Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 16.03.2014., 14:26   #1411
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,537
A vidio sam nešto da ima access time sporiji, jel to svima tako il ? Ne znam jel bolje na njemu vozit win il na ovom FAEX.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 16.03.2014. u 18:19.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2014., 18:30   #1412
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 19,159
IMHO, nećeš osjetiti razliku u bootanju windowsa između ta 2 diska, kao ni u "poslu" na njima. Ako hoćeš osjetiti razliku, sa FAEX-a pređi na ssd na ne na FZEX.
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ CRUCIAL MX500 1000GB SATA3 ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: INTEL Xeon E5450 C0 Harpertown 3000MHz @ 3717MHz (413x9 @ 1,328V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: ASUS P5Q-E w/ USB 3.0 PCI-E controller
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR2-800 4x2GB (8GB) @ 826MHz -- 5-5-5-12 @ 1,85V
VGA: GIGABYTE GeForce 7900GS 256MB
HDD: WD Blue 320GB WD3200AAKS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: SEASONIC S12II-380 (SS-380GB) 380W 80+Bronze Sleeved
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS2: MICROSOFT Windows 10 Professional N x64



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: KINGSTON 128GB Canvas React MicroSDXC Class 10 U3


GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.03.2014., 19:33   #1413
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,537
Preskup mi je ssd minimalno bi mi trebao 1Tb ssd koji dođe ko suvo zlato, tako da ssd otpada. Ma pito sam čisto eto informativno.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 16.03.2014. u 19:39.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2014., 20:02   #1414
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 19,159
Ako ti fakat treba još jedan 1TB disk, onda ok. Ali ako misliš da bi dobio na brzini, onda je bačen novac.
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ CRUCIAL MX500 1000GB SATA3 ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: INTEL Xeon E5450 C0 Harpertown 3000MHz @ 3717MHz (413x9 @ 1,328V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: ASUS P5Q-E w/ USB 3.0 PCI-E controller
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR2-800 4x2GB (8GB) @ 826MHz -- 5-5-5-12 @ 1,85V
VGA: GIGABYTE GeForce 7900GS 256MB
HDD: WD Blue 320GB WD3200AAKS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: SEASONIC S12II-380 (SS-380GB) 380W 80+Bronze Sleeved
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS2: MICROSOFT Windows 10 Professional N x64



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: KINGSTON 128GB Canvas React MicroSDXC Class 10 U3


GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2014., 20:17   #1415
Kristijan1
Premium
Moj komp
 
Kristijan1's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Čepin
Postovi: 1,323
Po specifikacijama je FZEX 10% brži disk i kako Drug Brko kaže u bootanju i radu neće biti neke značajnije razlike .
Ono što mene zanima je dali je FZEX tiši od FAEX diska i ako je koliko je tiši ?!
Imao sam nekoliko WD Black diskova i svi su bili užasno glasni , zapravo to su najglasniji diskovi na tržištu .

Imam jedan novi WD FZEX 2TB ispred sebe (još je neotvoren) , gledam ga već nekoliko dana , a neda mi se instalirati ponovo OS ......
Za koji dan podjeliti ću sa vama svoje dojmove o tom disku i osobno se uvjeriti koliko je brži i dali je tiši od svog prethodnika .
Kristijan1 je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2014., 20:28   #1416
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,537
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Ako ti fakat treba još jedan 1TB disk, onda ok. Ali ako misliš da bi dobio na brzini, onda je bačen novac.
Ma nee, pa da mi je brzina bitna naravno da bi uzeo ssd, disk se kao što svi znamo nemože uspoređivat sa ssd-om što se brzine tiče, al meni treba zbog veličine naravno pa sam čisto usput pitao za ovo.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2014., 22:45   #1417
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,009
Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Ono što mene zanima je dali je FZEX tiši od FAEX diska i ako je koliko je tiši ?!
Imao sam nekoliko WD Black diskova i svi su bili užasno glasni , zapravo to su najglasniji diskovi na tržištu .
???

Evo ja sam napisao 2 puta, plus još nekolicina drugih (i to sve na stranici prije) da je disk neusporedivo tiši nego prijašnje serije. Ne čujem mu seek sa zatvorenom stranicom od kućišta što se poklapa sa napisanim od nekog drugog da je "seek nečujan".
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2014., 22:45   #1418
Kristijan1
Premium
Moj komp
 
Kristijan1's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Čepin
Postovi: 1,323
Sve sam ja to isčitao što je napisano stranicu prije i onu prije nje itd ....
Htjedoh reći da se želim osobno uvjeriti u tu razliku .
Kristijan1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2014., 14:24   #1419
win32
Premium
Moj komp
 
win32's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Dark Side Of The Moon
Postovi: 1,466
Da ponovim svoje pitanje u nadi da ce netko znati konkretan odgovor.

Je li Seagate od 1 TB, konkretno model ST1000DM003 koji ima jednu plocu od 1 TB brzi od WD Caviar Black WD10 01FALS-00J7B1.
Je li to samo neki moj feeling ili je uistinu tako (nisam bas u toku dogadaja s tim hardovima pa ne znam sta se dogada)?

OS mi je sada na Blacku, ali ako je ovaj Seagate bolji/brzi, onda bi isao na njega OS (inace HDD jos ceka da vidim sta cu s njime tj. hoce li biti storage (kako sam i zamislio) ili ce ici OS na njega i sve igre i programi koje imam).

Za SSD jos nemam $$$ pa sam i dalje na hardovima.

Sto se tice buke Black diskova, imam sada onaj navedeni WD Caviar Black WD10 01FALS-00J7B1 te sam imao jos jedan isti takav i nije mi bio nista bucniji od ostalih hardova u kompu.
__________________
"In the beginning there was 0. And then there was 1. A mind-bending meditation on the transcendent power of digital computation."

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2014., 14:27   #1420
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 19,159
Seagate je brži. Kolega Fripper je jednom iznio tu tezu i potkrepio dokazima. Nisam vjerovao dok nisam vidio, ali eto. Istina je.
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ CRUCIAL MX500 1000GB SATA3 ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: INTEL Xeon E5450 C0 Harpertown 3000MHz @ 3717MHz (413x9 @ 1,328V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: ASUS P5Q-E w/ USB 3.0 PCI-E controller
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR2-800 4x2GB (8GB) @ 826MHz -- 5-5-5-12 @ 1,85V
VGA: GIGABYTE GeForce 7900GS 256MB
HDD: WD Blue 320GB WD3200AAKS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: SEASONIC S12II-380 (SS-380GB) 380W 80+Bronze Sleeved
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS2: MICROSOFT Windows 10 Professional N x64



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: KINGSTON 128GB Canvas React MicroSDXC Class 10 U3


GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.03.2014., 23:58   #1421
win32
Premium
Moj komp
 
win32's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Dark Side Of The Moon
Postovi: 1,466
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Seagate je brži. Kolega Fripper je jednom iznio tu tezu i potkrepio dokazima. Nisam vjerovao dok nisam vidio, ali eto. Istina je.
Hvala puno, onda cu bacit OS na njega.

Imas mozda neki link k' toj "tezi" od kolege Fripper-a da vidim u cemu je stvar, makar se i meni na prvu cini da je brzi pa sam zato i pitao.
__________________
"In the beginning there was 0. And then there was 1. A mind-bending meditation on the transcendent power of digital computation."

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2014., 01:34   #1422
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 19,159
Hm, pošto sam na tapatalku pa mi je nespretno linkat, ali potraži njegove postove u temi za diskove od 640 gb do 1 tb. Ako se dobro sjećam, tamo je to bilo.
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ CRUCIAL MX500 1000GB SATA3 ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: INTEL Xeon E5450 C0 Harpertown 3000MHz @ 3717MHz (413x9 @ 1,328V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: ASUS P5Q-E w/ USB 3.0 PCI-E controller
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR2-800 4x2GB (8GB) @ 826MHz -- 5-5-5-12 @ 1,85V
VGA: GIGABYTE GeForce 7900GS 256MB
HDD: WD Blue 320GB WD3200AAKS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: SEASONIC S12II-380 (SS-380GB) 380W 80+Bronze Sleeved
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS2: MICROSOFT Windows 10 Professional N x64



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: KINGSTON 128GB Canvas React MicroSDXC Class 10 U3


GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2014., 05:44   #1423
vedranzeman
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Kloštar Podravski
Postovi: 936
@win32
Čitaj od ovog posta, pa nadalje.
__________________
Danas oglašivač, sutra 'rvacki poduzetnik.
P: "Pozdrav, šaljete li poštom i kolika bi bila poštarina za ovu stvar?
Lijep pozdrav, VZ"
O: "saljem. neznam ja koliko bi bila postarina, ne radim u posti."
vedranzeman je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2014., 18:41   #1424
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,537
Evo jučer kupio 1003FZEX, pa napravio jedan bench. za ovu temu. znam da ih je bilo već, al eto nek se nađe još jedan.

Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2014., 12:57   #1425
T0mB1ll
420
Moj komp
 
T0mB1ll's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Švabija
Postovi: 1,541
dal ima bolji disk za ove novce od OVOG

disk će radit svaki dan skoro 24/7, ne gasim konfu nikad..
to će biti storage disk, pa mislim da 5400rpm neće smetati...
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2014., 13:49   #1426
The Man
Premium
 
The Man's Avatar
 
Datum registracije: May 2012
Lokacija: Agram
Postovi: 1,096
Uzmi ga radije ovdje da ne proklinješ Extreme Digital ako završi na reklamaciji.

http://www.protis.hr/products/detail...wd10efrx/60920
__________________
I LIKE TO WALK ALONG THE BEACH WITH A RAGING HARD ON. IT'S FUNNY TO SEE THE REACTIONS.

The Man je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2014., 15:52   #1427
T0mB1ll
420
Moj komp
 
T0mB1ll's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Švabija
Postovi: 1,541
hmm.. mislio sam čak ubost i samsung 120GB iz edigitala jer je jedan od najjeftinijih i šalju besplatno.. znači imaju malo problema s reklamacijom..
a onda će biti protis..
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2014., 16:19   #1428
Kristijan1
Premium
Moj komp
 
Kristijan1's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Čepin
Postovi: 1,323
Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
dal ima bolji disk za ove novce od OVOG

disk će radit svaki dan skoro 24/7, ne gasim konfu nikad..
to će biti storage disk, pa mislim da 5400rpm neće smetati...
Nema
Kristijan1 je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2014., 16:43   #1429
T0mB1ll
420
Moj komp
 
T0mB1ll's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Švabija
Postovi: 1,541
Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Nema
dobro, pod tim "bolji" sam mislio da nije neka serija koja se kvari, ili ako ima 7200rpm verzija, i tak slično.. ali eto, odlučeno, kupuje se taj...
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2014., 21:22   #1430
visinomjer
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2014
Lokacija: c
Postovi: 3
Hibridni HDD - korištenje 8GB SSD

Pozdrav, nedavno sam kupio računalo Lenovo Z510
Računalo ima i5 proceosr i hibridni disk 1T + 8 gb ssd

Pomoću software Rapid sotage technology od Intela trebalo se moć pokrenut njegovu punu funkciju da disk uzima cache od OS-a i ostalih programa.

Do sada nisam pomoću googlanja uspio doći do rješenja kako da pomoću Intelovog siftwera započnem akceleraciju ssd-a

Koliko mi se čini prema poruci iz softwera potrebno je disk staviti u raid write-back mod.

Molim Vas pomoć kako da to napravim.

Gore je Win 7 x64.
visinomjer je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2014., 23:46   #1431
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,262
Opciju koju tražiš je po defaultu već aktivna,
interna pamet tog SSHD složenca sama prati kojim podacima se najčešće pristupa i onda ih kopira na ssd dio i potom od tamo koristi.
Kada "gledaš" SSHD od strane sistema tj. winsa onda vidiš samo jedan uređaj i nemaš nikakvih posebnih opcija nego kao da se radi o std. hdd - u.
Po webu unutra je Seagate Momentus XT pa pogledaj:
http://www.seagate.com/internal-hard...-hybrid-drive/
http://www.seagate.com/tech-insights...shd-master-ti/
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 21.04.2014., 23:53   #1432
visinomjer
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2014
Lokacija: c
Postovi: 3
mislim da nije tako po defoltu
ne mogu pokrenuti akceleraciju za ssd
ovako bi se trebalo to odraditi: http://www.pcworld.com/article/24882...echnology.html
visinomjer je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2014., 00:39   #1433
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,262
Referiraš se na sasvim drugu tehnologiju Intela, mada je slična stvar.
Gore sam ti napisao da u tvom slučaju (Seagate Momentus XT SSHD), nemožeš zasebno (sam) upravljati ssd dijelom,
to isključivo radi sama pamet sshd - a.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 22.04.2014., 00:42   #1434
visinomjer
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2014
Lokacija: c
Postovi: 3
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Referiraš se na sasvim drugu tehnologiju Intela, mada je slična stvar.
Gore sam ti napisao da u tvom slučaju (Seagate Momentus XT SSHD), nemožeš zasebno (sam) upravljati ssd dijelom,
to isključivo radi sama pamet sshd - a.
ok onda nisam znao.. hvala
visinomjer je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2014., 11:31   #1435
IlPhill
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Zgb
Postovi: 4
Bok.
Zanima me dali se isplati dati 400 kuna više za laptop da se dobije ovaj hibridni disk (1TB+8GB)??
IlPhill je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2014., 00:14   #1436
Don Kihoty
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Sisak
Postovi: 1,373
Iskreno - ne. Radije bi dokupio za tih 400kn SSD (a 1TB prodao).

Jamstvo na notebook se ne gubi ako se mijenja/dograđuje HDD i RAM.

Također, možeš taj 1TB staviti u ladicu, ako ti treba prostor za podatke,
ili izbaciti optički uređaj (prodati ga) i kupiti dodatni nosač za disk, pa imati
SSD i HDD u tom istom laptopu.
Don Kihoty je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2014., 01:09   #1437
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp
 
potemkin.hr's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Međimurje
Postovi: 1,799
Jučer sam skenirao disk i počeo je lagano ići u vječna lovišta pa sam razmišljao uzeti terabajtni WD black, kad vidim na službenim WD forumima ovo.

Se tko susreo sa ovim, ima nešto u tome?
Sad mi je donekle jasno što se frend žalio da mu terabajtni black nije nešto brz.
Ciganluk bez premca.
__________________


| HARDVER |

MDL\\ Acer Aspire 6930ZG
CPU\\ Intel Pentium T3400
2.16Ghz 1MB L2 FSB 667
RAM\\ 3 GB DDR2 667MHz
VGA\\ nVidia 9600m GS 512MB DDR2
SSD\\ SATA-3 128GB Kingston HyperX 3K
PER\\ Logitech G100
OS\\ Windows 10 Education x64


MBO\\ ASRock Z77 Extreme3
CPU\\ Intel Core i5 3470
RAM\\ 2x 8GB DDR3 1600MHz Corsair
VGA\\ ASUS Strix GTX 970
CSE\\ Corsair Carbide 300R Windowed
PSU\\ Cooler Master G750M
HDD\\ SATA-3 750GB WD Caviar Blue
SSD\\ SATA-3 128GB Samsung 840 EVO
SSD2\\ SATA-3 480GB Kingston V300
MON\\ Philips 274E5QHAB 27inch 1080p, Philips 190C 19inch SXGA
PER\\ SteelSeries 7G, SteelSeries Diablo mouse
SND\\ Logitech G430
OS\\ Windows 10 Education x64



MBO\\ ASRock N3150-ITX
PSU\\ be quiet! System Power 7 300W
RAM\\ 4GB SO-DIMM 4GB 1600MHz Kingston
HDD\\ SATA 250GB Hitachi, 2x SATA 1.5TB WD Caviar Green (RAID1), SATA 3TB WD Caviar Green
OS\\ Windows Server 2012 R2 Standard x64


MOB\\ Nokia Lumia 640 LTE
TAB\\ ASUS VivoTab Note 8

| TUTORIALS |Windows Remote Desktop

potemkin.hr je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2014., 14:20   #1438
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,537
Citiraj:
Autor potemkin.hr Pregled postova
Jučer sam skenirao disk i počeo je lagano ići u vječna lovišta pa sam razmišljao uzeti terabajtni WD black, kad vidim na službenim WD forumima ovo.

Se tko susreo sa ovim, ima nešto u tome?
Sad mi je donekle jasno što se frend žalio da mu terabajtni black nije nešto brz.
Ciganluk bez premca.
Bila je riječ o tom par stranica u nazad kad sam ga ja kupovao, a netko je također prije mene isto pa mi je objasnio.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 11.06.2014. u 16:09.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2014., 11:36   #1439
dostepan
Registered User
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 16
ovako dali ako stavim jedan hd na sata3 a drugi na sata 2 konektor hoće li sve funkcionirat normalno tj dali bi ih se moglo spojit da rade zajedno kao jedan particija makar su različiti sata portovi?

jer ako bog da ak se skupe pare tokom ljeta uzeo bi ssd a kako imam 2 sata3 porta samo onda bi ssd išao na sata3 i jedan hd isto a ovaj drugi bi morao na sata2 pa bi ta 2 harda htio u jednu particiju spojit ili mi je pmaetnije onda 3 particije napravit jer je jedan wd blue a drugi green
dostepan je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2014., 20:11   #1440
igorba
Moderator
Moj komp
 
igorba's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Đakovo
Postovi: 1,778
Hmm... ne znam zašto je toliko bitno da bude jedna particija... kod mene je 1 disk = 1 particija. Mislim može se prebaciti diskove iz basic u dynamic i napraviti 1 volume koji bi se protezao preko 2 diska, samo... čemu? Da bude manje ikonica u My Computer? A ako baš želiš, vjerojatno ih je bolje staviti na isti kontroler, dakle staviš oba na SATA3 ili oba na SATA2. Ionako je SATA2 propusnost dovoljna za mehaničke diskove.
__________________



KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 5 1600 (w. CoolerMaster HyperTX2) - Asus Prime B350 Plus - ATI HD7770 1GB - 2×8GB TeamGroup DDR4-2400 - Corsair CX400 - Samsung 970 EVO M2 500GB - Samsung F3 1TB (HD103SJ) - WD 2TB (WD20EARX) - WD 3TB (WD30EFRX) - Monitor Samsung S27E510C - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na