freenas ti je minimum 8gb rama tako da...

Nas4free ti je isto dobra opcija.
SinfulSaint je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2018., 23:23   #2003
celavicro
Premium
Moj komp
 
celavicro's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 172
Ma nije mi tolko bitno dali je freenas ili nas4free.samo me zanima dali je ok konfa za pocetak
celavicro je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2018., 09:32   #2004
SinfulSaint
Premium
Moj komp
 
SinfulSaint's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 165
Nisam stručnjak za hw po ovom pitanju, ali mislim da bi trebalo radit fino. Valjda ima gb lan, a proc bi se trebo jeftino nadogradit.
SinfulSaint je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2018., 19:39   #2005
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 206
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Hmm moguce da je preslab a i star je model. Nisam probao na tako slabom (hardwerski slabom) modelu.

Jesi probao EMBY ?

https://emby.media/download.html

hvala za savjet, pokusati cu



e da, imam laptop bez lan prikljucka - jeli netko bio u prilici koristiti ovakav adapter u kombinaciji s nasom i funkcionira li?
https://www.ebay.com/itm/3-Ports-USB-3-0-Gigabit-Ethernet-Lan-RJ45-Hub-Network-Adapter-to-1000Mbps-/183306925724?_trksid=p2349526.m4383.l4275.c10#viTabs_0

raditi cu cca 2 tjedna daleko od doma i imao sam u planu ponjeti nas i koristiti ga kao eksterni disk, necu imati pristup ruteru tako da mi je najjednostavnije preko lana ga ukopcati direktno u laptop, zato mi je bitno znati mogu li s ovime dobiti mreznu karticu.

Zadnje izmijenjeno od: frikec. 16.07.2018. u 21:46.
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2018., 00:31   #2006
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,112
Trebalo bi raditi ,nisam korisito bas takav za NAS ali za mrezu prkeo USBa jesma na Lenovo Yoga laptopu.

U krajnjem slucaju taj NAS premda je star bi trebao imati USB 2.0 port pa moze posluzit tih 2 tjedna za nuzdu bez da kupujes adapter? Probaj prije kupovine adaptera preko USBa spojit.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 1080Ti + GTX 1080+ Titan X
Lewis je online   Reply With Quote
Staro 23.07.2018., 15:47   #2007
frikec
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 206
Trebao sam takodjer koristiti lenovo yogu (zato sam se i raspitivao za adapter), ali je to otpalo i biti cu na macbooku.

Nego novi tjedan - nove pitalice.
Kako izvan svog lana mapirati mrezni disk da mi bude dostupan (kao u kucnom lanu)?
I da dodatni minus je sto mi treba recept kako toizvesti na macu.
Podesio sam i quickconnect, instalirao webdav, ddns, jedini problem je ez-connect.
Ne kuzi ruter (na bnetu sam i imam njihov techicolor) pretpostavljam da trebam rucno sloziti port forward, ali glup sam i ne znam kako to izvesti.
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2018., 10:34   #2008
Brekulja
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: abc
Postovi: 5
Imam dlink dns 320, pokusavam namjestiti ddns al nakon registracije i postavljanja, ne mogu pristupiti svom odabranom hostu primjer blablabla.dlinkddns.com, zna li netko razlog?

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk
Brekulja je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2018., 17:53   #2009
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,104
modem i port forvard?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2018., 12:42   #2010
Brekulja
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: abc
Postovi: 5
U modem kao i u nas upisani svi podaci za dydns, port forwarding nisam radio, koliko sam citao treba otvoriti port 70 ?

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk
Brekulja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na